Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Η ελληνικότητα της Τουρκίας ζει στον χάρτη

 


Γράφει η Ολγα Μαύρου 

 Ο Τουρκοαρμένιος αντιφρονούντας διανοούμενος Σεβάν Νισανιάν, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του έναν χάρτη με ανάλυση των τοπωνυμιών 81 πόλεων στην Τουρκία και με τίτλο “Η Τουρκία των Ρωμιών”. Τα περισσότερα τοπωνύμια είναι ελληνικά ή “ρωμέικα”, όπως τα χαρακτηρίζει ο ίδιος, καθώς οι Τούρκοι προτιμούν να αποκαλούν τους Κωνσταντινουπολίτες – και εν γένει τους Έλληνες στη χώρα – Ρωμιούς. Ο λόγος είναι ότι η ρωμαϊκή αυτοκρατορία είναι νεκρή και δεν απειλεί, αλλά η Ελλάδα υπάρχει ακόμη. 

 Να πούμε παρεμπιπτόντως ότι ο 66χρονος Νισανιάν φέρεται να έχει μια καταδίκη συνολικά 17 ετών στην Τουρκία, λόγω των πεποιθήσεών του όπως υποστηρίζει. Όταν κατά την έκτιση της ποινής έλαβε το 2017 άδεια εξόδου (του έδιναν μία ανά τρίμηνο), πήρε ένα ταχύπλοο και βρέθηκε στη Λέσβο, όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο. Αφέθηκε να ζήσει ήσυχος στη Σάμο δυο χρόνια, αλλά το 2019 άρχισε η πολιτεία να του κάνει τη ζωή δύσκολη και το 2022 απελάθηκε. Μετά από περιπλανήσεις στην Ευρώπη και στην Αρμενία, κατέληξε να ζει τώρα στο Μαυροβούνιο. 

Κυριακή Δ’ Ματθαίου – Η δύναμη της πίστεως

 


Μια συγκινητική ιστορία μάς περιγράφει το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα. Ένας Ρωμαίος αξιωματικός ήλθε να παρακαλέσει τον Κύριο να θεραπεύσει τον δούλο του• «ὁ παῖς μου βέβληται ἐν τῇ οἰκίᾳ παραλυτικός, δεινῶς βασανιζόμενος» (Ματθ. 8, 6).

Είναι αξιόλογος και θαυμαστός ο διάλογος που διαμείφθηκε μεταξύ του εκατοντάρχου και του Ιησού. Ας δούμε πιο αναλυτικά τα στοιχεία αυτού του θαύματος.

Ο Σατανάς κάνει την τελευταία έφοδο

 



Πάντως η τιμωρία θα έλθει...

Γέροντος Φιλόθεου Ζερβάκου

Ακράτητοι είναι οι άνθρωποι και λαός και κλήρος, σαν τα αχαλίνωτα άλογα, τρέχουν εις την αμαρτία – ούτε συλλογίζονται Θεό, θάνατο, κρίση, ανταπόδοση, τίποτε – τίποτε, μόνο για την ύλη, για το σώμα, για τις ηδονές, για τις τιμές. Για την ψυχή, για τον Θεό, για την αρετή; τίποτε. Πολύ ολίγοι είναι εκείνοι που έχουν αληθινά ενδιαφέροντα και ίσως χάριν αυτών των ολίγων κρατεί ο Θεός τον κόσμο.

Ο Σατανάς κάνει την τελευταία έφοδο και εις αυτά τα χρόνια που ευρισκόμεθα μεγάλη θλίψη και μεγάλη οργή θα έρθει εις τον κόσμο... Στην εποχή του Προφήτου Ιερεμίου ο Θεός απεφάσισε να τιμωρήσει τους Ισραηλίτες πολλές φορές και ο Ιερεμίας παρακαλούσε τον Θεό να λυπηθεί το πλάσμα του, τον λαό του και να μην τους τιμωρήσει, για τις αμαρτίες του.

Κυριακή Δ΄ Ματθαίου - Ερμηνεία της Αποστολικής περικοπής από τον Ιερό Χρυσόστομο

 

ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ΜΑΤΘΑΙΟΥ[:  Ρωμ. 6,18-23]

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

     «Ἐλευθερωθέντες δὲ ἀπὸ τῆς ἁμαρτίας ἐδουλώθητε τῇ δικαιοσύνῃ (:Κι έτσι, αφού ελευθερωθήκατε από την αμαρτία, γίνατε δούλοι στην αρετή )»[Ρωμ.6,18]. Εδώ δείχνει δύο δωρεές του Θεού, και την απελευθέρωση από την αμαρτία, και την υποδούλωση στην αρετήπράγμα που είναι καλύτερο από κάθε ελευθερία. Γιατί ο Θεός έκανε το ίδιο, όπως θα έκανε κάποιος αν, παραλαμβάνοντας ένα ορφανό παιδί που μεταφέρθηκε από τους βαρβάρους στην χώρα τους, δεν το ελευθέρωνε μόνο από την αιχμαλωσία, αλλά και γινόταν γι΄αυτό πατέρας προνοητικός και το ανέβαζε στην πιο μεγάλη τιμή. Αυτό ακριβώς έγινε και σε μας. Γιατί όχι μόνον μας ελευθέρωσε από τα παλαιά κακά, αλλά και σε αγγελική ζωή μας οδήγησε, και άνοιξε για μας δρόμο άριστης διαγωγής, αφού μας παρέδωσε στην ασφάλεια της αρετήςθανάτωσε τα παλαιά κακά, νέκρωσε τον παλαιό μας άνθρωπο και μας οδήγησε στην αιώνια ζωή[…].

ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ [:Ματθ.8,5-13] Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΡΧΟΥ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ Δ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ [:Ματθ.8,5-13]

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΡΧΟΥ

    «Εσελθντι δ ατ ες Καπερναομ προσλθεν ατ κατνταρχος παρακαλν ατν κα λγων· Κριε,  πας μου ββληται ν τ οκίᾳ παραλυτικς, δεινς βασανιζμενος(:Και όταν ο Ιησούς μπήκε στην Καπερναούμ, ήλθε κοντά Του ένας εκατόνταρχος, ο οποίος Τον παρακαλούσε και Του έλεγε: “Κύριε, ο δούλος μου είναι κατάκοιτος και παράλυτος στο σπίτι και βασανίζεται από τρομερούς πόνους”)»[Ματθ.8,5-6].

Τὰ Ἕπτὰ Μυστήρια - Βασιλικής Σ. Βασιλοπούλου



1. ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ


Ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός, ὅταν ἀκόμη εὑρίσκετο στὴν γῆ, γιὰ ὅλους τοὺς ἀνθρώπους ποὺ ἤθελαν καὶ ἐπιθυμούσαν νὰ ἀκολουθήσοπυν τὴν διδασκαλία Του, γιὰ τοὺς ἀνθρώπους ποὺ τὸν πιστεύανε ὡς Σωτῆρα καὶ ἐπιθυμούσαν νὰ εἰσέλθουν εἰς τοὺς κόλπους τῆς Ἐκκλησίας καὶ νὰ γίνουν Χριστιανοί, συνέστησε ὡς ἀπαραίτητο ὅρο τὸ Μυστήριον τοῦ Βαπτίσματος. Γιʼ αὐτὸ εἶπε στοὺς μαθητές Του: «Ἐδόθη μοι πᾶσα ἐξουσία ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ γῆς. Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος» (Ματθ. κη΄ 19 καὶ Μαρκ. ιε΄ 16). Στὴν ὁμιλία Του μὲ τὸν Νικόδημο προανήγγειλε τὸ μυστήριον τοῦτο λέγοντας: «Ἐὰν μή τις γεννηθῇ ἐξ ὕδατος καὶ Πνεύματος, οὐ δύναται εἰσελθεῖν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ» (Ἰω. γ΄ 5). Καὶ οἱ μαθητὲς ἐκτελοῦντες τὴν ἐντολὴν τοῦ Κυρίου περιήρχοντο τὸν κόσμον ὅλον κηρύττοντες τὴν ἀλήθειαν τοῦ Χριστοῦ καὶ ὅσους ἐπίστευαν τοὺς ἐβάπτιζαν στὸ ὄνομα τῆς Ἁγίας Τριάδος.

Ψάξε να βρεις ανθρώπους, που να μπορείς να συνεννοηθείς - Ελευθέριος Ελευθεριάδης


Ψάξε να βρεις ανθρώπους, που να μπορείς να συνεννοηθείς.
Ανθρώπους που θα σε καταλαβαίνουνε.
Ανθρώπους που θα βλέπουνε τον κόσμο με τα ίδια με σένα μάτια.

Ψάξε να βρεις ανθρώπους που θα σε ξεκουράζουνε. Που η παρέα τους θα αλαφρώνει τη ψυχή σου.
Ψάξε να βρεις ανθρώπους ταπεινούς. Που έχουνε φόβο Θεού μέσα τους. Ανθρώπους που δεν νομίζουνε ότι είναι θεοί οι ίδιοι.
Ψάξε να βρεις ανθρώπους απλούς. Που δεν σε κάνουν να νιώθεις άγχος δίπλα τους. Ανθρώπους που δε θα πρέπει να υποκρίνεσαι όταν βρίσκεστε μαζί, ότι είσαι κάτι διαφορετικό από αυτό που στη πραγματικότητα είσαι.

Ψάξε να βρεις τέτοιους ανθρώπους φίλε μου.
Ανθρώπους που θα σε βοηθούν μέρα τη μέρα, να αγγίζεις ουρανό.
Ψάξε να τους βρεις, και άμα τους βρεις, μην τους αφήσεις να σου φύγουν.

Πιερρακάκης: Οι 35 μεταρρυθμίσεις για «το πρώτο πλήρως ψηφιακό υπουργείο»

 


Σχόλιο ΕΡΩ:

Ανακοινώθηκαν, έτοιμες από καιρό, οι 35 μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στο πλήρως ψηφιακό υπουργείο Παιδείας. Ούτε μία δεν αφορά την ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών, την αναγέννηση της Ελληνικής Παιδείας, τη βελτίωση των γνώσεων και του χαρακτήρα των παιδιών μας. Αντίθετα πλεονάζουν κοστοβόρα έργα και αναθέσεις που με το περιτύλιγμα της «προόδου» θα οδηγήσουν σε δυστοπικές και ανελεύθερες συνθήκες για τους μαθητές μας. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι μια από αυτές προβλέπει για τους φοιτητές μας «Ενσωμάτωση στις ακαδημαϊκές ταυτότητες ειδικής κεραίας και μικροεπεξεργαστή τύπου Mifare με ανάλογο λογισμικό». Ο Μεγάλος Αδελφός προ των πυλών λοιπόν με τεχνολογία που θα μπορεί να καταγράφει όχι μόνο που κινείται ένας φοιτητής αλλά και με ποιους κάνει παρέα, με ποιους συναντιέται μέσα στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα και φυσικά όλα τα δικαιώματά του πλέον ως σπουδαστή θα τελούν υπό την αίρεση της παροχής πρόσβασης από αυτόν που θα ελέγχει τις κάρτες με την ειδική κεραία. Ελπίζουμε οι φοιτητές μας να αντιδράσουν. Αν δεχθούν ένα τέτοιο καθεστώς, όσο γυαλιστερό κι αν είναι το περιτύλιγμά του, οι συνέπειες θα είναι τραγικές για όλους μας.

 «Το πρώτο πλήρως ψηφιακό υπουργείο, με απλούστευση γραφειοκρατικών διαδικασιών, που δεν θα σας ταλαιπωρεί», θα είναι το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την πρώτη δέσμευση του νέου υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, κατά την παραλαβή των καθηκόντων του από τον υπηρεσιακό υπουργό, Χρήστο Κίττα.

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Ενοχλεί ο Σταυρός

 

Φωτ.: Shutterstock

Ιταλία: Πώς οι σταυροί στις κορυφές των βουνών προκάλεσαν δημόσια αντιπαράθεση

Και τελικά γιατί υπάρχουν σταυροί στις κορυφές των βουνών;

Ένα αλλόκοτο θέμα για τους σταυρούς στις κορυφές των βουνών έγινε λόγος μιας ακόμη πιο σουρεαλιστικής δημόσιας αντιπαράθεσης στην Ιταλία.

Αφορμή στάθηκε η πρόταση του Ιταλικού Συνδέσμου Αλπινισμού (Italian Alpine Club-CAI) να σταματήσει το «έθιμο» τοποθέτησης σταυρών στις κορυφές των βουνών καθώς «είναι αναχρονιστικό, δεν εκπροσωπεί όλους τους ορειβάτες και οι κορυφές πρέπει να είναι ουδέτερο έδαφος».

Όπως σημειώνει η ορειβατική λέσχη, πρόθεσή της είναι να σέβεται τις απόψεις όλων, συμπεριλαμβανομένων των κοσμικών και άθεων αναρριχητών, εκ των οποίων κάποιοι έχουν διατυπώσει αντιρρήσεις ή διαμαρτυρίες για την παρουσία σταυρών στα ψηλά.

Ἁγιορείτικη Κελλιώτικη Φωνή: Προσοχὴ στοὺς ὑπερήφανους μεταδότες, ἀλλὰ καὶ στοὺς μιανθέντες ...ἀναμεταδότες!!!

 


Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει τῇ 12//25.6.2023.

Κυριακή τῶν Ἁγίων Νεομαρτύρων.

Ἁγίων Πέτρου Ἀθωνίτου καὶ Ὀνουφρίου.

 

Προσοχὴ στοὺς ὑπερήφανους  μεταδότες,

ἀλλὰ καὶ στοὺς μιανθέντες ….ἀναμεταδότες !!!


Ἡ ἡμέρα ὑπερηφάνειας-κιναιδισμοῦ ἔλαβε τέλος χθὲς 24 Ἰουνίου (ν.ἡμ.) στὴν συμβασιλεύουσα τῆς Ρωμανίας καὶ πόλη τοῦ Ἁγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκη σὲ συνέχεια τῶν μιαρῶν δρώμενων τῶν Ἀθηνῶν τῆς 10ης  Ἰουνίου (ν.ἡμ.), ἡμέρες αἰσχύνης συνοδευόμενες ἀπὸ μολυσματικὲς παρελάσεις κιναιδισμοῦ, ἀλλὰ καὶ μὲ ποικίλες παρδαλές «ἐμποροπανηγύρεις», ὑπὸ τὴν αἰγίδα μάλιστα τῶν ἀντίστοιχων δήμων καὶ φυσικά μὲ πληθώρα ἐκλεκτῶν συνεργατῶν καὶ μέγα χορηγῶν!

Οι ένδεκα, από τους δώδεκα, είχαν θάνατο μαρτυρικό. Έδωσαν τη ζωή τους για την πίστη τους, υπέγραψαν το κήρυγμά τους με το αίμα τους

 


Συγκινητικό είναι ότι οι ένδεκα, από τους δώδεκα, είχαν θάνατο μαρτυρικό.

Έδωσαν τη ζωή τους για την πίστη τους, υπέγραψαν το κήρυγμά τους με το αίμα τους.

Σύμφωνα με τον Συναξαριστή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, οι Δώδεκα Απόστολοι ολοκλήρωσαν την αποστολή τους ως εξής:

• Οι Πρωτοκορυφαίοι Πέτρος και Παύλος μαρτύρησαν στη Ρώμη, ο πρώτος με σταυρικό θάνατο, με την κεφαλή του προς τη γη, και ο δεύτερος με αποκεφαλισμό.

Μελέτη: Υψηλό ποσοστό ψυχικών νοσημάτων και αυτοκτονιών στα τρανς άτομα

 


Κατά τους New York Times, δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Medical Association μελέτη σχετικά με τον σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονιών των τρανσέξουαλ ατόμων στην Δανία σε σχέση με άλλες ομάδες. Η μελέτη είναι η πρώτη στον κόσμο που αναλύει εθνικά δεδομένα αυτοκτονιών για αυτήν την ομάδα και βασίστηκε στην ανάλυση αρχείων υγείας και νομικών στοιχείων από σχεδόν επτά εκατομμύρια ανθρώπους τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

«Οι άγιοι Απόστολοι, οι εργατικές μέλισσες του Χριστού, σκόρπισαν την πίστη, τον σπόρο του Θεού, σε όλο τον κόσμο»

 

Άγιος Νικόλαος Αχρίδος

Ποιος είναι εκείνος που σπέρνει σπόρο αγαθό σε χωράφι ακαλλιέργητο; Άνθρωπος λογικός δεν κάνει τέτοιο πράγμα.

Ο λογικός άνθρωπος ενεργεί σύμφωνα με τον λόγο του Θεού: πρώτα θα καθαρίσει το χωράφι από την ήρα και ύστερα θα σπείρει τον σπόρο τον αγαθό. Χωράφι, η ψυχή του ανθρώπου• ήρα, η πολυθεΐα, και σπόρος αγαθός, η πίστη στον ένα Θεό.

Πως η Ευρώπη θα υποδουλώσει μόνη της τον εαυτό της

 

Μια συναρπαστική ομιλία του π. Νικόλαου Λουδοβίκου

πηγή: https://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Ήρωας της μάχης του Κιλκίς ο Αιμίλιος Βεάκης

 Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός 


 Ο Αιμίλιος Βεάκης πέθανε στις 29 Ιουνίου 1951 στην Αθήνα, σε ηλικία 66 ετών. 

 Η Κατίνα Παξινού, μεγάλη και αυτή ηθοποιός συνήθιζε να λέει, εκτιμώντας το τεράστιο ταλέντο του Αιμίλιου Βεάκη: «Ο μεγαλύτερος ηθοποιός του τόπου μας, ο μεγαλύτερος μέσα σε άντρες και γυναίκες». Εκτός από ηθοποιός όμως ήταν και κάτι πιο σπουδαίο, το οποίο επιμελώς έκρυβε. 

 Ο σεβαστός και ακούραστος δάσκαλό μας στο Κιλκίς κ. Χρήστος Ίντος – και δεινός ερευνητής της τοπικής κυρίως ιστορίας – στο τελευταίο του πόνημα για τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13 με τίτλο «Από το Κιλκίς στη Δοϊράνη και στην Στρώμνιτσα (εκδ. «Παρασκήνιο») στην σελίδα 175 μας αποκάλυψε ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για τους ενδόξους πολέμους. 

 Ο μεγάλος ηθοποιός Αιμίλιος Βεάκης πολέμησε στο Κιλκίς, κατά την τριήμερο εποποιΐα του 1913, και μάλιστα προήχθη «επ’ ανδραγαθία» σε λοχία, ενώ του απονεμήθηκαν και δύο πολεμικοί σταυροί για την ανδρεία και το θάρρος, που επέδειξε στο πεδίο της τιμής. 

 Όπως αναφέρει ο Χρήστος Ίντος, το γεγονός αυτό παρέμενε άγνωστο, το κράτησε μυστικό και μόλις το 1981, κατά την διάρκεια έκθεσης ενθυμημάτων του μεγάλου ηθοποιού, που διοργανώθηκε προς τιμήν του στην Αθήνα, 30 χρόνια μετά τον θάνατό του, έγινε γνωστή η ηρωική του συμμετοχή στους Βαλκανικούς Πολέμους. 

 Προφανώς ουδέποτε θέλησε «να εξαργυρώσει» την εθνική του δράση ούτε την διατυμπάνισε και την διαφήμισε για να προβληθεί και να επιβραβευθεί με κάποια σύνταξη. Έτσι φέρονται οι ήρωες. Είναι ταπεινοί. 

 Δημήτρης Νατσιός δάσκαλος-Κιλκίς


Ερμηνεία Ευαγγελικής περικοπής της εορτής των αγίων Αποστόλων από τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο

 

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ  ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
  ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ [:Ματθ.9,36 και Ματθ.10,1-10]

    Και δεν αρκούνταν ο Κύριος μόνο στη θεραπεία των ασθενειών του λαού, αλλά επιδείκνυε και άλλου είδους πρόνοια· διότι λέει ο ευαγγελιστής: «Ἰδὼν δὲ τοὺς ὄχλους ἐσπλαγχνίσθη περὶ αὐτῶν, ὅτι ἦσαν ἐκλελυμένοι καὶ ἐῤῥιμμένοι ὡς πρόβατα μὴ ἔχοντα ποιμένα(:και όταν είδε τα πλήθη του λαού, αισθάνθηκε συμπάθεια και πόνο γι’ αυτούς, διότι ήταν αποκαμωμένοι πνευματικώς και παραμελημένοι, σαν πρόβατα που δεν έχουν ποιμένα  να τα προφυλάξει και να τα  οδηγήσει στα βοσκοτόπια)»[Ματθ.9,36].

ΜΝΗΜΗ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ [:Α΄ Κορ. 4.9-16] ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

 

    Είδες πώς φανερώνει συγχρόνως και την σοβαρότητα και την πατρική φροντίδα του και τον φιλόσοφο νου του; Είδες πώς αφαιρεί την αλαζονεία; «Δοκ γάρ τι  Θες μς τος ποστόλους σχάτους πέδειξεν, ς πιθανατίους, τι θέατρον γενήθημεν τ κόσμ, κα γγέλοις κα νθρώποις (:Κάθε άλλο όμως παρά βασιλεία απολαμβάνουμε εμείς οι απόστολοι· διότι νομίζω ότι ο Θεός εμάς τους απόστολους μάς παρουσίασε δημόσια και στα μάτια όλων ως τελευταίους, ως καταδίκους που πρόκειται να θανατωθούν· διότι γίναμε θέαμα σε όλο τον κόσμο, και στους αγγέλους και στους ανθρώπους. Και από τη μια μας θαυμάζουν οι ενάρετοι άνθρωποι ενώ, από την άλλη, μας περιφρονούν και μας χλευάζουν οι άλλοι)» [Α΄Κορ.4,9], δείχνει πάλι πολλή έμφαση και βαρύτητα με το να πει «μς».

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Η ΝΙΚΗ στο πλευρό των Ελλήνων της Χειμάρρας



 Η αλβανική κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά σε ομηρεία τον λαό της Χειμάρρας και δεσμώτη τον εκλεγμένο δήμαρχο  Φρέντυ  Μπελέρη, αδιαφορώντας στις αναιμικές αντιδράσεις της ελληνικής πολιτείας και εκμεταλλευόμενη την εκλογική αδράνεια στην Ελλάδα.  

Το μήνυμα που εκπέμπεται δυστυχώς προς όλους τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας από την υποτονική στάση της Ελλάδας είναι ότι η μητέρα πατρίδα δεν θέλει να τους βοηθήσει ουσιαστικά.  Λίγους μήνες μετά την πανηγυρική επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Χειμάρρα και τις υποσχέσεις ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται στο πλευρό τους, οι αδελφοί μας αισθάνονται πιο μόνοι από ποτέ! Η ελληνική μειονότητα ουσιαστικά ήδη αισθάνεται ανυπεράσπιστη όταν μέλη της αδικούνται κατάφωρα από το αλβανικό κράτος, γεγονός που θα οδηγήσει νομοτελειακά τους περισσότερους σε συμβιβασμό και υποταγή στην αλβανική πολιτική ελέγχου και αφομοίωσης της μειονότητας  ή σε φυγή στην Ελλάδα για όσους επιμένουν να παραμένουν Έλληνες.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει εθνική ευθύνη να εξασφαλίσει το συντομότερο την απελευθέρωση του Φρέντυ Μπελέρη ώστε να εξασκήσει ελεύθερα τα δημαρχιακά του καθήκοντα εκφράζοντας την δημοκρατική απόφαση των Ελλήνων της Χειμάρρας.  Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση αποτελεί όνειδος για την εξωτερική πολιτική της νέας κυβέρνησης της ΝΔ. 

Η Αλβανία πρέπει να γνωρίζει ότι η διαδικασία ένταξής της στην Ε.Ε περνά μέσα από τον σεβασμό του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής Ομογένειας.

Η ΝΙΚΗ με την είσοδο της στην ελληνική Βουλή θα αξιοποιήσει όλες τις πολιτικές δυνατότητες που θα διαθέτει για να προστατευθεί η Ελληνική μειονότητα και να επιβιώσει εθνικά, με όρους ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στη γη των πατέρων της, σε ένα κράτος Δικαίου στην Αλβανία.



Με εκτίμηση

Γραφείο Τύπου 

Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ»


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο Press@NIKH.gr 


Στη μνήμη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

1. Η θέση της γιορτής στο εκκλησιαστικό έτος

2. Αναφορά στην εορτή και αναγγελία του θέματος

1. Αγαπητοί αδελφοί, γιορτάζουμε σήμερα τους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο. Γιατί σαν σήμερα μαρτύρησαν για την πίστη του Χριστού. Η γιορτή τους, αν και ακίνητη, ολοκληρώνει τις εορτές του Πάσχα. Αρχίσαμε να προετοιμαζόμαστε γι’ αυτήν νηστεύοντας από την επομένη της Κυριακής των αγίων Πάντων.

2. Τι σημαίνει ότι οι άγιοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος μαρτύρησαν για την πίστη του Χριστού; Για να απαντήσουμε σ’ αυτό το ερώτημα, χρειάζεται πρώτα να μάθουμε ποια είναι η μαρτυρία τους. Ακούσαμε στο Ευαγγέλιο το επεισόδιο εκείνο όπου ο Χριστός ρωτάει τους μαθητές του τι νομίζουν οι άνθρωποι ότι είναι ο ίδιος και ποια γνώμη έχουν εκείνοι γι’ αυτόν. Κι εκεί ο Απόστολος Πέτρος ομολογεί και λέει ότι «Εσύ είσαι ο Υιός του ζωντανού Θεού». Αυτή ήταν η μαρτυρία του Αποστόλου Πέτρου. Ο ευαγγελιστής συνεχίζει γράφοντας ότι ο Χριστός τον επαίνεσε και του είπε ότι πάνω σ’ αυτό που είπες εγώ θα οικοδομήσω την Εκκλησία. Οι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος και οι άλλοι αυτό μαρτύρησαν καθ’ όλη τη ζωή τους και γι’ αυτό το λόγο πέθαναν μαρτυρικά. Αυτή ήταν η μαρτυρία τους.

Το έσοπτρο…

 



Γράφει ο ΠαπαΗλίας Υφαντής 

 Ο Παύλος ανήκε στην εχθρική προς το Χριστό θρησκευτική κάστα των φαρισαίων. Αλλά και ο ίδιος μισούσε και καταδίωκε θανάσιμα τους Χριστιανούς. Κι όμως αγαπήθηκε απ’ το Χριστό, ο οποίος στο δρόμο προς τη Δαμασκό τον κεραυνοβόλησε με τη θεϊκή του αγάπη. Με αποτέλεσμα να γίνει, από άσπονδος εχθρός του χριστιανισμού, ο μεγαλύτερος απόστολός του. Κι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα στην ιστορία του παγκοσμίου πνεύματος. 

 Και, όπως φαίνεται, το μυστικό για το θαύμα αυτό, αλλά και για όλο το αδιάλειπτο θαύμα, που είναι η ζωή του Παύλου, βρίσκεται σ’ ένα μικρό βοτσαλάκι. Ένα βοτσαλάκι ριγμένο στην Α΄ Προς Κορινθίους επιστολή, μέσα στον περίφημο «Ύμνο της Αγάπης». Ένα βοτσαλάκι που μπορεί να γίνει η λυδία λίθος και για τη ζωή του καθενός μας. Αρκεί να το ανακαλύψουμε και να το αποκαταστήσουμε στην αρχική του καθαρότητα και διαύγεια. Και βέβαια μιλούμε για το «έσοπτρο» (Α.΄ Κορινθίους, ΙΓ, 12). 

 Αλλά τι είναι το έσοπτρο; 

Η «Οδύσσεια» του Αποστόλου Παύλου – Αφιέρωμα στη μνήμη του

 



Νίκος Παπανικολόπουλος, Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α)

«Πράξεις των Αποστόλων».

Ένα θεόπνευστο, ιστορικό αλλά και ναυτικό κείμενο

Οι «Πράξεις των Αποστόλων», ένα από τα 27 θεόπνευστα βιβλία της Καινής Διαθήκης, ιστορικά περιλαμβάνει γεγονότα της περιόδου 30 – 63 μ.Χ. Μελετώντας το, μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών του, διακρίνεις και ένα που αβίαστα μπορείς να το χαρακτηρίσεις ναυτικό.

Ο Άγγλος πλοίαρχος James Bryan Smith (1782 - 1867), στο έργο του «Voyage and Shipwreck of St Paul» «Το ταξίδι και το ναυάγιο του Αποστόλου Παύλου» (1848), αναπτύσσει από ναυτικής απόψεως με λεπτομέρειες τη διήγηση του ταξιδίου και αναφέρει: «Το πολυτιμότερο ναυτικό έγγραφο της αρχαιότητας είναι η περιγραφή του ταξιδίου και του ναυαγίου του Αποστόλου Παύλου στις Πράξεις των Αποστόλων. Κάθε ναυτικός με την πρώτη ματιά διακρίνει ότι η περιγραφή του ταξιδίου και του ναυαγίου τούτου μόνον υπό αυτόπτου μάρτυρος ήταν δυνατόν να γραφτεί».

ΙΕΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΠΑΥΛΟΝ - ΟΜΙΛΙΑ Α΄

 

Δὲν θὰ ἔσφαλλε κανένας ἂν ὀνόμαζε τὴν ψυχὴ τοῦ ἀποστόλου Παύλου λιβάδι ἀρετῶν καὶ κῆπο πνευματικό. Τόσο πολὺ ἀκτινοβολοῦσε ἀπὸ χάρη καὶ ἔδειχνε τὴν πίστη τῆς ψυχῆς του ἀντάξια αὐτῆς τῆς χάρης. Ἐπειδὴ λοιπὸν ἔγινε σκεῦος ἐκλογῆς καὶ καθάρισε καλὰ τὸν ἑαυτό του, εἶχε ἐκχυθεῖ σὲ αὐτὸν πλούσια ἡ δωρεὰ τοῦ ἁγίου Πνεύματος. Γι᾿ αὐτὸ μᾶς χάρισε καὶ τοὺς θαυμαστοὺς ποταμούς, ὄχι μόνο τέσσερις κατὰ τὴν πηγὴ τοῦ παραδείσου [:οἱ τέσσερις ποταμοὶ ποὺ πότιζαν τὸν παράδεισο ἦταν οἱ Φισῶν, Γηῶν, Τίγρης καὶ Εὐφράτης· Γέν. 2,10-14], ἀλλὰ πολὺ περισσότερους ποὺ ρέουν καθημερινὰ καὶ δὲν ποτίζουν τὴ γῆ ἀλλὰ τίς ψυχὲς τῶν ἀνθρώπων ποὺ τίς διεγείρουν στὴν καρποφορία τῆς ἀρετῆς.

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Σήμερα γιορτάζει η πατρίδα μου... - Ελευθέριος Ελευθεριάδης


Σήμερα γιορτάζει η πατρίδα μου.
Το Σιδηρόκαστρο.
110 χρόνια ελευθερίας.

Αν ποτέ σε φέρει ο δρόμος σου στα μέρη μας, σε περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί.
Μόνο να προσέχεις που πατάς.
Γιατί ο τόπος είναι σπαρμένος κόκκαλα, Αγίων, Μαρτύρων και Ηρώων.
Εδώ στη Μακεδονία μας, την ελευθερία την έχουμε πληρώσει πάρα πολύ ακριβά.
Για αυτό και την εκτιμάμε.

Σήμερα γιορτάζει η πατρίδα μου.
Το Σιδηρόκαστρο.
Αν ποτέ σε φέρει ο δρόμος σου στα μέρη μας, σε περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί.

Χρόνια πολλά και ελεύθερα αδέρφια.

Πορίσματα τῆς ἡμερίδος «Στόν ἀπόηχο τῆς λειτουργικῆς ἀναγέννησης: Ἀναταράξεις στή θεία Λατρεία»


Ἡ ἡμερίδα «Στόν ἀπόηχο τῆς λειτουργικῆς ἀναγέννησης: Ἀναταράξεις στή θεία Λατρεία» πραγματοποιήθηκε στήν αἴθουσα τοῦ Πολεμικοῦ Μουσείου στίς 11 Ἰουνίου 2023 καί ὧρες 5-9 μ.μ. μέ τή συμμετοχή ἐκλεκτῶν εἰσηγητῶν. Μετά τίς εἰσηγήσεις καί τή συζήτηση πού ἀκολούθησε έξήχθησαν τά ἀκόλουθα πορίσματα.

1. Ἡ θεία Λατρεία τό ὀρθόδοξο δόγμα καί τό εὐαγγελικό ἦθος ἀλληλοπεριχωροῦνται καί ἀλληλοεξαρτῶνται. Ὁ ἄνθρωπος πού δέν ἔχει καθαρθῆ ἀπό τά πάθη δέν μπορεῖ νά φανερώσει οὔτε γνήσιο λατρευτικό βίωμα οὔτε ἀκίβδηλο δόγμα. Ὁ θεσμός τῆς Ἐκκλησίας συγκροτεῖται ἀδιασάλευτος καί ἡ ἑνότητά της παραμένει ἀδιάρρηκτη μέ τήν Χάρη τοῦ Ἁγίου Πνεύματος καί διά τῆς πιστότητάς μας σέ ὅ,τι παρελάβαμε στήν Ἐκκλησία, τήν Ὀρθοδοξία, τήν ἐκκλησιαστική τάξη, τό λειτουργικό ἦθος, τήν ποιμαντική, τήν ἱεραποστολή, τή μοναχική ζωή, τούς ἱερούς κανόνες, τήν ἐκκλησιολογική εὐστάθεια καί τήν ἐκκλησιαστική εὐταξία.

Ἅγιος Σωφρόνιος Σαχάρωφ: Τὶ πρέπει νὰ ξέρουμε γιὰ τοὺς λογισμοὺς

 

Ὅποιος θέλει νὰ προσεύχεται μὲ καθαρὸ νοῦ, πρέπει νὰ μὴ μαθαίνει τὰ νέα τῶν ἐφημερίδων, νὰ μὴ διαβάζει βιβλία ἄσχετα πρὸς τὴν πνευματική μας ζωή, καὶ κυρίως ὅσα διεγείρουν τὰ πάθη, καὶ νὰ μὴ μαθαίνει ἀπὸ περιέργεια ὅσα σχετίζονται μὲ τὴ ζωὴ τῶν ἄλλων. Ὅλα αὐτὰ φέρνουν στὸ νοῦ ἀλλότριες σκέψεις, καὶ ὅταν ὁ ἄνθρωπος προσπαθεῖ νὰ τὶς διευκρινίσει, αὐτὲς ἀκόμη περισσότερο συγχύζουν καὶ ἐπιβαρύνουν τὴν ψυχή.

Ιδεολογία του Φύλου - Οι αντιφάσεις της

 Από «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά»


Τώρα υπάρχει η Εθνική στρατηγική για τα ΛΟΑΤΚΙ+ Δικαιώματα.(1) Εντυπωσιάζει ότι φλέγοντα οικογενειακά ζητήματα, όπως τα διαζύγια, η άρνηση της μητρότητας, ο δημογραφικός αφανισμός, η απαξίωση της Ελλάδας από τους νέους ως χώρου δημιουργίας, η εγκατάλειψη των ηλικιωμένων και αναπήρων και άλλα πολλά, δεν συγκίνησαν το πολιτικό σύστημα ώστε να οργανώσει «παρελάσεις», να δραστηριοποιηθούν ΜΚΟ, να συσταθούν επιτροπές, να οργανωθούν σεμινάρια και σχολικές δεξιότητες. Για τα «ιδιαίτερα» όμως σεξουαλικά δικαιώματα κινείται γη και ουρανός…

Ας δούμε συνοπτικά τις κορυφαίες αντιφάσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ ιδεολογίας, για να κατανοήσουμε τα αδιέξοδα και την ρηχότητα των επιχειρημάτων της και να υποστηρίξουμε ψυχή τε και σώματι τα παιδιά και την παραδοσιακή οικογένεια. 

Οι δέκα «εντολές» της χειραγώγησης

 


Του Βασίλη Βιλιάρδου

(1) Η αντιστροφή της προσοχής (παραπλάνηση): Πρόκειται για σκόπιμες ειδήσεις που «πωλούνται» ως οι σημαντικότερες, έχοντας όμως στόχο να κρύψουν τις πραγματικά σημαντικές.

(2) Η σκόπιμη δημιουργία προβλημάτων, για τα οποία παρέχονται ταυτόχρονα οι ήδη προετοιμασμένες λύσεις: Για να επιτευχθεί ένας δύσκολος στόχος, προκαλούνται ορισμένες προβληματικές καταστάσεις, αφού διαφορετικά ο πληθυσμός επαναστατεί.

(3) Η διαβάθμιση των δυσάρεστων αλλαγών: Η σταδιακή αλλαγή προς το χειρότερο των υπηρεσιών που προσφέρει το δημόσιο, είναι πιο εύκολο να επιτευχθεί, σε σχέση με την άμεση και απότομη – επειδή η μάζα, όταν μία κατάσταση διαρκεί πολύ, τείνει να πέσει στην παγίδα του «όλα θα περάσουν και θα γίνουν καλύτερα».

BEACH –ΒΑΠΤΙΣΗ

 


ΠΑΤΕΡ θέλουμε να βαπτίσουμε το παιδί μας ,όμως όχι στην Εκκλησία, μα στην θάλασσα καλύτερα. Είναι πιο εντυπωσιακό και μετά θα κανονίσουμε και Beach party.
-Αα ωραία! Και οι κλόουν πότε έχετε προγραμματίσει να βγούνε στην passarela, πρίν την βάπτιση ή μετά;

-…Δεν έχουνε κανονίσει ακόμη... αλλά ναι, ωραία ιδέα!

-Ευλογημένοι, αν ας πούμε, ο μη γένοιτο, έπρεπε να χειρουργήσετε το παιδί που θα πηγαίνατε;

-Στην καλύτερη και σοβαρότερη κλινική.

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Κόμμα ΝΙΚΗ: Με φόβο Θεού, με το κεφάλι σκυμμένο, ταπεινά και πάντα με τη σκέψη σε Ποιον λογοδοτούν… Για τα παιδιά μας…

 


Το Κόμμα ΝΙΚΗ είναι στη Βουλή. Στο μυαλό μας έρχεται αυτομάτως η ερώτηση που είχε κάνει στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση της ΝΙΚΗΣ, στο ΣΕΦ, ο Περικλής Γκιόλιας. «Είστε έτοιμοι να μπείτε στη Βουλή;», είχε αναρωτηθεί τότε.

Τι ήθελε να πει ο ιδιοκτήτης του Sportime σε αυτή την πολύ επουσιώδη τοποθέτηση των 114 δευτερολέπτων; Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει τα μέλη της ΝΙΚΗΣ με ένα τεράστιο βάρος στους ώμους. Η επόμενη μέρα στη Βουλή έχει έναν ακανθώδη δρόμο, επικίνδυνο, τον οποίος πρέπει αν βαδίσουν με ταπεινότητα και σεμνότητα.

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Ὁμιλία στὴν εὐαγγελικὴ περικοπὴ τῆς Γ´ Κυριακῆς τοῦ Ματθαίου (Ματθ. 6, 22-33)

 


«Μὴ μεριμνήσητε, λέγοντες, τί φάγωμεν ἢ τί πίωμεν;…
Ζητεῖτε δὲ πρῶτον τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»

Ἡ σημερινὴ εὐαγγελικὴ περικοπή, ἀγαπητοί μου ἐν Κυρίῳ ἀδελφοί, ἀποτελεῖ τμῆμα τῆς περίφημης Ἐπὶ τοῦ ὄρους ὁμιλίας τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ. Στὴ σωτηριωδέστατη αὐτὴ ὁμιλία-διδασκαλία Του, ποὺ συνοψίζει ἄριστα τὸ ἦθος καὶ τὸν τρόπο ζωῆς τῶν Χριστιανῶν, ὁ Κύριος, ἀφοῦ ἐξεφώνησε τὸν ‘‘Δεκάλογο’’ τῆς ἐποχῆς τῆς Χάριτος, δηλαδὴ τοὺς Μακαρισμούς, προχώρησε καὶ στὶς ἐπὶ μέρους πρακτικώτερες ἐντολές Του, σύμφωνα μὲ τὶς ὁποῖες ὀφείλουν νὰ προσαρμόσουν τὴ ζωή τους ὅσοι τὸν πιστεύουν ὡς τὸν σαρκωθέντα Μεσσία καὶ Λυτρωτή, ὅσοι ἐντάσσονται στὴν Ἐκκλησία Του.

Γεώργιος Αποστολάκης: Υποχρεωτικότητες, υποκλοπές, αλλαγή του Συντάγματος – Ένας προεκλογικός λόγος με την υπογραφή ενός Αρεοπαγίτη

 Ο Γεώργιος Αποστολάκης με το κύρος που του προσδίδει η πανάξια σταδιοδρομία του, έθιξε τα φλέγοντα ζητήματα της χώρας



Μια ομιλία με μεγάλο ειδικό βάρος απεύθυνε προς τον ελληνικό λαό ο επίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και επικεφαλής του συνδυασμού Επικρατείας της ΝΙΚΗΣ, Γεώργιος Αποστολάκης, από την προεκλογική συγκέντρωση στο ΣΕΦ.

Ο κ. Αποστολάκης με ισχυρό αίσθημα ευθύνης που απορρέει από τις αξίες που πηγάζουν από το πλούσιο βιογραφικό του και την σπουδαία πορεία του στον χώρο της Δικαιοσύνης, μίλησε για τους περιορισμούς της ανθρώπινης ελευθερίας, και για τα σημαντικότερα θέματα που ταλανίζουν την πατρίδα μας.

Αρχικά, μίλησε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού που εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και παραβίαζε κατάφωρα το δικαίωμα της συναίνεσης του ασθενούς (στην πραγματικότητα δεν είχαμε να κάνουμε καν με ασθενείς, άλλα με υγιείς ανθρώπους που αντιμετωπίζονταν από το κράτος ως «υποψήφιοι ασθενείς») σε μία ιατρική πράξη. Αυτό το αναμφισβήτητο και αναφαίρετο δικαίωμα καταλύθηκε, δυστυχώς και με τις «ευλογίες» της Δικαιοσύνης, όπως υπογράμμισε ο κ. Αποστολάκης.

Τρία θαυμαστά γεγονότα που συνοδεύουν το γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου (24 Ιουνίου)

 


Ζαχαρία, χόρευε σὺν τῇ συζύγῳ 
Οὐ πολλὰ μὲν τίκτοντες, ἓν δὲ καὶ μέγα.
Πρόδρομον ἀμφὶ τετάρτην εἰκάδα γείνατο μήτηρ


Το πρώτο θαυμαστό γεγονός, είναι ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος είναι ο μοναδικός άγιος που πρώτα τον γνώρισε ο κόσμος ως Άγιο και έπειτα ως βρέφος. Πρώτα τον γνώρισε ως Προφήτη και έπειτα τον είδε ως άνθρωπο!

Και αυτό γιατί πριν ακόμα βγει από την κοιλιά της μητέρας του, έδειξε την Χάρη που έλαβε από τον Θεό και προφήτευσε προσκυνώντας τον Δεσπότη των απάντων. Σκίρτησε στην κοιλιά της Ελισάβετ όταν η Παναγία την ασπάστηκε.

Το σκίρτημα αυτό ήταν ένα προσκύνημα που γέμισε την καρδιά της Ελισάβετ με πνευματική χαρά και ανεφώνησε: ἰδοὺ γὰρ ὡς ἐγένετο ἡ φωνὴ τοῦ ἀσπασμοῦ σου εἰς τὰ ὦτά μου, ἐσκίρτησεν ἐν ἀγαλλιάσει τὸ βρέφος ἐν τῇ κοιλίᾳ μου. (Λκ 1,44)

Αμέσως δηλαδή μεταδόθηκε η χάρη που έλαβε ο Ιωάννης στην Ελισάβετ, η οποία άρχισε να κηρύττει εκείνα που ο Ιωάννης ως αγέννητος δεν μπορούσε να πει: καὶ ἐπλήσθη Πνεύματος Ἁγίου ἡ Ἐλισάβετ καὶ ἀνεφώνησε φωνῇ μεγάλῃ καὶ εἶπεν· εὐλογημένη σὺ ἐν γυναιξὶ καὶ εὐλογημένος ὁ καρπὸς τῆς κοιλίας σου.

Εποχή του Αντιχρίστου. Όλα τα "χριστιανικά" δόγματα ενσωματώνουν την gay ατζέντα!


 “Λειτουργία” υπερηφανείας για τους ΛΟΑΤΚΙ σε παπικό χώρο λατρείας στις ΗΠΑ. Λίγες μέρες πριν, σε Ακολουθία που τέλεσε ο κος Ελπιδοφόρος και ήταν αφιερωμένη στην ονομαστική εορτή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, υψώθηκε η σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, έξω από τον ναό

Στο παπικό πρακτορείο ειδήσεων CNA (Catholic News Agency) διαβάσαμε την είδηση ότι στις 15 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε «Λειτουργία Υπερηφάνειας» στην Καθολική Εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην Ουάσιγκτον, αφιερωμένη στην προσευχή για τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινωνίας. Πρόκειται για ένα χώρο λατρείας στον οποίο φέρεται ότι παρευρίσκονται συχνά διάφοροι επώνυμοι πολίτες των ΗΠΑ. Ανάμεσα σε αυτούς ο Τζον Μπάϊντεν και η Νάνσυ Πελόζι.

Περίπου 250 άτομα παρακολούθησαν αυτή τη “λειτουργία” κρατώντας σημαίες ΛΟΑΤΚΙ και ένα πρόγραμμα με εικόνες της σημαίας αυτής, «η οποία αποτελεί σύμβολο της ομοφυλοφιλικής και τρανσέξουαλ “υπερηφάνειας”», όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα.

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! Τι αποκάλυψε ο Πιερρακάκης

Άμεσα μετά τις εκλογές θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον Μητσοτάκη οι νέες ταυτότητες (με το τσιπ), όπως αποκάλυψε ο κ. Πιερρακάκης στον Γιώργο Αυτιά και τον Σκάι (17-6-2023).


Άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως πρόκεται για “έκπληξη” του Μητσοτάκη, που μας θυμίζει την αντίστοιχη “έκπληξη” του Κώστα Σημίτη, ο οποίος την επομένη της επανεκλογής (9-4-2000) ανακοίνωσε “νέες ταυτότητες” με αφαίρεση του Χ.Ο., δηλαδή του Θρησκεύματος των Ελλήνων, στα πλαίσια της νέας αντιχριστιανικής τάξης της Ε.Ε. ξεσηκώνοντας τον “πόλεμο” του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και σύσσωμης της Ιεραρχίας και ολόκληρου του ευσεβούς, ως τότε, λαού!

Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία ποιον ή ποια θα βάλει ο Μητσοτάκης σαν νέο/νέα Υπουργό …Προστασίας του Πολίτη, καθώς ακούγονται πολλά και για υπουργοποιήσεις Σημητικών…

ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΣΙΠ

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την επίσημη προκήρυξη στο ΦΕΚ, οι νέες ταυτότητες θα περιλαμβάνουν αυτή την φορά τσιπ, με δεδομένα που δεν θα μπορούμε να γνωρίζουμε, ίσως και ιατρικά, π.χ. ποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι, και είναι αυτές που είπε ο Άγιος Παΐσιος να μην πάρουμε και ότι δεν θα προλάβουν να τις δώσουν σε όλους, επειδή θα έρθει ο Πόλεμος και τα αναμενόμενα γεγονότα με την Τουρκία, όπου πανίσχυρος επανεξελέγη ο Ερντογάν, ενώ σε αναμονή βρίσκονται ειδικά κλιμάκια των ΗΠΑ, για να αρχίσουν άμεσες πιεστικές διαβουλεύσεις για σοβαρές εθνικές υποχωρήσεις της Ελλάδας, προκειμένου να ικανοποιηθεί η ανυποχώρητη Τουρκία, ώστε να κλείσουν οι εκκρεμότητες στην ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και να μπορούν να γίνουν “εκμεταλλεύσεις” ή “συνεκμεταλλεύσεις” και τέλος κλείσιμο του Κυπριακού εις βάρος και πάλι του Ελληνισμού…

Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι ο στενός σύμμαχος του Ερντογάν στα Βαλκάνια, η Αλβανία του Ράμα, έχει προχωρήσει στην μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων ετών, φυλακίζοντας εν ψυχρώ τον Μπελέρη (δείτε εδώ), για να μην αναλάβει καθήκοντα Δημάρχου της ελληνικότατης Χειμάρρας, ωθόντας σταδιακά σε Ελληνο-Αλβανική Κρίση, που θα ξεσπάσει ταυτόχρονα με την Ελληνο-Τουρκική…

Άρα θα πέσουν όλα μαζί, ώστε να μην ξέρουμε σε ποιο να πρωτοτρέξουμε και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο Μητσοτάκης δεν θέλει μικρά κόμματα στην Βουλή, αλλά ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα, δηλαδή πολυπληθή, ώστε ακόμη και εάν αναγκαστεί να διαγράψει αρκετούς, να μην πέφτει με τίποτα, σαν τον Ερντογάν…

Η δε Εκκλησία πρέπει να είναι απολύτως αποδυναμωμένη και τα ΜΜΕ θα παίξουν τον ρόλο τους…

Το Μακεδονικό Κόμμα του Ελληνισμού, μάταια προσπάθησε, εν όψει όλων αυτών των κινδύνων, να πείσει τους “μικρούς” από δεξιά, κέντρο και αριστερά να ενωθούν “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ“ (δείτε εδώ) για να γίνουν άμεσα Αξιωματική Αντιπολίτευση, με σωρεία δυνατών πολιτικών και εθνικών εργαλείων για να σταματήσουν κάθε τι αρνητικό και μεθαύριο να αναλάβουν δυναμικά την Διακυβέρνηση της Ελλάδας, οδηγώντας την Ιστορία! Αλλά δυστυχώς δεν άκουσαν προς το παρόν, διαιρώντας και τον λαό, την στιγμή που έχει ανάγκη μεγίστης εθνικής ενότητας και ετοιμότητας…

Η συνέχεια εδώ: