Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Δημήτρης Νατσιός: Η Ελλάδα είναι η «Αγια Σοφιά» της οικουμένης

«Θρήνος κλαυθμός και οδυρμός και στεναγμός και λύπη,

Θλίψις απαραμύθητος έπεσεν τοις Ρωμαίοις.

Εχάσασιν το σπίτιν τους, την Πόλιν την αγία,

το θάρρος και το καύχημα και την απαντοχήν τους».

Έχουμε πλούσια και ωραία ιστορία. Είναι παιδαγωγός τα παθήματα του λαού μας. Και τα μεγαλεία και οι αθλιότητες. Το ιστορικό υφαντό μας έχει και τα τσαλακώματα και τους λεκέδες του «έως αν η αυτή φύσις ανθρώπων ει», γιατί δεν αλλάζει η φύση των ανθρώπων κατά τον Θουκυδίδη. Μία περίοδος που ενδιαφέρει την τωρινή εποχή είναι η άλωση της Πόλης. Γιατί φτάσαμε σ’ αυτήν; Γιατί δεν απετράπη; Ποιοι παράγοντες συνετέλεσαν ώστε να απλωθεί πάνω από το Γένος η φρικτή Τουρκοκρατία; Υπάρχουν ομοιότητες με το σήμερα; Απαριθμώ:

Επίσκοπος Άσσου Κολομβίας κ. Τιμόθεος.Ο Ινδιάνος ξαναχτύπησε: «Πείτε στα παιδιά σας ποιος ήταν ο Κολοκοτρώνης και ο Γρηγόριος ο Ε... Κρατηθείτε Ελληνες είστε η πηγή, είστε το Φως, η Πατρίδα σας φωτίζει κι εμάς!».

Στην πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία της Αναλήψεως του Κυρίου χθες 25 Μαΐου 2023 στον ιερό ναό Αναλήψεως Κυρίου Νέου Κόσμου ο φλογερός επίσκοπος Άσσου (Κολομβίας-Βενεζουέλας) κ. Τιμόθεος στο κήρυγμά του δίδαξε πάλι στους Έλληνες ποια κληρονομιά έχουν και πώς πρέπει να διδάσκουν τα παιδιά τους πρώτα και έπειτα όλους τους λαούς.

Τέτοια φλόγα Πίστεως μόνο ο μακαριστός μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης είχε. Ακούστε το κήρυγμά του με προσοχή! Στο βίντεο βρίσκεται από το σημείο 2:41:20 έως το 2:57:30

Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου εν Νικαία

 


Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

Την εποχή εκείνη στην Εκκλησία είχαν εμφανιστεί «λύκοι βαρείς» (Πραξ. κ’ 29), που φορούσαν ρούχα όμοια με των ποιμένων. Αυτοί είχαν έκλυτη ζωή και γι’ αυτό δεν μπορούσαν να βρούν μέσα τους τόπο για την αλήθεια του Χριστού.

Έτσι έπεσαν κι οι ίδιοι, αλλά παρέσυραν και τους πιστούς σε πλάνες. Η διδασκαλία τους ήταν διαβρωτική, όπως κι η ζωή τους. Το Άγιο Πνεύμα λοιπόν σύναξε τους αγίους αυτούς του Θεού σε μια Σύνοδο, ώστε να φανούν οι αληθινοί διδάσκαλοι του Χριστού, σε αντίθεση με τους πλανεμένους• να φανεί η δύναμη εκείνων που αγωνίζονται για τον Χριστό εναντίον εκείνων που τον πολεμούν και να διακριθεί ο γλυκύς καρπός του καλού Δέντρου, που είναι ο Χριστός, σε αντίθεση με τους σάπιους και πικρούς καρπούς του δέντρου του πονηρού.

Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου- Ο Ιερός Χρυσόστομος για την αρχιερατική προσευχή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού

 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ Α΄ΟΙΚΟΥΜ. ΣΥΝΟΔΟΥ[:Ιω. 17,1-13]

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

     
«Ταῦτα ἐλάλησεν ὁ Ἰησοῦς, καὶ ἐπῆρε τοὺς ὀφθαλμοὺς αὐτοῦ εἰς τὸν οὐρανὸν καὶ εἶπε· πάτερ, ἐλήλυθεν ἡ ὥρα· δόξασόν σου τὸν υἱόν, ἵνα καὶ ὁ υἱός σου δοξάσῃ σε
(:αυτά είπε ο Ιησούς στους μαθητές Tου κaι έπειτα σήκωσε τα μάτια Tου στον ουρανό και είπε: “Πατέρα, ήλθε η ώρα που η σοφία Σου όρισε για να πάθω και να θυσιαστώ. Δέξου τη θυσία του Πάθους μου και δόξασε τον Υιό Σου και ως προς την ανθρώπινη φύση Του˙ για να σε δοξάσει και ο Υιός Σου με την απολύτρωση και τη σωτηρία των ανθρώπων, η οποία θα ολοκληρωθεί με τη θυσία Του αυτή και με την αιώνια αρχιερατική μεσιτεία Του που θα ακολουθήσει μετά από αυτήν”)»[Ιω.17,1].

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ Α΄ ΟΙΚΟΥΜ. ΣΥΝΟΔΟΥ [:Πράξ. 20, 16-17 καί 20, 28-38] ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

 


ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ Α΄ΟΙΚΟΥΜ. ΣΥΝΟΔΟΥ[:Πράξ. 20, 16-17 καὶ 20, 28-38]

ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

«Ἔκρινε γὰρ ὁ Παῦλος παραπλεῦσαι τὴν Ἔφεσον, ὅπως μὴ γένηται αὐτῷ χρονοτριβῆσαι ἐν τῇ ᾿Ασίᾳ· ἔσπευδε γάρ, εἰ δυνατὸν ἦν αὐτῷ, τὴν ἡμέραν τῆς πεντηκοστῆς γενέσθαι εἰς Ἱεροσόλυμα (:πλεύσαμε κατευθεῖαν στὴ Μίλητο, διότι ὁ Παῦλος ἀποφάσισε νὰ παρακάμψει μὲ τὸ πλοῖο τὴν Ἔφεσο καὶ νὰ μὴν ἀποβιβαστεῖ σὲ αὐτήν, γιὰ νὰ μὴν τοῦ συμβεῖ νὰ ἀργοπορήσει στὴν Ἀσία· διότι βιαζόταν νὰ εἶναι στὰ Ἱεροσόλυμα, ἐὰν τοῦ ἦταν δυνατό, τὴν ἡμέρα τῆς Πεντηκοστῆς)» [Πράξ.20,17]. Ὥστε καὶ  γι᾿ αὐτὸ δὲν ἦταν δυνατὸ νὰ μένει. Πρόσεχε αὐτὸν ποὺ κινεῖται καὶ ἀπὸ ἀνθρώπινα κίνητρα καὶ ἐπιθυμεῖ καὶ βιάζεται καὶ πολλὲς φορὲς δὲν τὸ κατορθώνει.  Γι᾿ αὐτὸ γίνονται αὐτά, γιὰ νὰ μὴ νομίσουμε ὅτι ἦταν πάνω ἀπὸ τὴν ἀνθρώπινη φύση· διότι οἱ ἅγιοι καὶ μεγάλοι ἐκεῖνοι ἄντρες εἶχαν μὲν τὴν ἴδια φύση μὲ ἐμᾶς, ὄχι ὅμως καὶ τὴν ἴδια προαίρεση,  γι᾿ αὐτὸ καὶ ἀπολάμβαναν σὲ μεγάλο βαθμό τὴ χάρη τοῦ Θεοῦ.

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Τα «Αγόρια στο ντους»: Το αποκορύφωμα της απαράδεκτης κυβερνητικής παρέμβασης στα ελληνικά σχολεία

 


Κάπου εδώ φτάσαμε στην προβολή της ταινίας «Αγόρια στο ντους» («Shower Boys») σε μαθητές δημοτικού σχολείου των Αθηνών από τη δασκάλα τους. Τα παιδιά σοκαρίστηκαν, και ένα από αυτά εξήγησε την κατάσταση στους γονείς του κάνοντας εμετό. Και οι γονείς (εκπαιδευτικοί επίσης) κινήθηκαν άμεσα, προσλαμβάνοντας μάλιστα δικηγόρο, για να προστατεύσουν το παιδί τους. Και πολύ καλά έπραξαν.

Η προβολή μιας ταινίας που παρουσιάζει, ή έστω υπαινίσσεται, σεξουαλικές σκηνές σε ανήλικους, και μάλιστα παιδιά, δεν συνιστά αγωγή, αλλά κακοποίηση. Όταν μάλιστα εμφανίζει παιδιά της ηλικίας τους να προβαίνουν στις σεξουαλικές πράξεις, τι άλλο είναι από προαγωγή στη διαφθορά;

Διάβαζε το ψαλτήρι κάθε μέρα. Έστω και από λίγο. Και ο Κύριος δεν θα σε αφήσει. Θα έλθει με το έλεος Του. Και θα σε βοηθεί. Και θα σε παρηγορεί. Για πάντα

 


Όσιος Στάρετς Βαρσανούφιος

-Πώς θα απαλλαγώ από αυτή την πίκρα και την ψυχική κόπωση;»

Απαντά ο γέροντας:

-Του απάντησα με την συμβουλή να διαβάσει το ψαλτήρι. Εκεί, στον ψαλμό 93, θα ιδεί τα λόγια:

«Κύριε, κατά το πλήθος των οδυνών μου εν τη καρδία μου, αι παρακλήσεις σου εύφραναν την ψυχή μου» (Ψαλμ. 93,19). Πιάσου από τον στίχο αυτό.

Και βάλσου να το διαβάσεις το Ψαλτήρι ολόκληρο. Πιστεύω, πώς ο Θεός θα σε αναπαύσει.

Περνάει λίγος καιρός, λαμβάνω ένα γράμμα. «Έκαμα υπακοή. Άρχισα να διαβάζω το ψαλτήρι. Μα δεν καταλαβαίνω τίποτε!».

Του απαντώ: «Ο όσιος στάρετς Αμβρόσιος σε μια ανάλογη περίπτωση έδωκε την εξής απάντηση: «Συ, δεν το καταλαβαίνεις. Μα τα δαιμόνια το καταλαβαίνουν μια χαρά. Και θα φύγουν μακρυά σου. Διάβαζε το. Και ας μη το καταλαβαίνεις.

Εγώ δεν ξέρω, τι θα γίνει, μα σου επαναλαμβάνω: Διάβαζε το ψαλτήρι κάθε μέρα. Έστω και από λίγο. Και ο Κύριος δεν θα σε αφήσει. Θα έλθει με το έλεος Του. Και θα σε βοηθεί. Και θα σε παρηγορεί. Για πάντα».

πηγή: https://panagia-ierosolymitissa.blogspot.com/

Ὁ Γέροντας Ἰάκωβος συνομιλεῖ μὲ τὸν ἅγιο Ἰωάννη τὸν Ρῶσο

 


Ὁ μακαριστὸς Γέροντας Ἰάκωβος Τσαλίκης διηγεῖται σὲ προσκυνητὲς στὴν ἱερὰ μονὴ Ὁσίου Δαβὶδ στὴν Εὔβοια τὴ θαυμαστὴ συνομιλία ποὺ εἶχε μὲ τὸν ὅσιο Ἰωάννη, ὅπου τὸν παρακαλεῖ νὰ μὴν γίνει πόλεμος, ἀλλὰ ὁ Ὅσιος Ἰωάννης τοῦ ἐπαναλαμβάνει ὅτι «πρέπει νὰ γίνει πόλεμος γιατὶ ὁ κόσμος γέμισε μὲ πολλὴ ἁμαρτία, ἀπιστία καὶ ἀσέβεια».

πηγή: https://immorfou.org.cy/

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΘΕΟΣ!

 


«Υπάρχει κίνδυνος, αν κανείς καταφρονεί τα μικρά, αυτή η καταφρόνηση να προχωρήσει και στα μεγαλύτερα και αγιώτερα, και χωρίς να το καταλάβει, δικαιολογώντας τον εαυτό του ότι αυτό δεν είναι τίποτε, το άλλο δεν πειράζει, να φθάσει, Θεός φυλάξοι, στην τελεία καταφρόνηση των θείων και να γίνει ανευλαβής, αναιδής και άθεος» (όσιος Παΐσιος αγιορείτης, από Ιερομ. Ισαάκ, Βίος Γέροντος Παϊσίου, Άγιον Όρος).

Τὸ TikTok καὶ οἱ νέοι

 


Κ. Γ. Παπαδημητρακόπουλος

Ἀδιαμφισβήτητα, καλοί μου φίλοι, ζοῦμε σήμερα στὴν ἐποχὴ τῶν κοινωνικῶν δικτύων. Μικροὶ καὶ μεγάλοι! Ἰδιαίτερα δὲ ἡ νέα γενιά, ἡ ὁποία πλέον δὲν μπορεῖ χωρὶς αὐτά! Τὸ κυριότερο εἶναι βεβαίως τὸ TikTok! Τὸ ὁποῖο κατόρθωσε μέσα σὲ ἐλάχιστο χρόνο νὰ εἶναι τὸ μεγαλύτερο κοινωνικὸ δίκτυο στὸν κόσμο. Ἡ κυριαρχία του εἶναι ἀδιαμφισβήτητη. Ὅπως καὶ ἡ μεγάλη του ἐπιρροὴ στὴ νέα γενιά, στὴν ὁποία καὶ ἀπευθύνεται.

Ἀφορμὴ γιὰ τὸ κείμενο αὐτὸ ἦταν τὸ τηλεφώνημα μίας καθηγήτριας φιλολόγου, ἡ ὁποία μᾶς εἶπε ὅτι ἔχει κάποιους μαθητές, οἱ ὁποῖοι χάνουν τὸ χρόνο τους καὶ μένουν πίσω στὰ μαθήματά τους, ἐπειδὴ ἀσχολοῦνται πολὺ μὲ τὸ TikTok καὶ εἶναι … TikToker!!!

Το θυμίαμα είναι «μέσον» συμφιλιώσεως του ανθρώπου με τον Θεό

 


Ἡ χρήση τοῦ θυμιάματος κατά τή λατρεία μας δέν εἶναι ἀνθρώπινη ἐφεύρεση, ἀλλά ἐντολή, πού ἔδωσε ὁ Θεός στό Μωυσῆ.

Δέν τοῦ εἶπε ἁπλῶς «νά Μοῦ προσφέρεις θυμίαμα», ἀλλά τοῦ εἶπε καί μέ ποιά ἀρώματα θά πρέπει νά φτιαχθεῖ τό θυμίαμα: «ἀπό στακτή, ὄνυχα (ἀρωματικό κογχύλη), χαλβάνη καί λίβανο διαφανῆ»· καί ἡ ποσότητα τοῦ κάθε ἀρώματος νά εἶναι ἴδια· π.χ., ὅσο εἶναι ἡ στακτή, τόσο καί ὁ λίβανος· καί τό θυμίαμα νά κατασκευασθεῖ ἀπό εἰδικό μυροποιό (Ἔξοδος 30: 34-35). Τέτοιες λεπτομέρειες! Τυχαῖες; Ἄν εἶναι δυνατόν! Ὁ Κύριος θέλει νά μᾶς εἰπεῖ: Ὅ,τι Τοῦ προσφέρουμε, νά εἶναι ὅ,τι τό καλύτερο. Ὄχι γιά νά ὠφελεῖται ὁ ἴδιος, ἀλλά γιά νά λάβουμε τή χάρη Του καί τήν εὐλογία Του.

Δεν φταίνε οι διάφοροι Ιούδες, φταίνε εκείνοι που κοιμούνται και δεν κάνουν την δουλειά τους

 


«Ώρα ημάς εξ’ ύπνου εγερθήναι» - Είναι ώρα να ξυπνήσουμε.
Μας λέει η Εκκλησία την Κυριακή του Θωμά μετά το Πάσχα:
"Μιμηθείτε τον Ιούδα".
Σε τί να τον μιμηθούμε;
Όταν ο Χριστός ίδρωνε αίμα από την αγωνία Του στον κήπο της Γεσθημανή οι Μαθητές το είχαν κόψει δίπλα και ροχαλίζανε ενώ ο Ιούδας ήταν ξύπνιος και έτρεχε να Τον πουλήσει. Ο Ιούδας φταίει ή αυτοί που κοιμούνται;
Τον Χριστό δεν τον πούλησε ο Ιούδας, Τον πούλησε ο ύπνος των μαθητών Του.
Όσο εσείς και εμείς κοιμόμαστε και ο δικός σας Ιούδας είναι ξύπνιος και τρέχει και σας πουλάει. Μην τον κατηγορούμε, δεν φταίνε οι διάφοροι Ιούδες, φταίνε εκείνοι που κοιμούνται και δεν κάνουν την δουλειά τους.

Γέροντας Νίκων Ι. Καλύβης Αγ. Αποστόλων Ι.Μ. Ξενοφώντος

πηγή: https://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Ἡ τρέχουσα δίωξη εἶναι ἀναγκαία γιὰ νὰ λάμψουν νέοι ἅγιοι στὴν UOC – Οὐκρανικὴ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία (21.05.2023)

 


Ἡ συνέντευξη τοῦ Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὸν πρωτ. Ταράσιο Ζαμπούντκο γιὰ λογαριασμὸ τῆς Ἕνωσης Ὀρθοδόξων Δημοσιογράφων (Ε.Ο.Δ.) παραχωρήθηκε στὶς 3 Μαΐου, 2023. Μεταξὺ ἄλλων ὁ Πανιερώτατος ἀναφέρεται στὸ ἐκκλησιαστικὸ καὶ πολιτικὸ ζήτημα τῆς Οὐκρανίας, στὴν ἀνάγκη γιὰ διατήρηση τῆς ἑνότητας τῶν Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν, στὴ Νέα Τάξη Πραγμάτων, ἀλλὰ καὶ στὴν Ὁρθόδοξη ὁμολογία καὶ πνευματικὴ διάχειριση τῆς ἀναγκαίας τρέχουσας δίωξης τῶν Ὀρθοδόξων, γιὰ νὰ λάμψουν οἱ νέοι ἅγιοι τῆς πίστεώς μας…

πηγή: https://immorfou.org.cy/

Ο Εσταυρωμένος στο Ιερό Βήμα (α)

 


Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΒΗΜΑ (α΄)

μελέτημα περί τῆς ἐπιχειρούμενης ἀποβολῆς Του


Ἀνέστησαν γάρ τινες λέγοντες, ὡς οὐ δεῖ εἰκονίζειν καὶ προτιθέναι εἰς θεωρίαν καὶ δόξαν καὶ θαῦμα καὶ ζῆλον τὰ τοῦ Χριστοῦ σωτήρια θαύματά τε καὶ Πάθη καὶ τὰς τῶν ἁγίων ἀνδραγαθίας κατὰ τοῦ Διαβόλου. Καὶ τίς ἔχων γνῶσιν θείαν καὶ σύνεσιν πνευματικὴν οὐκ ἐπιγινώσκει, ὅτι ὑποβολὴ τοῦ Διαβόλου ἐστίν; [1] Ἰωάννης Δαμασκηνός


Προλεγόμενα

Ὁ Ἐσταυρωμένος ὡς ἀποσπώμενη καὶ διακριτὴ μορφὴ ἐπὶ τοῦ Σταυροῦ εἰσήχθη στὴν Ἑλλάδα, σύμφωνα μὲ τὸν καθηγητὴ λειτουργιολόγο Ι. Φουντούλη[2], ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία τῆς Ἀντιοχείας μὲ πρωτοβουλία τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου περὶ τὰ μέσα τοῦ 19ου αἰῶνος[3], θέλοντας νὰ μιμηθῆ κυρίως τὴν πράξη τῆς Ἐκκλησίας αὐτῆς, ἡ ὁποία πολὺ παραστατικὰ ἐξεικονίζει τὰ σχετικὰ γεγονότα τῶν παθῶν τοῦ Χριστοῦ κατὰ τὶς τελετὲς τῆς Σταυρώσεως καὶ Ἀποκαθηλώσεως. Γενομένη προσφιλὴς στὸν κλῆρο καὶ τὸν λαό, γρήγορα διαδόθηκε καὶ στὶς λοιπὲς περιοχὲς στὴν Ἑλλάδα. Στὴν Ἀντιόχεια ἡ τελετὴ τῆς Ἀποκαθήλωσης τοῦ Ἐσταυρωμένου ὑφίστατο «ἀπὸ πολὺ παλαιὰ» καὶ μάλιστα -ὅπως σημειώνει ὁ ἴδιος καθηγητὴς- τὰ χέρια τοῦ σώματος τοῦ Χριστοῦ εἶναι κατεσκευασμένα μὲ τέτοιο τρόπο, ὥστε νὰ μποροῦν νὰ διπλωθοῦν πρὸς τὰ κάτω κατὰ τὴν Ἀποκαθήλωση[4].

Γεώργιος Τζανάκης: Τὸ παραμύθι τῆς ἀνατριχιαστικῆς πραγματικότητος

 




Οἱ πολλοὶ ἐντυπωσιάζονται ἐπειδὴ ὅλη ἡ Ἑλλάδα βάφτηκε μπλὲ στὶς ἐκλογές. Ἄν ἦταν μπλέ καὶ ρόζ καὶ πράσσινο θὰ ἦταν πιὸ ἀνεκτὸ, γι᾿ αὐτοὺς. Δὲν ἔχουν καὶ ἄδικο. Ἔτσι ἔχουμε μάθει. Ἡ πολυχρωμία θεωρεῖται σπουδαῖο πράγμα, ἀκόμη καὶ ἄν πίσω ἀπὸ τὰ διαφορετικὰ χρώματα ὑπάρχει ἡ ἴδια -ἐπὶ τῆς οὐσίας- πραγματικότης. Ἡ ἴδια πραγματικότης, ἀλλὰ λόγῳ τῶν διαφορετικῶν προσώπων (μὲ τοὺς διαφορετικοὺς ἐγωϊσμοὺς καὶ τὰ διαφορετικὰ προσωπικὰ συμφέροντα) ἡ πορεῖα γίνεται πιὸ δύσκολη. Μὲ ἕναν ἀρχηγό εἶναι εὐκολώτερα τὰ πράγματα. Ἀπόλυτος μονοκράτωρ. Γι᾿ αὐτὸ δὲν σκέφτηκε οὔτε δευτερόλεπτο γιὰ συνεργασία, μόλις φάνηκαν τὰ πρώτα ἀποτελέσματα. Νέες ἐκλογὲς γιὰ ἀπόλυτη κυριαρχία, καὶ στυγνό αὐταρχισμό. Ὅταν τὸν τελευταῖο καιρὸ φέρθηκε μὲ τέτοιο ἀπολυταρχικὸ τρόπο, καὶ κατεξευτέλισε καὶ τὸν λαὸ καὶ τὴν χώρα, μὲ ὁριακὴ πλειοψηφία, ἔχοντας «ἰσχυρὴ» ἀντιπολίτευσι, ἔστω καὶ εἰκονικὴ, τί θὰ κάνει τώρα ποὺ θὰ εἶναι ἀπόλυτος κυρίαρχος μέσα στὴ Βουλή; Χρειάζεται ἐρώτημα; Θὰ διαλύσῃ τὰ πάντα, προσαρμόζοντας κατάληλα ὄχι μόνο τὴν Νομοθεσία, ἀλλὰ καὶ τὸ ἤδη κουρελιασμένο -καὶ βολικὸ σὲ πολλὰ , ἀλλὰ ὄχι σὲ ὅλα- Σύνταγμα.

Ο διάβολος μας παγιδεύει ακόμα και στα πνευματικά θέματα

 


Γνωρίζει ο Θεός αυτά τα οποία έχεις ανάγκη και φροντίζει για σένα. Ο Θεός σε έφερε εκεί που σε έφερε, ο Θεός σε φωτίζει, σε καθοδηγεί. Γιατί λοιπόν πέφτεις σε μέριμνα ακόμα και στα πνευματικά ζητήματα;

Ενώ δηλαδή νομίζεις ότι τάχα ασχολείσαι με πνευματικά θέματα και έχεις πνευματικά ενδιαφέροντα και έχεις πνευματικά ερωτήματα και έχεις πνευματικές απορίες και θέλεις να σου εξηγούν και θέλεις να σου πουν και να μάθεις, τελικά περιπλέκεσαι, τελικά μπαίνεις σε μέριμνα και σε φροντίδα.

Ὁ Κύριος μέ τήν Ἀνάληψή Του μᾶς ἔδειξε ποιός εἶναι ὁ προορισμός μας

 


Ὁ Κύριος μὲ τὴν Ἀνάληψή Του ἀνέβηκε δοξασμένος στὸν οὐρανό· κάθεται πλέον στὰ δεξιὰ τοῦ Θεοῦ καὶ ἐξουσιάζει τὰ πάντα. Πράγματι, ὁ Θεάνθρωπος Κύριος Ἰησοῦς Χριστός, ἀφοῦ τελείωσε τὸ ἀπολυτρωτικὸ ἔργο Του, ἐμφανιζόταν ἀναστημένος ἐπὶ σαράντα ἡμέρες κατὰ διαστήματα στοὺς Μαθητές Του καὶ τοὺς μιλοῦσε γιὰ τὶς ἀλήθειες καὶ τὰ μυστήρια ποὺ ἀναφέρονταν στὴ Βασιλεία τοῦ Θεοῦ.

Στὴν τελευταία δὲ ἐμφάνισή Του «βλεπόντων αὐτῶν ἐπήρθη, καὶ νεφέλη ὑπέλαβεν αὐτὸν ἀπὸ τῶν ὀφθαλμῶν αὐτῶν» (Πράξ. α΄ 9).
Ἐνῶ ἐκεῖνοι Τὸν ἔβλεπαν, ἀνυψώθηκε πρὸς τὸν οὐρανὸ κι ἕνα σύννεφο παρουσιάστηκε κάτω ἀπὸ Αὐτὸν καὶ Τὸν πῆρε ἀπὸ τὰ μάτια τους. Οἱ Μαθητές Του εἶχαν καρφωμένα τὰ βλέμματά τους στὸν οὐρανὸ καὶ παρακολουθοῦσαν ἐκστατικοὶ τὸ ὑπερκόσμιο θέαμα.

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Γέροντας Παΐσιος: “Ἂν ὁ Θεὸς ἄφηνε τὴν τύχη τοῦ ἔθνους στοὺς πολιτικοὺς, θὰ καταστρεφόμασταν”…



Ὅταν ἡ Πατρίδα περνοῦσε περίοδο πολιτικῆς ἀστάθειας, λόγω σχηματισμοῦ κυβερνήσεως, ὁ Γέροντας πονοῦσε καὶ εὐχόταν πολύ.

Τὴν Τρίτη φορὰ ποὺ θὰ γίνονταν ἐκλογὲς σὲ μικρὸ χρονικὸ διάστημα συνέβη τὸ ἑξῆς, ὅπως διηγήθηκε:

«Ἦταν παραμονὴ ἐκλογῶν.

Η Ανάληψη του Κυρίου - Υπομνηματισμός της Ευαγγελικής περικοπής από τον άγιο Κύριλλο Αλεξανδρείας

 


Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ [:Λουκ. 24,36-53]



«Ταῦτα δὲ αὐτῶν λαλούντων αὐτὸς ὁ ᾿Ιησοῦς ἔστη ἐν μέσῳ αὐτῶν καὶ λέγει αὐτοῖς· εἰρήνη ὑμῖν (:Και ενώ μιλούσαν γι’ αυτά, ξαφνικά ο ίδιος ο Ιησούς στάθηκε ανάμεσά τους και τους λέει: ‘’Να είναι μαζί σας ειρήνη’’)»[Λουκά 24,36].

Συνεχίζοντας εδώ λέμε ότι επειδή ο λόγος για την Ανάσταση του Κυρίου έφθανε από πολλά μέρη στους αποστόλους και διεγειρόταν ο πόθος τους να δουν τον Αναστημένο Κύριο, επειδή Τον ποθούσαν, ερχόταν, και επειδή ζητούσαν να Τον δουν και Τον περίμεναν, εμφανιζόταν και αποκαλυπτόταν σε αυτούς. Αλλά όμως δεν εμφανιζόταν πλέον σε αυτούς έχοντας τα μάτια τους κρατημένα, ούτε και μιλούσε σαν για κάποιον άλλο, αλλά παρουσίαζε τον εαυτό Του φανερά, και τους παρακινούσε να έχουν θάρρος. Εκείνοι όμως και έτσι είχαν αμφιβολία και φοβούνταν. Γιατί νόμιζαν ότι δεν έβλεπαν αυτόν, αλλά κάποιο φάντασμα και σκιά. Έπειτα καθησυχάζει και την ανησυχία τους από τις σκέψεις αυτές, λέγοντας τη γνωστή και όχι ασυνήθιστη σε αυτούς φράση. Γιατί τους είπε: «Ειρήνη σε σας».

Ελευθέριος Ανδρώνης: Εκλογές 2023: Αγνοείται η ντροπή του Έλληνα ψηφοφόρου – Χάθηκε στις Σέρρες

 


Ένας λαός αναίσθητος επιβραβεύει τους ολετήρες του - Κορυφαία ντροπή των εκλογών, η επανεκλογή του Κώστα Αχ. Καραμανλή στις Σέρρες



Εκλογές 2023 – Σέρρες – Καραμανλής: Οι κάλπες της 21ης Μαΐου έδωσαν όντως κάποια ηχηρά μηνύματα, άλλα δεν είναι αυτά που διέκριναν οι νικητές και οι ηττημένοι της πεντακομματικής Βουλής. Ο ελληνικός λαός έδειξε πως παραπαίει μεταξύ ολικής διαφθοράς και αδιαφορίας, και απλά εξέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον πιο σταθερό και δοκιμασμένο διαφθορέα του.

Η πλειοψηφία αυτών που πήγαν να ψηφίσουν «συναισθηματικά», έκριναν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρει σε τίποτα από τη ΝΔ. Έτσι, συμπαρατάχθηκαν με τον γαλάζιο κομματικό στρατό (και με τον πράσινο δευτερευόντως), και με την αμέριστη βοήθεια των «καναπεδάτων» της αποχής, εκτίναξαν τα νούμερα της ΝΔ, αφού δεν διέκριναν δεύτερο πόλο που να αξιώνει τον ρόλο της αντιπολίτευσης.

Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Παλαμᾶς: Περὶ τῆς Ἀναλήψεως τοῦ Χριστοῦ

 


Η Ανάληψις του Κυρίου

Βλέπετε αὐτὴ τὴ κοινὴ γιὰ μᾶς ἑορτὴ καὶ εὐφροσύνη, τὴν ὁποία ὁ Κύριός μας Ἰησοῦς Χριστὸς ἐχάρισε μὲ τὴν ἀνάσταση καὶ ἀνάληψή του στοὺς πιστούς; Ἐπήγασε ἀπὸ θλίψη.

Βλέπετε αὐτὴ τὴ ζωή, μᾶλλον δὲ τὴν ἀθανασία; Ἐπιφάνηκε σὲ μᾶς ἀπὸ θάνατο.

Βλέπετε τὸ οὐράνιο ὕψος, στὸ ὁποῖο ἀνέβηκε κατὰ τὴν ἀνύψωσή του ὁ Κύριος καὶ τὴν ὑπερδεδοξασμένη δόξα ποὺ δοξάσθηκε κατὰ σάρκα; Τὸ πέτυχε μὲ τὴ ταπείνωση καὶ τὴν ἀδοξία. Ὅπως λέγει ὁ ἀπόστολος γι’ αὐτόν, «ἐταπείνωσε τὸν ἑαυτὸ του γενόμενος ὑπήκοος μέχρι θανάτου, καὶ μάλιστα σταυρικοῦ θανάτου, γι’ αὐτὸ κι’ ὁ Θεὸς τὸν ὑπερύψωσε καὶ τοῦ χάρισε ὄνομα ἀνώτερο ἀπὸ κάθε ὄνομα, ὥστε στὸ ὄνομα τοῦ Ἰησοῦ νὰ καμφθεῖ κάθε γόνατο ἐπουρανίων καὶ ἐπιγείων καὶ καταχθονίων καὶ νὰ διακηρύξει κάθε γλώσσα ὅτι ὁ Ἰησοῦς Χριστὸς εἶναι ὁ Κύριος σὲ δόξα Θεοῦ Πατρός».(Φιλιπ. 2: 8-11).

Μια σχολική μέρα σε ένα δυστοπικό σχολείο του μέλλοντος! – Ταινία μικρού μήκους

 


Μια συγκλονιστική ολιγόλεπτη ταινία για την εκπαίδευση: «2054, Μάϊος»

Η ταινία περιγράφει μια σχολική μέρα σε ένα δυστοπικό σχολείο του μέλλοντος. Μια σειρά από γεγονότα έγιναν το όχημα για να επικρατήσει ένα καθεστώς όπου δεν υπάρχουν ελευθερίες για το λαό, όπου όλα λογοκρίνονται και δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της εξουσίας και αυτών που την ασκούν.

Με την άδεια της Κεραμέως προβάλλεται στα σχολεία η ταινία με ερωτικές σκηνές μεταξύ ανήλικων αγοριών

Η ταινία περιλαμβάνεται στο... εκπαιδευτικό υλικό που διατίθεται στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό σε σχολείο της Αθήνας, όπου μια δασκάλα έδειξε σε μαθητές δημοτικού την ταινία «Τα αγόρια στο ντουζ», στην οποία προβάλλονται σκηνές με ερωτικές σκηνές ανάμεσα σε ανήλικα αγόρια.

«Οικογένεια... "Δίχως λουλούδια και παιδιά, ποια θα 'χε ο κόσμος ομορφιά;"»! σειρά εβδομαδιαίων εκπομπών της Π.Ε.ΦΙ.Π.




https://youtu.be/ONzeQSU1csE



«Οικογένεια... "Δίχως λουλούδια και παιδιά, ποια θα 'χε ο κόσμος ομορφιά;"»! 
Σεζόν 2η - Επεισόδιο 34ο: «Γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια;».

 Σε αυτή τη σειρά εβδομαδιαίων εκπομπών της Π.Ε.ΦΙ.Π., οι καλεσμένοι μας δίνουν πολύτιμες συμβουλές γύρω από το παιδί και την οικογένεια. 
Παρουσιάζει η Ιωάννα Σκαρλάτου, Ψυχοπαιδαγωγός Παιδιών και Εφήβων, εκπαιδευτικός, δημοσιογράφος. 
Καλεσμένος ο δικηγόρος κ. Χαράλαμπος Άνδραλης. 

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Και τώρα, που αυτοί που ήταν να μιλήσουν, μίλησαν. - Ελευθέριος Ελευθεριάδης


Και τώρα, που αυτοί που ήταν να μιλήσουν, μίλησαν.

Τώρα που αυτά που είχε καθένας μας να σκεφτεί τα σκέφτηκε.
Τώρα που έγινε ό,τι έπρεπε να γίνει…

Τώρα τι;
Τώρα πιστεύουμε ότι θα λυθούν, ως δια μαγείας όλα μας τα προβλήματα;
Η μήπως νομίζουμε ότι θα δούμε άσπρη μέρα;

Αν δεν αλλάξουμε ζωή, αν δεν αλλάξουμε εξ ολοκλήρου ήθος, θα συνεχίσουμε να μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά μέσα στο βούρκο, ασχέτως με το ποιος μας οδηγεί.
«Θα σας δώσω άρχοντες, ανάλογα με την καρδιά σας».*

Όταν ο άνθρωπος συνειδητοποιήσει ότι χρειάζεται στη ζωή του περισσότερο Θεό, εκεί είναι που ξεκινά η πραγματική η αλλαγή.
Εκεί είναι που ξεκινά η πραγματική ελευθερία.

Χριστός Ανέστη.

Ψυχολόγος Ελευθεριάδης Ελευθέριος

Ἀντιβλασφημικὸς ἀγὼν - Α † Ο

Α † Ο. Τί σημαίνει |ἡ περίεργος αὐτὴ ἐπιγραφὴ τοῦ ἄρθρου; Ἀλλὰ πρίν, ἀγαπητοί, δώσωμεν τὴν ἐξήγησιν τοῦ συμπλέγματος τῶν δύο αὐτῶν ψηφίων τῆς Ἑλληνικῆς ἀλφαβήτου, ποὺ ἔχουν ἐν μέσῳ αὐτῶν τὸν Τίμιον Σταυρόν, ἄς γράψωμεν ὀλίγας γραμμὰς σχετικῶς μὲ τὴν αἰτίαν, ἡ ὁποία ἐδημιούργησε τὸ Α † Ο.

Πρὸ 40 ἐτῶν εἰς τὴν Μακεδονίαν μας, τὴν ἀλύτρωτον τότε θυγατέρα τῆς Ἑλλάδος, ἤνθει τὸ οὐράνιον φυτόν, ποὺ λέγεται εὐσέβεια. Ἐμοσχοβόλει ὁ τόπος. Ὑπῆρχε φόβος Θεοῦ. Τὸ ὄνομα τοῦ Κυρίου ἦτο λατρευτόν. Καὶ μόνον ἡ καμπάνα, ποὺ ἐκτύπα εἰς τὴν σκλαβωμένην χώραν, ἔκαμνε τοὺς Μακεδόνας νὰ ριγοῦν ἀπὸ συγκίνησιν, καὶ ἀπὸ τὰ βάθη τῆς καρδίας των μυστικαὶ προσευχαὶ νʼ ἀνέρχωνται πρὸς τὸν Πλάστην˙ «Κύριε! Ἰδὲ τὴν κάκωσιν τοῦ λαοῦ σου. Ἐλευθέρωσέ μας. Ἕνωσε καὶ πάλιν τὴν Μακεδονίαν μὲ τὴν μητέρα Ἑλλάδα». Οἱ Μακεδόνες προσηύχοντο. Προσηύχοντο ἡμέραν καὶ νύκτα. Προσηύχοντο μὲ δάκρυα, καὶ τὰ πύρινα δάκρυά των ἀνεμίγνυον μὲ τὰ αἵματα τῶν ἡρωϊκῶν παιδιῶν τῆς Μακεδονίας, ποὺ ἐθυσιάζοντο διὰ τὴν πίστιν τοῦ Χριστοῦ. Εἰς τὴν μαρτυρικὴν αὐτὴν γῆν οὐδεὶς ἐβλασφήμει τὰ Θεῖα. Νὰ βλασφημήσῃ; Ἀλλὰ θὰ ἦτο προτιμότερον νὰ πέσουν ἐπάνω του τὰ Μακεδονικὰ βουνὰ καὶ νὰ τὸν συνθλίψουν, παρὰ νὰ βλασφημήσῃ καὶ νʼ ἀντικρύσῃ τὴν ἀγανάκτησιν ὅλων τῶν συγχωριανῶν του, καὶ αὐτῶν τῶν στενοτέρων συγγενῶν του. Χίλια στόματα θὰ ἤνοιγον διὰ νὰ διαμαρτυρηθοῦν διὰ μίαν καὶ μόνον βλασφημίαν καὶ νʼ ἀνακαλέσουν τὸν ἀσεβῆ εἰς τὴν θέσιν του. Καὶ αὐτοὶ ἀκόμα οἱ ἀλλόθρησκοι κατακτηταὶ τῆς Μακεδονίας, οἱ προσκυνοῦντες τὴν ἡμισέληνον, ἠσθάνοντο ἀποτροπιασμὸν ὅταν ἤκουον βλασφημίαν, καὶ ἐπέπληττον καὶ ἐτιμώρουν τοὺς βλασφήμους.

ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (40. ΠΩΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΦΛΩΡΙΝΑ)

ΙΔΡΥΜΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ



Γεώργιος Χ. Μόδης

Εκλεκτά Διηγήματα: 40. ΠΩΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΦΛΩΡΙΝΑ


    Η Φλώρινα ήταν άνω κάτω. Ο τουρκικός στρατός υποχωρούσε απʼ το Μοναστήρι ύστερα από τριήμερη μάχη με τους Σέρβους και έφευγε για την Κορυτσά και τα Γιάννινα. Άλλος στρατός έφευγε μπροστά στους Έλληνες απʼ το Σόροβιτς και το Γκορνίτσοβο. Φάλαγγες πεζικού, κανόνια, άλογα, μεταγωγικά, αστυνομικοί, χωροφύλακες, πυροβολητές χωρίς κανόνια, φαντάροι χωρίς τουφέκια, άνθρωποι και ζώα όλοι ανακατωμένοι, κατατσακισμένοι, αποκαρδιωμένοι, με τη σφραγίδα της ήττας στα σκυμμένα κεφάλια τους, περνούσαν σε διαδοχικά και ατέλειωτα μπουλούκια χωρίς καμιά τάξη και σειρά. Τα αξιοθρήνητα λείψανα του υπερήφανου Αυτοκρατορικού στρατού ένα πια σκοπό είχαν: Τη φυγή. Εστάθμευαν στη Φλώρινα νʼ ανασάνουν και να βρουν πριν πάρουν τον απότομο ανήφορο για το Πισοδέρι και έχαναν και τη λίγη συνοχή που είχαν. Όσοι χριστιανοί στρατιώτες είχαν απομείνει ακόμα στους λόχους κοίταζαν να τρυπώσουν σε κανένα χριστιανικό σπίτι. Μαζί τους προσπαθούσαν να κρυφθούν για να αιχμαλωτισθούν και οι Τούρκοι έφεδροι απʼ τα Βοδενά, τη Βέροια και τʼ άλλα μέρη που είχε καταλάβει ο ελληνικός στρατός. Τι θα πήγαιναν να κάνουν στα άξενα και χιονισμένα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας; Είχαν τα σπίτια τους, τις οικογένειές τους, που ο Αλλάχ μόνον ήξερε σε τι κατάσταση βρίσκονταν τώρα που ο τόπος έπεσε στα γκιαούρικα χέρια.

Εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ι.Ν Αναλήψεως του Κυρίου Αχλάδας



Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών χριστιανών ότι την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 εορτή της ενδόξου Αναλήψεως του Παντοκράτορος Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο ιερός μας ναός πανηγυρίζει. 

Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών έχει ως εξής: 

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 

6:45 μ.μ Απόδοσις του Πάσχα 

7:00 μ.μ Μέγας Πανηγυρικός Πολυϊερατικός Εσπερινός και Αρτοκλασία 

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

7:30-10:30 Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου Κηρύγματος 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα παρατεθεί γεύμα και διάφορα εδέσματα προς όλους τους προσκυνητές 

Με τιμή το εκκλησιαστικό συμβούλιо

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος: Μπορεί το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα να σου δίνει το λόγο κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά κάθε μέρα δεν έχουμε γόνατα;

Μήν τά ρίξεις ολα στό Θεό και εσύ κοιμάσαι καί ροχαλίζεις… (Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος)
π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος


«Μπορεί το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα να σου δίνει το λόγο κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά κάθε μέρα δεν έχουμε γόνατα;

Ποιοι είναι πιο ισχυροί;

Οι λίγοι που κυβερνούν ή οι πολλοί με τα γόνατα;

Αυτό γιατί το ξεχάσαμε;

…Αν δεν πιστεύουμε πως τα γόνατα των πολλών θα αλλάξουν αυτόν τον τόπο, ε, τότε δεν μπορούμε να ανήκουμε σ’ αυτόν τον τόπο …” »



+ π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος (10/9/2018)

Αν τα συνδυάσουμε αυτά τα δύο θα δούμε πολλά καλά στον κόσμο μας….. Όχι ραθυμία, μην καθεύδεις αλλά σήκω και γονάτισε, προσευχήσου και ο Θεός θα ανταποδώσει την αξία του κόπου σου…

πηγή: https://immorfou.org.cy/

Η οικογένεια είναι πράξη αντίστασης!

 


Σου είπαν ότι ευτυχία είναι να είσαι εσύ καλά, αδιαφορώντας για το εμείς. Βάφτισαν την καριέρα ζωή και υποχρέωσαν το ανδρόγυνο να βλέπεται στη χάση και στη φέξη…

Νίκος Συρίγος

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας. Μην περιμένεις να το δεις παντού. Κι αυτό από μόνο του θα πρέπει να σε πονηρέψει. Γιατί άραγε μια μέρα που υμνεί το πρώτο κύτταρο, το θεμέλιο λίθο της ανθρωπότητας, να μην προβάλλεται όπως της πρέπει; Γιατί η οικογένεια, όπως την έμαθαν γενιές και γενιές, όπως κράτησε όρθια τούτη τη χώρα, πρέπει πάση θυσία να ξεχαστεί στο χρόνο. Να αντιμετωπίζεται ως αναγκαίο κακό ή στην καλύτερη… ντεμοντέ, ώστε οι νεότεροι να πάνε σε άλλες επιλογές που θα είναι «τρέντι» και «ιν». Η οικογένεια είναι πια για τη νέα τάξη πραγμάτων ο ορισμός της οπισθοδρόμησης. Είναι υπεύθυνη για όλα τα δεινά του ανθρώπου! Κι ας αποτελεί το μόνιμο καταφύγιο σου για να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες της ζωής. Από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη. Ο μπαμπάς, η μαμά, τα παιδιά και τα εγγόνια. Δεσμοί αίματος και σχέσεις αγάπης. Η θυσία του ενός για τον άλλον. Το εμείς αντί του εγώ. Όλα αυτά που πια στα μαθαίνουν ως μελανά σημεία μιας κοινωνίας που μπασταρδεύοντας έννοιες και λέξεις επιδιώκει την απομόνωση. Και η οικογένεια αυτό ακριβώς χαλάει. Την κοινωνία του ενός. Του εγώ.

"Η Απόφαση" μια ταινία μικρού μήκους για την αγέννητη ζωή.

 

https://youtu.be/lQKbi728qvQ


Η Απόφαση (МАМА Я ВЫРАСТУ?)

Ρωσική ταινία βασισμένη σε πραγματική ιστορία. Μέσα από απίθανα γεγονότα δικαιώνεται η απόφαση μιας νέας γυναίκας να φέρει στη ζωή το παιδί της!

πηγή: ethniki-paideia.blogspot.com

Το όπλο με το οποίο κυβερνάει η νέα τάξη τον κόσμο

 


σχόλιο Γ.Θ: Όταν λέω σε άτομα που γνωριζόμαστε για πρώτη φορά ότι στο σπίτι μου δεν έχω τηλεόραση από το 2006 και ότι αυτό δεν οφείλεται επειδή δεν έχω λεφτά να πάρω, τότε όλοι τους, με κοιτάζουν λες και είμαι εξωγήινος και τελικά... δεν έχουν άδικο. Όσοι θέλουμε να είμαστε με τον Χριστό ανήκουμε σε ένα άλλο κόσμο, έξω από την Γη. Στον Ουρανό...


''Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...'' ~ Ουμπέρτο Έκο.
Ησύχασε, μην σκέφτεσαι, υπάκουσε, πλήρωσε του φόρους σου, μην αντιδράς.(...) Οι ηγέτες σου ξέρουν, θα πράξουν για το ''καλό σου'', εχε τούς εμπιστοσύνη, μην είσαι αχάριστος...
Πάρε smartphone, εμβολιάσου, πάρε smart-card id, πλήρωσε ανέπαφα, φόρα τη μάσκα σου, κάνε και πέμπτο εμβόλιο, σκέψου το ενδεχόμενο να βάλεις ενα τσιπάκι στο μέλλον, έτσι θα είσαι ασφαλής, δεν θα υπάρχει τρομοκρατία, θα σε φροντίσουμε... εργαζόμαστε για σένα, για το ''καλό σου'', για μια νέα τάξη πραγμάτων, υπάκουσε... (...)

πηγή: https://yiorgosthalassis.blogspot.com/