Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

«Φούσκα» τα μέτρα για το Δημογραφικό! Θλιβερή σύγκριση-σοκ για την Ελλάδα με 14 ευρωπαϊκές χώρες

Η στρατηγική του πρωθυπουργού για το οξύ δημογραφικό πρόβλημα της χώρας προσομοιάζει με την τακτική του σε κάθε άλλον τομέα: Ανακοινώνει πολιτικές «φούσκες» χωρίς χειροπιαστό όφελος για κανέναν. Το Εθνικό Σχέδιο ∆ράσης για το Δημογραφικό που δόθηκε προχθές, με μεγάλη καθυστέρηση, στη δημοσιότητα από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας είναι ένα αφηρημένο ευχολόγιο. Στην πράξη πρόκειται για κενό κείμενο.


Από τον Βασίλη Γαλούπη

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακόμα μία φορά κοροϊδεύει τα εξαθλιωμένα νοικοκυριά τάζοντας χάντρες. Ο πρωθυπουργός αδυνατεί να αντιληφθεί ότι το 28% των ευρωεκλογών δεν είναι ο πάτος του βαρελιού και ότι κανείς δεν μπορεί να εμπαίζει τον λαό για πάντα. Το σχέδιο, με ορίζοντα ως το… 2035, δεν έχει ουσία. Τα μωρά «εθνικό πρόσταγμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη πολύ απλά δεν θα έρθουν. Οι μίζερες και ανεπαρκείς αυξήσεις ή το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» δεν δίνουν πραγματικά κίνητρα.

Οι θάνατοι με ευθανασία στο Βέλγιο έφτασαν σε νέα ύψη


«Αξιοπρέπεια» στο θάνατο ή κακοποίηση των πιο ευάλωτων της κοινωνίας μας;

Από το «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά»

Το Βέλγιο, γνωστό για τους φιλελεύθερους νόμους του για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία και την ευθανασία, δημοσίευσε στοιχεία που δείχνουν ότι οι θάνατοι από ευθανασία αυξήθηκαν κατά 15% από το 2022 στο 2023 στη χώρα, κάνοντας νέο υψηλό ρεκόρ(1)

Το Βέλγιο νομιμοποίησε την ευθανασία το 2002, χρονιά κατά την οποία 24 άτομα πέθαναν με αυτό το τρόπο. Το 2023, σύμφωνα με την «Federal Control and Evaluation Commission for Euthanasia» (FCEE) ο αριθμός αυτός εκτινάχθηκε στα 3.423 άτομα. Σε αυτά περιλαμβάνεται ένα 16χρονο κορίτσι, που υποβλήθηκε σε ευθανασία λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά της. Ενώ οι περισσότεροι ήταν ηλικιωμένοι, το ένα τρίτο ήταν κάτω των 70 ετών. Επιπλέον, 89 άτομα υπέστησαν ευθανασία λόγω ψυχολογικών και μόνο προβλημάτων όπως κατάθλιψη ή νευροεκφυλιστικών νοσημάτων όπως η ν. Αλτσχάιμερ, και 110 άτομα ταξίδεψαν στο Βέλγιο από το εξωτερικό για να τους σκοτώσουν εκεί.

π. Γεωργίου Σχοινά: «Κόντρα στο φόβο» – Παρέα της Τρίτης – 1/10/2024

 
πηγή: https://enromiosini.gr/

Φόβος Θεού

Ο φόβος του Θεού είναι η ρίζα κάθε καλού έργου. Ούτε ένα λεπτό να μην απομακρύνεται από την καρδιά σας. Σαν το κερί ν’ ανάβει και να φωτίζει όλους τους λογισμούς, όλες τις εσωτερικές κινήσεις της καρδιάς σας.

Αυτός θα σας διδάξει να βαδίζετε σωστά, να εργάζεσθε το κάθε τι σαν έργο Θεού. Αυτός θα σας διδάξει να στέκεστε, όπως εκείνοι που βρίσκονται μπροστά στο βασιλέα. Αυτός θα σας διδάξει να προχωρείτε, όπως προχωρούν εκείνοι που κρατούν ένα ποτήρι γεμάτο νερό, από το οποίο δεν πρέπει να στάξει ούτε μια σταγόνα.

ΜΗΝ ΕΡΕΘΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΣΟΥ!


«Απόφευγε σαν μάστιγα τους τόπους των πτώσεων. Διότι όταν δεν υπάρχει εμπρός μας ένα οπωρικό, δεν ερεθίζεται και τόσο η όρεξή μας» (Άγ. Ιωάννης Κλίμακος, λόγ. γ´, 10)

«Εκ του οράν το εράν», από την όραση πηγάζει η επιθυμία. Ένα παλιό γνωμικό που καταγράφει αυτό που συμβαίνει με την ανθρώπινη φύση: αυτό που έχω μπροστά μου, προκαλεί την επιθυμία μου για να το γευθώ. Κι όχι μόνο η όραση, κατεξοχήν βεβαίως αυτή, αλλά και οι άλλες αισθήσεις: προκαλούμενες εξάπτουν την επιθυμία στον άνθρωπο. Εκεί δεν στηρίζεται και όλη η επιστήμη με τις διαφημίσεις; Σου φέρνουν το προϊόν μπροστά σου, με ωραίο περιτύλιγμα, εξωραϊσμένο στο ανώτερο δυνατό, ολοζώντανο, ντυμένο και με την κατάλληλη μουσική, και χωρίς να το χρειάζεσαι σε προκαλούν να το πάρεις, να το δοκιμάσεις. Σε κάνουν να το θεωρείς απαραίτητο στη ζωή σου. Γιατί έχουν σπουδάσει την ψυχολογία του ανθρώπου. Γιατί τελικά σε ξέρουν.

ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΩΜΑ. ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ. ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑ

Στην Πάτμο έχουμε την ευλογία να φιλοξενούμε στην ιερά μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου την τίμια και θαυματουργή κάρα του Αγίου Θωμά. Ήρθε στην Πάτμο από το Μετόχι της Πάτμου στη Χίο, στο όνομα του Αποστόλου Θωμά για να προστατευτεί από τους Γενουάτες που κατέλαβαν τελικά το νησί (1346-1566) και έκτοτε καθιερώθηκε σέμνωμα της πατρίδας μας.

Όπως είναι γνωστό ο Απόστολος Θωμάς όταν ταξίδεψε στην περιοχή της Ινδίας για ιεραποστολή βάφτισε χριστιανούς τη γυναίκα και τα παιδιά του βασιλιά και εκείνος εξοργισμένος έδωσε εντολή να θανατωθεί δια λοχγισμού. Το ιερό λείψανο του παρέμεινε εκεί μέχρι που ο γιος του Μεγάλου Κωνσταντίνου το μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη. Το 1204 το λείψανο μεταφέρθηκε στη Ρώμη μαζί με άλλων αγίων που έκλεψαν ώς λάφυρα από την Τέταρτη Σταυροφορία. Ο Εφραίμ ο Σύρος αναφέρει ότι τα λείψανα του Αποστόλου Θωμά μεταφέρθηκαν την πρώτη φορά στην Έδεσσα ή Αντιόχεια της Μεσοποταμίας.
Τμήμα των λειψάνων του βρίσκεται σε διάφορα μοναστήρια.