Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΔ΄ ΛΟΥΚΑ [: Εφ. 5,8-16] ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ [ Υπομνηματισμός των χωρίων Εφ. 5,5-21, Ομιλίες ΙΗ’-ΙΘ΄]


ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΔ΄ΛΟΥΚΑ[: Εφ. 5,8-16]

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

[ Υπομνηματισμός των χωρίων Εφ. 5,5-21, Ομιλίες ΙΗ’-ΙΘ΄]

[Ομιλία ΙΗ΄]:«Τοῦτο γάρ ἐστε γινώσκοντες, ὅτι πᾶς πόρνος ἢ ἀκάθαρτος ἢ πλεονέκτης, ὅς ἐστιν εἰδωλολάτρης, οὐκ ἔχει κληρονομίαν ἐν τῇ βασιλείᾳ τοῦ Χριστοῦ καὶ Θεοῦ. Μηδεὶς ὑμᾶς ἀπατάτω κενοῖς λόγοις· διὰ ταῦτα γὰρ ἔρχεται ἡ ὀργὴ τοῦ Θεοῦ ἐπὶ τοὺς υἱοὺς τῆς ἀπειθείας(:Φυλαχτείτε απ’ όλα αυτά, διότι πρέπει να ξέρετε καλά αυτό, ότι κάθε πόρνος ή ακάθαρτος ή πλεονέκτης, ο οποίος ουσιαστικά είναι ειδωλολάτρης, αφού η λατρεία του χρήματος απορροφά ολόκληρη την καρδιά του, δεν έχει κανένα δικαίωμα κληρονομιάς στην Βασιλεία του Χριστού και Θεού. Αυτή είναι η μόνο αλήθεια. Κι ας μη σας εξαπατά κανείς με λόγια κούφια και ψεύτικα· διότι για τα αμαρτήματα αυτά έρχεται η οργή του Θεού πάνω στους απείθαρχους και ανυπότακτους ανθρώπους)» [Εφ.5, 5-6].

Κυριακή ΙΔ΄ Λουκά- Ο Ιερός Χρυσόστομος για τη θεραπεία των τυφλών της Ιεριχούς


ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΔ΄ΛΟΥΚΑ [Λουκ. 18,35-43]


(από το «Υπόμνημα εις το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον», ομιλία ΞΣΤ΄)

«Καὶ ἐκπορευομένων αὐτῶν ἀπὸ Ἱεριχὼ ἠκολούθησεν αὐτῷ ὄχλος πολύς. καὶ ἰδοὺ δύο τυφλοὶ καθήμενοι παρὰ τὴν ὁδόν, ἀκούσαντες ὅτι Ἰησοῦς παράγει, ἔκραξαν λέγοντες· ἐλέησον ἡμᾶς, Κύριε, υἱὸς Δαυΐδ. ὁ δὲ ὄχλος ἐπετίμησεν αὐτοῖς ἵνα σιωπήσωσιν· οἱ δὲ μεῖζον ἔκραζον λέγοντες· ἐλέησον ἡμᾶς, Κύριε, υἱὸς Δαυΐδ(: και ενώ αυτοί έβγαιναν από την Ιεριχώ, Τον ακολούθησε πλήθος λαού πολύ. Και ιδού δύο τυφλοί που κάθονταν κοντά στο δρόμο, όταν άκουσαν ότι ο Ιησούς περνά, άρχισαν να φωνάζουν και να λένε: “Ελέησέ μας, Κύριε, ένδοξε απόγονε του Δαβίδ, που για σένα μίλησαν οι προφήτες”. Το πλήθος όμως του λαού τούς μάλωσε για να σιωπήσουν, για να μην ενοχληθεί ο Ιησούς με τις φωνές τους. Αυτοί όμως πιο πολύ φώναζαν και έλεγαν: “Ελέησέ μας, Κύριε, απόγονε του Δαβίδ”)»[Ματθ.20,29-34].

Πώς ο Θεός οικονομεί τα πράγματα Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος

Πολύ συχνά, και μάλιστα σε ψυχές ευσεβείς, ο Θεός οικονομεί τα πράγματα έτσι, ώστε γεγονότα δυσάρεστα να έχουν κατάληξη ευτυχή. Ας θυμηθούμε μερικά περιστατικά από την Παλαιά Διαθήκη.
Ο Ιωσήφ, ο γιος του πατριάρχη Ιακώβ, πουλήθηκε από τους αδελφούς του και κατέληξε στην Αίγυπτο, στο σπίτι του Πετεφρή. Η γυναίκα του Πετεφρή είχε πονηρούς σκοπούς για τον Ιωσήφ. Στο τέλος τον συκοφάντησε και τον έστειλε στη φυλακή. Νόμιζε ότι έτσι του έκανε κακό. Απεναντίας, η φυλακή ήταν οίκημα πιο ήσυχο και ασφαλισμένο από το σπίτι του Πετεφρή.

Γιατί σ’ εκείνο το σπίτι μπορεί να είχε πολλές ανέσεις, αλλά ζούσε σ’ έναν ακατάπαυστο φόβο από τις αμαρτωλές επιθέσεις της ακόλαστης δράκαινας. Η αγωνία του ήταν βασανιστικότερη από τη ζωή της φυλακής. Προτιμούσε να ζει μαζί με καταδίκους παρά με μια μανιασμένη κυρά. Στο δεσμωτήριο τον παρηγορούσε η σκέψη ότι βρέθηκε εκεί για να μη χάσει την αγνότητά του, ενώ, όσο έμενε κοντά της, έτρεμε μήπως η ψυχή του τραυματιστεί.

Μην νομίζεις ότι με τους πνευματικούς σου αγώνες θα πετάξεις τον σταυρό από πάνω σου...

Μην νομίζεις ότι τις προσευχές, την Θεία Μετάληψη και τους άλλους πνευματικούς σου αγώνες, τα χρησιμοποιείς για να πετάξεις τον σταυρό από πάνω σου, αλλά για να τον σηκώνεις με περισσότερη δύναμη και για μεγαλύτερη δόξα του Χριστού.

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης

Φοιτητής καταγγέλλει ξυλοδαρμό από 7 άτομα επειδή είχε στο σακίδιό του την ελληνική σημαία και την Παναγία

Αδιανόητη επίθεση σε βάρος φοιτητή μέσα στο Πανεπιστήμιο


Σοκ προκαλεί η καταγγελία ενός φοιτητή ότι δέχτηκε άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων, μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επειδή ο ίδιος στο σακίδιό του είχε καρφιτσώσει διακριτικά με την ελληνική σημαία και την Παναγία.

Όπως καταγγέλλει ο 26χρονος φοιτητής, όλα συνέβησαν μέσα στην ΑΣΟΕΕ το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ο ίδιος έφευγε από τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, 7 άτομα τον πλησίασαν και άρχισαν να τον εξυβρίζουν.

Στη συνέχεια, η ομάδα αγνώστων του επιτέθηκε με τον φοιτητή να δέχεται άγρια χτυπήματα στο κεφάλι. Αφού τον έριξαν κάτω, τον χτύπησαν και του αφαίρεσαν τα διακριτικά από το σακίδιο, οι δράστες έγιναν «καπνός».

Ο φοιτητής ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές και στο σημείο έφτασαν άνδρες της ΔΙΑΣ, ωστόσο η ομάδα των 7 έχει τραπεί σε φυγή.

πηγή: https://www.newsbreak.gr/

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός († 2 Δεκεμβρίου) – Προφητικά λόγια και νουθεσίες του Οσίου Πορφυρίου


«Χαίροις χαρισμάτων ο θησαυρός και των ιαμάτων η πηγή η θαυματουργός. Χαίροις ο προφήτης ο νέος Εκκλησίας, Πορφύριε, τρισμάκαρ, Άθωνος καύχημα».

~ Ο όσιος Γέρων Πορφύριος, κατά κόσμον Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1906 μ.Χ., στην Εύβοια, στο χωριό Άγιος Ιωάννης της επαρχίας Καρυστίας.

Οι γονείς του, Λεωνίδας Μπαϊρακτάρης και Ελένη, το γένος Αντωνίου Λάμπρου, ήταν ευσεβείς και φιλόθεοι άνθρωποι. Ο πατέρας του, μάλιστα, ήταν ψάλτης στο χωριό και είχε γνωρίσει προσωπικά τον Άγιο Νεκτάριο. Η οικογένειά του ήταν πολυμελής και οι γονείς, φτωχοί γεωργοί, δυσκολεύονταν να τη συντηρήσουν. Γι’ αυτό ο πατέρας υποχρεώθηκε να φύγει στην Αμερική, όπου δούλεψε στην κατασκευή της διώρυγας του Παναμά.

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ανάβετε το καντηλάκι σας στον Χριστό… Και αντισταθείτε στα πονηρά μηνύματα της τηλεόρασης…


Θα σας έλεγα, να πάρετε όλοι μία εικόνα του Χριστού, μία εικόνα της Παναγίας και ένα καντηλάκι. Να ανάβετε το καντηλάκι σας ΤΩΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΡΑ! ΤΩΡΑ πλέον, μην το ξεχνάτε.

Γιατί θα είναι ομολογία (= θαρραλέα δήλωση ότι είμαστε χριστιανοί)! Όπου θα υπάρχει το φως του καντηλιού κάτω από την εικόνα, ο σατανάς θα φοβάται.

Γιατί; Γιατί την ώρα που εμείς θα θυμιάζουμε και θα Τον ομολογούμε, εκείνος θα τρομάζει, εφόσον ήδη κατέκτησε με ομολογία το σπίτι μας μέσω της τηλεόρασης. Κατάφερε μέσα από την τηλεόραση να μολύνει όλους τους ανθρώπους. Να μολύνει ακόμα και τους χώρους των σπιτιών σας.

Εγκλωβισμένοι στην παγίδα θανάτου όλο και περισσότεροι νέοι


Τα τελευταία 10-15 χρόνια καταγράφεται εκρηκτική αύξηση στην εμπορία και στη χρήση διαφόρων συνθετικών παραισθησιογόνων ουσιών, τα οποία δεν είναι εύκολο να τα ανιχνεύσεις, ενώ σε σχέση με το παρελθόν το κόστος είναι για έναν έφηβο πιο προσβάσιμο

Η τραγική ιστορία της 16χρονης Μαρκέλλας, που δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μετά τη χρήση ενός φονικού κοκτέιλ ουσιών, αποτελεί, κατά τους ειδικούς, ένα «καμπανάκι» για τα σκοτεινά μονοπάτια των ναρκωτικών και αποδεικνύει ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι πέφτουν σε αυτή την παγίδα θανάτου. Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για τα περιστατικά εγκληματικότητας που αφορούν τον νόμο περί εξαρτησιογόνων ουσιών από ανηλίκους προκαλούν το κοινό αίσθημα, καθώς το 2022 συνελήφθησαν σε όλη την Ελλάδα συνολικά 529 παιδιά, εκ των οποίων τα δύο ήταν ηλικίας από 7 έως 12 ετών. Σύμφωνα, μάλιστα, με αστυνομικές πηγές, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ότι ο ηλικιακός μέσος όρος έναρξης χρήσης ναρκωτικών στην Ελλάδα έχει κατέβει στα 13-14 έτη, ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας και κοινωνικής προέλευσης, ενώ την τελευταία δεκαετία έχουν χάσει τη ζωή τους από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών έξι ανήλικοι.

Ἅγιος Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης:"Κοιτάξτε νὰ διορθωθῆτε, γιὰ νὰ δικαιοῦσθε τὴν θεία βοήθεια. Νὰ στηριχθῆτε ἀκόμη περισσότερο στὸν Θεό. Θὰ ἔχουμε πιὸ δύσκολα χρόνια."


Ἀπό τό Βιβλίο Ἁγ. Παϊσίου Ἁγιορείτου
ΛΟΓΟΙ Β' «Πνευματικὴ Ἀφύπνιση» σελ.185

ἐκδόσεις ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ὁ ΘΕΟΛΟΓΟΣ» ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κατάσταση πνευματική,ὀχυρὸ πνευματικὸ

Σήμερα εἶναι καιρὸς νὰ ἑτοιμασθοῦν οἱ ψυχές, γιατί, ἂν συμβῆ κάτι, δὲν ξέρω τί θὰ γίνη. Εἴθε νὰ μὴν ἐπιτρέψη ὁ Θεὸς νὰ ἔρθουν δύσκολες μέρες, ἀλλὰ ἂν ἔρθουν, μὲ ἕναν μικρὸ σεισμό, μὲ ἕνα τράνταγμα, θὰ σωριάσουν ὁλόκληρες ἀδελφότητες, ὁλόκληρα μοναστήρια, γιατὶ ὁ καθένας θὰ πάη νὰ σώση τὸν ἑαυτό του καὶ θὰ τραβήξη τὴν πορεία του. Χρειάζεται πολλὴ προσοχή, γιὰ νὰ μὴ μᾶς ἐγκαταλείψη ὁ Θεός. Οἱ ψυχὲς νὰ ἔχουν κάτι πνευματικό. Αὐτὸ σᾶς τιμάει. Θὰ γίνη μεγάλο τράνταγμα. Τόσα σᾶς λέω, τόσο σκληρὰ ἔχω μιλήσει! Ἐμένα κάτι νὰ μοῦ ἔλεγαν, θὰ προβληματιζόμουν, θὰ σκεφτόμουν γιατί μοῦ τὸ εἶπαν, τί ἤθελαν. Γιὰ νὰ μὴν πῶ βράδυα, ἕνα βράδυ δὲν θὰ κοιμόμουν. Ἂν δὲν ἔβλεπα τὰ δύσκολα χρόνια ποὺἔρχονται, δὲν θὰ ἀνησυχοῦσα τόσο. Ἀλλὰ αὐτὸ...ποὺ βλέπω εἶναι ὅτι ἀργότερα θὰ δυσκολευθῆτε πολύ. Δὲν μὲ καταλαβαίνετε. Τότε θὰ μὲ καταλάβετε.

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Επιστημονική ενημερωτική εκδήλωση από το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ

 

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ διοργανώνει επιστημονική ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: 

Ψηφιακός Ολοκληρωτισμός:
Ηλεκτρονικές ταυτότητες – Αχρήματη Κοινωνία

το Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 18.30μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με εισηγήσεις επιλεγμένων στελεχών της ΝΙΚΗΣ:

  • Ασπασία Κουρουπάκη | Βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών, Βιολόγος Υγειονομικός – Εκπαιδευτικός
  • Δημήτρης Χιωτακάκος | Δρ Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

Χαιρετισμό θα απευθύνει η πολιτευτής της ΝΙΚΗΣ για το νομό Φλώρινας κ. Αλεξία Τάντση, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Γεώργιος Χατζής εκπαιδευτικός.


Σμαράγδα Παπαπανταζή
Γραμματέας Κοινότητας ΝΙΚΗΣ
στο Νομό Φλώρινας

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Ὁ ἅγιος νέος ἱερομάρτυς τοῦ Χριστοῦ Φιλούμενος ὁ Κύπριος: Ἡ ἀπαρχὴ τῶν τοῦ Χριστοῦ μαρτύρων τῆς «Νέας Ἐποχῆς»

Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου 

O άγιος Φιλούμενος στο Φρέαρ του Ιακώβ

Ὁ ἔνδοξος νέος ἱερομάρτυς τοῦ Χριστοῦ Φιλούμενος, ὁ Θεῷ πεφιλημένος καὶ τὸν Θεὸν φιλήσας σφόδρα, τὸ νεοφανὲς καύχημα τῆς Ὀρθοδόξου Ἀνατολικῆς Ἐκκλησίας, ὁ φύλακας Ἁγίων Τόπων καὶ τηρητὴς ἁγίων τρόπων, ἡ ἔνθεος ἀπαρχὴ τῶν μαρτύρων τῶν ἐσχάτων χρόνων, ἦταν γέννημα καὶ θρέμμα τῆς ἁγιοτόκου νήσου Κύπρου.

Ὁ κατὰ κόσμον Σοφοκλῆς Ὀρουντιώτης γεννήθηκε στὶς 15 Ὀκτωβρίου τοῦ ἔτους 1913 στὴν ἐνορία τοῦ Ἁγίου Σάββα στὴ Λευκωσία, ἀλλὰ ἕλκει τὴν καταγωγή του ἀπὸ τὸ χωριὸ Ὀροῦντα τῆς Μητροπολιτικῆς Περιφέρειας Μόρφου.

Γόνος εὐλαβῶν γονέων καὶ τὸν Θεὸν φοβουμένων —τοῦ Γεωργίου καὶ τῆς Μαγδαληνῆς Χασάπη— καὶ «ὑποτακτικὸς» τῆς εὐλογημένης γιαγιᾶς του Ἀλεξάνδρας, ὁ ἅγιος Φιλούμενος μυήθηκε ἀπὸ πολὺ νωρὶς σ’ ἕνα μοναχικὸ τυπικὸ ζωῆς. Παιδιόθεν ἔμαθε νὰ προσεύχεται, νὰ νηστεύει, νὰ ἐκκλησιάζεται καὶ νὰ μελετᾶ τὴν Ἁγία Γραφή, τὰ συναξάρια καὶ τοὺς βίους τῶν ἁγίων. Ἰδιαίτερα τοῦ ἄρεσε νὰ διαβάζει τὸν βίο τοῦ ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Καλυβίτου, τοῦ ὁποίου ἡ βιοτὴ τόσο τὸν εἶχε θέλξει, ὥστε ἄναψε μέσα του ἔντονη τὴν ἐπιθυμία νὰ ἀναχωρήσει ἐκ τοῦ κόσμου γιὰ νὰ ζήσει τὴν κατὰ Θεὸ μοναχικὴ ζωή.

Τζάμπα έρρευσαν τα λεφτά για τις διαφημίσεις... Οι χάρτινοι πύργοι τους κατέρρευσαν με πάταγο από το "δίλεπτον της χήρας" (Λουκ. 21:1-4)...


Ρε πώς τα φέρνει ο καιρός τα πράματα...
Κι εκεί που λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει με τα μούτρα να διαφημίζουν τις φοβερές και τρομερές εκπτώσεις τής... Vlack Friday,
νά σου και εμφανίζεται από το πουθενά,
"ως από μηχανής θεός"
μέσα στον καταιγισμό της διαφημιστικής μαυρίλας,
μια 85χρονη γιαγιά που δωρίζει από το υστέρημά της ένα ασθενοφόρο (έχοντας πουλήσει κι ένα χωράφι για να κάνει αυτό το δώρο...).
Με τα δικά της λόγια:

Η ελληνική οικογένεια υπό παραίτηση


Γράφει ο Βασίλειος Καραποστόλης, Καθηγητής Φιλοσοφίας της Επικοινωνίας και του Πολιτισμού

Οι καιροί άλλαξαν τόσο πολύ ώστε σήμερα οι γονείς μπροστά στα παιδιά τους μασάνε τα λόγια τους. Φοβούνται μήπως κάνουν κάποιο ασυγχώρητο λάθος. Μήπως προτείνουν κάτι που θα θυμίζει συμβουλές γιαγιάδων. Διστάζουν να πουν στο ανήλικο τι είναι ωφέλιμο και τι βλαβερό, αφού οι ίδιοι αμφιβάλλουν για όλα και αφού βλέπουν πώς στο κάτω κάτω η αμφιβολία είναι εντελώς της μόδας. Κι όταν είσαι με τη μόδα υποτίθεται ότι είσαι με το μέρος της νεότητας… Αν ως γονιός μιμείσαι τους νέους, δεν μπορείς να επιδράσεις πάνω τους. Εκεί είναι το πρόβλημα.

Πασχίζοντας να φανούν «ανοικτοί σε όλα», πολλοί γονείς αφήνουν τελικά την πόρτα του σπιτιού ορθάνοιχτη σε κάθε ρεύμα, σε κάθε σύνθημα απ’ έξω, σε κάθε συγκεχυμένη ιδέα… Είναι τόσες οι δουλειές που τους κυνηγούν – και που τις κυνηγούν επίσης – που δεν προλαβαίνουν να κατασταλάξουν σε μία γνώμη, σε μία υπόδειξη. Στο μεταξύ, τα ανήλικα περιμένουν. Και χωρίς να το αντιληφθούν οι γονείς, καταλαβαίνουν πως εδώ δεν υπάρχει τίποτα για να αντισταθεί στις ορέξεις τους…

Γιατί δεν έχουμε γυναίκες κληρικούς;

 Οσία Φοίβη η Διακόνισσα

Η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Παράδοση αποκλείει τη χειροτονία των γυναικών και ως εκ τούτου δεν έχουμε γυναίκες κληρικούς. Καταρχάς, δεν έχουμε γυναίκες κληρικούς για ιστορικοθεολογικούς λόγους. Κυρίως γιατί ο Ιερέας είναι τύπος του θεανδρικού (Θεός+άνδρας) προσώπου του Ιησού. Ο Κληρικός κλήθηκε όχι να καταλάβει μια βιοποριστική εργασία, αλλά να είναι μέτοχος της Ιεροσύνης του Χριστού.

Ο δεύτερος λόγος που δεν έχουμε γυναίκες κληρικούς στην Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Παράδοση είναι γιατί ο ίδιος ο Χριστός δεν επέλεξε καμία γυναίκα για απόστολο.

Συνταξιούχοι: «Εκρηκτική» πορεία στο κέντρο, με βροντερό μήνυμα στην κυβέρνηση – Λαοθάλασσα από περήφανα γηρατειά


Αυξήσεις για μια αξιοπρεπή ζωή ζητούν οι περήφανοι συνταξιούχοι που συνεχίζουν τον αγώνα - Εντυπωσιακά μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης

Οι συνταξιούχοι αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι στις αδικίες που υφίστανται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και συνεχίζουν να αγωνίζονται σθεναρά για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Με περηφάνεια διεκδικούν τα κεκτημένα που δούλεψαν σκληρά για μια ζωή να εξασφαλίσουν, και τελικά τους στερήθηκαν διότι ένας απάνθρωπος οικονομικός μηχανισμός τους βλέπει ως τελευταίο τροχό της αμάξης.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, χιλιάδες συνταξιούχοι ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας και έδωσαν ένα βροντερότατο παρών στο κέντρο της Αθήνας, για να διεκδικήσουν ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις, καταβολή όλων των αναδρομικών χωρίς προαπαιτούμενα, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και άλλα δίκαια αιτήματα.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν είναι ξενόφερτο έθιμο


Ίσως λίγοι γνωρίζουν τα όσα θα παραθέσουμε παρακάτω, όσον αφορά το έθιμο του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Το να μη γνωρίζουν κάποιοι τα ιστορικά στοιχεία του εθίμου αυτού σαφώς και δεν είναι κακό.

Κακό, όμως, και μάλιστα μεγάλο είναι όταν ελαφρά τη καρδία και απερίσκεπτα, βαφτίζουν Ορθόδοξα Βυζαντινά έθιμα ως Βαυαρικά-βαρβαρικά!- ή και ό,τι άλλο νομίζει κανείς.

Η ιδέα για το στολισμό ενός δέντρου κατά τα Χριστούγεννα δεν είναι ξενόφερτη, όπως θεωρούν πολλοί.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Προωθούνται ύπουλα οι «οικογένειες» ομοφυλοφίλων στα σχολεία!


Δημιουργείται πλήρης σύγχυση πάνω στην ταυτότητα του φύλου που συνδέεται με αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης, αυτοκτονιών και άλλων ψυχικών νοσημάτων.

Υπάρχει διαφωνία και σκεπτικισμός εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας και εντός της κοινωνίας. Δεν πρόκειται για τη φυσική και τα μαθηματικά ούτε καν για τη βιολογία και τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος. Πρόκειται για εκπαιδευτική ύλη που είναι σε σύγκρουση με τις φιλοσοφικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις πολλών γονέων, ίσως της πλειοψηφίας των Ελλήνων γονέων, εάν γνώριζαν τι πραγματικά διδάσκονται τα παιδιά τους.

Διαπιστώνουμε μια εμμονική προσήλωση της Κυβέρνησης σε μια ατζέντα αποδόμησης των αξιών και των ταυτοτήτων πάνω στις οποίες στερεώθηκε η ελληνική κοινωνία.
Σας καλούμε να σεβαστείτε τα διεθνή θεσμικά κείμενα για το δικαίωμα των Ελλήνων γονέων που επιθυμούν διαφορετική, πνευματική τροφή για τα παιδιά τους, δίνοντας τους τη δυνατότητα εξαίρεσης και εναλλακτικής επιλογής από το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

πηγή: https://www.nikh.gr/

Πνευματικές συμβουλές για θάρρος και προσευχή


Ἅγιος Θεοφάνης ὁ Ἔγκλειστος

~ Ἔχεις ἀκόμη ἀνησυχίες. Πές μου, ἀπὸ ποῦ θὰ μποροῦσαν νὰ προέρχονται; Ὅλα τὰ ἐξωτερικὰ πᾶνε καλά. Ὅλα τὰ ἐσωτερικὰ τὰ ἔχεις ἐπανεξετάσει καὶ τακτοποιήσει.

Τὴν ἀπόφασή σου τὴν ἔχεις πάρει. Ἀπὸ ποῦ, λοιπόν, προέρχονται αὐτὲς οἱ ἀνησυχίες; Ὅλες εἶναι ἀπὸ τὸν ἐχθρό. Ὅλες. Ἀπὸ πουθενὰ ἀλλοῦ.

Τί ἄλλο θὰ μποροῦσε νὰ συμβαίνει; Μήπως σκέφτεσαι νὰ φτιάξεις τὴ ζωή σου μόνη σου, μὲ τὶς δικές σου ἱκανότητες καὶ προσπάθειες; Ἂν πραγματικὰ αὐτὸ σκέφτεσαι, σὲ συμβουλεύω ν’ ἀλλάξεις ἀμέσως γνώμη, ἀλλιῶς δὲν θ’ ἀπαλλαγεῖς ἀπό τὴ σύγχυση καὶ τὴν ταραχή.