Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης - Νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες

 

https://youtu.be/ZWDk0MUFziA

Εκπομπή με τον π. Αρσένιο Βλιαγκόφτη [Κυριακή, 27 Αυγούστου 2023]

πηγή: https://panagia-ierosolymitissa.blogspot.com/

Η ευχή των γονέων – Η μεγαλύτερη κληρονομιά για τα παιδιά


Η ευχή των γονέων είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά για τα παιδιά. Για αυτό φροντίζουν να έχουν την ευχή των γονέων. Δεν είδες ο Ιακώβ, μέχρι πού έφθασε, για να πάρη την ευλογία του πατέρα του; Και προβιά φόρεσε!

Ειδικά η ευχή της μάνας είναι μεγάλο πράγμα!

Κάποιος έλεγε: «Κάθε λόγος της μητέρας μου είναι και μια λίρα χρυσή». Να, και πριν από καιρό πόση εντύπωση μου έκανε κάποιος από το Γιοχάνεσμπουργκ! Ήρθε στο Καλύβι το φθινόπωρο.

«Γέροντα, η μάνα μου αδιαθέτησε, μου λέει, και ήρθα να την δω». Τρεις μήνες δεν πέρασαν, τα Χριστούγεννα ξαναήρθε. «Πώς πάλι εδώ;», τον ρωτάω. «Έμαθα, μου λέει, πως πάλι αδιαθέτησε η μάνα μου και ήρθα να φιλήσω το χέρι της, γιατί είναι ηλικιωμένη και μπορεί να πεθάνει.

Πριν 2 χρόνια είχε γίνει δημοψήφισμα για τις ψηφιακές ταυτότητες στην Ελβετία και είχαν απορριφθεί λόγω ανησυχίας των πολιτών επί της χρήσης των προσωπικών δεδομένων.

 


σχόλιο Γ.Θ: Θα ειρωνευτούν και τους Ελβετούς πολίτες οι δημοσιογραφικές πόρνες για την απόρριψη των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων;

Εκεί λύνουν λογικά τα προβλήματά τους. Εδώ υπάρχουν οι αδιαμφισβήτητες θρησκευτικού τύπου λύσεις της κυβέρνησης τις οποίες πρέπει καθολικά οι πολίτες να τις αποδεχτούν, επειδή το αποφάσισαν κάποιοι γραφειοκράτες της Ε.Ε. Όσοι εκφράζουν ανησυχίες είναι ψεκασμένοι. Η Ε.Ε. είναι πλέον το τελευταίο οχυρό του κομμουνισμού στον δυτικό κόσμο.

πηγή: https://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Κυριακή ΙΓ΄ Ματθαίου - Ερμηνεία της Αποστολικής περικοπής από τον Ιερό Χρυσόστομο

 ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ΄ΜΑΤΘΑΙΟΥ[:Α΄Κορ.16,13-24]

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ


     Στη συνέχεια ο απόστολος Παύλος, για να δείξει ότι όχι στους διδασκάλους, αλλά και στους εαυτούς τους πρέπει να έχουν τις ελπίδες της σωτηρίας τους, λέγει: «Γρηγορεῖτε, στήκετε ἐν τῇ πίστει (:Προσέχετε σαν άγρυπνοι φρουροί. Μένετε σταθεροί και όρθιοι στην πίστη)»· στην πίστη, όχι στην κοσμική σοφία· διότι δεν είναι δυνατόν στη διαρκώς μεταβαλλόμενη κοσμική σοφία να μένει σταθερός κανείς, αλλά διαρκώς περιφέρεται· όπως ακριβώς βέβαια, αντιθέτως, στην πίστη μπορεί να μένει σταθερός. «Ἀνδρίζεσθε, κραταιοῦσθεπάντα ὑμῶν ἐν ἀγάπῃ γινέσθω (:Να αγωνίζεστε σαν άντρες γενναίοι. Πάρτε δύναμη και θάρρος. Όλα όσα κάνετε, ας γίνονται με αγάπη)»[Α΄Κορ.16,13-14].

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ [: Ματθ.21,33-46] Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ

  «λλην παραβολν κούσατε. νθρωπός τις ν οκοδεσπότης, στις φύτευσεν μπελνα κα φραγμν ατ περιέθηκε κα ρυξεν ν ατ ληνν κα κοδόμησε πύργον, κα ξέδοτο ατν γεωργος κα πεδήμησεν(:Ακούστε και άλλη παραβολή: Ένας άνθρωπος οικοδεσπότης φύτεψε αμπέλι και ύψωσε γύρω από αυτό ένα φράκτη και έσκαψε μέσα σε αυτό ένα πατητήρι και μία δεξαμενή και έκτισε πύργο, για να μένουν οι εργάτες και οι φύλακες· εμπιστεύτηκε αυτό σε κάποιους γεωργούς και αναχώρησε σε άλλη χώρα).

Ο μύθος του ''καλού ανθρώπου''


Ο σημερινός άνθρωπος έχει παγιωθεί σε μια αυτοδικαίωση που συνήθως εκφράζεται ως εξής: «Είμαι καλός άνθρωπος, δε σκότωσα κανέναν, δεν πείραξα κανέναν, δίνω και ελεημοσύνη που και που οπότε γιατί να μη με σώσει ο Θεός;».
Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι ο Θεός είναι ένας αιώνιος χωροφύλακας και ότι η σωτηρία είναι μια κατάσταση που ο άνθρωπος κερδίζει μέσα από μια τήρηση εντολών του φαίνεσθαι. Μιλάμε για μια τρομερή πλάνη που οφείλουμε να θεραπεύσουμε ώστε ο άνθρωπος να μην κολυμπάει στο ψέμα και την υποκρισία. Ο άνθρωπος σύμφωνα με τους Αγίους Πατέρες είναι ψυχοσωματική οντότητα. Όπως μας λέει και ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, ο άνθρωπος δεν είναι ούτε ψυχή ούτε σώμα αλλά το Όλον αυτού. Οπότε ο άνθρωπος θα μετέχει της Αναστάσεως ψυχοσωματικά και όχι απλά ένα μέρος του.

"ΑΦΑΝΤΟΣ ο Πρωθυπουργός για τους πυρόπληκτους!" - Δευτερολογία Προέδρου ΝΙΚΗΣ στη Βουλή (31/8/2023)

 

https://www.youtube.com/watch?v=tBQ_AGTrJYE

Θεοφάνης Μαλκίδης: 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1821: Το (άγνωστο) Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης

Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης


1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1821: Το (άγνωστο) Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης

Η συμπλήρωση διακοσίων δύο ετών από το (άγνωστο) Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης την 1η Σεπτεμβρίου του 1821, αποτελεί το αποκορύφωμα της επαναστατικής συμβολής του νησιού της Θράκης στην εθνεγερσία.

Η Σαμοθράκη πλήρωσε βαρύ τίμημα για την εξέγερση των κατοίκων του, καθώς χιλιάδες απ’ αυτούς σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους και χιλιάδες άλλοι πουλήθηκαν σαν σκλάβοι.

Σύμφωνα με αναφορά των προεστών της Σαμοθράκης προς τη Μονή Ιβήρων, το 1809, η Χώρα, η πρωτεύουσα του νησιού, είχε 350 «σπίτια» (δηλ. οικογένειες), ενώ 400-450 «σπίτια» (οικογένειες) υπήρχαν στο υπόλοιπο νησί. Ο Άγγλος αξιωματικός, Grenville Temple αναφέρει ότι στη Σαμοθράκη κατοικούσαν 3.200 άνθρωποι. Ο Ευάγγελος Αθ. Παπαθανασίου εκτιμά τον προεπαναστατικό πληθυσμό του νησιού στις 4.000-4.500, ενώ τον αριθμό των 10.000 παραθέτει ο Νικόλαος Φαρδύς.

1.200 επιστήμονες διαβεβαιώνουν: «Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή»!


[Η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μετά την κόντρα με τη Ρωσία, αναγκάζονται να επιστρέψουν στις λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες των πληθυσμών τους. Ο Μακρόν μάλιστα επανεργοποίησε πυρηνικό σταθμό τον οποίο είχε κλείσει ακολουθώντας οικολογικές συνταγές.

Ευθύς μετά την εκλογή του, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, έκλεισε τουλάχιστο τέσσερις λιγνιτικές μονάδες, εκτελώντας εντολές των Βρυξελλών για απολιγνιτοποίηση της χώρας μέχρι το 2028. Στερνή μου γνώση…Όσοι συνήργησαν στην αύξηση της ενεργειακής εξάρτησης της Ελλάδας πρέπει να λογοδοτήσουν. Μήπως είναι κ. πρωθυπουργέ να επανεθνικοπιήσουμε τη ΔΕΗ αντί να μοιράζουμε επιδοτήσεις που τελικά καταλήγουν στις τσέπες των παρόχων; Ε.Δ.Ν.]

Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: «Μην απελπίζεσαι, ο Θεός βλέπει την ψυχή σου και θα σε βοηθήσει..»



Έχετε πίστιν Θεού. Αιτείτε και δοθήσεται υμίν. Αυτή η πίστη με βοηθάει και με σώζει 70 χρόνια.

Καμιά προσευχή, παιδιά μου, δεν πάει χαμένη. Και εμένα αυτή η προσευχή με κράτησε τόσα χρόνια.

Πάντα η προσευχή στηρίζει. Να μη δειλιάζουμε, να μη φοβόμαστε. Ει ο Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ ημών.

Στην Εκκλησία βρίσκουμε την υγεία, την παρηγοριά, την ελπίδα και τη σωτηρία της ψυχής μας.

Χωρίς την ψυχή μας καθαρή δεν έχουμε κανένα όφελος από τη Θεία Κοινωνία.

Η ευθανασία αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό στο Κεμπέκ με τη βοήθεια επιθετικών ακτιβιστών υπέρ της αυτοκτονίας


Μια αύξηση 55% πέρυσι καθιστά την ιατρική βοήθεια στον θάνατο την τρίτη κύρια αιτία θανάτου στην συγκεκριμένη επαρχία -μετά τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο- και δεν υπάρχουν ενδείξεις μείωσης του ποσοστού.

Το 2021, καταγράφηκαν 3.102 άνθρωποι που πέθαναν στο Κεμπέκ από θανατηφόρες ενέσεις, καθιστώντας το την “πρωτεύουσα του κόσμου στην ευθανασία”. Αυτός ο αριθμός εκτινάχθηκε κατά 55 τοις εκατό πέρυσι σε 4.810, που σημαίνει ότι μεταξύ 7% και 8% όλων των καταγεγραμμένων θανάτων στην επαρχία είναι μέσω ευθανασίας. Οι θανατηφόρες ενέσεις που χορηγούνται από γιατρούς είναι πλέον η κύρια αιτία θανάτου μετά τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο, και δεν φαίνονται τάσεις μείωσης του ποσοστού.

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Η Αρχή της Ινδίκτου (1 Σεπτεμβρίου) και αρχή μετανοίας

 


Σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει την Αρχή της Ινδίκτου, δηλαδή αρχή του νέου Εκκλησιαστικού έτους. Είναι η αρχή του εκκλησιαστικού έτους, που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου. Καλή, ευλογημένη και καρποφόρα νέα Εκκλησιαστική χρονιά!

Η αρχή της Ινδίκτου πρέπει να συμβαδίζει με το τέλος της αυτοκριτικής μας και την αρχή της μετανοίας μας…!

Είμαστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι, εντός και εκτός Εκκλησίας, αγνοούν ότι η 1η Σεπτεμβρίου είναι η αρχή του εκκλησιαστικού έτους γα την Εκκλησία μας. Λίγοι γνωρίζουν πραγματικά ότι «Πρωτοχρονιά» για την Εκκλησία μας, είναι η 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους, όπου λέγεται «Αρχή της Ινδίκτου». Ο Σ. Ευστρατιάδης στο Αγιολόγιο του, γράφει τα έξης σχετικά και κατατοπιστικά για την Ίνδικτο: «Λέξις λατινική (indictio) ορισμόν σημαίνουσα καθ’ όν κατά δεκαπενταετή περίοδο πληρώνονταν εις τους αυτοκράτορας των Ρωμαίων οι φόροι. Κατά την εκκλησιαστική παράδοση, την αρχήν της ίνδικτιώνος είσήγαγεν ό Αύγουστος Καίσαρ (1 -14), όταν διέταξε την γενική των κατοίκων του Ρωμαϊκού κράτους απογραφή και την είσπραξη των φόρων, κατά την πρώτην του Σεπτεμβρίου μηνός. Από του Μεγάλου Κωνσταντίνου (313) έγινε επισήμως η χρήση της Ινδικτιώνος ως χρονολογίας, έκτοτε δε ή εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως μέχρι του νυν εορτάζει την α’ Σεπτεμβρίου ως αρχήν του εκκλησιαστικού έτους. «Ινδικτον ημιν ευλόγει νέου χρόνου, ώ και παλαιέ και δι’ ανθρώπους νέε».

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Στη Γερμανία οι γονείς θα στερούνται τα γονικά τους δικαιώματα εάν διαφωνούν στην αλλαγή φύλου του παιδιού τους


Οι Γερμανοί γονείς που απορρίπτουν κατηγορηματικά την ταυτότητα φύλου του παιδιού μπορούν και να στερηθούν τα γονικά δικαιώματα.
Στη Γερμανία ψηφίστηκε «νόμος αυτοδιάθεσης» που επιτρέπει στα παιδιά να αλλάζουν επίσημα το φύλο τους ακόμη και παρά τη θέληση των γονιών τους, αναφέρει το apollo-news.net.
Σύμφωνα με το νόμο, οι γονείς που αρνούνται να αλλάξουν το φύλο του παιδιού τους ενδέχεται να στερηθούν τα γονικά δικαιώματα.
Τα παιδιά από την ηλικία των 14 ετών μπορούν να αλλάξουν φύλο. Εάν οι γονείς δεν συμφωνούν με αυτό, τότε «το οικογενειακό δικαστήριο αντικαθιστά τη συναίνεση», γράφει η εφημερίδα.
Επίσης, το «οικογενειακό δικαστήριο» έχει την εξουσία να αφαιρέσει την επιμέλεια ενός γονέα «αν, σε αντίθεση με τον άλλο γονέα, δεν συμφωνεί με την αλλαγή του φύλου του παιδιού του».
Επιπλέον, «αν ένας γονέας απορρίψει κατηγορηματικά την ταυτότητα φύλου του παιδιού», μπορεί να στερηθεί και τα γονικά δικαιώματα.
Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι η Ισπανία απλοποίησε τη νόμιμη αλλαγή φύλου και την πρόσβαση στην άμβλωση από την ηλικία των 16 ετών.

πηγή: https://panagia-ierosolymitissa.blogspot.com/

Παιδιά Και Οθόνες – Ποιές οι Επιπτώσεις;

 Γράφει η Αμαλία Κρητικού

Ειδική Παιδαγωγός Med


Σύμφωνα με έρευνα του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Common Sense Media των ΗΠΑ, σχεδόν τα μισά παιδιά οχτώ ετών – ή και μικρότερης ηλικίας – έχουν τη δική τους συσκευή tablet και περνούν σχεδόν 2.5 ώρες καθημερινά μπροστά στην οθόνη. Τις τελευταίες δεκαετίες, ο ηλικιακός μέσος όρος των παιδιών που εκτίθενται σε οθόνες έχει μειωθεί δραματικά. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στη Σιγκαπούρη, το 28% των παιδιών ηλικίας κάτω των 6 μηνών, έχουν εκτεθεί σε ψηφιακά μέσα. Το 2020 έρευνα στις ΗΠΑ που περιελάμβανε δείγμα 1400 γονέων αποκάλυψε ότι παιδιά κάτω των 2 ετών παρακολουθούν τηλεόραση για 45 λεπτά ημερησίως! Ταυτόχρονα, ο συνολικός χρόνος κατά τον οποίο παιδιά ηλικιών 0-8 χρονών ασχολούνται με κινητό τηλέφωνο αυξήθηκε χρόνο με τον χρόνο την περασμένη δεκαετία: 5 λεπτά το 2011, 15 λεπτά το 2013 και 55 λεπτά σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

 


ΟΣΟ και να προβληματιζόμαστε, εμείς οι "γραφικοί" μοναχικοί καβαλάρηδες του αραμπά και όχι της σύγχρονης superman τεχνολογίας, μετά από λίγο καιρό, το πράγμα θα πάει φυσικά και αβίαστα στην απόλυτη ηλεκτρονική δικτατορία. Και ξέρετε κάτι; πολύ την γουστάρουν οι νέοι!

Μόνο μέσω αυτής μπορούν να ζήσουν και ας τους φυλακίσουν.

Ἅγιος Παΐσιος: Προσευχὴ γιὰ συγκεκριμένες περιπτώσεις καὶ γιὰ ὅλον τὸν κόσμο

 


– Γέροντα, στενοχωριέμαι, ὅταν τελειώνη ἡ Ἀκο­λουθία καὶ ἐγὼ ἀπὸ τὴν νύστα δὲν μπόρεσα νὰ προ­σευχηθῶ.

– Γιὰ νὰ διώχνης τὴν νύστα, νὰ σκέφτεσαι κάτι ποὺ νὰ σοῦ κινῆ τὸ πνευματικὸ ἐνδιαφέρον.

– Ὑπάρχει, Γέροντα, μεγαλύτερο ἐνδιαφέρον ἀπὸ τὸν πόνο τοῦ κόσμου;

– Ναί, ἀλλὰ ἂν σκέφτεσαι τὸν πόνο τοῦ κόσμου γενικὰ καὶ ἀόριστα, αὐτὸ δὲν βοηθάει. Νὰ σκέφτεσαι συγκε­κριμένες περιπτώσεις ἀνθρώπων οἱ ὁποῖοι ἔχουν μεγάλη ἀνάγκη, ὥστε νὰ πονᾶς, καὶ ἔτσι νὰ γίνεται καρδιακὴ ἡ προσευχή σου. Πιάσε μία περίπτωση γιὰ τὴν ὁποία πονᾶς περισσότερο καὶ ὕστερα πήγαινε καὶ σὲ ἄλλες περιπτώσεις.

Ο άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας για την Ευαγγελική περικοπή της Αρχής της Ινδίκτου

ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ [:Λουκά 4,16-30]




«Καὶ ὑπέστρεψεν ὁ ᾿Ιησοῦς ἐν τῇ δυνάμει τοῦ Πνεύματος εἰς τὴν Γαλιλαίαν· καὶ φήμη ἐξῆλθε καθ᾿ ὅλης τῆς περιχώρου περὶ αὐτοῦ· καὶ αὐτὸς ἐδίδασκεν ἐν ταῖς συναγωγαῖς αὐτῶν δοξαζόμενος ὑπὸ πάντων. Καὶ ἦλθεν εἰς τὴν Ναζαρέτ, οὗ ἦν τεθραμμένος, καὶ εἰσῆλθε κατὰ τὸ εἰωθὸς αὐτῷ ἐν τῇ ἡμέρᾳ τῶν σαββάτων εἰς τὴν συναγωγήν, καὶ ἀνέστη ἀναγνῶναι (: Και ο Ιησούς γύρισε πίσω στη Γαλιλαία γεμάτος με τη δύναμη του Πνεύματος, το οποίο με τη νίκη Του κατά του διαβόλου Τον ενίσχυε πιο αισθητά. Και εξαιτίας των θαυμάτων Του διαδόθηκε σε όλα τα περίχωρα της Γαλιλαίας η φήμη ότι είναι θαυματουργός προφήτης, απεσταλμένος από τον Θεό. Και Αυτός δίδασκε μέσα στις συναγωγές τους, και όλοι Τον δόξαζαν και Τον επαινούσαν. Έπειτα ήλθε στη Ναζαρέτ, εκεί όπου είχε ανατραφεί και είχε μεγαλώσει. Και, όπως συνήθιζε από την παιδική Του ακόμη ηλικία, μπήκε την ημέρα του Σαββάτου στη συναγωγή και σηκώθηκε από τη θέση Του για να διαβάσει κάποια προφητική περικοπή από τη Βίβλο)»[Λουκά 4,14-16].

Τὰ Ἑπτὰ Μυστήρια - Βασιλικής Σ. Βασιλοπούλου


5. ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ
(ἤ Χειροτονίας)

Τὸ μυστήριον τῆς Ἱερωσύνης ἔχει τὴν σύστασιν ἀπὸ τὸν ἴδιον τὸν Θεὸν καὶ εἶναι νομοθετημένον ἀπὸ τὸν Κύριον ἡμῶν Ἰησοῦν Χριστόν. Εἶναι τὸ μυστήριον κατὰ τὸ ὁποῖον διὰ τῆς ἐπιθέσεως τῶν χειρῶν τοῦ ἐπισκόπου ἐπὶ τοῦ χειροτονημένου μετὰ εἰδικῆς προσευχῆς κατέρχεται ἡ θεία χάρις ἐπʼ αὐτοῦ καὶ τὸν καθιστᾶ ἄξιον λειτουργὸν τῆς ἐκκλησίας. Ὅπως εἴπαμε καὶ στὸν πρόλογο αὐτοῦ τοῦ βιβλίου, τὸ παρὸν μυστήριον τῆς Χειροτονίας εἶναι τὸ μόνον ποὺ τελεῖται ἀποκλειστικὰ ἀπὸ τὸν ἐπίσκοπο, ἐνῶ τὰ ὑπόλοιπα ἕξι μπορεῖ νὰ τὰ τελέση εἴτε ὁ ἐπίσκοπος εἴτε ὁ πρεσβύτερος˙ ὁ διάκονος δὲν ἔχει ἐξουσίαν νὰ τελέση κανένα μυστήριο. Ἐπίσης ἡ χειροτονία τελείται πάντοτε ἐν μέσῳ Θείας Λειτουργίας, ὁ δὲ χειροτονούμενος δὲν μπορεῖ ἀπὸ λαϊκὸς νὰ χειροτονηθῆ ἀπευθείας ἐπίσκοπος, ἀλλὰ πρέπει νὰ διέλθη ὅλους τοὺς βαθμοὺς τῆς Ἱερωσύνης μὲ τὴν σειράν, ἔστω καὶ ἐντὸς συντόμου χρονικοῦ διαστήματος˙ δηλαδὴ πρέπει νὰ χειροθετηθῆ ὑποδιάκονος καὶ ἐν συνεχείᾳ νὰ χειροτονηθῆ διάκονος, σὲ ἄλλη ἡμέρα νὰ χειροτονηθῆ πρεσβύτερος καὶ σὲ ἄλλη ἐπίσκοπος.

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Άγιος Αλέξανδρος του Σβιρ: Ο Άγιος που τον άγγιξε η Αγία Τριάδα κι έμεινε άφθαρτος

 


Η εμφάνιση της Αγίας Τριάδος στον Άγιο Αλέξανδρο του Σβιρ
Εορτάζει στις 30 Αυγούστου και στις 17 Απριλίου
(ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του)

Κατά το 1508, που ο Όσιος Αλέξανδρος συμπλήρωνε τον 23ο χρόνο στην έρημο κι ενώ ήταν στο ερημικό κελί του μια νύχτα και κατά τη συνήθεια του προσευχόταν, ξαφνικά στο σημείο που βρισκόταν έλαμψε ένα μεγάλο φως. Ο Όσιος ξαφνιάστηκε και σκέφτηκε: «Τι να σημαίνει αυτό;» Και αμέσως είδε τρεις ανθρώπους να έρχονται προς αυτόν ντυμένοι με λαμπρά, λευκά ενδύματα. Ήταν ωραιότατοι και αγνοί, λάμποντας περισσότερο απ’ τον ήλιο και αστράφτοντας με μια ανέκφραστη ουράνια δόξα. Καθένας τους κρατούσε στο χέρι κι ένα σκήπτρο.

Όταν τους είδε ο Όσιος έτρεμε ολόκληρος, γιατί τον κατέλαβε φόβος και τρόμος. Και μόλις συνήλθε λίγο προσπάθησε να τους προσκυνήσει μέχρι το έδαφος. Εκείνοι όμως τον έπιασαν απ’ το χέρι, τον σήκωσαν και του είπαν:

«Πρώτα για τα ζώα και μετά για τους ανθρώπους»: Το ΒΙΝΤΕΟ που έγινε ξανά viral λόγω ταυτοτήτων

 

Όταν ο τότε κυβερνητικός αξιωματούχος μιλούσε στη Βουλή για τσιπάρισμα των ζώων και είχε κάνει μία περίεργη αναφορά για τους ανθρώπους.

Το απόσπασμα από την ομιλία του πρώην Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρου Λιβάνιου, από το 2021 στο ελληνικό Κοινοβούλιο θυμήθηκαν αρκετοί σήμερα λόγω του χαμού που γίνεται με τις νέες ταυτότητες.

Στο επίμαχο βίντεο ο κ. Λιβάνιος είχε προκαλέσει σύγχυση, καθώς πολλοί θεώρησαν πως μιλάει για το τσιπάρισμα των ανθρώπων, επικαλούμενοι την παρακάτω φράση του:

«Οργανωθείτε εις το όνομα του Ιησού Χριστού. Δημιουργήστε παρέες και ζήστε χριστιανική ζωή. Έτσι θα σταθείτε…»

 


π. Αυγουστίνου Καντιώτου

«…Καὶ ἂν ἀκόμα μείνῃς ἕνας ἐπὶ τῆς γῆς, καὶ ἂν ἀκόμη τὸ περιβάλλον σου εἶνε Σόδομα καὶ Γόμορρα καὶ κατακλυσμός, μπορεῖς ἂν θέλῃς, διὰ τῆς δυνάμεως τοῦ Θεοῦ, νὰ ζήσῃς ἠθικὸν βίον, σύμφωνα μὲ τὸ Εὐαγγέλιο.

Φτιάξτε παρέες, λέει ὁ Καρρέλ, δυὸ – δυό, τρεῖς – τρεῖς. Δημιουργῆστε παρέες σ᾿ ὅλη τὴν κοινωνία· καὶ μέσα στὸ Σικάγο, στὴ Νέα Ὑόρκη, στὸ Παρίσι, στὴν Ἀθήνα, παντοῦ· σὲ κάθε πόλι καὶ χωριό. Δημιουργῆστε παρέες, συντροφιὲς – συντροφιές καὶ ζῆστε τὴ χριστιανικὴ ζωή. Οἱ ὀλίγες αὐτὲς συντροφιὲς καὶ οἱ συνομιλίες οἱ χριστιανικὲς θὰ δημιουργήσουν ἕνα ἰσχυρὸ ῥεῦμα ἀντιστάσεως.

"ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΙΝΑ!" - Σκληρή κόντρα για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες

 

https://youtu.be/Ph0WdZt7AjM

Ο Δημήτρης Χιωτακάκος, δρ. Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, στέλεχος της ΝΙΚΗΣ, καλεσμένος στο "OneChannel" στην εκπομπή "ΕΔΩ" του κ. Ζαχαρού, αναλύει τα προβλήματα που προκύπτουν από τις τεχνικές προδιαγραφές των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων (27/8/2023).

πηγή: https://aktines.blogspot.com/

Τί κάνει ένας εκπαιδευτής Συμπεριληπτικής Σεξουαλικής αγωγής;


Πρώην δασκάλα Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης στη Planned Parenthood περιγράφει τους τρόπους που καθοδηγούν τα παιδιά.

Family Watch International,

«Parents Overcoming CSE Deception», Monica Clein.

Αυτό το καιρό ο «σύγχρονος» εκπαιδευτικός οφείλει να κάνει ένα μεταπτυχιακό στο θέμα της εποχής. Στη «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση». Για να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν δεξιότητες που δεν είχαν οι άλλες γενιές. Πρόκειται μεταπτυχιακά χωρίς προϋποθέσεις συμμετοχής, που μέσα σε λίγες ώρες σε κάνουν ικανό να φέρεις τα πάνω κάτω στη ψυχή των παιδιών. Όποιος θέλει επιμορφώνεται. Δεν εξετάζονται ο ψυχισμός, τα κίνητρα, οι ικανότητες, οι στόχοι. Μορφώνεται «για το καλό των παιδιών»…

" Μην παραλάβετε σε καμία περίπτωση την νέα ηλεκτρονική κάρτα με ενσωματωμένο τσιπ!!! " π. Ιουστίνος Πάρβου

Προφητική ανοιχτή επιστολή στις 14 Ιανουαρίου 2009, γραμμένη στο μοναστήρι PetruVoda από τον πατέρα Ιουστίνο Πάρβου.


Μην παραλάβετε σε καμία περίπτωση την νέα ηλεκτρονική κάρτα με ενσωματωμένο τσιπ που θέλουν να φέρουν στην Ρουμανία, όσοι την παραλάβουν δέχθηκαν το χάραγμα! Οι Ρουμάνοι σύντομα θα καλούνται να τοποθετήσουν το βιομετρικό τσιπ σαν ηλεκτρονική ταυτότητα που περιέχει το δακτυλικό τους αποτύπωμα, την εικόνα του προσώπου τους και όλα τα προσωπικά δεδομένα στα διαβατήριά τους, τις άδειες οδήγησης και οποιοδήποτε άλλο προσωπικό τους έγγραφο.

Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης είναι φωνή αφύπνισης που λείπει από τις μέρες μας, όμως ο ίδιος συνεχίζει να μας καθοδηγεί με το αγιασμένο έργο του

 Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης


Όσο ξεδιπλώνονται τα γεγονότα των χαλεπών καιρών μας, τόσο περισσότερο αναδεικνύεται το μέγεθος του κενού που άφησε πίσω του το άστρο της Ορθοδοξίας που ονομάζεται Αυγουστίνος Καντιώτης.

Ο ομολογητής Επίσκοπος, ο φλογερός ιεροκήρυκας, ο χαρισματικός προφήτης, ο πολυγραφότατος συγγραφέας και λόγιος, ο φιλάνθρωπος ποιμένας, η χρυσοστομική φωνή της Εκκλησίας, το ράσο που σκέπασε προστατευτικά όλη την Ελλάδα, η ψυχωμένη καρδιά του γένους, ο αντίλαλος του Κοσμά του Αιτωλού, του Προφήτη Ηλία, του Ιωάννη του Βαπτιστή, αυτός είναι ο πατέρας Αυγουστίνος.

Η ΦΡΙΚΤΗ «ΣΙΩΠΗΛΗ» ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 28η Αυγούστου 2023

Η ΦΡΙΚΤΗ «ΣΙΩΠΗΛΗ» ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

Δεν θα πάψουμε να αποκαλύπτουμε την απάνθρωπη και θηριώδη φύση του Ισλάμ. Μιας θρησκείας, η οποία έχει ξεπεράσει κάθε όριο θηριωδίας με αμέτρητα αθώα θύματα στην ανθρώπινη ιστορία. Κανένας δε μπορεί να υπολογίσει πόσες μυριάδες είναι τα αποτρόπαια εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας στους 13 αιώνες της ιστορικής του πορείας.

Κι όλα αυτά με «θεϊκή διαταγή», του Αλλάχ και του δαιμονικού του βιβλίου, του Κορανίου. Το τραγελαφικό είναι πως και στις μέρες μας, στο κατώφλι του 21ου αιώνα, όπου υποτίθεται ότι έχουν κατοχυρωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα με διεθνείς συνθήκες και την «επιστασία» του ΟΗΕ, οι ισλαμικές θηριωδίες συνεχίζονται ακάθεκτες, μάλλον εντεινόμενες! Η «πολιτισμένη» Δύση, η οποία καυχιέται για τον «πολιτισμό» της, για τον «Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό» και τον «Ουμανισμό», ενώ «κόπτεται» και προβάλλει με προκλητικό τρόπο τα «δικαιώματα» περιθωριακών ομάδων, κυρίως των ΛΟΑΤΚΙ, δηλαδή την προάσπιση της αμαρτίας και της διαφθοράς, για τις σφαγές των ισλαμιστών «σφυρίζει αδιάφορα»! Αδιαφορεί, αν τα θύματα της ισλαμικής θηριωδίας είναι φιλήσυχοι χριστιανοί και το μόνο «έγκλημά» τους είναι ότι γεννήθηκαν σε ισλαμική χώρα και αρνούνται να αλλαξοπιστήσουν και να ασπασθούν το δαιμονικό Ισλάμ!

Να επέμβει η Δ.Ι.Σ. για τον Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο #ταυτότητες


Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στις 25-8-2023 ανακοίνωσε προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα και τον ιερό Κλήρο της Εκκλησίας της Ελλάδος να παύσουν να τοποθετούνται δημοσίως για το θέμα των ταυτοτήτων και να περιμένουμε την επίσημη απόφαση και τοποθέτηση της Δ.Ι.Σ.

Κλήρος και λαός σεβαστήκαμε την απόφαση αυτή. Δυστυχώς όμως, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος καταφρόνησε τη συγκεκριμένη απόφαση, καταπάτησε τον λόγο του Θεσμικού Οργάνου της Εκκλησίας και εχθές, 27 Αυγούστου 2023, τοποθετήθηκε δημοσίως με άρθρο του, το οποίο έχει τίτλο: «Να αποδυναμώσουμε τη θρησκοληψία».

«Οι άνθρωποι θανατώνονται, οι ιδέες όχι». Λόγος μακαριστού Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη (+28/8/2010) εις την Αποτομήν της Τιμίας Κάρας του Προδρόμου


Ἀποτομὴ τῆς κεφαλῆς τοῦ Προδρόμου

Σάββατο 29 Αὐγούστου
Του Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου


Οι άνθρωποι θανατώνονται, οι ιδέες όχι
«Ἔλεγε γὰρ ὁ Ἰωάννης τῷ Ἡρῴδῃ· Οὐκ ἔξεστί σοι ἔχειν γυναῖκα τοῦ ἀδελφοῦ σου» (Μᾶρκ. 6,18)



Σήμερα, ἀγαπητοί μου, εἶνε ἡμέρα πένθους καὶ αὐστηρῆς νηστείας, σὰν τὴ Μεγάλη Παρασκευή. Τὴ Μεγάλη Παρασκευὴ ἄγγελοι καὶ ἄνθρωποι κι αὐτὰ ἀκόμη τὰ ἄψυχα θρηνοῦν τὴν ἄδικη σφαγὴ τοῦ Υἱοῦ τῆς Παρθένου· καὶ σήμερα 29 Αὐγούστου θρηνοῦν οἱ Χριστι­ανοὶ τὴν ἄδικη σφαγὴ τοῦ υἱοῦ τοῦ Ζαχαρία καὶ τῆς Ἐλισάβετ, τοῦ Ἰωάννου τοῦ Προδρόμου, ὁ ὁποῖος κατὰ τὴ μαρτυρία τοῦ Κυρίου ἡ­μῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ ὑπῆρξε ἡ ὑψηλότερη φυσι­­ογνωμία τοῦ ἀρχαίου κόσμου (βλ. Ματθ. 11,11. Λουκ. 7,28).
Τὸ ἱστορικὸ τῆς ἑορτῆς εἶνε γνωστό. Τὸ ἀ­κούσατε στὸ εὐαγγέλιο. Ἐδῶ θὰ πῶ τοῦτο μόνο.

* * *
Μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης 
Αυγουστίνος Καντιώτης (20/4/1907 – 28/8/2010)

Σὰν σήμερα ἐκοιμήθη ὀσιακῶς ὁ μεγάλος διδάσκαλος τῆς νοερᾶς προσευχῆς καὶ ἀναβιωτὴς τοῦ Ἁγίου Ὅρους, Ὅσιος Ἰωσὴφ ὁ Ἡσυχαστὴς

Ἐπειδὴ σήμερα εἶναι μνήμη τῆς κοιμήσεως
τοῦ Ἁγίου Γέροντος Ἰωσήφ, δημοσιεύουμε κάποια ἀποσπάσματα ἀπὸ τὸ βιβλίο: «Ὁ Γέροντάς μου Ἰωσὴφ ὁ Ἡσυχαστὴς καὶ σπηλαιώτης» τοῦ Γέροντος Ἐφραὶμ τοῦ Φιλοθεΐτου. Τὴν εὐχούλα του νὰ ἔχουμε!

Τὸ τυπικό τοῦ Γέροντος Ἰωσήφ: …Ἐκοιμῶντο περίπου 3-4 ὧρες, ἀλλὰ ὁ Φραγκίσκος (μετέπειτα μοναχὸς Ἰωσὴφ) δὲν ξάπλωνε σὲ κρεββάτι. Συνήθως κοιμόταν καθιστὸς σὲ μία καρέκλα, καὶ τὶς περισσότερες φορὲς ὄρθιος στηριζόμενος σὲ ἕνα μπαστούνι σὲ σχῆμα Τ ἢ ἀκουμπώντας στὸν τοῖχο.
Μὲ τὴν δύσι τοῦ ἡλίου ἐγείροντο γιὰ νὰ ἀρχίσουν τὴν ἀγρυπνία τους. Δὲν μιλοῦσαν μεταξύ τους, γιὰ νὰ μὴν ἀπωλέσουν τὴν νηφαλιότητα, ποὺ χάριζε στὸν νοῦ ὁ ὕπνος.
Ἔπιναν σιωπηλὰ ἕναν καφὲ γιὰ βοήθημα καὶ ἀπεσύροντο ὁ καθένας στὸ κελλί του γιὰ...ὁλονύκτια προσευχὴ ἂν ἦταν χειμώνας, κι ἂν ἦταν καλοκαίρι στὴν ὕπαιθρο σὲ ἀπόστασι ὁ ἕνας ἀπὸ τὸν ἄλλον.

Στις νέες ταυτότητες είναι εκτεθειμένα τα προσωπικά μας δεδομένα

Σοβαρά ζητήματα σχετικά με την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων, εγείρει η διαδικασία των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, σύμφωνα με τον διδάκτορα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Δημήτρη Χιωτακάκο.


Μέσα από τα αναλυτικά γεγονότα του star ανέλυσε την τεχνολογία των νέων ταυτοτήτων και τόνισε ότι διακυβεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ατομικές ελευθερίες ακόμη και η εθνική μας κυριαρχία, καθώς το επίπεδο πρόσβασης του αναδόχου του συστήματος των ταυτοτήτων, είναι πιο πάνω από τους πολίτες και την κυβέρνηση.

πηγή: https://aktines.blogspot.com/

Η πρόνοια της Παναγίας Γλυκοφιλούσης στην Ιερά Μονή Φιλοθέου

~ Στη Γερμανική κατοχή είχε τελειώσει σχεδόν η προμήθεια του σιταριού της Ι. Μονής Φιλοθέου και οι Πατέρες αποφάσισαν να κόψουν τη φιλοξενία.

Ένας ευλαβής Γέροντας ο Γερο – Σάββας, όταν τομαθε πολύ λυπήθηκε και παρακαλούσε την Γεροντία να μην το κάνουν αυτό, γιατί θα λυπήσουν το Χριστό, και θα φύγει η ευλογία απο τη Μονή.

Τους έλεγε δε και πολλά παραδείγματα από την Αγία Γραφή, όπως της Σωμανίτιδος χήρας με τον Προφήτη Ηλια κ.α. και τελικά τον άκουσαν.