Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Χρήστος Γεωργιάδης: Δίνουμε το λιγνίτη στα Σκόπια ενώ εμείς καίμε πανάκριβο φυσικό αέριο

 



Πριν λίγες ημέρες η καταστροφικότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα συμφώνησε να δώσει 1.000.000 τόνους λιγνίτη και 250.000 τόνους μαζούτ στα Σκόπια για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της κρατικής εταιρίας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ESM, Βάσκο Κοβάτσεφσκι.

Ο λιγνίτης, ο μαύρος χρυσός της Ελλάδος, μπορεί να καίγεται στο Μοναστήρι (Μπίτολα) όπου βρίσκεται ο ΑΗΣ των Σκοπίων όμως εμείς προτιμούμε να κρατούμε τον ΑΗΣ Μελίτης (στη Φλώρινα) σβηστό (δούλεψε ελάχιστα από τις 16/8 έως τις 6/9 και έκλεισε ξανά).

Είναι η μόνη κυβέρνηση παγκοσμίως που επιμένει με λύσσα στην απολιγνιτοποίηση τη στιγμή που άλλες χώρες όχι μόνο καίνε κανονικά λιγνίτη αλλά κατασκευάζουν και καινούργιες μονάδες.

Είναι η μόνη κυβέρνηση που με πείσμα προσπαθεί να κάνει απρόσιτο το ρεύμα στη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Και ενώ τους ληστεύει με τις μαυραγορίτικες τιμές για την κιλοβατώρα προσπαθεί να εμφανιστεί ως «ευεργέτης» δίνοντας ψίχουλα δήθεν ως επιδότηση.

Αυτή η απατηλή «ευεργεσία» είναι ενορχηστρωμένη μέσω των παρόχων ενέργειας στους οποίους δίνει 10 δισ. ευρώ για να μειώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος.

Αν αυτά τα 10 δις επενδύονταν σε υδροηλεκτρικά (όπου το 65% του υδάτινου δυναμικού της χώρας παραμένει αναξιοποίητο) πραγματικά θα είχαμε αυτάρκεια αλλά και πάμφθηνο ρεύμα.

πηγή: https://ethnegersis.blogspot.com/

Ἀνάποδος κόσμος: Τό Ἰράν προσπαθεῖ νά γίνει «Εὐρώπη» καί ἡ Εὐρώπη ἐπιδιώκει νά γίνει «Ἰράν»!

 


Γράφει ὁ Ἐλευθέριος Ἀνδρώνης

Οἱ γυναῖκες τοῦ Ἰράν μάχονται γιά νά ἀποτινάξουν τήν σκλαβιά τῆς μαντήλας, ἀλλά ἡ Εὐρώπη πρό πολλοῦ ἔχει ἀνοίξει τήν ἀγκαλιά της στόν σκοταδισμό.
Ἡ ἐπανάσταση τῶν γυναικῶν στό Ἰράν γιά τήν ὁποία μιλᾶ πλέον ὅλος ὁ δυτικός κόσμος, ἀποτελεῖ μιά πραγματική γροθιά στό στομάχι τῆς δυτικῆς ὑποκρισίας καί ὅλων τῶν κέντρων σκέψης πού ἐμπορεύονται τήν κουλτούρα τοῦ ἰσλαμικοῦ σκοταδισμοῦ... γιά νά ἐξυπηρετοῦν τήν διεθνιστική προπαγάνδα τους.

«Κι ο Μέγας Αντώνιος να είναι Γέροντάς μας δεν μπορεί να κάνει τίποτα να μας βοηθήσει!»

 


 «Πρέπει πάντοτε νά προσέχουμε καί νά ἔχουμε μία συνεχή ἀμφιβολία γιά τό ἄν τά πράγματα εἶναι ἔτσι πού τά σκεπτόμαστε. Γιατί, ὅταν κανείς συνεχῶς ἀσχολεῖται μέ τούς λογισμούς του καί τούς ἐμπιστεύεται, τά φέρνει ἔτσι ὁ διάβολος, ὥστε νά κάνει τόν ἄνθρωπο πονηρό, ἔστω κι ἄν εἶναι ἀπό τή φύση του ἀγαθός… Πρέπει νά ἔχουμε καλούς λογισμούς. Ἄν δέν ἔχουμε, τότε καί ὁ Μέγας Ἀντώνιος νά εἶναι γέροντάς μας καί νά κάνει συνέχεια θαύματα, δέν θά μπορέσει σέ τίποτα νά μᾶς βοηθήσει!» (Όσιος Παΐσιος Αγιορείτης).

Κυριακή Α΄ Λουκά - Ερμηνεία της Ευαγγελικής περικοπής από τον Ιερό Χρυσόστομο

 


ΚΥΡΙΑΚΗ Α΄ΛΟΥΚΑ [:Λουκά 5,1-11]

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ


    «Περιπατῶν δὲ παρὰ τὴν θάλασσαν τῆς Γαλιλαίας εἶδε δύο ἀδελφούς, Σίμωνα τὸν λεγόμενον Πέτρον καὶ Ἀνδρέαν τὸν ἀδελφόν αὐτοῦ, βάλλοντας ἀμφίβληστρον εἰς τὴν θάλασσαν· ἦσαν γὰρ ἁλιεῖς.καὶ λέγει αὐτοῖς· δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων. οἱ δὲ εὐθέως ἀφέντες τὰ δίκτυα ἠκολούθησαν αὐτῷ(:Και ενώ περπατούσε κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας, είδε δυο αδελφούς, τον Σίμωνα, τον οποίο κατόπιν ονόμασε Πέτρο, και τον Ανδρέα τον αδελφό του, οι οποίοι έριχναν δίχτυα στη θάλασσα, διότι ήταν ψαράδες. Και τους λέει: ‘’Ακολουθήστε με, και θα σας κάνω ικανούς να ψαρεύετε αντί για ψάρια ανθρώπους. Αυτούς θα ελκύετε στη βασιλεία των ουρανών με τα πνευματικά δίχτυα του κηρύγματος’’. Και αυτοί αμέσως άφησαν τα δίχτυά τους και Τον ακολούθησαν)»[Ματθ.4,18-20].

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Η σύλληψη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (23 Σεπτεμβρίου)

 


Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος ήταν υιός του ιερέως Ζαχαρίου και της Ελισάβετ. Γεννήθηκε έξη μήνες προτού γεννηθεί ο Χριστός και έγινε Πρόδρομος του Κυρίου και Βαπτιστής Του.

Οι γονείς του Προδρόμου ήσαν ευσεβείς και θεοφοβούμενοι, άλλα άτεκνοι. Ποθούσανε ολόψυχα ν’ αποστήσουνε ένα παιδί. Άπειρες και θερμές ήταν οι προσευχές τους στο Θεό, για την εκπλήρωση αυτής της γλυκείας επιθυμίας.

Ο χρόνος όμως κύλησε, χωρίς καμιά θεϊκή απάντηση στο ποθητό τους αίτημα. Ο Ζαχαρίας έκανε πάντοτε την Ιερατική του λειτουργία στο Ναό του Σολομώντος. Σύμφωνα δε με την συνήθεια, που επικρατούσε τότε... στο Ιερατείο, ο Ιερεύς ο οποίος θα προσέφερε θυμίαμα στο θυσιαστήριο των θυμιαμάτων διαλεγόταν με κλήρο.

«Γι’ αυτό θα κρατήσει την Ορθοδοξία ο Κύριος μέχρι το τέλος…»

 


Γέροντας Αβραάμ ο Αγιορείτης

… Αυτή η Παγκοσμιοποίηση οδηγεί την ανθρωπότητα σε μια φοβερή υποβάθμιση, σε μια αγελοποίηση και εκβαρβαρισμό. Από που να φυλαχθεί κανείς πλέον σε αυτό το κατρακύλισμα…

Πως όμως θα αντιδράσουμε σ’ αυτήν την καταστροφική πορεία; Με το να γίνουμε περισσότερο συνειδητοί Ορθόδοξοι και περισσότερο Έλληνες. Με το να επιστρέψουμε στις λησμονημένες ρίζες και ευλογημένες παραδόσεις μας. Με το να εκδιώξουμε την ξενομανία και τις όποιες μειονεξίες που μπορεί να έχουμε απέναντι στους λαούς της Δύσεως, που συμβαίνει σε αυτούς που έχουν άγνοια του δικού μας πολιτισμού και της παραδόσεώς μας. Μπορεί αυτοί να είναι πλουσιώτεροι σε τεχνολογία και υλικά αγαθά, εμείς όμως είμαστε πλουσιώτεροι σε πνευματικά. Έχουμε τον ατίμητο θησαυρό της Ορθοδοξίας και αφού τον αποκτήσουμε πρέπει να τον διαφυλάξουμε ανόθευτο, για να τον δώσουμε και σε αυτούς, όταν μας τον ζητήσουν, και θα τον ζητήσουν, όχι μόνο αυτοί, αλλά και άλλοι λαοί που δεν γνώρισαν ποτέ τον Χριστό.

Ακρίβεια: Πετυχημένες συμβουλές για το πώς να γίνετε ενεργειακοί ζητιάνοι και «άξιοι» τρωγλοδύτες

 


Ενώ η ακρίβεια θερίζει τα νοικοκυριά και η κυβέρνηση παραμένει άπραγη, δημοσιογράφοι μετατρέπονται σε «life coaches» της ενεργειακής εξαθλίωσης

Ακρίβεια: Αποτελεί αναμφισβήτητη πραγματικότητα πλέον πως τα δυτικά κέντρα εξουσίας τα τελευταία χρόνια επιχειρούν να καθιερώσουν μια μόνιμη κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» που αλλάζει αντικείμενο και αφήγημα, αναλόγως το τι βολεύει το «ιερατείο» της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

"…Ξέρεις τι βαρέθηκα;" - Ελευθέριος Ελευθεριάδης

 


‘’…Ξέρεις τι βαρέθηκα;

Βαρέθηκα να χτίζω εκεί που άλλοι γκρεμίζουνε.
Βαρέθηκα να ξυπνάω και να βλέπω ότι όλα όσα προσπάθησα την προηγούμενη τη μέρα έχουν πια καταστραφεί.
Όχι τυχαία. Όχι από λάθος.
Επίτηδες.
Επειδή κάποιος, απλά, δεν αντέχει την ομορφιά σε τούτον εδώ τον κόσμο.
Βαρέθηκα, να μην υπολογίζεται ο κόπος, ο χρόνος και η προσπάθεια που κάθε μέρα κάνω.
Δεν θέλω αναγνώριση. Ούτε μπράβο.
Να με αφήσουν ήσυχο να κάνω όπως πρέπει τη δουλειά μου θέλω…
Με τι κουράγια να συνεχίσω όταν αντικρίζω συνεχώς χαλάσματα, σε ό,τι προσπαθώ να χτίσω;’’
‘’Κάνε κουράγιο...’’, μου απάντησε. ‘’Και έχε στο νου σου, ότι και το παραμικρό το δάκρυ που θα χύσεις στη ζωή, δεν πρόκειται να πάει χαμένο...''

Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος
Ψυχολόγος M.Sc.

ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (28. ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ)

 ΙΔΡΥΜΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ


Γεώργιος Χ. Μόδης


ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Εκλεκτά Διηγήματα: 28. ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ


Η Νικολίτσα έπλυνε ρούχα κάτω στο ρεματάκι της Γρούνιστας Ήταν Νοέμβρης του 1907. Μια κάποια στιγμή τα μαζεύει ξάφνου όλα, πλυμένα και άπλυτα, τα ρίχνει ανακατωμένα σʼ ένα κανίστρι που το στερέωσε στο κεφάλι, αρπάζει άλλα στα χέρια και τρέχει στο σπίτι της. Ο απότομος ανήφορος και ο στενός της ποδόγυρος δεν την άφηναν να έχει την γληγοράδα που ήθελε. Ούτε γύρισε πίσω να κοιτάξει το καζανάκι με το βραστό νερό. Είδε να προβαίνουν πολλές σιλουέτες στα γύρω υψώματα, όπου ένα τιτανικό χέρι είχε αραδιάσει τον ένα πάνω ή πλάϊ στον άλλον πελώριους γκρίζους βράχους. Ήταν Τούρκοι στρατιώτες! Πέρασαν απαρατήρητοι από ρεματιές και έζωσαν απρόσκλητοι το χωριό.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Παρουσίαση του βιβλίου «Κατσαντώνης, ο πρόδρομος της επανάστασης»

 


Η Κίνηση Ορθοδόξων Πολιτών Φλώρινας και το ιστολόγιο Περίβλεπτος,  διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου «Κατσαντώνης, ο πρόδρομος της επανάστασης», της συγγραφέως Μαριγώς Μπούρη, Γενικής Ιατρού.

Θα προλογίσουν οι:

Δημήτριος Παπαδόπουλος, Φιλόλογος

Σμαράγδα Παπαπανταζή, Φιλόλογος Αγγλικής

Αποσπάσματα από τo βιβλίο θα διαβάσουν οι: Μαριγώ Μπούρη, Αλεξία Τάντση

 Η συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο της και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 19.30.



Κράτος - «πατερούλης»: Τέλος τά μετρητά στά ἐπιδόματα - Προπληρωμένες κάρτες καί ἔλεγχος δαπανῶν!

 



Γράφει ὁ Ἐλευθέριος Ἀνδρώνης

Μέ προπληρωμένες κάρτες ἀντί γιά μετρητά, τά κρατικά ἐπιδόματα γίνονται «ὅπλο» ἐλέγχου ἐναντίον τῶν πολιτῶν καί ὁδηγοῦν στήν παγίδα τῆς ἀχρήματης οἰκονομίας.

Ὁλοταχῶς πρός μιά ψηφιοποιημένη οἰκονομία χωρίς μετρητά, μᾶς ὁδηγοῦν τά μέτρα πού λαμβάνει (καί) ἡ ἑλληνική κυβέρνηση, ἀφοῦ ἀπό τό 2023 τά προνοιακά ἐπιδόματα τοῦ ΟΠΕΚΑ καί τό ἐπίδομα ἀνεργίας, θά δίνονται σέ μορφή προπληρωμένων καρτῶν, ἀντί νά πιστώνονται στούς τραπεζικούς λογαριασμούς τά ποσά... πού ἀναλογοῦν στά ἐπιδόματα.

Η πνευματική παρακαταθήκη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης παραμένει επίκαιρη

 


Στο νέφος των Νεομαρτύρων της Εκκλησίας και των ηρώων της Πατρίδος εξέχουσα θέση κατέχει ο Άγιος Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Σμύρνης, ο οποίος βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια του τουρκικού όχλου στις 28 Αυγούστου 1922.

Η ζωή του, η παιδεία του, η εθνική δράση του, το εκκλησιαστικό ήθος και το μαρτύριό του τον κατατάσσουν στις μορφές, τις οποίες πρέπει συνεχώς να τιμούμε, να μελετούμε, να προβάλλουμε προς τη νέα γενιά. Η πνευματική παρακαταθήκη του παραμένει πάντα επίκαιρη.

Νεκτάριος Δαπέργολας για την ποινική δίωξη του Γ. Γρηγορίου καί των μοναχών της Ι. Μ. Ἁγίας Τριάδος Πηλίου

 


Νεκτάριος Δαπέργολας - Δρ Βυζαντινής Ιστορίας του ΑΠΘ

Ἡ ποινική δίωξη τοῦ γέροντος Γρηγορίου καί τῶν μοναχῶν τῆς Ἱερᾶς Μονῆς τῆς Ἁγίας Τριάδος στήν Ἄνω Γατζέα τοῦ Πηλίου, ἐπειδή «τόλμησαν» πρό μηνῶν νά ἐκδώσουν ἡμερολόγιο γιά τό τρέχον ἔτος, ὅπου ἀναγράφονταν κάποια προφανῆ γιά τά ἐμβόλια (καί ὡς πρός τήν ἰατρική καί ὡς πρός τήν πνευματική διάσταση τοῦ θέματος), ἀποτελεῖ τό τελευταῖο - ἀλλά προφανῶς ὄχι καί στερνό - ὄνειδος τῆς δυστοπικής δικτατορίας τοῦ ψευδοκράτους, μαζί μέ τή λεγόμενη «Δικαιοσύνη» του καί τή σαπισμένη διοικοῦσα Ἐκκλησία του.

Ἀπολύτως χαρακτηριστικό φυσικά καί τό δυσῶδες κρᾶμα χλεύης καί μανίας πού ἐξέμεσαν καί πάλι τά γιουσουφάκια τῶν βοθροκάναλων καί τῶν καθεστωτικῶν («ἐκκλησιαστικῶν» τε καί μή) ἱστολογίων. Ἀλλά ἄν γιά τό φασιστοκαθεστώς καί τούς κάθε λογῆς βαστάζους του εἶναι αἶσχος καί ἀτίμωση, γιά τούς διωκόμενους μοναχούς εἶναι παράσημο καί πνευματικό στεφάνι. «Μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καὶ διώξωσι καὶ εἴπωσι πᾶν πονηρὸν ῥῆμα κάθ᾿ ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ» (Ματθ. 5.11)Τούς εὐχαριστοῦμε γιά μία ἀκόμη μαρτυρία καί ὁμολογία, πού τόση ἀνάγκη ἔχει ὁ καθημαγμένος καί προδομένος τόπος μας. Οἱ προσευχές μας εἶναι μαζί τους...

πηγή: https://yiorgosthalassis.blogspot.com/

"Γονέας α' και Γονέας β' " ; Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε!

Οι γονείς αντιστέκονται. Γονέας στον Βόλο επέστρεψε στο σχολείο στης κόρης του κάπως "διορθωμένη" την Υπεύθυνη Δήλωση που του ζητήθηκε. Δεν αποδέχτηκε την δόλια αποικοδόμηση των παραδοσιακών ανθρωπίνων αξιών μας.




πηγή: https://ethniki-paideia.blogspot.com/

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Κωνσταντίνος Βαθιώτης - Σκυταλοδρομία κρίσεων. Το αγώνισμα των ευτυχισμένων σκλάβων

 


Κωνσταντίνος Βαθιώτης,  πρ. Αναπλ. Καθηγητής Ποινικού Δικαίου

Στις 11 Μαρτίου 2020 τα μεγάλα αφεντικά του πλανήτη αποφάσισαν ότι ξεκίνησε η παγκόσμια υγειονομική κρίση με την εμφάνιση του «αόρατου εχθρού δεύτερης γενιάς», δηλ. του κορωνοϊού.

Η κρίση ονομάσθηκε «πόλεμος», ώστε οι απανταχού της γης βρεφοποιημένοι πολίτες να πεισθούν να στρατολογηθούν στο κοινό μέτωπο κατά του πανταχού παρόντος φονικού ιού, ανεχόμενοι αδιαμαρτύρητα τα δρακόντεια υγειονομικά μέτρα (και ειδικότερα τις υποχρεωτικές-καταναγκαστικές ιατρικές πράξεις) που, χάριν της προστασίας της υγείας και της ζωής τους, θα έφερναν την νέα κανονικότητα της κατάργησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.

ΜΙΚΡΑΣΙΑ – Χώρα αγαπημένη κι αλησμόνητη

 


Εκατό χρόνια μνήμης (1922-2022)

(της πρεσβυτέρας Σοφίας Δορμπαράκη, φιλολόγου εκπαιδευτικού).  


«Κάθε Σεπτέμβρη νιώθω μια βαθιά θλίψη, ένα πόνο στην καρδιά μου∙ είναι ο καϋμός για τη χαμένη μου πατρίδα, ο πόνος της Μικρασίας», ακούγαμε τέτοιες μέρες τη γιαγιά Σοφία να μονολογεί, τη Μικρασιάτισσα γιαγιά μας από το Κορδελιό της Σμύρνης, που έζησε την καταστροφή του 1922 μικρό παιδί 11 χρονών και ήρθε πρόσφυγας με την οικογένειά της στην Ελλάδα μαζί με χιλιάδες άλλους Έλληνες της Ιωνίας.

Κι εμείς τα εγγόνια της ακούγαμε από το στόμα της όχι παραμύθια με δράκους και νεράιδες, αλλά για τα σκληρά γεγονότα της κατάρρευσης του μετώπου, όταν στις 27 Αυγούστου του 1922 μπήκε ο τουρκικός στρατός του Νουρεντίν πασά στη Σμύρνη κι έσφαξε αδιάκριτα τους Έλληνες, πυρπόλησε την ελληνική κι αρμένικη συνοικία και άρπαξε τις περιουσίες των Ρωμιών. Και οι Ρωμιοί για να σωθούν έπεφταν στη θάλασσα και πνιγόντουσαν κάτω από τα βλέμματα των πληρωμάτων των πλοίων των συμμάχων, που κοιτούσαν αμέτοχοι το μακελειό, ενώ μπορούσαν να συγκρατήσουν τη θηριωδία των Τούρκων.

«Να βλέπουμε σε όλα όσα μας συμβαίνουν κάποιον λόγο σωτηρίας» (π. Σεραφείμ Ρόουζ)

 

~ Ο π. Σεραφείµ είχε πάντα υπόψη του την προφητεία του διορατικού γέροντα Ιγνατίου του Χαρµπίν της Μαντζουρίας, ο οποίος το 1930 είχε πει:

«Ότι άρχισε στη Ρωσία θα τελειώσει στην Αμερική». Έλεγε «Είμαστε τα προϊόντα… µιας κοινωνίας όπου όλα είναι πλαστικά, συνθετικά και αποµιµήσεις – συµπεριλαµβανοµένου ενός συνθετικού Χριστιανισμού και µιας συνθετικής Ορθοδοξίας! – Ας είμαστε αρκετά ταπεινοί να το αναγνωρίσουμε».

Σοφία Μπεκρῆ: Η Μικρασιατική καταστροφή και οι διώξεις εις βάρος του Ελληνισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Η Μικρασιατική καταστροφή και οι διώξεις εις βάρος του Ελληνισμού. Σοφία Μπεκρή. Μέρος Α'. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: 07/09/22 ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ: Σοφία Μπεκρή: Φιλόλογος, Θεολόγος, αρθρογράφος Η χρονιά 2022 έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό μιας και συμπληρώνονται 100 χρόνια από την κορύφωση της Μικρασιατικής Καταστροφής. Σήμερα, 100 χρόνια μετά μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι η μικρασιατική καταστροφή υπήρξε η μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του ελληνικού έθνους, καθώς για πρώτη φορά ο ελληνικός κόσμος περιορίστηκε στα γεωγραφικά όρια του στενού ελλαδικού χώρου.

Κρίνεις από αγάπη ή από μισανθρωπία;

 


Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Αυτός που συγχωρεί τον πλησίον, απαλλάσσει, πριν από εκείνον τον εαυτό του απ’ τα αμαρτήματά του χωρίς να κουραστεί· κι’ αυτός που εξετάζει με ευσπλαχνία και επιείκεια τα αμαρτήματα των άλλων, αποταμιεύει με την κρίση του αυτή για τον εαυτό του μεγάλη βοήθεια συγχωρήσεως.

Βιολογικοί άνδρες «πρωταθλητές» στα γυναικεία αθλήματα…

 


Από: ripx4nutmeg - 3  Ιουνίου 2021

Σχόλιο «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά»: Παρατηρείται το φαινόμενο άνδρες αθλητές να αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες για να επιτύχουν στόχους απλησίαστους για αυτούς όσο συναγωνίζονταν με τους όμοιούς τους βιολογικούς άνδρες.

Επιλέγοντας να συναγωνισθούν με γυναίκες αθλήτριες που έχουν για βιολογικούς λόγους μικρότερη μυική,  οστική μάζα και σωματική διάπλαση λαμβάνουν καλύτερες θέσεις, προσβάλλοντας όλο τον γυναικείο αθλητικό κόσμο, τη νοημοσύνη του κοινού, την επιστήμη και βέβαια τους εαυτούς τους για τον ανέντιμο τρόπο με τον οποίο κερδίζουν.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Πολλές φορές το πρόβλημα, είναι ότι οι άνθρωποι δε σε δέχονται όπως είσαι... - Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος

 


Πολλές φορές το πρόβλημα, είναι ότι οι άνθρωποι δε σε δέχονται όπως είσαι.

Όταν πας με τα νερά τους, με τα θέλω τους, όταν ευθυγραμμίζεσαι στη κοσμοθεωρία τους, όλα είναι καλά. Όλα ‘’μέλι-γάλα’’.
Όταν όμως τολμήσεις να έχεις μια άποψη διαφορετική, όταν δεν συμμορφωθείς με αυτό που έχουν στο μυαλό τους, εκεί είναι που χαλάει η δουλειά. Εκεί είναι που τα σπάτε…
Και δώστου τα μούτρα, δώστου οι ενοχές, δώστου τα παράπονα και οι παρατηρήσεις.
Αυτό είναι πολλές φορές το πρόβλημα…
Οι ατελείωτες προσδοκίες που έχουν οι άλλοι από σένα.

Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος
Ψυχολόγος M.Sc.

π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης- Ο Γέρων Γαβριήλ για τους συλλειτουργούντες με τον ψευδοκιέβου


 https://youtu.be/slUS7DIpJJQ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Ανοικτή επιστολή για απαγόρευση εμβολιασμού παιδιών και νέων

 


Ανοικτή επιστολή προς:

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Ιατρικούς Συλλόγους της Ελλάδος

Υπουργείο Υγείας

Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία

Εκκλησία της Ελλάδος

Κόμματα του Κοινοβουλίου (όλα)

Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων

Όλους τους πολίτες της Ελλάδος

Σκοπός αυτής της επιστολής είναι να ακουστεί καθαρά ότι παρά την παγκόσμια πολιτική απόκρυψης σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών και θανάτων λόγω εμβολιασμών έναντι του ιού SARS-COV-2, με ευθύνη πολιτικών, υγειονομικών, δημοσιογράφων, δικαστικών και άλλων πολλών, υπάρχουν πλέον παραπάνω από επαρκή στοιχεία για την τεκμηρίωση έλλειψης αποτελεσματικότητας και ασφάλειάς τους.

Επιβάλλεται λοιπόν να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους και:

«ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΥΠΟΥΜΕΝΟΣ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΙΟΥΜΕΝΟΣ» - Παρέα της Τρίτης, 13 Σεπτεμβρίου 2022

 

https://youtu.be/i3sJ-ZcJoVc?t=5

Η Ελλάδα με την Ρωσία δεν είναι σε «πόλεμο» – Η ελληνική κυβέρνηση με τους πολίτες, είναι

 


Ο μόνος «πόλεμος» που υφίσταται προσώρας στην Ελλάδα, είναι αυτός που έχει «κηρύξει» η κυβέρνηση προς τον ελληνικό λαό ο οποίος οδηγείται στην απόλυτη φτωχοποίηση.

Μέσα στην απεγνωσμένη προσπάθεια του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού να διώξει τη δυσωδία που αναδύει το σκάνδαλο των υποκλοπών, εντύπωση προκαλεί πως ένα σημαίνον στέλεχος στην κυβέρνηση, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, έφτασε ακόμα και στο σημείο να κηρύττει δημόσια τον «πόλεμο» στη Ρωσία, προκειμένου να υπάρξει αντιπερισπασμός και απόσπαση προσοχής της κοινής γνώμης.

Αγιος Παισιος Αγιορείτης: "Ο Καλός Θεός οικονομάει για τον κάθε άνθρωπο έναν σταυρό ανάλογο με την αντοχή του, όχι για να βασανιστεί, αλλά για να ανεβεί από τον σταυρό στον Ουρανό".

 


Οι σταυροί των δοκιμασιών.

– Γέροντα, το σταυρουδάκι που μου δώσατε το φορώ συνέχεια και με βοηθάει στις δυσκολίες μου.
– Να, τέτοια σταυρουδάκια είναι οι δικοί μας σταυροί, σαν αυτά που κρεμούμε στον λαιμό μας και μας προστατεύουν από στη ζωή μας. Τι νομίζεις, έχουμε μεγάλο σταυρό εμείς; Μόνον ο Σταυρός του Χριστού μας ήταν πολύ βαρύς, γιατί ο Χριστός από αγάπη προς εμάς τους ανθρώπους δεν θέλησε να χρησιμοποίηση για τον εαυτό Του την θειική Του δύναμη. Και στη συνέχεια σηκώνει το βάρος των σταυρών όλου του κόσμου και μας ελαφρώνει από τους πόνους των δοκιμασιών με τη Θεία Του βοήθεια και με την γλυκιά του παρηγοριά.

Tο χάραγμα του Σταυρού – Άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ

 


*»Η εποχή μας είναι αβάσταχτη. Δεν είμαι αλάθητος, μπορεί να σφάλλω σε κάθε βήμα, και πράγματι σφάλλω. Ωστόσο, θα σας πω ότι μου έρχεται συχνά η σκέψη πως φτάσαμε σε «αποκαλυπτικούς καιρούς»…

Θα ‘ρθει εποχή που θα κατασκευαστούν μηχανές οι οποίες θα ελέγχουν τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων…

Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού - Ερμηνεία της Αποστολικής περικοπής από τον Ιερό Χρυσόστομο

 


ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ [: Γαλ. 2, 16-20]

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

   «Εἰδότες δὲ ὅτι οὐ δικαιοῦται ἄνθρωπος ἐξ ἔργων νόμου ἐὰν μὴ διὰ πίστεως ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ, καὶ ἡμεῖς εἰς Χριστὸν ᾿Ιησοῦν ἐπιστεύσαμεν διότι οὐ δικαιωθήσεται ἐξ ἔργων νόμου πᾶσα σάρξ (:επειδή όμως μάθαμε από τη δική μας πείρα ότι δεν γίνεται δίκαιος ο άνθρωπος και δεν σώζεται με την τήρηση των τυπικών διατάξεων του μωσαϊκού νόμου, αλλά μόνο με την πίστη στον Ιησού Χριστό,  γι' αυτό λοιπόν και εμείς πιστέψαμε στον Ιησού Χριστό, για να γίνουμε δίκαιοι και να σωθούμε από την πίστη στον Χριστό και όχι από τα έργα του μωσαϊκού νόμου· διότι όπως αναφέρεται και στους ψαλμούς, με τα έργα του νόμου δεν θα δικαιωθεί και δεν θα σωθεί κανένας άνθρωπος)»[Γαλ.2,16· ερμ. απόδοση Παν. Τρεμπέλα].

Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού - Ερμηνεία της Ευαγγελικής περικοπής από τον Ιερό Χρυσόστομο

 


ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ [:Μάρκ. 8,34-38 και 9,1]

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

              [Υπομνηματισμός στα εδάφια Ματθ.16,24-27]

   «Τότε ὁ Ἰησοῦς εἶπε τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ· Εἴ τις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν, καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι(:Τότε ο Ιησούς είπε στους μαθητές Του: “Εάν κάποιος θέλει να με ακολουθήσει ως μαθητής μου, ας διακόψει κάθε σχέση με τον διεφθαρμένο από την αμαρτία εαυτό του κι ας πάρει τη σταθερή απόφαση να υποστεί ακόμη και θάνατο σταυρικό και βίαιο. Κι ας με ακολουθήσει μιμούμενος σε όλα το παράδειγμά μου· και να μη διστάσει να προβεί στις αποφάσεις και τις θυσίες αυτές)»[Ματθ.16,24].