Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Άγιος Παΐσιος: «Όποιος πιστεύει στον Θεό, δεν φοβάται τίποτα!»

 


– Γέροντα, οἱ παπποῦδες μᾶς ἔλεγαν ὅτι θά ἔρθει καιρός πού θά ἔχουμε ἀπ’ ὅλα τά ἀγαθά, ἀλλά δέν θά μποροῦμε νά φᾶμε.

Σήμερα οἱ ἄνθρωποι γιά τίς περισσότερες τροφές ἔχουν ἐρωτηματικά.

– Τί νά κάνουμε; Μόλυναν ὅλο τό περιβάλλον. Μή σᾶς πιάνει ὅμως φοβία. Νά κάνετε τόν σταυρό σας καί νά μή φοβᾶσθε.

Ἔχω ὑπ’ ὄψιν μου ἀνθρώπους πού κάνουν τήν ζωή τους μαρτύριο, γιατί φοβοῦνται τά πάντα καί εἶναι Χριστιανοί, βαπτισμένοι, μυρωμένοι, κοινωνοῦν, διαβάζουν τό Εὐαγγέλιο, τά ἔχουν μάθει ἀπ’ ἔξω τά ρητά.

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

 


Μερικές φορές παίρνω ονόματα από το νεκροταφείο και τα μνημονεύω. Επιλέγω εκείνα που βλέπω τη μεγαλύτερη αταξία και που όλα μοιάζουν να έχουν ξεχαστεί. Ξέρεις εκείνους τους τάφους γεμάτους αγριόχορτα και κεριά που έχουν καεί για λίγο, αλλά δεν τους επισκέπτονται για μήνες, μερικές φορές χρόνια, τίποτα δεν φαίνεται να κρατά τη σύνδεση μεταξύ νεκρών και ζωντανών. Αλλά κανείς δεν πεθαίνει πραγματικά, εκτός ίσως από όταν τον ξεχάσουμε. 

Πώς θα σωθούμε: Λόγοι παρηγοριάς στους θλιμμένους

 


Όσα διάβασες ως εδώ, θα ήταν αρκετά για να παρηγορηθείς και να καταλάβεις πόσο ωφελείσαι από τις θλίψεις, αν δεν ήσουν κι εσύ, όπως όλοι μας, άνθρωπος αδύναμος. Για την αδυναμία, λοιπόν, και τη χαυνότητα της φύσεως, καθώς και για μεγαλύτερη ψυχική σου ενίσχυση, διάβασε και όσα είναι γραμμένα πιο κάτω.

α΄. Η καλύτερη παρηγοριά για τους θλιμμένους είναι η επίγνωση των αμαρτημάτων τους

Το πρώτο σου γιατρικό, το πρώτο παυσίπονο που θα πάρεις στον καιρό των θλίψεων, ας είναι τούτος ο καλός λογισμός, που αναφέραμε και πρίν, όται για τις πολλές σου αμαρτίες σου άξιζαν χειρότερα δεινά. Και μην τολμήσεις να πεις, όπως μερικοί ανόητοι, ότι δεν έχεις κάνει κανένα κακό. Όλοι έχουμε αμαρτήσει, με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο. Όταν οι άγιοι Τρεις Παίδες μέσα στο καμίνι δόξαζαν το Θεό λέγοντας, “Ας είσαι δοξασμένος Κύριε, γιατί με ακρίβεια και δικαιοκρισία ξεσήκωσες όλα τούτα εναντίον μας, εξαιτίας των αμαρτιών μας” (Δαν., Προσ. Άζαρ.: 2, 4), τι να πούμε εμείς; Όταν ο μέγας Παύλος ομολογούσε ότι είναι ο πρώτος των αμαρτωλών (Α΄Τιμ. 1:15), δεν θα είμαστε αναίσθητοι και θρασύτατοι αν αρνηθούμε τη δική μας αμαρτωλότητα;

Κυριακή ΙΒ΄Λουκά - Ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς για τη θεραπεία των δέκα λεπρών

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ΄ΛΟΥΚΑ[:Λουκ.17,11-19]

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΛΕΠΡΩΝ


    Όλα όσα όριζε ο παλαιός νόμος(ο μωσαϊκός) ήταν συμβολικά και τυπικά και σκιώδη· γι’ αυτό ο  μωσαϊκός νόμος θεωρούσε και τη λέπρα εφάμαρτη και μιαρή και αποτρόπαια και ονόμαζε ακάθαρτους τους λεπρούς και όσους έπασχαν από βλεννόρροια και γενικά εκείνους που τους άγγιζαν[βλ. Λευίτ. 13,15: «καὶ ὄψεται ὁ ἱερεὺς τὸν χρῶτα τὸν ὑγιῆ, καὶ μιανεῖ αὐτὸν ὁ χρὼς ὁ ὑγιής, ὅτι ἀκάθαρτός ἐστι· λέπρα ἐστί (: ο ιερέας θα δει τα υγιή μέρη του δέρματος σε αντιπαραβολή προς τα ασθενή και θα κηρύξει αυτόν ακάθαρτο, διότι πρόκειται περί λέπρας)», καθώς και εκείνους που άγγιζαν κάθε νεκρό σώμα [Αριθ.19,11: «Ὁ ἁπτόμενος τοῦ τεθνηκότος πάσης ψυχῆς ἀνθρώπου ἀκάθαρτος ἔσται ἑπτὰ ἡμέρας(: εκείνος που θα αγγίξει το σώμα νεκρού ανθρώπου, θα είναι ακάθαρτος για επτά ημέρες)»], υποδεικνύοντας με γριφώδη και ασαφή τρόπο την ακαθαρσία εκείνων που αμάρταναν απέναντι στον Θεό και αυτών που συνέπρατταν με αυτούς και συναναστρέφονταν αυτούς.

Η επίθεση στο Φύλο και στην Οικογένεια: Η κληρονομιά της Σχολής της Φρανκφούρτης

 


«Η σεξουαλική ηθική - όπως η την ορίζει κοινωνία - μου φαίνεται άξια μεγάλης  περιφρόνησης. Συνηγορώ υπέρ μιας ασύγκριτα πιο ελεύθερης σεξουαλικής ζωής». Sigmund Freud, 1908.

«Θα υπάρξουν και άλλες μορφές εκτός του κλασικού σε εμάς γάμου... Θα βιώσουμε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικά αποδεκτών μορφών σεξουαλικής ζωής». Volkmar Sigusch, 2015.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (34. ''ΚΟΥΡΔΟΙ'' ΚΑΙ ''ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΟΙ'')

ΙΔΡΥΜΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ



Γεώργιος Χ. Μόδης

ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Εκλεκτά Διηγήματα: 34. «ΚΟΥΡΔΟΙ» ΚΑΙ «ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΟΙ»


Πρώτη μέρα του Ιούλη 1908.

Ο ήλιος έκαιε μʼ όλη τη λαύρα του και το χωριό είχε ριχθεί στην δουλειά μʼ όλη τη φούρια του. Άλλοι αλώνιζαν με δυο, τρία, τέσσαρα άλογα και οι φτωχότεροι μʼ ένα άλογο και ένα γαϊδούρι ή με δυο βόδια και άλλοι λύχνιζαν το σιτάρι. Το πετούσαν ψηλά μʼ ένα φτυάρι και δέχονταν στο πρόσωπο τη σκόνη και τα σκύβαλά του.

«Τα καταφέρνουμε ΧΩΡΙΣ τον ΘΕΟ»!!! Επιτέλους το είπαν και μία φορά στα ΙΣΙΑ, δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

 

Ιδού ο συνομιλητής το είδωλο Μητσοτάκη-Πιερρακάκη..

Ο σύμβουλος του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, Νόα Χαράρι, αυτή την φορά μίλησε στα ίσια για τον Θεό και πόσο τον αποστρέφεται!

Όπως τόνισε:
«Τα καταφέραμε χωρίς Αυτόν για πολλές περιόδους στην ιστορία και τα πηγαίνουμε αρκετά καλά στις πρόσφατες γενιές χωρίς Αυτόν!!!!!

Νομίζω πως μερικοί άνθρωποι συνδέουν τον Θεό με την ηθική. Πώς ενωνόμαστε τότε ως ένα τεράστιο είδος, ως ένας (ολόκληρος ενωμένος) πλανήτης για να καταπολεμήσουμε τα σημαντικά πράγματα;

Στρατηγός Ταμουρίδης: Τα νησιά μας, η ζωή μας!

 


Η Τουρκία έχει φτάσει σε έσχατο όριο πρόκλησης κατά της πατρίδας μας! Επιμένει πεισματικά στις ανήκουστες και ανιστόρητες διεκδικήσεις της! Τώρα, μας απειλεί τελείως απροκάλυπτα γιατί θέλουμε να αυξήσουμε τα χωρικά μας ύδατα νοτίως της Κρήτης, ενώ ο νέο-Χαλίφης και τα φερέφωνά του μας εγκαλούν παγκοσμίως και διατυμπανίζουν την πρόθεσή τους να επιτεθούν εναντίον μας, αν δεν αποστρατικοποιήσουμε τα νησιά μας!

Αββάς Παμβώ: Περί εσχάτων καιρών

 

Αββάς Παμβώ
…Σου λέγω και τούτο τέκνον μου, ότι θα έρθει καιρός, οπόταν οι χριστιανοί θα προσθέτουν και θα αφαιρούν και θα μεταβάλουν τας βίβλους των Αγίων Ευαγγελίων και των Αγίων Αποστόλων και των Θεσπέσιων Προφητών και των Ιερών Πατέρων και θα μαλακώνουν τας Αγίας Γραφάς και θα γράφουν τροπάρια και άσματα και λόγους τεχνολογικούς.

Και ο νους των θα ξεχυθεί εις αυτούς, θα απομακρυνθούν δε από τα Θεϊκά πρότυπα.

Σάλος με σχολικό βιβλίο στην Κύπρο - Διδάσκει αγνότητα για προστασία από σεξουαλικά νοσήματα

 


Σάλος έχει προκληθεί με σχολικό εγχειρίδιο για το μάθημα της Βιολογίας της Γ’ Γυμνασίου, στο οποίο αναφέρεται πως ένας τρόπος για προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, είναι η αγνότητα και η αποχή από την σεξουαλική δραστηριότητα πριν από το γάμο.

 Συγκεκριμένα, στη σελίδα 68 του βιβλίου Βιολογίας της Γ’ Γυμνασίου και στο κεφάλαιο της προστασίας των ατόμων από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αναφέρεται ότι ένας τρόπος προστασίας είναι να υπάρχει εγκράτεια, κάτι που συνεπάγεται με αγνότητα, δηλαδή αποχή από τη σεξουαλική δραστηριότητα πριν από το γάμο. 

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Πιστοί στην Παράδοση.

Σοφία Μπεκρή, φιλόλογος – θεολόγος

Στην χορεία των Αγίων του Ιανουαρίου προβάλλει η οσιακή μορφή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, του οποίου, όμως, η λάμψη επισκιάζεται από την ξεχωριστή λαμπρότητα των Μεγάλων Αγίων που εορτάζουν κατά τον μήνα αυτό, των Τριών Ιεραρχών, του Μεγάλου Αθανασίου, του Μεγάλου Αντωνίου, του Μεγάλου Ευθυμίου, του Μαξίμου Ομολογητού και του Μάρκου Ευγενικού, του Στύλου της Ορθοδοξίας. Όλοι αυτοί, με την ξεχωριστή του δόξα ο καθένας, φώτισαν τον πολύαστρο ουρανό της Ορθοδοξίας, σε όλους τους αιώνες και συνεχίζουν να σκορπίζουν την λάμψη των σε κάθε εποχή, έως και σήμερα.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Σοκ: Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 25% μετά τα απανωτά ολικά και μερικά lockdown!

 Η πολιτική της κυβέρνησης κατέστρεψε τον ψυχισμό των Ελλήνων


Τρομακτική αύξηση της τάξης του 25% κατέγραψαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα, τις χρονιές που η κυβέρνηση επέλεξε να κλείσει τους Έλληνες στα σπίτια τους με πρόσχημα την πανδημία του κορωνοϊού, δηλαδή, από το 2020 έως το 2022.

Ο εθισμός των αυτοεξευτελιζόμενων Ελλήνων στον πατερ(κ)ούλικο θεσμό της επιδοματικής κοκκαλολειχίας

 Όταν ο πολίτης λέει «δεν με μέλλει», οι νεοταξίτες τον χορεύουν «επιδοματικό τσιφτετέλι»

γράφει ο Κωνσταντίνος Βαθιώτης 

H παρούσα κυβέρνηση-τσίρκο, η οποία αποτελείται από παλιάτσους με χιτλερικό μουστάκι, ρουφά (ή μολύνει) το αίμα των πολιτών σε δόσεις, μιμούμενη τα βαμπίρ. Κάποια στιγμή, διαφημίστηκαν οι 420 δόσεις για χρέη προς τις Τράπεζες και οι 240 δόσεις για χρέη προς την Εφορία και τα Ταμεία!


Αντιστοίχως, όταν η κυβέρνηση θέλει να εξοφλήσει το δικό της κοινωνικό χρέος προς τον λαό, καταφεύγει στο παγιωμένο πλέον τέχνασμα της επιδότησης, κοροϊδεύοντας ξεδιάντροπα τους πολίτες, που μοιάζουν πλέον ολοένα και περισσότερο με τους ευτυχισμένους σκλάβους που είχε οραματισθεί ο Άλντους Χάξλεϋ στον Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο.

Ὁ π. Στυλιανὸς Καρπαθίου στόν Focus Fm

 


https://youtu.be/yvrPtCSsFg8

πηγή: https://ethnegersis.blogspot.com/

Τα απόνερα της προδοσίας

 


Γιάννης Χ. Κουριαννίδης

Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει ακόμη πολλά λύματα να παραγάγει τα επόμενα χρόνια. Μέχρι να υπάρξει μία κυβέρνηση που θα την καταργήσει

Το 2018 είχε ιδρυθεί -και δυστυχώς έλαβε έγκριση λειτουργίας από το Ειρηνοδικείο Σερρών- το σωματείο «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος», που στο καταστατικό του ανέφερε ότι σκοπός του είναι η διατήρηση και η διάδοση της «ντόπιας» γλώσσας και η απόδοση τιμών στους «ντόπιους» ήρωες. Οπως έγινε σαφές αργότερα, «ντόπια» θεωρείτο η «μακεδονική» γλώσσα και «ντόπιοι» οι «Μακεδόνες» της περιοχής, ενώ επιχειρήθηκε να εορταστεί και η ψευδοεπανάσταση του Ιλιντεν!

ΔΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑΣ; - Ἀντιβλασφημικὸς ἀγὼν

Καὶ πάλιν ὁ λόγος περὶ τῆς φρικτῆς ἁμαρτίας ποὺ λέγεται βλασφημία. Θεωροῦμεν τὸ κακὸν τῆς βλασφημίας μέγιστον. Στίγμα τοῦ πολιτισμοῦ μας, κοινωνικὴν πληγήν, γάγγραιναν ποὺ τείνει νὰ ἐξαπλωθῇ παντοῦ. Μίαν τῶν κυριωτέρων αἰτιῶν, ἕνεκα τῶν ὁποίων ἡ ὀργὴ τοῦ Θεοῦ ἐκσπᾷ ἐπὶ τοὺς ἀσεβεῖς καὶ ἀχαρίστους, οἱ ὁποῖοι, ἐνῷ βλέπουν τὰ θαυμάσια τοῦ Θεοῦ, ἐνῷ ἀπολαύουν ἀπείρων εὐεργεσιῶν, φανερῶν καὶ ἀφανῶν, ἐνῷ ἔχουν εἰς τὸ στόμα των τὸν ἄρτον, αὐτοί, ὡς κύνες λυσσῶντες ἀφρίζουν, βλασφημοῦν, δαγκώνουν τὀν εὐεργέτην Θεόν.

ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (33. Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ)

ΙΔΡΥΜΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ




Γεώργιος Χ. Μόδης

ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Εκλεκτά Διηγήματα: 33. Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ


Ένα βροχερό και κρύο απομεσήμερο του Μάρτη 1908 στην Άγρα (τότε Βλάντοβο) της Έδεσσας ο θεόδωρος Κάρτας πήγαινε μʼ ένα κοφίνι στον ώμο να πάρει από κάποιο φίλο χορτάρι για τα λίγα πρόβατα του. Εκείνη τη στιγμή γύριζε σπίτι της με δυο σταμνιά στα χέρια απʼ τη βρύση η χήρα του Δημήτρη Χότζα.

- Καλησπέρα, της είπε ελληνικά

- Καλησπέρα, απάντησε εκείνη.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Χρόνος καί ζωή κατά τόν Μέγα Βασίλειο

 


Του Γεωργίου Μαντζαρίδη

Ὁ Μ. Βασίλειος ἔζησε καὶ παρουσίασε στὰ συγγράμματά του μὲ τὸν διεισδυτικότερο τρόπο τὴ σχέση χρόνου καὶ ζωῆς. Καὶ ἡ ἀντίστοιχη διδασκαλία του, ποὺ ἐπηρέασε βαθύτατα τὴ μεταγενέστερη θεολογία καὶ διανόηση, παραμένει ἐξαιρετικὰ ἐπίκαιρη καὶ σήμερα. Βέβαια ὁ μεγάλος αὐτὸς ἱεράρχης τῆς Καππαδοκίας δὲν ἔγραψε κανένα συστηματικὸ ἔργο γιὰ τὸ θέμα αὐτό. Ἑρμηνεύοντας ὅμως τὴν Ἁγία Γραφή, καὶ ἰδιαίτερα τὴν «Ἑξαήμερο» τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης, ἀλλὰ καὶ ἀποκρούοντας τὴν αἵρεση τοῦ Εὐνομίου σχετικὰ μὲ τὸ πρόσωπο τοῦ Χριστοῦ, ἀναφέρθηκε πολλὲς φορὲς στὸν χρόνο καὶ τὰ σχετικὰ μὲ αὐτὸν θέματα.Συνήθως διακρίνουμε τὸν χρόνο σὲ... τρία μέρη: στὸ παρελθόν, τὸ παρὸν καὶ τὸ μέλλον.

Γέρων Αμβρόσιος Λάζαρης: Όταν ζητάτε κάτι από τον Κύριο στην προσευχή σας, να βάζετε στο τέλος: «εάν είναι προς όφελος της ψυχής μου»

 



* Όταν ζητάτε τη βοήθεια ενός Αγίου και λέτε «Άγιέ μου, βοήθα με», ο Άγιος την ίδια στιγμή που το ζητάτε είναι δίπλα σας. Δεν σας αφήνει να το καταλάβετε, γιατί θα ερχόσασταν σε έπαρση και μπορεί να του ζητάγατε και χαζά πράγματα.

Σας προσφέρει τη βοήθεια όχι άμεσα, αλλά απαλά, σιγά, όπως ο Θεός πλησιάζει τον άνθρωπο, ώστε να μην ανέβει ο εγωισμός σας. Θα δείτε μέρα με τη μέρα ότι αυτό που ζητήσατε λύνεται και έρχεται, αν είναι για το όφελος της ψυχής σας…

Ἐπαρχιῶτες διεθνιστές καί φιλελέδες κατά τῆς ἐλευθερίας τοῦ λόγου

 


Χαράλαμπος Μηνάογλου

Τί κάνουν οἱ ἐγχώριοι ἐπαγγελματίες τοῦ προοδευτισμοῦ; Λίφο, γλείφω, λίμπεραλ, μίνεραλ κτλ; Ἀγρόν ἠγόρασαν ἤ εἶναι φιλελεύθεροι ἀ λα κάρτ; Μήπως ἀσχολοῦνται μόνον μέ ὑποθέσεις γιά τίς ὁποῖες πληρώνουν τό Παγκόσμιο Οἰκονομικό Φόρουμ, ὁ Σόρος καί ἡ λοιπή προοδευτικάρια ὀλιγαρχία; Ἤ μήπως ἁπλῶς εἶναι τόσο τραγικά ἐπαρχιῶτες διεθνιστές, ὥστε νά μήν διαβάζουν οὔτε τά βασικά τοῦ φιλελευθερισμοῦ καί τῶν πραγματικῶν δικαιωμάτων, ὅπως τῆς ἐλευθερίας τοῦ λόγου; Διεθνιστές πού δέν διαβάζουν...
οὔτε τούς New York Times οὔτε τόν Guardian (σύνδεσμοι στά σχόλια);
Ἐκεῖ συζητοῦν γιά τήν ἀπόλυση καθηγήτριας ἀπό ἀμερικανικό πανεπιστήμιο, ἐπειδή ἁπλῶς ἔδειξε στό πλαίσιο μαθήματος ἱστορίας τῆς τέχνης μία γνωστή ἀπεικόνιση τοῦ Μωάμεθ, χωρίς νά τήν σχολιάσει, προβολή πού κάποιος μουσουλμᾶνος φοιτητής θεώρησε προσβλητική γιά τήν θρησκεία του!!!!
Δεῖτε στά σχόλια τό κείμενο, πού συνέταξε ἡ καθηγήτρια τοῦ Πανεπιστημίου τοῦ Μίτσιγκαν καί αὐθεντία στόν τομέα τῆς ἰσλαμικῆς τέχνης Κριστιάν Γκρουμπέρ, τό ὁποῖο ἄνοιξε τήν συζήτηση καί προκάλεσε τόσο τά δημοσίευματα των Τάϊμς καί τοῦ Γκάρντιαν, ὅσο καί τήν ἠλεκτρονική συλλογή ὑπογραφῶν ὑπέρ τῆς ἐπαναπρόσληψης τῆς καθηγήτριας Erika López Prater.

πηγή: www.orthodoxia-ellhnismos.gr

“Έπεσε η Δρυς”: Εκοιμήθη στα 84 του χρόνια ο Πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος

 


Ιεροσολύμων Ειρηναίος: Εκοιμήθη το πρωί της Τρίτης 10 Ιανουαρίου 2023, μετά από πολύμηνη μάχη με προβλήματα υγείας, ο Πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος ο οποίος νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική στους Αμπελοκήπους.
Την είδηση της κοιμήσεως έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού ο π. Τιμόθεος Ηλιάκης, ο οποίος συνδεόταν με τον μακαριστό Πατριάρχη Ειρηναίο.

Η Αγάπη δεν κρύβεται

 


Η αγάπη δεν φαίνεται στον θυμό και στην οργή αλλά στην υπομονή και στην συγχώρεση.

Η αγάπη δεν λυγίζει στο πόνο της καρδιά μας αλλά στην αγάπη του άλλου.

Η αγάπη δεν φανερώνεται εύκολα στο λόγο αλλά στη βλέμμα της ευσπλαγχνίας.

Η αγάπη δεν χαρίζεται στο σώμα του άλλου αλλά μέσα στην ταπεινή καρδιά.

Η αγάπη δεν φωνάζει στην αδικία του άλλου αλλά σιωπά στην ταπείνωση του εαυτού μας.

Η αγάπη δεν χάνεται μέσα στην βοή του κόσμου αλλά δείχνει την παρουσία της με την πλούσια αρετή της.

Η αγάπη δεν καταστρέφεται με την αδιαφορία αλλά βοηθεί με τον ενδιαφέρον της.

Η αγάπη δεν αδιαφορεί για την αδυναμία του άλλου αλλά ενδιαφέρεται για την σωτηρία του.

Η αγάπη δεν τρέχει μαζί με το θυμό αλλά τον προσπερνά με γρήγορο βηματισμό για να συναντήσει την αδελφή της την ταπείνωση.

Η αγάπη δεν κοιμάται χωρίς να συγχωρήσει τον άλλον.

Η αγάπη δεν κοιτά το παρελθόν αλλά κοιτά το μέλλον για να αγαπήσει περισσότερο τον άλλον.

Η αγάπη δεν καταδικάζει τον άλλον αλλά σταυρώνεται παρά να σταυρώσει.

πηγή: https://romioitispolis.gr/

Όσοι θέλουμε να ζήσουμε χριστιανική ζωή, πρέπει ν΄ ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Αγίων μας

 


Όσοι την σήμερον ημέρα θέλουμε να ζήσουμε με πιστότητα και συνέπεια τη χριστιανική ζωή
καλούμαστε ν΄ ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Αγίων μας.

Οι θλίψεις δεν πρέπει να μας ρίχνουν κάτω. Δεν πρέπει να χάνουμε τον αγώνα της ζωής.

Στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας, δεν πρέπει να απελπιζόμαστε, ακόμη κι αν φτάσουμε σ΄ αδιέξοδο.

Ο Θεός ποτέ δεν μας εγκαταλείπει.

«Χαρούμενη Μετάνοια» - Κήρυγμα π. Γεωργίου Σχοινά, 08 Ιανουαρίου 2023


 https://youtu.be/ZgMERsQM-BI

Ἅγιος Γρηγόριος Νύσσης: Λόγος εἰς τὴν Προσευχήν (ἀπόσπασμα)

 

Άγιος Γρηγόριος Νύσσης. Τοιχογραφία 11ου αι. μ.Χ. Ιερός Ναός Παναγίας των Χαλκέων, Θεσσαλονίκη
«…Ἡ προσευχὴ εἶναι φύλακας τῆς σωφροσύνης, χαλιναγωγεῖ τὸν θυμό, καταστέλλει τὴν ὑπερηφάνεια, καθαρίζει ἀπὸ τὴ μνησικακία, διώχνει τὸ φθόνο, καταργεῖ τὴν ἀδικία, ἐπανορθώνει τὴν ἀσέβεια.

Ἡ προσευχὴ εἶναι δύναμη τῶν σωμάτων, φέρνει χαρὰ στὸ σπίτι, χορηγεῖ εὐνομία στὴν πόλη, παρέχει ἰσχὺ στὴν ἐξουσία, δίνει νίκη κατὰ τὴν διάρκεια τοῦ πολέμου, ἐξασφαλίζει τὴν εἰρήνη, ξαναενώνει τοὺς χωρισμένους, διατηρεῖ στὴ θέση τους ἑνωμένους.

Ἡ προσευχὴ εἶναι τὸ ἐπισφράγισμα τῆς παρθενίας, ἡ πιστότητα τοῦ γάμου, ὅπλο στοὺς ὁδοιπόρους, φύλακας ὅσων κοιμοῦνται, θάρρος τῶν ξύπνιων, στοὺς γεωργοὺς φέρνει τὴν εὐφορία, στοὺς ναυτιλόμενους χαρίζει τὴ σωτηρία.

Ελλείψεις σε φάρμακα: Εξασφάλισαν εμβόλια για «τρεις Ελλάδες» και δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν ένα κουτί Depon

 




Στην λεγόμενη επιχείρηση «Ελευθερία» το έργο της κυβέρνησης ήταν τιτάνιο. Στην επιχείρηση... «Depon» όμως, έχουμε μια σκέτη καταστροφή - Ποιες παγίδες κρύβονται πίσω από την συνταγογράφηση των φθηνών φαρμάκων;

Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης

Ελλείψεις σε φάρμακα: Φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό το ότι η κυβέρνηση σαλαμοποίησε το αγαθό της υγείας και την έκανε εμπορεύσιμο προϊόν για όσους μπορούν να πληρώνουν, αφήνοντας μερικά «αποφάγια» κρατικής πρόνοιας για όσους δεν μπορούν, τώρα προχωρά το καταστροφικό έργο στο επόμενο επίπεδο. Το μόνο που είχε απομείνει όρθιο σε αυτό το ρημαδιασμένο τοπίο της υγείας ήταν το φθηνό και προσβάσιμο φάρμακο. Κι όμως, δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες για να αμφισβητηθεί και αυτό.

«ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΩ ΤΟΝ ΚΟΠΟ…»

 


«Κύριε, δῶσε μου τή δύναμη νά ὑποφέρω τον κόπο καί ὅλα τά γεγονότα τῆς ἡμέρας αὐτῆς, σέ ὅλη τή διάρκειά της. Καθοδήγησε τή θέλησή μου καί δίδαξέ με νά προσεύχομαι, νά πιστεύω, νά ὑπομένω, νά συγχωρῶ καί ν’ ἀγαπῶ. Ἀμήν.» (Από την Προσευχή των Πατέρων της Όπτινα).

Είναι μία από τις πιο γνωστές προσευχές στη σημερινή εποχή, η προσευχή των Πατέρων της Όπτινα, το τελευταίο τμήμα της οποίας αναφέρουμε παραπάνω, γιατί προβλήθηκε και καταγράφηκε και μοιράστηκε σε πολλούς και ερμηνεύτηκε από πολλούς. Κι ο πολύς κόσμος, ο χριστιανικός, και εδώ στην Ελλάδα, την αποδέχτηκε και την αγκάλιασε και την ενέταξε μέσα στον ρυθμό των δικών του προσευχών, και διότι την πήρε στα χέρια του στη γλώσσα που ο ίδιος εκφράζεται, τη δημοτική, συνεπώς κατανοεί τι λέει, και διότι, κυρίως, εκφράζει το ήθος πράγματι του γνησίου πατερικού φρονήματος που δεν είναι άλλο από το φρόνημα του ίδιου του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Με ψεύτικους λογαριασμούς «γιατρών» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προωθούσαν τους εγκλεισμούς και τις υποχρεωτικότητες!

 


Πολλοί δημοφιλείς λογαριασμοί «γιατρών» στα social media που υποστήριξαν τα lockdowns και την καθολική χρήση μάσκας, αποδεικνύεται ότι ήταν ψεύτικοι. Χρησιμοποιούσαν ανύπαρκτα ονόματα και φωτογραφίες προφίλ από άσχετους ανθρώπους και φαίνεται πως ήταν υποκινούμενοι από κόμματα και πολιτικές οργανώσεις καθώς οι ίδιοι λογαριασμοί εμπλέκονταν και στη διάδοση ατζέντας «δικαιωμάτων» LGBTQ κοινοτήτων.

πηγή: https://enromiosini.gr/

π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης- Ο Αγιοπνευματικός φωτισμός ως απάντηση στην δυτική παρακμή

 

https://youtu.be/57WZNtTckCc?t=172

Αριδαία: Εις Διάκονον χειροτονία του Ιωάννη Γκερτσάκη



Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ λειτούργησε στον ιερό ενοριακό ναό των αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Ιωάννη Γκερτσάκη, Θεολόγου, κατοίκου Τσάκων Αριδαίας με καταγωγή από την Φλώρινα.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο πνευματικός του χειροτονουμένου, Αρχιμ. Σεβαστιανός Τοπάλης, Αρχιερατικός Επίτροπος Αμυνταίου (Ι. Μ. Φλωρίνης), ο πατέρας του, Πρωτοπρ. Αναστάσιος Γκερτσάκης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σκύδρας Αρχιμ. Αντώνιος Κορέστης, κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως αλλά και από άλλες Ι. Μητροπόλεις.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός ερμηνεύοντας τον ευαγγελικό λόγο «Μετανοεῖτε, ἤγγικε γὰρ ἡ Βασιλεία τῶν Οὐρανῶν» και τονίζοντας την αξία της μετανοίας.

Ένας που κάνει εύκολα κρίσεις, εύκολα θα κατακρίνει…

 


+Δεν απαγορεύει ο Κύριος το να κρίνει κανείς, αλλά προτρέπει να βγάζει πρώτα το δοκάρι από το δικό του μάτι και ύστερα να διορθώνει τα λάθη των άλλων. Ώστε αν ενεργείς για το καλό, τότε να φροντίσεις πρώτα τον εαυτόν σου, αφού το δικό σου αμάρτημα είναι και μεγαλύτερο και εμφανέστερο.

Αν όμως αδιαφορείς για τον εαυτόν σου (πνευματικά), είναι ολοφάνερο, ότι τον αδερφό σου τον κρίνεις όχι από αγάπη, αλλά επειδή τον μισείς και θέλεις να τον διαπομπεύσεις.

Ιερός Χρυσόστομος

Δημήτρης Δασκαλάκης: Το Market Pass ως προθάλαμος του ψηφιακού εγκλεισμού των πολιτών

 

Γράφει ο Δημήτριος Νικ. Δασκαλάκης, Δικηγόρος Αθηνών

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, παραμένοντας πιστή στο δυστοπικό της όραμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας, προχωρά ακάθεκτη στην ψηφιοποίηση κάθε οικονομικής συναλλαγής των πολιτών με το κράτος.

Από την πρώτη στιγμή διατυπώσαμε την έντονη διαφωνία μας στην υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού σχετικά με την μετάβαση της οικονομικής δραστηριότητας των πολιτών στο νέο περιβάλλον ψηφιακής οικονομίας που θα οδηγήσει βαθμιαία στην μονομερή επιβολή ενός δεσμευτικού μοντέλου ψηφιακής διακυβέρνησης.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Ο πρώτος τρανς αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων του ναυτικού των ΗΠΑ και πλήθος γυναικών και ανδρών ομολογούν ότι η ΛΟΑΤΚΙ+ ιδεολογία κατέστρεψε τη ζωή τους


Και ενώ οι καταγγελίες της αποτυχημένης «λατρείας του φύλου»  παίρνουν έξω μορφή χιονοστιβάδας εμείς οργανώνουμε δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα αποδοχής, απαιτώντας κανείς να  μην αρθρώνει λόγο αλήθειας προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά και τις οικογένειες που αναζητούν βοήθεια στα ψυχολογικά κενά, την κακοποίηση και τις κακές επιρροές.

Όταν το Σκότος υποδύεται το Φως

 


Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης, τέως Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ.

Ανάποδες δηλώσεις με αφορμή τα Θεοφάνεια

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την τελετή του Αγιασμού των υδάτων (6/1/2023), προέβη σε μια δήλωση επηρεασμένη αφ’ ενός από την πολεμική φαντασίωση που κατατρύχει όλους τους πολιτικούς και αφ’ ετέρου από την εμμονική προσήλωση στο δόγμα του Θαυμαστού Ανάποδου Κόσμου μας:

Κυριακή μετά τα Φώτα – Ερμηνεία της Ευαγγελικής περικοπής από τον Ιερό Χρυσόστομο

 


ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ[:Ματθ. 4, 12 - 17]

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗ ΓΑΛΙΛΑΙΑ

    «Ἀκούσας δὲ ὁ Ἰησοῦς ὅτι Ἰωάννης παρεδόθη, ἀνεχώρησεν εἰς τὴν Γαλιλαίαν(:όταν άκουσε ο Ιησούς ότι ο Ιωάννης συνελήφθη κατά διαταγή του βασιλιά Ηρώδη Αντύπα και οδηγήθηκε στη φυλακή, αναχώρησε από την Ιουδαία και πήγε στη Γαλιλαία)»[Ματθ.4,12].

   Για ποιον λόγο ο Ιησούς αναχωρεί από την Ιουδαία μόλις άκουσε για τη σύλληψη του Ιωάννη του Βαπτιστή; Επειδή πάλι θέλει να μας διδάξει να μη σπεύδουμε να αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο τους πειρασμούς, αλλά να υποχωρούμε και να απομακρυνόμαστε από αυτούς· διότι αξιοκατάκριτο δεν είναι το να μη ρίχνεις τον εαυτό σου στον κίνδυνο, αλλά το να μην αντισταθείς με γενναιότητα, όταν πέσεις σε αυτόν.  Αυτό λοιπόν θέλοντας να διδάξει και προσπαθώντας να περιορίσει τον φθόνο των Ιουδαίων, αναχωρεί για την Καπερναούμ. Έτσι, αφενός και την προφητεία εκπληρώνει και αφετέρου σπεύδει για να αλιεύσει τους μελλοντικούς διδασκάλους της οικουμένης, επειδή βέβαια διέμεναν εκεί, ασχολούμενοι βιοποριστικά με το ψάρεμα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ [:Εφ.4,7-13] ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ [Υπομνηματισμός των εδαφίων Εφ.4,4-16]

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ [:Εφ.4,7-13]

    ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

           [Υπομνηματισμός των εδαφίων Εφ.4,4-16]

    «ν σμα κα ν Πνεμα, καθς κα κλήθητε ν μι λπίδι τς κλήσεως μν· ες Κύριος, μία πίστις, ν βάπτισμα· ες Θες κα πατρ πάντων,  π πάντων, κα δι πάντων, κα ν πσιν μν. Εν δ κστ μν δθη  χρις κατ τ μτρον τς δωρες το Χριστο(:Αποτελείτε ένα σώμα, την Εκκλησία, και ένα Πνεύμα ζωοποιεί το σώμα αυτό, αφού και όλοι σας κληθήκατε με μία κοινή ελπίδα της κλήσεώς σας· διότι ο Θεός για μία και την ίδια βασιλεία και για τα ίδια αγαθά σάς κάλεσε όλους. Ένας και μόνος Κύριος υπάρχει, μία πίστη έχουν όλοι οι Χριστιανοί, ένα βάπτισμα έλαβαν όλοι.  Ένας και μόνος Θεός και Πατέρας όλων υπάρχει. Αυτός κυριαρχεί πάνω από όλους ως Δεσπότης. Η δική Του δύναμη διαχύνεται και ενεργεί διαμέσου όλων των μελών της Εκκλησίας, σε ολόκληρο το σώμα της. Αυτός κατοικεί μέσα σε όλους μας. Πρέπει λοιπόν να είμαστε όλοι ένα. Βέβαια όλοι οι πιστοί δεν έχουμε λάβει τα ίδια χαρίσματα, αλλά διάφορα και ποικίλα. Αυτή όμως η διανομή για κανένα λόγο δεν επιτρέπεται να γίνεται αιτία χωρισμού μεταξύ των πιστών· διότι η διανομή αυτή δεν είναι τυχαία, αλλά γίνεται από τον ίδιο τον Χριστό. Αυτός δηλαδή στον καθένα ξεχωριστά από εμάς, έδωσε τη θεία χάρη, σύμφωνα με το μέτρο που με σοφία και δικαιοσύνη χρησιμοποιεί στη διανομή της δωρεάς Του)»[Εφ.4,4-7].