Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Προσοχή ο Θεός προειδοποιεί! Επίσκοπος έπιασε φωτιά !!!

 

Ένα συγκλονιστικό συμβάν συνέβη πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 4 Δεκεμβρίου ημέρα κατά την οποία εορτάζονται τα Εισόδια της Θεοτόκου με το παλαιό ημερολόγιο.

Σύμφωνα Λοιπόν με σχετική ανταπόκριση από την Ερζεγοβίνη ο Ηγούμενος Βασίλειος,η Αδελφότητα της Μονής μαζί με άλλους κληρικούς μοναχούς και πιστούς από την Επισκοπή Zahumle Hergegovin και Preimosky  γιόρταζαν τη μεγάλη αυτή εορτής στον πανηγυριζοντα   καθεδρικό Ναό της Μονής Zavala στο Ποποβο Πολο χοροστατούντος του επισκόπου Δημητρίου ο οποίος κατέφθασε στο ναό κρατώντας μία τσάντα γεμάτη μάσκες και δίνοντας εντολή να διανεμηθούν σε όλους είπε πως « μόνο οι ιεροψάλτες δικαιούνται να μη βάλουν μάσκα». 

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας έγινε και η κουρά του μοναχού Στεφάνου. Όταν έφτασε η ώρα της Θείας Μεταλήψεως ο επίσκοπος διέταξε τον Ηγούμενο να βάλει μάσκα για να κοινωνήσει τους πιστούς. Ο Ηγούμενος αρνήθηκε τρεις φορές να το πράξει και τότε επίσκοπος είπε «Καλά λοιπόν θα δώσω εγώ την Θεία κοινωνία» και παίρνοντας στα χέρια του το Άγιον Δισκοπότηρο βγήκε στην Ωραία Πύλη ξαφνικά το Μάκτρο πήρε φωτιά και μεταδόθηκε στον Επίσκοπο στην προσπάθειά του επίσκοπος να προστατευτεί από τη φωτιά άρχισε να χτυπά τα χέρια του πέταξε το Άγιο δισκοπότηρο καταγής τα τίμια δώρα χύθηκαν και τρεχάτος μπήκε στο Ιερό Βήμα.

Οι πιστοί είδαν συγκλονισμένοι τον Επίσκοπο να φλέγεται και τα Τίμια Δώρα καταγής και είπαν πως η φωτιά ξεπήδησε από την εικόνα της Παναγίας ενώ ο Διάκος του Δεσπότη ανέφερε πως η φωτιά μεταδόθηκε από το κερί του νεοχειροτονημενου Μονάχου άλλα αυτό δεν αλλάζει την ουσία. Πολλοί πιστοί ερμηνεύουν το συμβάν ως μια προειδοποίηση του Θεού για τις βέβηλες καινοτομίες που εισήγαγε λόγω κορωνοϊου,  ο εν λόγω Επίσκοπος, μια εκ των οποίων είναι το σκούπισμα της Λαβίδας με χαρτοπετσέτα βουτηγμένη στο οινόπνευμα μετά από την μετάληψη κάθε πιστού.

Παναγιώτα  Σκόφιλτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου