Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



16 Φεβρουαρίου 2024

Προς άπαντες τους βουλευτές, οι οποίοι ορκίσθηκαν να τηρούν το Σύνταγμα, στο άρθρο 1 του οποίου αποδέχονται ότι η βουλευτική εξουσία τους υπάρχει υπέρ του Λαού και του Ελληνικού Έθνους.

Διά των χειρών αρκετών από τους βουλευτές, η 15η Φεβρουαρίου 2024 κατέστη αποφράδα ημέρα για το Ελληνικό Έθνος, για την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, για τον Ελληνικό Πολιτισμό και για την Παγκόσμια Ορθοδοξία. Γράφτηκε μαύρη σελίδα στη μακραίωνη ιστορία μας. Η ελληνική κοινωνία οδηγείται στον κατηφορικό δρόμο της Κακίας, που στην αρχή είναι γεμάτος χαρές και πολύχρωμα πανηγύρια, αλλά σύντομα θα διαπιστωθεί από όλους, είτε εθελοτυφλούν είτε όχι, ο ζόφος που περικυκλώνει τις ψυχές των παιδιών του ελληνικού λαού. Και επειδή το αγνότερο πράγμα στον κόσμο είναι οι παιδικές ψυχές, η αποτυχία να τις προστατεύσουμε θα επιφέρει στον λαό μας, σε πνευματικούς όρους, πολύ βαρύτερες συνέπειες από αυτές της άλωσης της Πόλης ή της μικρασιατικής καταστροφής.

ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ !


«Άρχοντες λαού συνήχθησαν κατά του Κυρίου και κατά του Χριστού αυτού» (Όρθρος Μεγ. Παρασκευής)

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Στην Βουλή των Ελλήνων ο Χριστός ξανασταυρώνεται. Ο Κυβερνών τα σύμπαντα υβρίζεται υπό κριτών ανόμων, πλην των αξιεπαίνων.

Ο «χριστός Κυρίου», ο βαπτισμένος λαός μας, στο στόχαστρο. Οι δυνάμεις του σκότους, ξένες και εγχώριες, συνένοχοι στο εγχείρημα. «Ο δράκων ωργίσθη» κατά των «εχόντων την μαρτυρίαν Ιησού» (Αποκ. 12, 17). Όσοι δεν συμβιβάζονται με τις εντολές των παγκοσμιοποιητών εισέρχονται σε μεγάλο πειρασμό. Αρχαί ωδίνων ταύτα.

15 Φεβρουαρίου – Ημέρα πένθους: 223 «ουαί» για τους σύγχρονους Ηρώδηδες που ξεπούλησαν τα παιδιά και σταύρωσαν την οικογένεια


Όταν ψήφιζαν μνημόνια κατέστρεφαν την οικονομία. Στην Πανδημία κατέστρεψαν ζωές. Τώρα με το άθλιο νομοσχέδιο καταστρέφουν ψυχές. Τις ψυχές των παιδιών...

Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης

Στην κατάμαυρη μέρα που ξημέρωσε για τούτη την έρμη πατρίδα, ένα ανίερο σχέδιο που εκτελείται μεθοδικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έφτασε στην ολοκλήρωσή του.

Ξεκίνησε με το «τυχαίο» πόρισμα Σισιλιάνου που υιοθέτησε η ΝΔ, με αντικείμενο την «Εθνική Στρατηγική για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+». Ακολούθησε μια «τυχαία» βάπτιση στη Γλυφάδα που ήρθε ως πνευματικό σαμποτάζ εξ’ Αμερικής. Ύστερα ήρθε η «τυχαία» λεηλασία της Κιβωτού του Κόσμου. Μετά ήρθε η ανακοίνωση για δημιουργία υπουργείου Οικογένειας, που ως πραγματικό στόχο είχε να στηρίξει θεσμικά τη ΛΟΑΤΚΙ ψευδο – οικογένεια. Έπειτα – εντελώς «τυχαία» πάντα – εξελέγη από το πουθενά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο (εξ’ Αμερικής) Στέφανος Κασσελάκης, που διαφημίστηκε μέχρι αηδίας ως το «καλό παιδί» που του λείπουν 2 αρσενικά παιδιά και θέλει να τα παραγγείλει. Τέλος, κατέφθασε και το νομοσχέδιο των γκέι γάμων και υιοθεσιών, για να γραφτεί ο επίλογος αυτών των «τυχαίων» γεγονότων.

Η συμβίωση με δύσκολους ανθρώπους


π. Ανδρέας Αγαθοκλέους

Είναι απογοητευτικό να συναντούμε ανθρώπους ή, το χειρότερο, να ζούμε μαζί τους, που μας προκαλούν ένταση, μας μειώνουν ή μας αναστατώνουν.

Όλ’ αυτά είναι σημάδια της απουσίας της κοινωνίας των προσώπων, της ενότητας και της αγάπης.

Προσπαθούμε να τους αποφύγουμε, γιατί κανείς δεν αναπαύεται σε τέτοια ατμόσφαιρα. Όλοι μας θέλουμε να έχουμε χαρά, καρδιακή ειρήνη, ζωντάνια και όχι μιζέρια. Η αποφυγή όμως τέτοιων ανθρώπων δεν είναι πάντα εφικτή, γιατί ενδέχεται να ζούμε ή να εργαζόμαστε μαζί. Τι θα γίνει τότε;

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Συγκλονιστική η Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο – Καταχειροκροτήθηκε μετά την ομιλία της

Σεβασμός και αξιοπρέπεια στην πονεμένη μάνα και σε όλους τους γονείς που εκπροσωπεί.

Η δημοκρατία προσωποποιείται στην φωνή της πού παλεύει με όλο το σάπιο σύστημα


https://youtu.be/XMrXEjxyt10

πηγή: https://romioitispolis.gr/

Δημήτριος Νατσιός: Μὴν μολύνετε τὴν ἱὲρὴ λέξη τῆς οἰκογένειας!

 

https://youtu.be/DHNwpYceDmk

Δριμεῖα κριτικὴ στὴν κυβέρνηση γιὰ τὸ νομοσχέδιο γιὰ τὴν ἰσότητα στὸν πολιτικὸ γάμο ἄσκησε ὁ πρόεδρος τῆς "ΝΙΚΗΣ", Δημήτρης Νατσιός, κατὰ τὴν ὁμιλία του στὴν Ὁλομέλεια.
«Μὴν μολύνετε τὴν ἱερὴ λέξη τῆς οἰκογένειας. Θεωρῶ ὅτι ἡ Βουλὴ βιώνει μιὰ ἀπὸ τὶς χειρότερες στιγμὲς τῆς ἱστορίας τοῦ κοινοβουλευτικοῦ βίου τοῦ νέου ἑλληνισμοῦ. Ἡ κυβέρνηση τῆς Νέας Δημοκρατίας εἰσήγαγε γιὰ ψήφιση στὴν Ὁλομέλεια ἕνα ἐπαίσχυντο νομοσχέδιο, τὴν θέσπιση τοῦ ψευτογάμου τῶν ὁμοφυλόφιλων», τόνισε ὁ κ. Νατσιός, ἐνῷ σημείωσε ὅτι «τὸ νομοσχέδιο ἔχει τρεῖς ὀλέθριες παραμέτρους. Πρῶτον, τὴ νομιμοποίηση τῆς διαστροφῆς τῆς ἀνθρώπινης φυσιολογίας καὶ ὀντολογίας, δεύτερον τὴ βεβήλωση τοῦ ἱεροῦ θεσμοῦ τοῦ γάμου καὶ... τρίτον τὴν παράδοση, ἄνευ ὅρων, παιδιῶν γιὰ υἱοθεσία σὲ ὁμοφυλόφιλα ζευγάρια, μὲ πραγματικὰ ἀπρόσμενες καὶ τραγικὲς συνέπειες γιὰ τὰ ἀθῶα αὐτὰ πλάσματα».

Ολόκληρη η συνέντευξη Πούτιν στον Τ. Κάρλσον μεταφρασμένη στα Ελληνικά!



Tucker Carlson: Mr. Πρόεδρε, ευχαριστώ.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2022, απευθυνθήκατε στη χώρα σας στην εθνική σας διεύθυνση όταν ξεκίνησε η σύγκρουση στην Ουκρανία και είπατε ότι ενεργούσατε επειδή είχατε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του ΝΑΤΟ μπορεί να ξεκινήσουν ένα απόσπασμα, «αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον μας Χώρα”. Και στα αμερικανικά αυτιά αυτό ακούγεται παρανοϊκό. Πείτε μας γιατί πιστεύετε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να χτυπήσουν τη Ρωσία από το μπλε. Πώς το συμπέρανες αυτό;

Βλαντιμίρ Πούτιν: Δεν είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επρόκειτο να εξαπολύσουν ένα αιφνιδιαστικό χτύπημα στη Ρωσία, δεν το είπα. Κάνουμε talk show ή σοβαρή συζήτηση;

Tucker Carlson: Αυτό ήταν ένα καλό απόσπασμα. Ευχαριστώ, είναι τρομερά σοβαρό!

Βλαντιμίρ Πούτιν: Αρχικά εκπαιδευτήκατε στην ιστορία, από όσο ξέρω;

Tucker Carlson: Ναι.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Επομένως, αν δεν σας πειράζει, θα αφιερώσω μόνο 30 δευτερόλεπτα ή ένα λεπτό από τον χρόνο σας για να σας δώσω ένα μικρό ιστορικό υπόβαθρο.

Η δικαιολογία δεν είναι γραμμένη στη Γραφή!


«Νεαρός φοιτητής που συνομίλησε με τον όσιο μεγάλο Γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη, του ανέφερε κάτι και προσπάθησε να δικαιολογηθεί.

– Παιδί μου, του είπε ο Γέροντας, η δικαιολογία δεν είναι γραμμένη στη Γραφή. Είναι άγνωστη η δικαιολογία στους αγίους. Δεν φταίνε οι άλλοι ούτε ο διάβολος. Ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο εαυτός του, δεν είναι ο διάβολος. Μας κυριεύει ο εγωισμός μας. Όταν ο άνθρωπος νικήσει τον εαυτό του, είναι ο μεγαλύτερος μεγαλομάρτυρας ενώπιον του Θεού» (Μητρ. Αργολίδος Νεκταρίου, Αγίων Όρος, εκδ. Επιστροφή).

Είναι κοινή και σαφής η τοποθέτηση όλων των αγίων της Εκκλησίας μας ότι η δικαιολογία ως προσπάθεια συγκάλυψης της όποιας αμαρτίας ή αδυναμίας μας αποτελεί έκφραση εγωισμού. Ο εγωισμός μας που συνιστά την ουσία της αμαρτίας είναι εκείνος που αντιδρά και προσπαθεί να δικαιολογήσει όποια παρέκκλισή μας από τον νόμο του Θεού ή όποιον έλεγχο και παρατήρηση μπορεί να υποστούμε λόγω κάποιας αβλεψίας και κακής ενέργειάς μας. Η αντίδραση μάλιστα του εγωισμού μας φτάνει στο απώγειό του όταν νιώθουμε ότι υφιστάμεθα παρατήρηση για κάτι που για εμάς είναι καλώς τελεσμένο. Τότε νιώθουμε ότι μας «πνίγει το δίκιο μας» κι ότι ο άλλος που μας αμφισβητεί είναι ο εχθρός μας. Λογισμοί ύβρεως και τάσεις εκδικητικότητας πάνε να καταλάβουν τον εσωτερικό μας κόσμο, ενώ η πρώτη αντίδρασή μας είναι η ταραγμένη δικαιολογία μας προκειμένου να κρατήσουμε «καθαρό» το είδωλο του εαυτού μας.

«Μνημονεύετε γυναικός Λωτ» #nomosxedio

Αρχιμ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου

Είναι γνωστό σε όλους ποια ήταν η αμαρτία των πολιτών των πόλεων των Σοδόμων και των Γομόρρων, η οποία ανάγκασε την Αγία Τριάδα να κατέβει και να πει στον πατριάρχη Αβραάμ: «είπε δε Κύριος· κραυγή Σοδόμων και Γομόρρας πεπλήθυνται προς με, και αι αμαρτίαι αυτών μεγάλαι σφόδρα» (Γεν. ΙΗ΄, 20). Μ’ αυτήν τη φράση ο Θεός, ως Οριοθέτης του καλού και του κακού, προβαίνει ο Ίδιος στον χαρακτηρισμό αυτών των παθών, λέγοντας ότι ενώπιόν Του: «αι αμαρτίαι αυτών μεγάλαι σφόδρα» (Γεν. ΙΗ΄, 20). Και συνεχίζει: «καταβάς ουν όψομαι, ει και κατά την κραυγήν αυτών την ερχομένην προς με συντελούνται. ει δε μη, ίνα γνω» (Γεν. ΙΗ΄, 21).

Αφού λοιπόν πήγε κοντά και διαπίστωσε τις αμαρτίες τους (φυσικά, ο Θεός είναι Παντογνώστης και δεν είχε ανάγκη «να μεταβεί εκεί», για να «διαπιστώσει»), τότε: «Κύριος έβρεξεν επί Σόδομα και Γόμορρα θείον, και πυρ παρά Κυρίου εξ ουρανού και κατέστρεψε τας πόλεις ταύτας και πάσαν την περίχωρον και πάντας τους κατοικούντας εν ταις πόλεσι και τα ανατέλλοντα εκ της γης… Ώρθρισε δε Αβραάμ τω πρωί εις τον τόπον, ου ειστήκει εναντίον Κυρίου. και επέβλεψεν επί πρόσωπον Σοδόμων και Γομόρρας και επί πρόσωπον της περιχώρου και είδε, και ιδού ανέβαινε φλοξ εκ της γης, ωσεί ατμίς καμίνου» (Γεν. ΙΘ΄, 24-25,27-28).

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Ο άγιος Άνθιμος της Χίου (1869-1960) Ο ησυχαστής, ο φιλάνθρωπος, ο ομολογητής (15 Φεβρουαρίου)

Χρήστος Κλάβας, Θεολόγος – Κοινωνιολόγος, Ιεροψάλτης

 Άγιος Άνθιμος της Χίου

Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι και στους νεότερους χρόνους, τους πλησιέστερους προς εμάς, η ορθόδοξος εκκλησία συνεχίζει να αναδεικνύει αγίους. Παραδοχή με βαρύνουσα σημασία αυτή για το σύγχρονο άνθρωπο που, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, έχει ανάγκη από ελπίδα αλλά και υψηλά ιδανικά.

Μια σύγχρονη αγιασμένη μορφή είναι, μεταξύ άλλων πολλών, και ο άγιος Άνθιμος της Χίου η πολιτεία του οποίου συνιστά υπόδειγμα πνευματικότητας και φιλανθρωπίας.

Γεννημένος στη Χίο την 1η Ιουλίου του 1869, ο κατά κόσμον Αργύριος Βαγιάνος, μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον βαθιάς πίστης και ευσέβειας. Πολλά γράμματα δεν διδάχθηκε, αν και ήταν προικισμένος με ξεχωριστά φυσικά χαρίσματα. Στις 23 Αυγούστου του 1889 και στην ηλικία των 20 ετών επισκέφθηκε την Ιερά Σκήτη των Αγίων Πατέρων προκειμένου να δώσει προς επιδιόρθωση στο αγιογραφείο της μονής την εικόνα της Παναγίας Βοηθείας, την οποία και είχε λάβει ως κειμήλιο από τους προγόνους του. Η επίσκεψη αυτή έγινε αφορμή να πάρει τη μεγάλη απόφαση εισόδου στις τάξεις των μοναχών και να υποταχθεί στον «…περιβόητον για την αρετή του Γέροντα Παχώμιον» [1]. Πρόκειται για τον γέροντα που δίδαξε στον άγιο Νεκτάριο, επίσκοπο Πενταπόλεως, την ασκητική, νηπτική παράδοση.[2] Συνεπώς, ο άγιος Άνθιμος και ο άγιος Νεκτάριος μαθήτευσαν στον ίδιο πνευματικό διδάσκαλο, υπήρξαν ομογάλακτοι, άνθη που βλάστησαν από την ίδια ρίζα. Η υπακοή, η νηστεία, η παρθενία, η προσευχή και πάνω απ’ όλα η ταπείνωση έγιναν για το νεαρό μοναχό τα όπλα εναντίον του διαβόλου, οι επιθέσεις του οποίου υπήρξαν, πράγματι, ανελέητες. Στήριγμα για εκείνον είναι Εκείνη στα χέρια της οποίας εναπόθεσε όλη του τη ζωή, η Παναγία η Βοήθεια! Από την εικόνα της, στη διάρκεια κάποιας από τις λυσσώδεις επιθέσεις του μισοκάλου, θα ακουστεί η φωνή: «Φύγετε, θηρία, από το καλογεράκι μου».[3]

Τί κατέθεσε ἡ ψυχίατρος Κ. Προκοπάκη στὴ Βουλὴ γιὰ τὴν τεκνοθεσία ἀπὸ ὁμοφυλόφιλα ζευγάρια: Παγιδεύει τήν σκέψη τῶν παιδιῶν ἡ ψευδής νομιμοποίησις ὁμοφυλόφιλου συντρόφου!


Τούς ἐπιβάλλεται νά πιστέψουν τό ἀσύλληπτο, ὅτι εἶναι προϊόν ἐπιστημονικῆς τεχνογνωσίας καί ὄχι δημιούργημα τῆς φύσεως! – Τά ἀχαρτογράφητα νερά – Ἡ κατάθεσις σόκ τῆς ψυχιάτρου παιδιῶν καί ἐφήβων Καλλιόπης Προκοπάκη στήν Ἐπιτροπή Κοινωνικῶν Ὑποθέσεων τῆς Βουλῆς – Στοιχεῖα σόκ ἀπό ἔρευνες τῆς Σουηδίας – Ἄγχος, κατάθλιψη, μειωμένες σχολικές ἐπιδόσεις, σύγχυση γιά τήν ταυτότητα φύλου προκαλοῦν οἱ τεκνοθεσίες.

ΣΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ πού προκαλεῖ στήν διαμόρφωση τῆς προσωπικότητος τῶν παιδιῶν ἡ ἀνατροφή μέσα σέ ὁμόφυλες οἰκογένειες ἀναφέρεται ὑπόμνημα σόκ τῆς ψυχιάτρου παιδιῶν καί ἐφήβων Καλλιόπης Προκοπάκη, τό ὁποῖο κατετέθη στήν Ἐπιτροπή Κοινωνικῶν Ὑποθέσεων τῆς Βουλῆς μέ ἀφορμή τό νομοσχέδιο γιά τόν γάμο τῶν ὁμόφυλων ζευγαριῶν.

Τι υποστηρίζουν οι κατευθυνόμενες, παραπλανητικές μελέτες υπέρ της ανατροφής παιδιών από «γονείς» του ίδιου φύλου


Όταν διορθωθούν τα λάθη στην ερμηνεία τους, τότε αποκαλύπτεται η τραγική αλήθεια.

Διατυπώνεται η άποψη εκ μέρους της πολιτείας πως η ομοφυλόφιλη γονεϊκότητα είναι ισότιμη με την ετερόφυλη.(1) Προς υποστήριξη αυτής της θέσης παρατίθενται και επιστημονικές εργασίες. Πόσο αντικειμενικές είναι; Είναι σωστή η ερμηνεία τους; Ποιος έδωσε τα στοιχεία που αφορούσαν τις ομόφυλες «οικογένειες» και ποιες παράμετροι αξιολογήθηκαν στη ψυχική υγεία και την προσωπικότητα των παιδιών; Είναι δυνατόν ένα φαινόμενο ελάχιστων ετών να αξιολογείται τόσο πρώιμα από την εφαρμογή του, ενώ είναι γνωστό πως μεταβολές ή διαταραχές στην οικογένεια εκτιμώνται ως συνέπειες μετά από δεκαετίες ή το ορθότερο μετά από γενεές; Η πανανθρώπινη εμπειρία μέχρι σήμερα θεωρείται ξεπερασμένη;

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Ἅγιος Παΐσιος: Ὅσο γκρινιάζει κανείς, τόσο ρημάζει


– Γέροντα, ποῦ ὀφείλεται ἡ γκρίνια καὶ πῶς μπορεῖς νὰ τὴν ἀποφύγης;

– Στὴν κακομοιριὰ ὀφείλεται καὶ μὲ τὴν δοξολογία τὴν κάνει κανεὶς πέρα. Ἡ γκρίνια γεννᾶ γκρίνια καὶ ἡ δοξολογία γεννᾶ δοξολογία. Ὅταν δὲν γκρινιάζη κανεὶς γιὰ μιὰ δυσκολία ποὺ τὸν βρίσκει, ἀλλὰ δοξάζη τὸν Θεό, τότε σκάζει ὁ διάβολος καὶ πάει σὲ ἄλλον ποὺ γκρινιάζει, γιὰ νὰ τοῦ τὰ φέρη ὅλα πιὸ ἀνάποδα. Γιατί, ὅσο γκρινιάζει κανείς, τόσο ρημάζει.

Μερικὲς φορὲς μᾶς κλέβει τὸ ταγκαλάκι καὶ μᾶς κάνει νὰ μὴ μᾶς εὐχαριστῆ τίποτε, ἐνῶ μπορεῖ κανεὶς ὅλα νὰ τὰ γλεντάη πνευματικὰ μὲ δοξολογία καὶ νὰ ἔχη τὴν εὐλογία τοῦ Θεοῦ. Νά, ξέρω κάποιον ἐκεῖ στὸ Ὄρος πού, ἂν βρέξη καὶ τοῦ πῆς «πάλι βρέχει», ἀρχίζει: «Ναί, ὅλο βρέχει, θὰ σαπίσουμε ἀπὸ τὴν πολλὴ ὑγρασία». Ἂν μετὰ ἀπὸ λίγο σταματήση ἡ βροχὴ καὶ τοῦ πῆς «ἔ, δὲν ἔβρεξε καὶ πολύ», λέει: «Ναί, βροχὴ ἦταν αὐτή; θὰ ξεραθῆ ὁ τόπος...». Καὶ δὲν μπορεῖ νὰ πῆ κανεὶς ὅτι δὲν εἶναι καλὰ στὸ μυαλό, ἀλλὰ συνήθισε νὰ γκρινιάζη. Νὰ εἶναι λογικὸς καὶ νὰ σκέφτεται παράλογα!

Ας γίνουμε έξυπνοι και αληθινά ρομαντικοί!


Η γιορτή του «αγίου» Βαλεντίνου ως προστάτη των ερωτευμένων είναι ανορθόδοξη και ξενόφερτη. Αποτελεί αναβίωση μιας ειδωλολατρικής αισθησιακής γιορτής που γινόταν αιώνες προ Χριστού και κατά την οποία οι Ρωμαίοι γιόρταζαν προς τιμήν του Νεβρώδ ή Βάαλ ή Βαλεντίνου (η λέξη Valentinus προέρχεται από το επίθετο values που σημαίνει «ισχυρός»), ή Λούπερκους, κυνηγού λύκων και την ονόμαζαν Λουπεργκάλια (Lupercalia).

Το έθιμο ανταλλαγής δώρων μεταξύ των «αγαπημένων» συνηθίζονταν από εκείνη την εποχή, όπως και η χρήση του συμβόλου της καρδιάς (Βαλ στη γλώσσα των Βαβυλωνίων σημαίνει «καρδιά» και ήταν το σύμβολο του αιμοδιψή ειδωλολατρικού θεού Βάαλ).

Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ: «Χριστιανός δεν μπορεί να ψηφίσει το γάμο ομοφυλοφίλων»


Αιχμές από τον Μητροπολίτη Εδέσσης σε όσους ψηφίσουν το νομοσχέδιο

Το απόγευμα της Δευτέρας με λαμπρότητα τελέσθηκε η πανήγυρις του ιερού παρεκκλησίου των αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης, προστατών της συζυγίας, στην ενορία Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης.

Ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ προέστη της Θείας Λειτουργίας και αναφερόμενος στους εορταζόμενους Αγίους υπογράμμισε ότι αξιώθηκαν να φιλοξενήσουν τον απόστολο Παύλο και είχαν ως εκκλησία την κατοικία τους, με την Αγία Πρίσκιλλα να ξεπερνά στην αρετή τον Άγιο Ακύλα, ενώ και οι δύο αποτελούν πρότυπο συζυγίας.

Αναφέρθηκε και στο επίμαχο νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι δεν μπορεί κάποιος από την μια να ομολογεί τον εαυτό του ως χριστιανό, να εισέρχεται στον ναό, να απαγγέλει προσευχές της Εκκλησίας και ταυτόχρονα να ψηφίζει τέτοιους απαράδεκτους και καταστροφικούς νόμους, όπως αυτός για τα ομόφυλα ζευγάρια.

πηγή: https://aktines.blogspot.com/

Αγρυπνία για τον διαφαινόμενο "γάμο" των ομοφυλοφίλων

Αγρυπνία εν όψει του επερχόμενου βδελυρού νομοσχεδίου (που προβλέπει "γάμο" μεταξύ ομοφύλων ατόμων), αλλά και εις μνήμη και τιμή των αγίων Ακύλα και Πρισκίλης, προστατών του εγγάμου βίου,  τελέστηκε απόψε στην Φλώρινα, στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Αμμοχωρίου.

Το πλήρωμα της Εκκλησίας σε στιγμές σκοτεινές και δύσκολες, όπου οι κατά κόσμον ισχνές του δυνάμεις αδυνατούν να ανασχέσουν την δαιμονική επέλαση, παραδοσιακά στρέφει τις ελπίδες του στην Άνωθεν Προστασία, στο Αφεντικό της ιστορίας, Αυτόν που ορίζει καιρούς και χρόνους. Του αναπέμπει δεήσεις να οικονομήσει το μικρό του ποίμνιο, και να σκύψει με έλεος επάνω από αυτή την αγία πατρίδα, που κάποτε Τον δόξασε.

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας από το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ


Αξιότιμες/οι  κυρίες/οι Βουλευτές,

Εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων, θεωρούμε υποχρέωση που πηγάζει από τη βουλευτική σας ιδιότητα να ενημερώσετε τον λαό της Περιφέρειας Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας  που τον εκπροσωπείτε, ασχέτως αν σας ψήφισε ή όχι, για τις προθέσεις σας, δηλαδή εάν επρόκειτο να υπερψηφίσετε, να καταψηφίσετε ή να απέχετε από το εν λόγω Νομοσχέδιο.

Οφείλετε να ενημερώσετε σχετικά τους πολίτες που σας εμπιστεύτηκαν, καθώς το θέμα είναι οξύτατα κοινωνικό και ηθικό, που δεν άπτεται των οποιοδήποτε «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», που κανένας έτσι κι αλλιώς δεν θίγει, αλλά απολύτως σχετικό με τη μορφή της ελληνικής κοινωνίας και την πορεία της από τώρα και στο εξής. Θα την υπερασπιστείτε, όπως είναι το καθήκον σας, θα «νίψετε τας χείρας σας» σαν Πόντιοι Πιλάτοι ή θα υπακούσετε στην όποια κομματική γραμμή; Τα όποια επιχειρήματα περιττεύουν. Όλα έχουν ειπωθεί και έχουν γίνει γνωστά. Μένει να δούμε και την προσωπική σας στάση. Παρακαλούμε λοιπόν να μας ενημερώσετε ευθέως και ευθαρσώς, για να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Οι καταστροφές που επιδαψίλευσαν μέχρι τώρα τα κόμματα εξουσίας στην πατρίδα μας είναι γνωστές, αλλά εκεί υπήρχε το «άλλοθι» των αναπόδραστων πολιτικών ή οικονομικών συνθηκών. Όμως στην παρούσα φάση, κι ενώ όλα γύρω μαυρίζουν, εντός κι εκτός Ελλάδος, το σύστημα εξουσίας βρίσκει τη στιγμή κατάλληλη να συνθλίψει και τον πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας, την οικογένεια. Έχετε λοιπόν την ευκαιρία να δείξετε ότι προσωπικά δεν έχετε αποσυνδεθεί παντελώς από τον «λεγόμενο» κυρίαρχο λαό, την Εκκλησία και την κοινή λογική για χάρη των παρασκηνίων.

Αναμένουμε την απάντησή σας.

Οι τοπικές κοινότητες ΝΙΚΗΣ

Π.Ε Γρεβενών

Π.Ε Ημαθίας

Π.Ε Καστοριάς

Π.Ε Κιλκίς

Π.Ε . Κοζάνης

Π.Ε Πέλλας

Π.Ε  Πιερίας

Π.Ε Φλώρινας

Π.Ε Χαλκιδικής


Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Ο αόρατος εσωτερικός πόλεμος. Αγίου Ιγνατίου Μπριαντσιανίνωφ

Άγιος Ιγνάτιος Μπριατσιανίνωφ

O αόρατος εσωτερικός πόλεμος του χριστιανού με τα πάθη δεν είναι καθόλου κατώτερος ή ευκολότερος από τον αιματηρό αγώνα των μαρτύρων της πίστεως.

«Δώσε αίμα, για να λάβεις Πνεύμα», λένε, όπως είδαμε, οι πατέρες, πού γνώρισαν εμπειρικά αυτόν τον πόλεμο. Μόνο οι επιμελείς τηρητές των ευαγγελικών εντολών, μόνο οι αληθινοί μαθητές του Χριστού πολεμούν με συνέπεια και αυταπάρνηση τα πάθη τους…

«Η ακριβής τήρηση των εντολών διδάσκει στους ανθρώπους πόσο αδύναμοι είναι», λέει ο όσιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος. Στη γνώση και τη συναίσθηση της αδυναμίας μας θεμελιώνεται όλο το οικοδόμημα της σωτηρίας μας.


«Η ακριβής τήρηση των εντολών διδάσκει στους ανθρώπους πόσο αδύναμοι είναι»:

Μια κοινωνία βασισμένη στο Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης (Social Credit System) είναι πιο κοντά από ό,τι νομίζετε

Το σύστημα κοινωνικής πίστωσης έκανε ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός - αυτή τη φορά, από κάτω προς τα επάνω. Υπό το πρόσχημα της μείωσης της κοινωνικής πρόνοιας, η Αυστραλία μετέφερε 25.000 άτομα σε ένα σύστημα καρτών χωρίς μετρητά που περιορίζει τις μη απαραίτητες αγορές. 

 -- Οι Αυστραλοί δικαιούχοι κοινωνικής πρόνοιας έχουν πρόσβαση σε χρήματα μόνο μέσω μιας χρεωστικής κάρτας χωρίς μετρητά 

 Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανάγκασε χιλιάδες δικαιούχους κοινωνικής πρόνοιας να μπουν στο Centrelink, μια χρεωστική κάρτα χωρίς μετρητά. Σύμφωνα με μια μαζική επέκταση του σχεδίου και τον νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, οι μετανάστες δεν έχουν πρόσβαση στα περισσότερα είδη κοινωνικής πρόνοιας για τέσσερα χρόνια μετά την απόκτηση της κατοικίας τους. Ωστόσο, η πιο κρίσιμη πτυχή του Centrelink είναι ότι οι Αυστραλοί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες για τζόγο, αλκοόλ ή τσιγάρα. Με τις κάρτες μπορούν να αγοραστούν μόνο είδη πρώτης ανάγκης, όπως είδη παντοπωλείου και τρόφιμα.

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Η woke ατζέντα κατασκευάζει νέα γλώσσα – Ας μάθουν απ’ την Ελληνική τι εστί γάμος, γονέας και οικογένεια

Σε μια εποχή που τα νοήματα διαστρέφονται και οι λέξεις χάνουν τη σημασία τους, η σοφία της ελληνικής γλώσσας βάζει τα πράγματα στη θέση τους


Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας που αποτελεί η 9η Φεβρουαρίου, είναι ευκαιρία να ανακαλέσουμε τη σημασία μιας σειράς λέξεων που σήμερα κακοποιούνται βάναυσα από την αποδομητική ατζέντα της Woke δικτατορίας.

Στο προφητικό βιβλίο του Τζορτζ Όργουελ: «1984» το ολοκληρωτικό καθεστώς του «Μεγάλου Αδερφού» είχε αντικαταστήσει την κανονική γλώσσα με μια παραποιημένη παραλλαγή της, που ονομαζόταν «Νέα Ομιλία».

Προκειμένου να επιβληθεί η «Νέα Ομιλία», γινόταν συστηματική καταστροφή λέξεων, ουσιαστικών, ρημάτων και επιθέτων. Υπήρχε απαγόρευση όλων των ανεπιθύμητων λέξεων και των συνωνύμων τους. Και γινόταν αντικατάσταση λέξεων με το αντίθετο νόημα απ’ ότι είχαν.

Δήμος Θανάσουλας - Ομιλία στο συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων

Ομιλία στο συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων

Σύνταγμα 11-2-2024, Δήμος Θανάσουλας (δικηγόρος)

Σεβαστοί πατέρες, φίλες και φίλοι συναγωνιστές

Για άλλη μια φορά η Νέα Τάξη και οι ντόπιοι συνεργάτες της μας αναγκάζουν να κατεβούμε συν Θεώ στους δρόμους και τις πλατείες για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδιά τους. Τούτη τη φορά για την προσπάθειά τους να μαγαρίσουν την Ιερή Αξία της Οικογένειας. Την Οικογένεια που και το ίδιο το Σύνταγμά μας στο άρθρο 21 ορίζει ως “θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους ” Με πλήρη συναίσθηση του Ιερού μας καθήκοντος να υπερασπιστούμε την Πίστη μας, τις Αξίες και το Έθνος μας μαζευτήκαμε και πάλι σε τούτη την Πλατεία και βροντοφωνάζουμε:


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ!

ΟΧΙ!

π. Γεώργιος Σχοινάς. «Ποιά οỉκογένεια; Ἡ οỉκογένεια και οι σύγχρονες προκλήσεις»

 
https://youtu.be/5sGzF04V648

Ιερά Αγρυπνία από την ενορία αγ.Γεωργίου Αμμοχωρίου με αφορμή το νομοσχέδιο του "γάμου" των ομοφυλόφιλων


Η ενορία Αγίου Γεωργίου Αμμοχωρίου καλεί τους πιστούς σε αγρυπνία την προσεχή Τρίτη 13/02 για τήν Ευλογία και την Ιερότητα της πατρότητας και της Μητρότητας. Για την προστασία του Ιερού Θεσμού του Γάμου και της οικογένειας που ο ίδιος ο Κύριος ευλόγησε με την παρουσία του στον Γάμο της Κανά. 

Ελάτε να προσευχηθούμε για την μετάνοια όσων έχουν πέσει σε αμαρτία και παράνομες συμπεριφορές. Ελάτε να ενώσουμε τις προσευχές μας διότι η ενότητα της εκκλησίας πραγματοποιείται δια της προσευχής και της Ένωσης.

Την Τρίτη, 13/2 στις 20.30μμ στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Αμμοχώρι, δίνουμε την απάντηση μας στο επαίσχυντο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θέλει να αλλοιώσει την Θεολογία και την δομή της οικογένειας στην κοινωνία.

Ηχηρό παρών στο δικό μας χώρο που είναι ο Ναός και με τα δικά μας όπλα που είναι η προσευχή και ο αγώνας.


Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Γ. Ἀποστολάκης - Οἱ ἠλεκτρονικὲς ταυτότητες πλαστογραφοῦνται: Ἡ ΝΙΚΗ ἀποκαλύπτει τὸ πρῶτο γεγονὸς πλαστογράφησης!

 

H NIKH δὲν συγκατατίθεται σὲ κανένα σύστημα κυβερνοασφάλειας γιὰ τὴν προστασία τοῦ κρατικοῦ κυβερνοχώρου, ὅπου χαλκεύονται τὰ ἠλεκτρονικά μας δεσμὰ (ἠλ. ταυτότητες, προσωπικὸς ἀριθμός, ἠλ. διακυβέρνηση κ.ά.)
Ἔρχεται τὸ ψηφιακὸ εὐρώ. Πληροφορηθεῖτε γιὰ τοὺς κινδύνους - πῶς πρέπει νὰ ἀντιδράσει ὁ λαός.
Εἰσήγηση τοῦ Γεώργιου Ἀποστολάκη, βουλευτῆ Ἐπικρατείας τῆς ΝΙΚΗΣ, στὴν Ὁλομέλεια τῆς Βουλῆς γιὰ τὸ σχέδιο νόμου του τοῦ Ὑπουργείου Ψηφιακῆς Διακυβέρνησης «Ἐθνικὴ Ἀρχὴ Κυβερνοασφάλειας καὶ λοιπὲς διατάξεις» (8.2.2024).

πηγή: http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/

Διαδικτυακός χαιρετισμός τῶν Ἁγιορειτῶν Κελλιωτῶν Πατέρων στὴν σύναξη Αθηνών, 11.2.2024 σχετικὰ μὲ τὸ νομοσχέδιο-ἀνοσιούργημα γιὰ τὸν "γάμο", "υἱοθεσία" καὶ "τεκνοθεσία" τῶν ὁμοφυλοφίλων.



Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει τῇ 30.1 //11.2.2024.

Τῶν Ἁγίων Τριῶν Ἱεραρχῶν.

Πατέρες καί ἀδελφοί,

Ἀπευθύνουμε τόν ἐν Χριστῷ χαιρετισμό μας στὴν Ὀρθόδοξη Σύναξη στήν πόλη τῶν Ἀθηνῶν, ὅπου ὁ Ἀπόστολος τῶν ἐθνῶν Παῦλος κήρυξε τὸν Λόγο τοῦ Θεοῦ, σύμφωνα μὲ τὸν ὁποῖον : «Τοὺς μὲν οὗν χρόνους τῆς ἀγνοίας ὑπεριδὼν ὁ Θεὸς τανὺν παραγγέλει τοῖς ἀνθρώποις πᾶσι πανταχοῦ μετανοεῖν» (Πράξ. Ἀποστ., κεφ.ΙΖ΄, στιχ.30).

Συναχθήκαμε, ἀγωνιζόμενοι τὸν Καλὸν Ἀγῶνα, γιὰ νὰ δηλώσουμε μὲ διαύγεια πνεύματος καί καθαρότητα συνείδησης τὴν παντελῆ ἀντίθεση καὶ τὴν σθεναρὴ ἀντίστασή μας στὴν βδελυκτὴ ἀπόφαση τῆς κάθε κυβέρνησης νὰ νομοθετήσει ὑπὲρ τοῦ «γάμου» «υἱοθεσίας» καὶ «τεκνοθεσίας» ὁμοφυλοφίλων ἀνδρῶν (ἀρσενοκοιτῶν, σύμφωνα μὲ τήν ὁρολογία τοῦ Ἱεροῦ Εὐαγγελίου) καί ὁμοφυλοφίλων γυναικῶν, ὡς ἄκρον ἄωτον τῆς πνευματικῆς ἐρημώσεως ποὺ ἐπιφέρει ἡ λαίλαπα τῆς Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η νέα θρησκεία που δεν συγχωρεί


Πρωτοπ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός

Στην εποχή μας θριαμβεύει το κίνημα της αφύπνισης, το λεγόμενο WOKE.

Στο όνομα της αποκατάστασης αδικιών του παρελθόντος, εις βάρος των μαύρων της Αμερικής, εις βάρος των γυναικών, των ατόμων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, των μεταναστών, των διεμφυλικών, το κίνημα αυτό κινητοποιείται συνεχώς, κυρίως στο Διαδίκτυο, αλλά και με ακτιβιστικές ενέργειες, ώστε να ακυρωθεί στον δημόσιο λόγο οποιαδήποτε παρέμβαση δεν είναι σύμφωνη μ’ αυτό. Η κουλτούρα του εξοστρακισμού ή ακύρωσης (cancel culture) απαγορεύει να μιλούν δημόσια άνθρωποι που έχουν αντίθετες απόψεις, καθώς θεωρεί εκ προοιμίου ρατσιστικό τον λόγο τους, καταστρέφει αγάλματα ακόμη και προέδρων των ΗΠΑ που αμφισβητείται σήμερα ο ανθρωπισμός τους, πιέζει ώστε να μη διδάσκονται στα πανεπιστήμια κείμενα όπως τα ομηρικά έπη ή οι αρχαίες τραγωδίες, διότι διαφαίνεται υποτίμηση των γυναικών ή αποδοχή του χωρισμού των ανθρώπων σε ελεύθερους και δούλους, και ζητά να γυρίζονται σειρές ή ταινίες που διαστρέφουν την Ιστορία, όπως για παράδειγμα η μαύρη Κλεοπάτρα, βασίλισσα της Αιγύπτου, για να επέλθει έτσι η κάθαρση από τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Ομιλία Αρχιμ. Αθανασίου Αναστασίου στο συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τον "γάμο" και την τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλους


Ἀρ­χιμ. Ἀ­θα­να­σί­ου Ἀ­να­στα­σί­ου

Προηγουμένου Ἱερᾶς Μονῆς Μεγάλου Μετεώρου

Ἁγίων Μετεώρων

Ὁμιλία στήν ἀνοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στήν Πλατεία Συντάγματος ἐνάντια στό νομοσχέδιο γιά τήν θεσμοθέτηση «γάμου» καί υἱοθεσίας ἀπό ὁμοφυλόφιλους

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

ΜΕΓΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ!

Δόξα τῷ Πατρί καί τῷ Υἱῷ καί τῷ Ἁγίῳ Πνεύματι

Νῦν καί ἀεί καί εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων! Ἀμήν.

Ἀδελφοί καί φίλοι, ὁμόψυχοι καί ὁμόφρονες συστρατιῶτες στόν καλό ἀγῶνα τῆς πίστεως καί τῆς Πατρίδος,

Ὁ Κύριος ἐγγύς! Ψηλά οἱ καρδιές μας, ἀπτόητο τό φρόνημά μας, ἀμετάθετη καί ἀκλόνητη ἡ πίστη μας καί ἡ ἐλπίδα μας!

Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος «σαλπίζει» σήμερα στήν ἱερά σύναξή μας μέ τούτους τούς λόγους: «Πόσοι καί πόσοι δέν πολέμησαν τήν Ἐκκλησία; Ποῦ εἶναι τώρα ἐκεῖνοι; Τούς ἔθαψε ἡ σιωπή καί παραδόθηκαν στή λήθη. Δέν τήν κατενίκησαν τήν Ἐκκλησία! Ἐκείνη λάμπει (μέχρι σήμερα) πιό πολύ καί ἀπό τόν ἥλιο. Τά δικά τους ἔργα χάθηκαν, τά δικά της εἶναι ἀθάνατα»[1].