Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Ξέρεις τι δεν έχω συναντήσει; - Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος


Ξέρεις τι δεν έχω συναντήσει;

Ξεκούραστη γυναίκα.

 

Γυναίκα που να έχει το κεφάλι της άδειο από χίλιες σκέψεις και υποχρεώσεις.

Γυναίκα που να μην τρέχει για δουλειές, διαβάσματα, πτυχία, παιδιά, σκυλιά, γατιά…

Γυναίκα που να έχει πρόγραμμα. Γυναίκα που να τα έχει όλα ρυθμισμένα -όπως σε κάτι ταινίες ή σε διαφημίσεις-.

Δεν έχω συναντήσει γυναίκα που να μου πει, ”Βαριέμαι. Δεν ξέρω τι να κάνω με τον χρόνο μου”.

Δεν έχω συναντήσει γυναίκα, που τον καφέ και το τσιγάρο της να μην τα κάνει στη ζούλα. Στα κλεφτά.

 

Και έτσι που λες, καταλήγω στο εξής συμπέρασμα:

Ή εγώ πολλές γυναίκες δεν συνάντησα, ή πρέπει όλοι μας να αρχίσουμε, να ξεκουράζουμε τις γυναίκες λίγο παραπάνω

 

Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος, Ψυχολόγος M.Sc.

π. Συμεών Κραγιοπούλου (†) Πνευματικὰ Μηνύματα 2021

 


Άξιοι Ιερείς που τολμούν να ορθώσουν λόγο αληθείας

 Μέρος 2ο

πηγή: https://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Εκείνος πού φροντίζει να ανατείλει αύριο το πρωί ο ήλιος στη συγκεκριμένη ώρα και στο συγκεκριμένο δευτερόλεπτο, θα φροντίσει όλες τις δικές σας μικρές στεναχώριες. Περισσότερη πίστη, λιγότερη στεναχώρια

 


Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

Όσο λιγότερη πίστη έχουμε, τόσο περισσότερη είναι η στεναχώρια μας. Μια από τις σπουδαιότερες ωφέλειες της πίστης είναι η απελευθέρωση του άνθρωπου από τις πολλές στεναχώριες. Όσο το παιδί γνωρίζει πώς υπάρχει ο πατέρας, πού φροντίζει για το σπίτι και για όλες τις δουλειές του σπιτιού, κάθε στεναχώρια του τελειώνει γρήγορα με τραγούδι. Μόλις όμως χαθεί αυτή η αίσθηση, σωπαίνει το τραγούδι! Τότε το παιδί αισθάνεται ορφανό και μόνο, περιτριγυρισμένο από στεναχώριες, αισθάνεται περιτριγυρισμένο από ένα σμήνος σφίγγες.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

π. Συμεών Κραγιοπούλου (†) Πνευματικὰ Μηνύματα 2021


 

Γέροντας Εφραίμ Αριζόνας: «Ο διάβολος λυσσάει τη Σαρακοστή των Χριστουγέννων»

 


ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 17/12 (ΧΩΡΙΣ ΨΑΡΙ Κ.Α) ~ΑΕΙΜΝ. ΓΕΡΟΝΤΑΣ π. ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ: «Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΛΥΣΑΕΙ ΤΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!»

Εντείνεται από σήμερα (17/12) η Νηστεία των Χριστουγέννων και οι πιστοί συνεχίζουν πιο »αυστηρά» με ευλάβεια την νηστεία που η Εκκλησία μας προτείνει. Ο διάβολος όμως που νηστεύει και αγρυπνά 365 μέρες τον χρόνο λυσσά κυριολεκτικά αυτήν την περίοδο.

Φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οι έριδες, οι τσακωμοί, οι πειρασμοί, οι αναποδιές και ότι άλλο σκαρφίζεται ο μισάνθρωπος σατανάς αυξάνονται αυτήν την περίοδο. Στόχος του πονηρού να μας αποδιοργανώσει, να μας εκνευρίσει, να μας κάνει να ξεχάσουμε πως αυτή η περίοδος είναι περίοδος συμφιλίωσης με Θεό και ανθρώπους.

Ένα πράγμα να θυμάστε.

Τέτοιους Ιερείς χρειάζεται η Ελλάδα

 

Μέρος 1ο-

Ο Κύκλος αποτελείται από 7 Βίντεο με τα κυριότερα αποσπάσματα από ομιλίες. 

πηγή: https://yiorgosthalassis.blogspot.com/

π. Συμεών Κραγιοπούλου (†) Πνευματικὰ Μηνύματα 2021

 


Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης: “Ἀνάγκη γιά ὑπεράσπιση τοῦ Συντάγματος”

Ἐκπομπή μέ τόν π. Ἀρσένιο Βλιαγκόφτη πού μεταδίδεται ἀπό τά κανάλια Altas TV καί Ἀχελῶος TV (Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021)


πηγή: https://www.triklopodia.gr/

"Μή μεταβάλλετε τόν οἶκο τοῦ πατρός μου εἰς ἐμπορικόν κατάστημα".

 


Γεώργιος Ιωάννου

 "Μή μεταβάλλετε τό σπίτι τοῦ πατέρα μου εἰς ἐμπορικόν κατάστημα." (Ἰωάν. β΄16, Ἑρμηνεία Π.Τρεμπέλα)

Αὐτά εἶναι τά λόγια τοῦ Χριστοῦ ὃταν εἶδε ἐμπόρους εἰς τόν ἱερόν περίβολον(!) τοῦ Ναοῦ τῶν Ἱεροσολύμων.

Ὠνόμασε τόν ναόν "οἶκον τοῦ πατρός μου", δηλαδή "Οἶκον τοῦ Θεοῦ". 

Ὁ ναός τῶν Ἱεροσολύμων στάθηκε τό πρότυπο τῶν χριστιανικῶν ναῶν.

Ὁ χριστιανικός ναός ὀνομάζεται "Οἶκος Θεοῦ".

Εἶναι ὁ τόπος ὁ ἀφιερωμένος στή λατρεία τοῦ Θεοῦ.

καί στό ἒργο τοῦ Θεοῦ καί ἑπομένως ἀνήκει κατ΄ἐξοχήν στόν Θεόν.

Οι άγιοι Ιωακείμ και Άννα: το απαθέστερο ζευγάρι (του Αγ. Παϊσίου)

 


“Οι Άγιοι Θεοπάτορες μετά από θερμή προσευχή στον Θεό να τους χαρίσει παι­δί, συνήλθαν όχι από σαρκική επιθυμία, άλλα από υπακοή στον Θεό. Aυτό το γεγονός το είχα ζήσει στο Σινά.” 

-Γέροντα, πέστε μας για την Άγια Άννα και τον Άγιο Ιωακείμ, τους Θεοπάτορες. 

– Από μικρός είχα σε μεγάλη ευλάβεια τους Αγίους Θεοπάτορες. Μάλιστα είχα πει σε κάποιον ότι, όταν με κάνουν καλόγερο, θα ήθελα να μου δώσουν το όνομα Ιωακείμ. Πόσα οφείλουμε σ’ αυτούς! Οι Άγιοι Ιωακείμ και Άννα είναι το απαθέστερο ανδρόγυνο που υπήρξε ποτέ. Δεν είχαν καθόλου σαρκικό φρόνημα. 

Δύο χρόνια από την κοίμηση του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας – Ο Γέροντας που μετέτρεψε τις ερήμους σε «αγιασμένους τόπους» (Βίντεο – Αφιέρωμα)

 


Ο μακαριστός και χαρισματικός Γέροντας Εφραίμ (1928 – 8 Δεκεμβρίου 2019), ο Γέροντας της απανταχού Ορθοδοξίας, της Ελλάδας και της Αριζόνας, εκτός από τους διδακτικούς και ωφέλιμους λόγους του, άφησε σε τούτο τον άστατο κόσμο ως ιερή παρακαταθήκη 19 Μοναστήρια, τα οποία όπως και ο φιλόθεος ιδρυτής τους, εκπέμπουν το γνήσιο και ανόθευτο φρόνημα της Εκκλησίας ασκώντας ταυτόχρονα και φιλανθρωπικό έργο στην αμερικάνικη ήπειρο, ακόμη και μετά την κοίμηση του.

Γρηγόριος Παπαφλέσσας, ο ρασοφόρος αγωνιστής. Γράφει ο Παναγιώτης Μυργιώτης

Ο γενναίος μαχητής Παπαφλέσσας προσφέρει τη ζωή του για την ελευθερία του υπόδουλου Ελληνισμού και Ορθοδοξίας στο Μανιάκι

Γρηγόριος Παπαφλέσσας, ο ρασοφόρος αγωνιστής και μάρτυρας της ελευθερίας της Ελλάδος. Σημαντικός πολεμιστής της παλιγγενεσίας του 1821. Πρόσφερε ολοκαύτωμα τον εαυτό του στον αγώνα για του Χριστού την πίστη την αγία και της Ελλάδος την ελευθερία. Ηρωικά πολέμησε στο Μανιάκι, έπεσε μαχόμενος και πέρασε στο πάνθεο των ηρώων.

Το πραγματικό ή το κατά κόσμον όνομα του Παπαφλέσσα ήταν Γεώργιος Δικαίος του Δημητρίου, ένα από τα 28 παιδιά του πατέρα του. Το δε Φλέσσας πιθανολογείται ότι είναι παραφθορά του Εφέσιος ή Εφεσαίος. Έτσι ο παπάς Φλέσσας έγινε Παπαφλέσσας. Τόπος γεννήσεώς του καταγράφεται το χωριό Πολιανή Μεσσηνίας και έτος γεννήσεως το 1786 ή 1788. Φοίτησε στη περίφημη σχολή της Δημητσάνας αλλά δεν την τελείωσε. Το έτος 1816 προσέρχεται στον μοναχισμό και μονάζει στο μοναστήρι της Παναγιάς της Βελανιδιάς στην Καλαμάτα και λαμβάνει το όνομα Γρηγόριος. Πνεύμα ατίθασο έρχεται σε σύγκρουση με τον επίσκοπο Μονεμβασιάς και φεύγει από το μοναστήρι και καταφεύγει στο μοναστήρι της Ρεκίτσας. Εκεί έρχεται σε αντιπαράθεση με τούρκο της περιοχής για τα περιουσιακά στοιχεία της μονής και καταφεύγει στη Ζάκυνθο. Την εποχή αυτή στη Ζάκυνθο διαβιεί ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με τον οποίο γνωρίζεται και γίνονται φίλοι. Στην Κωνσταντινούπολη, αργότερα, χειροτονείται αρχιμανδρίτης από τον πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε΄. Ο Αναγνωστόπουλος τον μυεί στη Φιλική Εταιρεία στις 18 Ιουνίου 1818 και υπογράφει τα έγγραφα της εταιρείας ως Αρμόδιος και ως διακριτικά χρησιμοποιεί τα αρχικά ΑΜ. Τον Μάιο του 1820 με τον Γεώργιο Λεβέντη στο Βουκουρέστι συντάσσουν το «Σχέδιον Γενικόν». Ο Παπαφλέσσας προτείνει στον Αλέξανδρο Υψηλάντη την έναρξη της επανάστασης στην Πελοπόννησο και την παρουσιάζει έτοιμη για αυτό τον σκοπό, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα. Η σύσκεψη του Ισμαηλίου αποφασίζει να σταλεί ο Παπαφλέσσας στην Πελοπόννησο ως εκπρόσωπος του Αρχηγού.

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Άγιος Αμβρόσιος επίσκοπος Μεδιολάνων: Ο Ασυμβίβαστος Επίσκοπος

 



ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού

Η Δυτική Εκκλησία, όσο ήταν ορθόδοξη, είχε αναδείξει μεγάλες πατερικές μορφές, εφάμιλλους των αγίων Πατέρων της Ανατολής. Επειδή μιλούσαν την λατινική γλώσσα, τους ονομάζουμε Λατίνους Πατέρες. Ένας από αυτούς υπήρξε ο άγιος Αμβρόσιος επίσκοπος Μεδιολάνων, του σημερινού Μιλάνου της Ιταλίας.

Γεννήθηκε περί το 340 στην πόλη Τρέβηρα της Γερμανίας. Ο πατέρας του ονομαζόταν Αμβρόσιος και ήταν ένθερμος χριστιανός και ανήκε σε ευγενή οικογένεια. Μάλιστα η οικογένειά του είχε καταλάβει ύπατα πολιτικά αξιώματα. Ο ίδιος ήταν διοικητής της Γαλλίας. Όταν πέθανε ο πατέρας του ήταν ακόμη παιδί και η μητέρα του εγκαταστάθηκε στη Ρώμη, όπου αφιερώθηκε στην επιμέλεια του παιδιού της. Είχε την ευχέρεια να του δώσει σπουδαία μόρφωση, μα περισσότερο από την κοσμική γνώση φρόντισε να τον μορφώσει πνευματικά. Τον κατήχησε στην χριστιανική πίστη και του δίδαξε τις χριστιανικές αρετές.

Ν. ΔΑΠΕΡΓΟΛΑΣ, «ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ»

 


Μιλώντας μέ μερικούς φίλους αὐτές τίς μέρες, εἶδα μέσα στά μάτια καί στίς λέξεις τους κάποια ἀποθάρρυνση. Κάποια αἴσθηση ματαιότητας, κάποια παραδοχή ὅτι ἡ πολυπόθητη ἔξοδος ἀπό τόν ἐφιάλτη ἴσως καί νά μήν ἔρθει ποτέ καί ὅτι ἔτσι θά βαδίζουμε ἕως τόν πλήρη ἐξανδραποδισμό καί ὁριστικό ἀφανισμό μας. Καί εἶναι ἀλήθεια ὅτι ὄντως εἶναι τόσο ζοφερό τό τοπίο γύρω μας καί τόσο ὁρατός ὁ θριαμβεύων φασισμός, πού νά μήν ἀφήνουν ἀνθρωπίνως καί πολλά περιθώρια αἰσιοδοξίας.

Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς: Εις την ιστορίαν του ανθρωπίνου γένους υπάρχουν τρεις κυρίως πτώσεις:

 


Εις την ιστορίαν του ανθρωπίνου γένους υπάρχουν τρεις κυρίως πτώσεις:

του Αδάμ, του Ιούδα και του Πάπα. 

Η ουσία της πτώσεως εις την αμαρτίαν είναι πάντοτε η ίδια: 

Το να θέλει κανείς να γίνει καλός δια του εαυτού του. 

Το να θέλει κανείς να γίνει τέλειος δια του εαυτού του. 

Το να θέλει κανείς να γίνει Θεός δια του εαυτού του. 

Αλλά τοιουτοτρόπως ο άνθρωπος ασυναισθήτως εξισούται με τον διάβολο. 

Διότι και αυτός ήθελε να γίνει Θεός δια του εαυτού του, να αντικαταστήσει τον Θεόν με τον εαυτόν του. 

Και εις την υψηλοφροσύνην του αυτήν δια μιας έγινε διάβολος, τελείως κεχωρισμένος από τον Θεόν και όλος εναντίον του Θεού. 

πηγή: https://simeiakairwn.wordpress.com/

Συνέντευξη του Παππούλη που αντιστάθηκε στο θηρίο του Βατικανού

 


π. Ιωάννης Διώτης

σχόλιο Γ.Θ : Έτσι θα σπρώχνανε και θα προπηλάκιζαν και τον Χριστό, αυτά τα καθάρματα που σε έριξαν κάτω παππούλη.
Υπάρχει και Θεός αδέρφια...



https://youtu.be/2tYwRLd2z2w

πηγή: https://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Σουχαρίτ Μπάγκντι: «Σε λίγες ημέρες ανακοινώνουμε τρανταχτές αποδείξεις σύνδεσης θανάτων και εμβολιασμού»

Ακόμα μια συνέντευξη του διάσημου Γερμανού ιολόγου Σουχαρίτ Μπάγντι στον FOCUS FM βγάζει ειδήσεις «βόμβα» και δίνει θάρρος σε όσους ο νους τους έχει σκοτεινιάσει από την πρωτοφανή καθημερινή εκστρατεία τρόμου των καναλιών και της κυβέρνησης.  

 O κορυφαίος επιστήμονας μίλησε για όλα.

«Πρέπει να σας πω ότι σήμερα είναι μια μέρα χαράς για την Ελλάδα», είπε και συνέχισε:

«Στις 3 Νοεμβρίου που μιλήσαμε σας είχα πει ότι είχε προκύψει το θαυμάσιο νέο, ότι μετά από κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο της Pfizer είχε αποδειχθεί ότι ήταν ψευδείς, δεν υπάρχουν καθόλου κλινικές μελέτες που να δείχνουν ότι αυτό το εμβόλιο προστατεύει. Επομένως, είναι ξεκάθαρο ότι η έγκριση θα πρέπει να αποσυρθεί. Εάν αυτό δε συμβεί θα πρέπει οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Αν δεν οδηγηθούν στα δικαστήρια, τότε τα κράτη και οι αρχές που αναγκάζουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, είναι ξεκάθαρο ότι δρουν ως εγκληματικές οργανώσεις.

π. Συμεών Κραγιοπούλου (†) Πνευματικὰ Μηνύματα 2021

 


Η επανεύρεση της χριστιανικής μας ταυτότητας μέσα από το Πνεύμα των Χριστουγέννων

 


"Τα Χριστούγεννα είναι η εορτή της Θείας γεννήσεως του Θεού"

Ο Απ. Παύλος παραγγέλλει στους Χριστιανούς: «Το Πνεύμα μη σβέννυτε», δηλαδή, τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, μη τα σβήνετε και μη τα αχρηστεύετε) (Α΄ Θεσ. 5, 19-20). Καθώς πλησιάζει και φέτος η Μεγάλη Εορτή της Θείας Ενανθρωπήσεως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, πολλοί ορθόδοξοι χριστιανοί φαίνεται να επαναλαμβάνουν μια τεράστια θεολογική παρέκκλιση.

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ο Θαυματουργός

6 Δεκεμβρίου






Ο Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας
Ο Άγιος Νικόλαος, ο Θαυματουργός, γεννήθηκε στα Πάταρα της Λυκίας γύρω στα 250 μ.Χ. από ευσεβείς και πλούσιους γονείς, οι οποίοι τον ανέθρεψαν “εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου”.

π. Συμεών Κραγιοπούλου (†) Πνευματικὰ Μηνύματα 2021

 


Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Αν δεν μιλήσει το στόμα... Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος Ψυχολόγος M.Sc.


Αν δεν μιλήσει το στόμα, θα μιλήσει ο αυχένας. Θα μιλήσει το στομάχι. Η καρδιά. Τα μουδιάσματα. Τα τρέμουλα. Τα πλακώματα στο στήθος…


Αν δεν μιλήσει το στόμα, θα μιλήσουν τα αυτοάνοσα. Και να ξέρεις. Είναι πολλά…

 

Αν δεν μιλήσει το στόμα, θα μιλήσει ο νευρολόγος. Η καρέκλα του ψυχίατρου σου. Το ντιβάνι του ψυχολόγου…

 

Απλά τα πράγματα.

Διάλεξε ποιος θα μιλήσει.


Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος  Ψυχολόγος M.Sc.

Κυριακή Ι΄ Λουκά - Ο άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας για τη θεραπεία της συγκύπτουσας

 


ΚΥΡΙΑΚΗ Ι΄ΛΟΥΚΑ [:Λουκά 13,10-17]

             

   «Καὶ ἰδοὺ γυνὴ ἦν πνεῦμα ἔχουσα ἀσθενείας ἔτη δέκα καὶ ὀκτώ καὶ ἦν συγκύπτουσα καὶ μὴ δυναμένη ἀνακῦψαι εἰς τὸ παντελές (:εκεί βρισκόταν και μία γυναίκα που υπέφερε δεκαοκτώ χρόνια από μια ασθένεια εξαιτίας κάποιου πονηρού πνεύματος. Και γι’ αυτό ήταν σκυμμένη διαρκώς με κυρτωμένο το σώμα της και δεν μπορούσε καθόλου να σηκώσει όρθιο το κεφάλι της)»[Λουκ.13,11].

    Υπήρχε στη Συναγωγή μία γυναίκα που εξαιτίας της ασθένειάς της επί δέκα οκτώ χρόνια ήταν διαρκώς σκυμμένη προς το έδαφος. Και αυτό ωφελεί όχι και λίγο εκείνους που σκέπτονται σωστά· γιατί πρέπει εμείς να συλλέγουμε από παντού αυτό που είναι χρήσιμο. Μπορούμε λοιπόν και από αυτό να δούμε και ότι ο Σατανάς δέχεται πολλές φορές την εξουσία ενάντια σε κάποιους, οι οποίοι προφανώς αμαρτάνουν και αντί των αγώνων της ευσέβειας προτιμούν τη ραθυμία, τους οποίους όταν τους κυριεύσει, τους προκαλεί πολλές φορές τέτοιες σωματικές ασθένειες, επειδή είναι τιμωρός και πολύ σκληρός. Και του επιτρέπει αυτό κατά πολύ μεγάλη οικονομία ο παντεπόπτης Θεός, με σκοπό, καταπονημένοι από το βάρος της δυστυχίας τους, να προτιμήσουν να μεταπηδήσουν προς τα καλύτερα. 

Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ του ΗΓΙΑΣΜΕΝΟΥ // Σκήνωμα Αυτού κ.λπ. (Άγιοι Τόποι, 13.11.2017)


 https://youtu.be/tCw_Ez_nKUs?t=3

Πατέρες της Ι.Μ. Βατοπεδίου ψέλνουν βυζαντινούς ύμνους των Χριστουγέννων

 



Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης. Ο Οικουμενισμός κυριαρχείται από ακάθαρτα πνεύματα.

Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΚΑΘΑΡΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ*

Μαρτυρία π. Ἐφραίμ Κατουνακιώτη στόν καθηγητή κ. Δημ. Τσελεγγίδη

Στή συνέχεια, θά πῶ κάτι, τό ὁποῖο ἔχει νά κάνει μέ προσωπική κατάθεση. Συνδεόμουνα ἐπί δεκαετίες μέ τόν π. Ἐφραίμ τόν Κατουνακιώτη, τοῦ ὁποίου τό ἦθος καί τό φρόνημα εἶναι ἐγνωσμένα. Εἶναι ἐγνωσμένο, ἐπίσης, ὅτι εἶχε κι αὐτός «πνευματική τηλεόραση». Ὅσον ἀφορᾶ ἐμένα, πολλές φορές πήγαινα μέ τήν πρόθεση, νά θέσω κάποια ἐρωτήματα πολύ συγκεκριμένα, μέ μία ἀξιολογική σειρά, καί χρησιμοποιώντας τό δικό μου λεξιλόγιο. Καί ὅταν πήγαινα κοντά του, χωρίς νά τοῦ θέσω κἄν τήν ἐρώτηση, μοῦ ἀπαντοῦσε μέ αὐτήν τή διαδοχή τῶν ἐρωτημάτων πού εἶχα καί μέ τό λεξιλόγιό μου. Τό λέω, ὡς προσωπική πείρα. Δέν ἀποτελεῖ κάτι καινοφανές. Αὐτό συνέβαινε καί μέ πολλούς ἄλλους.

Κάποτε, λοιπόν, νεαρός τότε καθηγητής στή Θεολογική, μιλᾶμε τώρα πρίν ἀπό τριάντα χρόνια, τοῦ εἶπα τό ἑξῆς. Ἐπειδή καί στή Θεολογική Σχολή, ἰδιαίτερα τῆς Θεσσαλονίκης, τό κλῖμα τοῦ Οἰκουμενισμοῦ ἀνθεῖ, εἶχα κάποια ἔντονα προβλήματα καί ἐρωτήματα, ἐπειδή ἔβλεπα νά ἐκπροσωπεῖται ἀπό σεβαστούς, κατά τά ἄλλα, καθηγητές. Φυσικά, τόσο ἡ συνείδησή μου ὅσο καί οἱ γνώσεις μου ἀντιδροῦσαν μέν, ἤθελα ὅμως, πέρα ἀπό τήν ἐπιστημονική μου θέση, νά ἔχω καί τήν χαρισματική ἀπάντηση, πρᾶγμα τό ὁποῖο ἔκανα καί σέ πάρα πολλά ἄλλα θέματα.

Τὰ‘’ἐμβόλια’’ἔναντι τοῦ Covid-Sars 2 ὑπὸ τὸ φῶς τῆς διδασκαλίας τῆς Μιᾶς Ἁγίας Καθολικῆς καὶ Ἀποστολικῆς ὈρθοδόξουἘκκλησίας τοῦ Χριστοῦ

 Τὰ‘’ἐμβόλια’’ἔναντιτοῦCovid-Sars 2   ὑπὸ τὸ φῶς τῆς διδασκαλίας  τῆς Μιᾶς Ἁγίας Καθολικῆς καὶ Ἀποστολικῆς  Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ


‘’ἔλαιον δὲ ἁμαρτωλοῦ

μὴ λιπανάτω τὴν κεφαλήν μου’’

Ψαλμ.140,5

π.  Στυλιανὸς Ἐμμ. ΚαρπαθίουMD-PhD

Πρεσβύτερος

Ἰατρός- Ψυχίατρος

Διδάκτωρ Βιοηθικῆς Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν

 


Άλλη μια αποκαλυπτική συνέντευξη του κ. Κωνσταντίνου Βαθιώτη



 

π. Συμεών Κραγιοπούλου (†) Πνευματικὰ Μηνύματα 2021