Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: “Ο΄Ελληνας ήταν έτοιμος από καιρό, να βρίσκεται σε θέση μόνιμης οσφυοκαμψίας. Ό,τι του ζητάει αυτό το δαιμονικό κράτος είναι πρόθυμος να το εφαρμόσει”

 


Ήμουν σε επικοινωνία με του υγειονομικούς και της Αθήνας και της Κομοτηνής. Όταν πληροφορήθηκα τα αίσχη εκείνης της νύχτας, θεώρησα ότι θα έπρεπε να πέσει η κυβέρνηση”, τόνισε μιλώντας στον FOCUS 103,6 FM και στον δημοσιογράφο Στ. Δαμιανίδη ο Νομικός, πρώην Αναπληρωτής Καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Κωνσταντίνος Βαθιώτης.

Κυριακή ΣΤ’ Ματθαίου: «Να έχουμε αγάπη όχι πλασματική αλλά ειλικρινής. Αγάπη που δεν περιορίζεται σε ωραία λόγια χωρίς ουσία»

 


Τα χαρίσματα

Στο σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα ο απόστολος Παύλος μας διδάσκει ότι όλοι οι πιστοί έχουμε «χαρίσματα κατά την χάριν την δοθείσαν ημίν διάφορα».

Έχουμε διάφορα χαρίσματα ανάλογα με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος που μας δόθηκε. Γι’ αυτό ας αρκούμαστε σ’ αυτά κι ας μη ζητούμε εγωιστικά εκείνα που δεν έχουμε. Όποιος δηλαδή έχει το χάρισμα της προφητείας, ας διδάσκει σύμφωνα με το βαθμό του χαρίσματος, που του δόθηκε ανάλογα με την πίστη του. Όποιος έχει χάρισμα διακονίας, ας μένει στο χάρισμα αυτό της διακονίας· κι όποιος είναι διδάσκαλος των θείων αληθειών, ας αρκείται να εξηγεί τις αλήθειες που περιλαμβάνονται στο λόγο του Θεού. Κι εκείνος που έχει το χάρισμα να προτρέπει στην αρετή και στην εφαρμογή των θείων αληθειών, ας μένει στο έργο της προτροπής. Εκείνος που έχει κλίση να μοιράζει από τα αγαθά του στους φτωχούς, ας το κάνει αυτό με απλότητα, χωρίς επίδειξη ή άλλα εγωιστικά ελατήρια. Εκείνος στον οποίο ανατέθηκε η φροντίδα και η επιμέλεια οποιουδήποτε καλού έργου, ας επιστατεί με προθυμία και δραστηριότητα. Κι εκείνος που κάνει ελεημοσύνη, ας ελεεί με χαρά και καταδεκτικότητα.

Κυριακή ΣΤ΄ Ματθαίου – Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για τη θεραπεία του παραλυτικού της Καπερναούμ

 ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ΜΑΤΘΑΙΟΥ [:Ματθ.9,1-8]

 


 «Καὶ ἐμβὰς εἰς πλοῖον διεπέρασε καὶ ἦλθεν εἰς τὴν ἰδίαν πόλινΚαὶ ἰδοὺ προσέφερον αὐτῷ παραλυτικὸν ἐπὶ κλίνης βεβλημένον· καὶ ἰδὼν ὁ Ἰησοῦς τὴν πίστιν αὐτῶν εἶπε τῷ παραλυτικῷ· θάρσει, τέκνον· ἀφέωνταί σοι αἱ ἁμαρτίαι σου(:και αφού μπήκε σε ένα πλοίο, πέρασε στην απέναντι όχθη της λίμνης, και ήλθε στη δική Του πόλη, την Καπερναούμ. Τότε Του έφεραν έναν παράλυτο, που τον είχαν βάλει πάνω σε ένα κρεβάτι. Και καθώς ο Ιησούς είδε την πίστη που είχε και ο παράλυτος κι εκείνοι που τον μετέφεραν, είπε στον παράλυτο, ο οποίος ανησυχούσε και φοβόταν μήπως οι αμαρτίες του γίνουν εμπόδιο στη θεραπεία του: “Έχε θάρρος, παιδί μου˙ έχουν συγχωρηθεί οι αμαρτίες σου”)» [Ματθ. 9,1-2].

Κυριακή ΣΤ΄ Ματθαίου - Ερμηνεία της Αποστολικής περικοπής από τον Ιερό Χρυσόστομο

 


ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ΜΑΤΘΑΙΟΥ [: Ρωμ. 12,6-14]


   «Καθάπερ γὰρ ἐν ἑνὶ σώματι μέλη πολλὰ ἔχομεν, τὰ δὲ μέλη πάντα οὐ τὴν αὐτὴν ἔχει πρᾶξιν, οὕτως οἱ πολλοὶ ἓν σῶμά ἐσμεν ἐν Χριστῷ, ὁ δὲ καθ᾿ εἷς ἀλλήλων μέλη(: διότι όπως σε ένα σώμα έχουμε πολλά μέλη και όλα τα μέλη δεν έχουν το ίδιο έργο, έτσι οι πολλοί πιστοί στην Εκκλησία είμαστε ένα σώμα εξαιτίας της ενώσεώς μας με τον Χριστό, και ο καθένας μας είμαστε μέλη ο ένας του άλλου. Συνεπώς οφείλουμε να συνεργαζόμαστε με ταπείνωση και ο καθενός να υπηρετεί όλο το σώμα της Εκκλησίας)»[ Ρωμ.12,4-5]

   Πάλι χρησιμοποιεί το ίδιο παράδειγμα, που χρησιμοποίησε και στην επιστολή προς τους Κορινθίους, για να καταπολεμήσει το ίδιο ακριβώς πάθος· καθόσον είναι μεγάλη η δύναμη του φαρμάκου και η επίδραση του παραδείγματος αυτού προς διόρθωση της αρρώστιας της αλαζονείας. «Για ποιον λόγο, λοιπόν», λέγει, «υπερηφανεύεσαι εσύ; Ή γιατί πάλι  άλλος εξευτελίζει τον εαυτό του; Δεν είμαστε ένα σώμα όλοι, και μεγάλοι και μικροί; Όταν λοιπόν κατά το σπουδαιότερο είμαστε ένα και μέλη ο ένας του άλλου, γιατί με την αλαζονεία ξεχωρίζεις τον εαυτό σου; Γιατί περιφρονείς τον αδελφό σου; Εφόσον, όπως ακριβώς εκείνος είναι μέλος σου, έτσι και εσύ είσαι μέλος εκείνου· και είναι μεγάλη και ως προς αυτό η ισοτιμία σας».

Αν. Λαυρέντζος: Η Απογραφή επικυρώνει την Δημογραφική βόμβα στην Ελλάδα


 https://youtu.be/3nXUc352ox0?t=33

Πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Παντελεήμονος

 



Τὴν Τετάρτη 27 Ἰουλίου, ἑορτὴ τοῦ Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, πολιούχου τῆς πόλεως Φλωρίνης, πανηγυρίζει ὁ Μητροπολιτικὸς Ναὸς τῆς πόλεώς μας. 

Τὸ πρόγραμμα τῶν ἱερῶν ἀκολουθιῶν τῶν ἡμερῶν αὐτῶν ἔχει ὡς ἑξῆς:


Τρίτη 26 Ἰουλίου

    6:00 μ.μ. Ἀρτοκλασίες

  7:30 μ.μ. Πανηγυρικὸς Ἑσπερινὸς χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοκλήτου καὶ συγχοροστατοῦντος τοῦ θεοφιλεστάτου ἐπισκόπου Μαλάουι τῆς Ἀφρικῆς κ. Φωτίου, ὁ ὁποῖος καὶ θὰ κηρύξει τὸν θεῖον λόγον.

    9.00 μ.μ. Λιτάνευσις τῆς ἱερᾶς εἰκόνος καὶ τοῦ ἱεροῦ λειψάνου τοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος.

    10:30 μ.μ. Παράκλησις καὶ ἐγκώμια εἰς τὸν Ἅγιον Παντελεήμονα.


Τετάρτη 27 Ἰουλίου

    7:00 - 10:30 π.μ. Ὄρθρος καὶ Ἀρχιερατικὴ θεία Λειτουργία.

    7:00 μ.μ. Ἑσπερινὸς καὶ Ἁγιασμὸς εἰς τὸ Ἐξωκκλήσι τοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος, ποὺ εὑρίσκεται εἰς τὸν ὁμώνυμον λόφον.


Πέμπτη 28 Ἰουλίου

    7:30 - 9:30 π.μ. Ὄρθρος καὶ θεία Λειτουργία εἰς τὸ ἴδιον Ἐξωκκλήσι.


Ἐκ τοῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ

Τελικά «ο κλήρος φταίει για όλα» – Για την πανδημία, για τον Πούτιν, ακόμα και για την φωτιά στην Πεντέλη!


Οι ινστρούχτορες της αντιχριστιανικής προπαγάνδας απεφάνθησαν: Ο κλήρος είναι ο μόνιμος υπεύθυνος για κάθε συμφορά. Ακόμα και για το ότι... κάηκε η Βορειοανατολική Αττική.


«Ο κλήρος φταίει για όλα»: Η πυρκαγιά που κατέκαψε τη βορειοανατολική Αττική, εκτός του ότι μας θύμισε την καθήλωση αυτής της χώρας σε έναν επιτελικό βούρκο, ανέδειξε για μια ακόμη φορά τις παθογένειες μιας άρρωστης κοινωνίας που αρέσκεται στο να κανιβαλίζει εύκολα θύματα, προκειμένου να εξωτερικεύσει τα σκιώδη κόμπλεξ της.

Για κάποιους συμπλεγματικούς αντιχριστιανούς και για κάποιους ινστρούχτορες των πολιτικών και μιντιακών «καφενείων», το ότι η Αττική έμεινε ξανά να αγναντεύει τα καρβουνιασμένα ερείπια της, δεν οφείλεται τόσο στην ανικανότητα της κυβέρνησης στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας, άλλα στο – υποτιθέμενο – πλεόνασμα ιερέων!

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Το να βαπτίζουμε το ψέμμα ως αλήθεια δεν είναι ελπιδοφόρο νέο.

 


Δελτίο Τύπου

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ», με αφορμή τον σάλο που προκάλεσε η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Μυστήριο της Βαπτίσεως τέκνων που μεγαλώνουν με κηδεμόνες του ιδίου φύλου, δηλώνει ανεπιφύλακτα ότι οικογένεια αποτελούν τα ζεύγη αντίθετου φύλου και τα φυσικά ή νομίμως υιοθετημένα τέκνα τουςκαθώς και οι μονογονεϊκές οικογένειες. Οποιαδήποτε άλλη μορφή «οικογένειας», όπως εκείνες που διάφοροι κύκλοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θέλουν να μας επιβάλουν, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Σε μία χώρα που αιμορραγεί δημογραφικά και υποφέρει από τη διαρκώς αυξανόμενη σεξουαλική εγκληματικότητα, έχουμε ηθική υποχρέωση ως πολίτες και ως Ορθόδοξοι Έλληνες πιστοί να στηρίξουμε τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας, το κύτταρο της κοινωνίας, και όχι να διεξάγουμε πειράματα πάνω στον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των παιδιών. Αυτή η θέση δεν αντανακλά μόνο την πεποίθηση των μελών της ΝΙΚΗΣ, αλλά βρίσκεται και σε απόλυτη σύμπνοια τόσο με το πνεύμα του Συντάγματος της Ελλάδος όσο και με την πίστη της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας και την Παράδοσή μας. 

  • Αναρωτιόμαστε αν οι διοργανωτές είχαν σε πρώτη προτεραιότητα την πνευματική ωφέλεια του βαπτιζομένου προσώπου, ή μάλλον την προκλητική προβολή, με τεράστια δημοσιότητα, μίας «διαφορετικότητας» που περιφρονεί την τρέχουσα νομοθεσία αλλά και τα δόγματα της Ορθοδόξου πίστης.
  • Θεωρούμε ότι αποτελούν χλευασμό της Ορθόδοξης Εκκλησίας τα διαδραματισθέντα, δεδομένου ότι οι θετοί θεωρούμενοι «γονείς» έχουν αποπτύσει με τον πλέον προκλητικό τρόπο τα δόγματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 
  • Όσον αφορά στη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα διαδραματισθέντα, αναμένουμε όπως επιληφθεί του θέματος η Προϊσταμένη του Εκκλησιαστική Αρχή, για γεγονός το οποίο σκανδάλισε τα μέγιστα το πλήρωμα της Εκκλησίας.
  • Τέλος, δεν αισθανόμαστε έκπληξη για την υποκριτική σημερινή σιωπή της αριστεροδεξιάς κομματοκρατίας. Είναι αυτή η πολιτική εξουσία, η οποία επί δεκαετίες νομοθετεί με ασέβεια απέναντι στο ιερό δικαίωμα της ζωής, με περιφρόνηση και απαξία απέναντι στη Μητρότητα και στην Τεκνογονία, ενώ επιπρόσθετα, με περισσό ενδιαφέρον, μεθοδεύει και διαφημίζει την αποδόμηση των αξιών του Έθνους μας και την απαξίωση της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Η ΝΙΚΗ θα διεξάγει μέχρι τέλους τον αγώνα για την ηθική και νομοθετική αποκατάσταση του ιερού θεσμού της Οικογένειας.

Πηγή:https://nikh.gr/nea/195-deltio-typou-elpidoforos

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ με τον Ελευθέριο Ελευθεριάδη - Πνευματική Γυμναστική

 

https://www.youtube.com/watch?v=csyxLxNuvBg

Π. Χ. Αλτίνης, δικηγόρος: Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΙΖΝΑΣ ΤΟΥ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΥ”!!!!!

 


Ο Τοντόρ (= Θεόδωρος;) Πέτροβ (= Πέτρου;) μας ενημερώνει ότι στις 19-7-2022 ιδρύθηκε στην πόλη της Φλώρινας σύλλογος με την επωνυμία “Κέντρο ‘Μακεδονικής’ Γλώσσας στην Ελλάδα”, ο οποίος θα παραδίδει δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα “Μακεδονικής” γλώσσας για αρχαρίους. Ρωτώ τους βουλευτές Φλώρινας, τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας και τον δήμαρχο Φλώρινας εάν γνωρίζουν σχετικά.

Οι τοκογλύφοι με εμπροσθοφυλακή τους ακραίους και τους καιροσκόπους των Σκοπίων τη “δουλειά τους κάνουν”.
Το ερώτημα είναι: Τι κάνουν οι “δικοί μας”;;;;;; Ερωτώ και πάλι τους βουλευτές Φλώρινας, τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας και τον δήμαρχο Φλώρινας. Ήξεραν ότι υπάρχει αυτός ο σύλλογος και αν ήξεραν τι έκαναν;;;;;;;;;
Αν δεν ήξεραν, τώρα ξέρουν!!!!!! Τι θα κάνουν;;;;;;;;

Η ΜΠΙΖΝΑ ΤΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΥ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ;;;;;;;

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης Έφθασε ο Προφήτης Ηλίας να πη: “Έμεινα μόνος μου!”

 


-Γέροντα, όταν έρθουν ο Προφήτης Ηλίας και ο Ενώχ, για να κηρύξουν μετάνοια, ο κόσμος θα καταλάβει, για να συνέλθει;
–Αυτοί που θα έχουν καλή διάθεση, θα καταλάβουν. Αυτοί που δεν θα έχουν καλή διάθεση, δεν θα καταλάβουν και θα πλανηθούν. Ο Χριστός μας προειδοποίησε ότι πρέπει να προσέχουμε πολύ, γιατί «εγερθήσονται ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και δώσουσι σημεία και τέρατα προς το αποπλανάν, εί δυνατόν και τους εκλεκτούς».
Είναι μερικοί που κάτι πλανεμένους τους περνούν για προφήτες. Πριν από μερικά χρόνια ένας Προτεστάντης γύριζε συνέχεια με μια βαλίτσα πέτσινη που είχε μια επιγραφή γραμμένη στα αγγλικά: «Είμαι ο Προφήτης Ηλίας!».

Άγιος Πορφύριος: «Όταν εξομολογείται ο άνθρωπος, η χάρις τον ελευθερώνει από τα ψυχικά τραύματα»

 


«Δεν ευθύνεται μονάχα ο άνθρωπος για τα παραπτώματά του. Τα λάθη, οι αμαρτίες και τα πάθη δεν είναι μόνο προσωπικά βιώματα του εξομολογούμενου.

Ο κάθε άνθρωπος έχει πάρει μέσα του και τα βιώματα των γονέων του και ειδικά της μητέρας, δηλαδή το πώς ζούσε η μητέρα, όταν τον κυοφορούσε, αν στενοχωριόταν, τι έκανε, αν κουραζόταν το νευρικό της σύστημα, αν είχε χαρά, αν είχε θλίψη, αν είχε μελαγχολία.

Αποφυγή της αυταρέσκειας και του αυτοθαυμασμού - Αγ. Θεοφάνους του Εγκλείστου

 


Σας έβρισαν και σας πρόσβαλαν. Καλό σημάδι! Μην τα χάνετε! Ιαματική λάσπη είναι! Χωρίς αυτήν, ίσως θα πετούσατε στα σύννεφα με τα φτερά της υπερηφάνειας. Ο Κύριος, λοιπόν, που σας αγαπά, παραχώρησε να πέσει πάνω σας αυτή η λάσπη, για να ταπεινωθείτε.

Μην πολυασχολείστε με τον εαυτό σας. Πολύ περισσότερο, μην έχετε μεγάλη ιδέα γι’ αυτόν, μην τον εκτιμάτε και μην τον θαυμάζετε. Όλα τούτα δείχνουν έπαρση, υπερηφάνεια. Οι άγιοι πατέρες μας συμβουλεύουν: «Όπου κι αν πάς, μην υπολογίζεις τον εαυτό σου». Ας λέμε πάντα με ταπείνωση: Δεν έχω τίποτα καλό επάνω μου. Κύριε, βοήθησε με να βάλω αρχή μετανοίας και προκοπής!. Μη λογαριάζετε τα χαρίσματά σας, γιατί είναι δώρα του Θεού. Και μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους, που είναι ή νομίζετε πως είναι χειρότεροι από σας. Να προχωράτε σταθερά στο δρόμο της σωτηρίας.

Όχι. Δεν ξεχνώ. - Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος

 


Όχι.

Δεν ξεχνώ.
Όσα χρόνια και αν περάσουν.
Θα είμαι εδώ, αγκάθι θα γίνομαι με κάθε τρόπο στα όποια σχέδιά σας.
Και αν με πετάξετε εμένα- ναι μπορείτε να το κάμετε-, χίλια αγκάθια ακόμα θα βγουν στο δρόμο σας, πάντα να σας δυσκολεύουν.
Όχι.
Δεν ξεχνώ.
Δεν ξεχνώ, γιατί κάθε σπιθαμή της Κύπρου, και της Βόρειο-Ήπειρου, και της Μακεδονίας και της Μικρασίας έχει ποτιστεί με αίμα.
Με αίμα, ευχές και προσευχές.
Τίποτα δεν σας ανήκει.
Όχι.
Δεν ξεχνώ.
Θα είμαι εδώ και θα θυμάμαι, και θα παλεύω μέρα και νύχτα με όποιον τρόπο κάθε φορά μπορώ.
Δεν ξεχνώ και περιμένω.
Αγκάθι θα σας γίνομαι, μέχρις η Ρωμιοσύνη για μια τελευταία φορά ξανά αναστηθεί.

Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

«Ὑπέρ βωμῶν καί ἑστιῶν» Νο3: Ηλεκτρονικές Ταυτότητες: Ώρα Μηδέν (Μέρος 1ον)

 3η ΕΚΠΟΜΠΗ: Ηλεκτρονικές Ταυτότητες: Ώρα Μηδέν (Μέρος 1ον)

Μὲ τὸν Χαράλαμπο Ἂνδραλη


Καλεσμένοι:
1. Δρ. Δημήτριος Χιωτακάκος, Διδάκτωρ Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Μέρος 1ον: Ἀνασκόπηση τῶν ἡμερίδων τῆς Ἑστίας Πατερικῶν Μελετῶν σχετικά μέ τίς νέες ἠλεκτρονικές ταυτότητες, τήν ἀχρήματη κοινωνία καί ἐν γένει τήν... ἠλεκτρονικῆς διακυβέρνησης, θέματα πού προβλημάτιζαν πάντοτε τήν Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν καί τόν ἱδρυτή της Μακαριστό Πατέρα Σαράντη Σαράντο.

20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974: Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο – Κανένας δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται

 


~ Η 20η Ιουλίου του 1974 αποτελεί μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του σύγχρονου Ελληνισμού. Στη τουρκική εισβολή με την κωδική ονομασία «Αττίλας», συμμετείχαν συνολικά γύρω στους 40.000 άνδρες υπό τη διοίκηση του αντιστρατήγου Νουρετίν Ερσίν.

Τα τουρκικά αποβατικά σκάφη άρχισαν να αποβιβάζουν δυνάμεις ανενόχλητα στην περιοχή Πέντε Μίλι, οκτώ χιλιόμετρα δυτικά της Κερύνειας, λίγο μετά τις 5 το πρωί της 20ης Ιουλίου. Η αντίδραση της ελληνικής πλευράς ήταν ανεξήγητα αργοπορημένη. Παρ’ ότι το ελληνικό Πεντάγωνο γνώριζε τις κινήσεις των Τούρκων, θεωρούσε ότι μπλοφάρουν.

Φώτης Κόντογλου: «Hλία μεγαλώνυμε…»

 


«O προφήτης Hλίας είναι πολύ τιμημένος από εμάς τους Έλληνες. Όπου να πας θα δεις ρημοκλήσια του απάνω στις κορφές των βουνών, από τα μικρά ως τα μεγάλα. O άγιος Nικόλας φυλάγει τη θάλασσα κι’ ο προφήτης Hλίας τα βουνά.

Mέσα στα ρημοκλήσια του είναι ζωγραφισμένος από κείνους τους παληούς μαστόρους σαν τσομπάνος με τη φλοκάτα, με μαλλιά και γένια ανακατεμένα και στριφτά σαν αγριόπρινος, γερακομύτης σαν αητός, με μάτια φλογερά.

Ο Προφήτης Ηλίας και η Δευτέρα του Κυρίου Παρουσία


του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου 

ΓΕΝΙΚΑ: Ο Ηλίας ο Θεσβίτης ήταν ο σημαντικότερος προφήτης του Θεού, γιος του Σωβάκ καταγόμενος από τη Θέσβη της Γαλαάδ. Έδρασε στα χρόνια του βασιλιά Αχαάβ, κατά τον 9ο-10ο αιώνα π.Χ.. Το όνομα Ηλίας αποτελεί ελληνική μεταφορά του εβραϊκού ονόματος Ελιγιαχού ( אליהו ), που σημαίνει “Θεός μου είναι ο Ιεχωβά». Αναφορές στον Ηλία περιέχονται και στο Κοράνιο. (6:85· 37:123-132) Ο Ηλίας είναι αυτός που κατέβασε τρεις φορές φωτιά από τον ουρανό, κάνοντας τους Ισραηλίτες με μια φωνή να πουν: «Αληθώς Κύριος ο Θεός, αυτός ο Θεός» (Γ΄ Βασιλειών ιη' 39).

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Άγιος Παΐσιος: Κανένας ψαλμός δεν λέει ότι οι άδικοι έκαναν προκοπή. Ενώ τους δικαίους τους σκέφτεται ο Θεός

 

Έχω δει ψυχές που αδικήθηκαν, επέμειναν την αδικία με καλούς λογισμούς και τους έλουσε η Χάρις σ’ αυτήν την ζωή. Πριν από πολλά χρόνια με είχε επισκεφθεί ένας ευλαβής Χριστιανός, απλός και καλοκάγαθος, και με παρακάλεσε να ευχηθώ να φωτίσει ο Χριστός τα παιδιά του, όταν ενηλικιωθούν, να μην γυρίσουν κατά των συγγενών για την μεγάλη αδικία που τους είχαν κάνει, και μου διηγήθηκε την υπόθεση. Όπως είδα, ο άνθρωπος αυτός ήταν πραγματικά άνθρωπος του Θεού. 

Οι κυριότερες Εντολές του Ευαγγελίου του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου



  1. Κάθε χριστιανός οφείλει να αγαπά το Θεό.


Οφείλεις να αγαπάς τον Κύριο και Θεό σου μ’ όλη  σου την καρδιά και  μ’ όλη  σου την ψυχή και μόλις σε τό μ’ όλο σου νου. Αυτή είναι η πρώτη και μεγάλη εντολή (Ματθ. 22, 37).

Αν με αγαπάτε, τηρήστε τις εντολές μου (Ιω. 14, 15).

Όποιος εγκολπώθηκε τις εντολές μου και τις εκτελεί, εκείνος είναι που μ’ αγαπά. Και Όποιος αγαπάει εμένα, θ’ αγαπηθεί από τον Πατέρα μου και θα τον αγαπήσω και εγώ και θα φανερώσω μέσα του μυστικά τον εαυτό μου (Ιω. 14, 21).

Όποιος δεν μ’ αγαπά, δεν τηρεί τις εντολές μου (Ιω. 14, 24).

Αγαπάτε το Χριστό, αν και δεν τον έχετε γνωρίσει (Α΄ Πέτρ. 1, 8).

Όποιος αγαπά τον Πατέρα, αγαπά και τον Υιό, που γεννήθηκε από τον Πατέρα (Α΄ Ιω. 5, 1).

Είπε μοναχός: Πιο πολύ μας βλέπει ο υπολογιστής παρά το εικονοστάσι

 


*«…Ποτέ δεν υπήρξε εποχή με τόση πληθώρα πληροφοριών και παράλληλα με τόση φτώχια προσευχής και πνευματικής ζωής…

Είπε μοναχός…

– Μην έχουμε εγκεφαλική μετάνοια άλλα έμπρακτη. Νά! Κοιτάξτε σήμερα πόσες γνώσεις περί πνευματικής ζωής αποκτήσαμε μέσα από τήν αύξηση των θρησκευτικών βιβλίων και ιδιαιτέρως από τις πολυπληθείς χριστιανικές ιστοσελίδες του διαδικτύου. Ολημερίς και όλονυκτί μπροστά σε μία οθόνη καθόμαστε.

Πιο πολύ μάς βλέπει ό υπολογιστής παρά το εικονοστάσι.

Όλοι ενημερωμένοι πλέον γνωρίζουμε γιά τους σύγχρονους Γέροντες και τις προφητείες τους μικροί και μεγάλοι, δίκαιοι και αμαρτωλοί, ώμος παρά ταύτα οι εκκλησίες είναι ακόμη άδειες και ή αμαρτία, αμαρτία. Λοιπόν, τί καταφέραμε;

πηγή: https://simeiakairwn.wordpress.com/

Τι φοβερό, τι ασύλληπτο, τι αδιανόητο πράγμα η συγχωρητικότητα του Θεού!

 


«Εάν αφήτε τοις ανθρώποις τα παραπτώματα αυτών, αφήσει και υμίν ο πατήρ υμών ο ουράνιος. εάν δε μη αφήτε τοις ανθρώποις τα παραπτώματα αυτών, ουδέ ο πατήρ υμών αφήσει τα παραπτώματα υμών» (Ματθ. στ’, 14-15).
 

Επάνω στη γη κανείς δεν είναι αναμάρτητος. Όλοι είμεθα αμαρτωλοί και ένοχοι σηκώνοντας ο καθένας μας ένα φορτίο...
από αμαρτιες, πάθη, αδυναμίες, απροσεξίες, οι οποίες έχουν επιβαρύνει τη ζωή μας. Φέρουμε όλοι μας ένα ποινικό με ποικίλες αμαρτιες, βαρειές, ελαφρές, πολλές, λίγες, μηδενός εξαιρουμένου, εκτός του Θεού. Η ζωή μας ολόκληρη συνεχώς παράγει αμαρτιες. Αμαρτάνουμε με τη σκέψι, με τη καρδιά, με όλες τις αισθήσεις τις σωματικές και τις πνευματικές της ψυχής. Σκεφθήτε τι μεγάλη παραγωγή αμαρτιας έχουμε! Όλοι λοιπόν εμείς οι ταλαίπωροι άνθρωποι έχουμε ανάγκη από τη συγχώρησι από το Θεό, από την ακύρωσι όλης αυτής της παραγωγής των αμαρτημάτων.

π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης: "Οἱ πίπτοντες δογματικῶς πίπτουν καί ἠθικῶς"

 

https://youtu.be/4KLX-D7fhhw

Ἐκπομπή μέ τόν π. Ἀρσένιο Βλιαγκόφτη [Κυριακή, 17 Ἰουλίου 2022]

πηγή: http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/

†Μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης: Κάντε το καλό και εν μέσω αχάριστου κόσμου

 


Πολλοί άρχισαν να κάνουν το καλό, αλλά σταμάτησαν γιατί ο κόσμος είναι κακός.

Πήγε ένας καλός παπάς σ’ ένα χωριό και πήγαν να τον πεταλώσουν. Τέτοιος είναι ο κόσμος. Δεν θέλει συμβουλές, δεν θέλει έλεγχο, θέλει τους ανθρώπους σύμφωνα με τα ρεύματά του.

Πήγες σύμφωνα με τα ρεύματά του και τις συνήθειές του, καπνίζεις, παίζεις, χοροπηδάς, κάνεις ότι αρέσει σ’ αυτόν; Είσαι καλός.