Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Φοβερό όραμα ασκητού για τον Τίμιο Σταυρό, σε καιρό αποστασίας



Στις αρχές του 7ου μ.Χ. αιώνος και πιο συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 614 μ.Χ., στην "έρημο" της Παλαιστίνης, ασκήτευε κάποιος ασκητής ευλαβέστατος, που είχε και δώδεκα υποτακτικούς.

Κάποιο πρωί, μετά την Θεία Λειτουργία, τους μάζεψε όλους γύρω του και τους είπε τα εξής:
Παιδιά μου, την προηγουμένη νύκτα είδα ένα φοβερό όραμα. Είδα ότι βρέθηκα στο άγιο Θυσιαστήριο του πανσέπτου ιερού Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα. Γύρω από την αγία Τράπεζα ήσαν αρκετοί αρχιερείς, πολλοί ιερείς, έγγαμοι και άγαμοι, και αρκετοί διάκονοι, πανέτοιμοι για την Θεία Λειτουργία. Ο δε κυρίως Ναός ήτο γεμάτος από μοναχούς και χριστιανούς.

Ξαφνικά, με πολύ μεγάλη βοή άρχισε να εισέρχεται από την κεντρική είσοδο του Ναού ένας βρωμερός χείμαρος, γεμάτος ακαθαρσίες και περιττώματα, που πλημμύρισε ολόκληρο το δάπεδό του, βρωμίζοντας τους πάντες και τα πάντα. Και αφού η βρωμερή και δυσώδης αυτή ακαθαρσία κάλυψε ολόκληρο τον Ναό, άρχισε κατόπιν διά μέσου της Ωραίας Πύλης να εισέρχεται και στο άγιο Βήμα και να κυκλώνη το κάτω μέρος της αγίας Τραπέζης. Οι χριστιανοί και μοναχοί μέσα στον κυρίως Ναό αλλά και όλοι οι Λειτουργοί, αρχιερείς, ιερείς και διάκονοι, λερώθηκαν όχι μόνο στα πόδια τους αλλά και στα λειτουργικά τους άμφια, αφού η ακαθαρσία έφθασε μέχρι τα γόνατά τους.

Σκοπεύουν να κόψουν και την προσευχή στα σχολεία;

 


Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Ο Σεπτέμβριος είναι ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου. Αρχή του Εκκλησιαστικού έτους, της Ινδίκτου, αλλά αρχή και του σχολικού έτους.

Οι εποχές έχουν αλλάξει. Κάποιες συνήθειες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν. Οι συνθήκες που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρες.

Το πρώτο κουδούνι για την νέα σχολική χρονιά θα χτυπήσει για τους μαθητές και τις μαθήτριες την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Τα παιδιά μας θα επιστρέψουν στα θρανία ύστερα από μια δύσκολη χρονιά.

Μια χρονιά που υποχρεώθηκαν να παραμείνουν το μεγαλύτερο διάστημα κλεισμένα στα σπίτια τους, κάνοντας τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση.Η χρόνια πέρασε δηλαδή ανέφελα αφού τα περισσότερα παιδιά λένε αυτό δεν ήταν σχολείο.

Πνευματικὰ μηνύματα (π. Συμεών Κραγιοπούλου)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021


ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ἁγίου Αὐτόνομου τοῦ Ἐπισκόπου καὶ Μάρτυρος

Ἁγίου Κουρνούτου τοῦ Ἱερομάρτυρος Ἐπισκόπου Ἰκονίου

Ἁγίου Ἰουλιανοῦ πρεσβυτέρου Ἀγκύρας

Ὁσίου Δανιὴλ ἐκ τῆς Θάσου

Ἁγίου Χρυσοστόμου Ἐπισκόπου Σμύρνης καὶ οἱ σὺν αὐτ Ἁγίοι Ἀρχιερεῖς


Λέει ὁ Χριστός: Οὕτω γὰρ ἠγάπησεν ὁ Θεὸς τὸν κόσμον, ὥστε τὸν υἱὸν αὐτοῦ τὸν μονογενῆ ἔδωκεν, ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται, ἀλλʼ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον. Βλέπετε, δὲν λέει: «Μὴ νοιάζεστε. Ὁ Θεὸς ἔδωσε τὸν Υἱό του, γιὰ νὰ σωθοῦν ὅλοι». Ἀλλὰ λέει: «Ὥστε καθένας ποὺ θὰ πιστέψει σʽ αὐτὸν νὰ μὴ χαθεῖ, ἀλλὰ νὰ ἔχει ζωὴν αἰώνιον».

Ἐδὼ εἶναι τὸ θέμα. Ἄν θελήσουμε νὰ τὰ δοῦμε λίγο καλύτερα, λίγο ἀληθινότερα τὰ πράγματα, νομίζω πὼς δὲν θὰ δυσκολευτοῦμε νὰ διαπιστώσουμε ὅτι δὲν ἔχουμε αὐτὴ τὴν πίστη γιὰ τὴν ὁποία μιλάει ἐδῶ ὁ Χριστός. Καὶ γιʼ αὐτό, ναὶ μὲν ἐλέχθησαν καὶ ἰσχύουν αὐτὰ τὰ λόγια γιὰ τοὺς πάντες καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας, ἀλλὰ στὴν πραγματικότητα οἱ περισσότεροι χριστιανοὶ δὲν ἔχουν μέσα στὴν καρδιά τους αὐτὸ τὸ βίωμα τῆς σωτηρίας.

Δὲν πρέπει λοιπὸν νὰ θορυβηθοῦμε;

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών για την ελευθερία της επιλογής και την μη υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

 


Εδώ και λίγες ημέρες, συμπολίτες μας εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, επειδή αρνούνται να εμβολιαστούν με πειραματικά σκευάσματα των οποίων η ασφάλεια δεν έχει αποδειχθεί. Το πρόσχημα γι’ αυτήν την πρωτόγνωρη βία είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Ωστόσο, πρόσφατα ευρήματα δείχνουν ότι η παρεχόμενη από τα εμβόλια προστασία φθίνει ταχύτατα με αποτέλεσμα και οι εμβολιασμένοι να νοσούν και να μεταδίδουν τον SARS-CoV-2. Είναι επίσης γνωστό ότι πολλοί από τους διωκόμενους υγειονομικούς, έχοντας ήδη νοσήσει, διαθέτουν αποδεδειγμένα ισχυρότερη και ασφαλέστερη ανοσία από εμβολιασμένους συναδέλφους τους.

Και ενώ οι ίδιοι οι πληττόμενοι υγειονομικοί βιώνουν έναν απαράδεκτο εξοστρακισμό και οικονομικό στραγγαλισμό, ο οποίος τους στερεί και τα στοιχειώδη για την κάλυψη των οικογενειακών τους αναγκών, την ίδια ώρα η κοινωνία στερείται τις εξειδικευμένες και αναντικατάστατες υπηρεσίες τους, μέσω αναστολής προγραμματισμένων ιατρείων και προβλεπόμενων χειρουργείων, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την δημόσια υγεία.

Η ανάγκη να αποτρέπονται οι διακρίσεις σε βάρος των προσώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί, τονίζεται ρητά και στην παράγραφο 36 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 2021/953

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των υγειονομικών για την μη υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και κυρίως κατά του διχασμού – διαχωρισμού των εργαζομένων σε εμβολιασμένους ή μη. Αρνούμαστε κατηγορηματικά την επιβολή εκβιαστικών και τιμωρητικών μέτρων που καταργούν την ελεύθερη βούληση των Ελλήνων πολιτών, το κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ισότητα και την αναλογικότητα των μέτρων όπως αυτή προβλέπεται από τον Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα (άρθρα 103 έως 105,

Αραβαντινός – Καρλάτος Ευάγγελος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Γιαννουζάκου Αλεξία, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Θεοδουλίδης Αλέξανδρος, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Καρανικόλας Παύλος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μαλέσιος Χρυσοβαλάντης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Νταλιάνη Μαρία, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Νταλιάνης Κλήμης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Νταλιάνης Φιλόθεος, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Παπαγεωργίου Γεώργιος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Παπαδάκης Γεώργιος, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Εmail επικοινωνίας: acadinitiative@gmail.com


πηγή: https://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Το πνεύμα του κόσμου φτιάχνει λύκους από πρόβατα, ενώ το Πνεύμα του Θεού, αντιθέτως, φτιάχνει πρόβατα από λύκους

 


Άγιος Νικόλαος (Βελιμίροβιτς) Επίσκοπος Αχρίδος



Ημείς δε ου το πνεύμα του κόσμου ελάβομεν, αλλά το Πνεύμα το εκ του Θεού, ίνα είδωμεν τα υπό του Θεού χαρισθέντα ημίν. (Α’ Κορινθ. 2,12)

Αδελφοί, το πνεύμα αυτού του κόσμου είναι το πνεύμα της υπερηφάνειας και της σκληρότητας, ενώ το Πνεύμα του Θεού είναι το Πνεύμα της πραότητας και της ευγένειας. Ο Απόστολος του Θεού βεβαιώνει πώς όσοι ακολουθούν τον Χριστό δεν έλαβαν το πνεύμα του κόσμου τούτου, αλλά το Πνεύμα το εκ του Θεού, πού εκχέεται από τον Θεό Πατέρα, ως άρωμα ανθέων ηδύπνοο, ως ευωδία ευωχίας, καθιστώντας την ρωμαλέα, φωτεινή, ειρηνική, ευγνώμονα και χαρίεσσα.

Οι άνθρωποι είναι εκ φύσεως πράοι και ευγενικοί. Γράφει ο Τερτυλλιανός: «Η ψυχή του ανθρώπου είναι από τη φύση της χριστιανική», αλλά όμως γίνεται ευερέθιστη και οργίζεται από το πνεύμα του κόσμου τούτου. Το πνεύμα του κόσμου φτιάχνει λύκους από πρόβατα, ενώ το Πνεύμα του Θεού, αντιθέτως, φτιάχνει πρόβατα από λύκους.

Ο Απόστολος προσθέτει ακόμη ότι λάβαμε το Πνεύμα του Θεού, ίνα είδωμεν τα υπό του Θεού χαρισθέντα ημών (Α’ Κορινθ. 2,12)• ώστε να διακρίνουμε τί εντός μας είναι από τον Θεό και τί δεν είναι άπ’ Αυτόν και να αισθανθούμε την γλυκύτητα πού άπ’ Αυτόν προέρχεται και την πικρή γεύση εκείνου πού δεν προέρχεται από τον Θεό, αλλά απ’ το πνεύμα του κόσμου τούτου.

Όσο ο άνθρωπος παραμένει έξω από την φύση του, ή και χαμηλότερα από την φύση του, αντιλαμβάνεται την πικρία ως γλυκύτητα και την γλυκύτητα ως πικρία. Αλλ’ όταν επιστρέφει διά του Αγίου Πνεύματος στην αληθινή φύση του, τότε διακρίνει την γλύκα ως γλυκύτητα και την πίκρα ως πικρία.
Ποιος μπορεί να επιστρέφει τον άνθρωπο στον Θεό; Ποιος μπορεί να τον θεραπεύσει από την δηλητηριώδη και εφάμαρτη πικρία; Ποιος μπορεί να τον διδάξει να διακρίνει διά της εμπειρίας την γλυκύτητα από την πικρία;
Ουδείς άλλος, παρεκτός το Πνεύμα το εκ του Θεού.

Επομένως ας προσευχηθούμε, αδελφοί μου, στον Θεό να καταπέμψει σ’ εμάς το Άγιο Πνεύμα, όπως το έστειλε στους Αποστόλους Του και στους αγίους. Όταν το Άγιο Πνεύμα εισέλθει σ’ εμάς, τότε έχει έλθει σ’ εμάς η Βασιλεία του Θεού στην οποία βρίσκεται κάθε γλυκύτητα, αγαθοσύνη, φαιδρότης, φως, λεπτότητα και Χάρις.

Ω! Παράκλητε, το Πνεύμα της λεπτότητος και της πραότητος, έλα και σκήνωσε μέσα μας.
Σοι πρέπει πάσα δόξα, τιμή και προσκύνησις εις τούς αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Από το βιβλίο του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, Ο Πρόλογος της Αχρίδος, Μάιος

πηγή: https://yiorgosthalassis.blogspot.com

Πνευματικὰ μηνύματα (π. Συμεών Κραγιοπούλου)


 ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Ὁσίας Θεοδώρας ἀπὸ τὴν Ἀλεξάνδρεια

Ἁγίου Εὐφροσύνου τοῦ μάγειρου

Ἁγίων Δημητρίου, Εὐανθίας τῆς συζύγου του καὶ Δημητριανοῦ τοῦ τέκνου αὐτῶν

Ἁγίας Μάρτυρος Ἴας

Ἁγίας Θεοδώρας τῆς Βάστα Πελοποννήσου



Τί νὰ πρωτοθαυμάσει κανεὶς τὴ σημερινὴ ἡμέρα; Τὸ θαυμαστὸ γεγονὸς ποὺ συνέβη μὲ τὸν ἅγιο Εὐφρόσυνο ἤ τὴν ταπείνωση ποὺ εἶχει ὁ ἅγιος, ἕνεκα τῆς ὁποίας τοῦ χάρισε ὁ Θεὸς τόσα ἀγαθά; Ἡ ἁγία Θεοδώρα πάλι; Εἶχε παντρευτεῖ καί, παρότι ἔπεσε σὲ ἁμαρτία, ἐπειδὴ ἀκριβῶς μετενόησε καὶ ὑπέμεινε ἀπὸ ἐκεῖ καὶ πέρα τὰ πάντα, ντρόπιασε τὸν διάβολο καὶ ἔγινε μεγάλη ἁγία. Καὶ ἔχουμε μέσα στὴν Ἐκκλησία οὔτε μία οὔτε δύο, ἀλλὰ δέκα γυναῖκες ποὺ ἔκαναν αὐτὸ περίπου ποὺ ἔκανε ἡ ἁγία Θεοδώρα.

Εἶναι καὶ οἱ ἅγιοι Δημήτριος καὶ Εὐανθία μὲ τὸν υἱό τους, ποὺ καταδικάστηκαν νὰ πεθάνουν ἀπὸ πείνα. Καὶ τὸ δέχτηκαν˙ δὲν ἀρνήθηκαν τὸν Χριστό. Ὑπέφεραν, ἀλλὰ κέρδισαν τὸν παράδεισο, τὴ βασιλεία τοῦ Θεοῦ.

Εἶναι ὥρα νὰ προσπαθήσουμε καὶ ἐμεῖς νὰ κάνουμε κάτι περισσότερο, γιὰ νὰ δείξουμε τὸ φιλότιμό μας, τὴν καλή μας διάθεση στὸν Θεὸ καὶ νὰ ζητήσουμε τὸ ἔλεός του.


Άγιος Ιουστίνος Πίρβου ο Ρουμάνος_Δεν θα κρατήσει πολύ αυτό που γίνεται σήμερα.



«Δεν έχουμε πια προφήτες και αγίους προστάτες της Ορθόδοξης αλήθειας… πίσω στη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων και των Αγίων που εδόξασε ο Θεός με άγια λείψανα.. Πιστεύω ότι, αν δημιουργήσουμε μία πνευματική ενότητα και αντισταθούμε μαζί, ο Θεός θα μας λυπηθεί. Δεν θα κρατήσει πολύ αυτό που γίνεται σήμερα».

Άγιος Ιουστίνος Πίρβου ο Ρουμάνος.




«Θα έρθει μία εποχή, κατά την οποία μόνο όσοι βιώνουν τη Χάρη του Θεού θα μπορούν να διακρίνουν το καλό από το κακό. Ο άνθρωπος δεν θα είναι ικανός να επιλέξει ανάμεσα στο καλό και στο κακό μόνο με το νού του. Θα υπάρχουν φοβερές πλάνες. Και μόνον η Χάρις του Θεού είναι ικανή να μας λυτρώσει απ’ αυτές. Γι’ αυτό προσευχηθήτε, γρηγορείτε και προσεύχεστε για να μην πέσετε στον πειρασμό της πλάνης».

Πρέπει να επιμένουμε στην εσωτερική εργασία. Όταν δεν ζούμε αυτά πού λέμε στην προσευχή, αυτές οι προσευχές είναι μάταιες. Μέχρι τώρα μπορούσαμε να ξεπερνάμε τις καθημερινές μας δυσκολίες κάνοντας κάποια επιφανειακά θρησκευτικά καθήκοντα, αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό για τούς καιρούς πού έρχονται. Αν δεν έχουμε συντετριμμένη καρδιά, δεν θα μπορούμε να αντέξουμε στα ψυχολογικά βασανιστήρια… Οι νέοι θα τον βρουν το Θεό και θα βρουν και αυτούς που έζησαν εν πνεύματι και αληθεία αν ψάξουν, αν θελήσουν οπωσδήποτε να ζήσουν και αυτοί εν Αληθεία, μια ζωή με αξίες, καθαρή και άξια να πάει στην αιωνιότητα. Ο λόγος που πρέπει ν’ ακούγεται στο εσωτερικό της εκκλησίας είναι: πίσω στη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων και των Αγίων που εδόξασε ο Θεός με αγία λείψανα. Αυτοί είναι τα πρότυπα της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

«Κάθε πιστός οφείλει να έχει στοιχειώδη γνώση του δόγματος της Εκκλησίας και να προσέχει να μην πιστεύει εύκολα άλλες απόψεις, παρά μόνο αυτές των Αγίων Πατέρων και ιερομαρτύρων».

«Όποιος λέει την αλήθεια μπορεί να χάσει σήμερα αλλά να κερδίσει για πάντα, επειδή τίποτε δε γίνεται χωρίς να το ξέρει ο Θεός• όλα είναι μια δοκιμασία και μια απόδειξη της αγάπης του Θεού.

«Κάποιοι θέλουν να καταστραφεί η Ορθόδοξη Εκκλησία, η μόνη αληθινή δύναμη που κρατά ακόμα ‘όρθιο’ τον κόσμο»

«Αυτήν την ώρα ο κόσμος διευθύνεται από μία παγκόσμια κυβέρνηση, η οποία κατευθύνει όλες τις «κυβερνήσεις» των κρατών. Εμείς κατηγορούμε τους κυβερνήτες μας αλλά αυτοί, σαν μαριονέτες, δεν έχουν σχεδόν κανένα δικαίωμα»

Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ





Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Αθήνα, 9.9.2021

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών, εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους εργαζομένους στους τομείς της Υγείας και Πρόνοιας που μπήκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών, επειδή επέλεξαν να μην εμβολιαστούν για τον Covid-19, καθώς και σε όσους εξαναγκάστηκαν σε εμβολιασμό παραβιάζοντας την συνείδησή τους, διότι εκβιάστηκαν από τους εργοδότες τους με απόλυση και δεν είχαν άλλη δυνατότητα να καλύψουν τις τρέχουσες οικονομικές ανάγκες τους.



Δεν ανήκουμε σε κάποιο «αντιεμβολιαστικό» κίνημα, ούτε είμαστε κατά των εμβολίων, γενικά.

Δηλώνουμε όμως ότι, ο εμβολιασμός, όπως και κάθε άλλη ιατρική πράξη, πρέπει να αποτελούν ελεύθερη επιλογή του κάθε ανθρώπου και οποιοσδήποτε εκβιασμός για την πραγματοποίησή τους, σε συνδυασμό με την μη ανάληψη ιατρικής και νομικής ευθύνης από την Πολιτεία αλλά και από τα αρμόδια ιατρικά όργανα, για τις παρενέργειες από τα εμβόλια αυτά, δεν συνάδουν ούτε με τις αρχές της ιατρικής επιστήμης, ούτε με το νομικό πολιτισμό μας, το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ούτε με την χριστιανική πίστη που κατατάσσει την ελευθερία και το αυτεξούσιο ως σύμφυτες ιδιότητες της ουσίας του ανθρώπου. Εξ άλλου δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση πως ο εμβολιασμός εξασφαλίζει οποιονδήποτε και οπωσδήποτε από την νόσηση ή την μετάδοση, ούτε είναι απολύτως ασφαλής.

Παραμένουμε όλοι ενωμένοι, υψώνοντας τις προσευχές μας στον Θεό να άρει αυτήν την δοκιμασία της ασθένειας.

Καλούμε τους υπευθύνους να αποσύρουν αυτό το επαχθές, καταναγκαστικό και τιμωρητικό μέτρο εναντίον των συμπολιτών μας που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν και να σεβαστούν το συνταγματικό δικαίωμα που έχει κάθε πολίτης, στην προστασία της υγείας του (βλ. Αναθεώρηση Συντάγματος 2001, άρθρο 5, παρ. 5) ώστε να μην διχάζεται η κοινωνία και να μην χωρίζονται οι πολίτες σε πρώτης και δευτέρας κατηγορίας.

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών:

Αδελφότης Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ»

Εστία Πατερικών Μελετών

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.)

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.)

Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων «Ἡ Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ)

Πανελλήνιος Ορθόδοξος Ένωση (Π.Ο.Ε.)

Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης»

Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»

Χριστιανική Φοιτητική Δράση (Χ.Φ.Δ.)

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Το τέρας νικιέται!!

 


Ονομάζομαι Τάντση Αλεξία και θα ήθελα να σας αναφέρω το χρονικό της ασθένειας  Covid 19 στην προσπάθειά μου να βοηθήσω ανθρώπους που είτε νοσούν είτε φοβούνται μη νοσήσουν.

Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν στις 18 Αυγούστου, κόπωση, υψηλός, πυρετός βήχας και δύσπνοια, έτσι απότομα… κάνω selftest, βγαίνει θετικό…λέω αποκλείεται κάποιο λάθος έχει γίνει, κάνω δεύτερο και αυτό θετικό. Χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου…Στις 19 Αυγούστου κάνω το μοριακό  τεστ το οποίο βγήκε και αυτό θετικό, στις 20  η δύσπνοια επιδεινώνεται και οι εξετάσεις αίματος δεν ήταν καλές, πηγαίνω στο Νοσοκομείο Φλώρινας με τις εξετάσεις μου και με συμβουλεύουν να πάω στο σπίτι να συνεχίσω εκεί τη θεραπεία, χωρίς καν να γίνει ούτε μια ακτινογραφία και να πάω μόνο αν επιδεινωθεί η κατάσταση.  Φεύγω, την επόμενη ημέρα επιδεινώνεται, με κύριο χαρακτηριστικό τη δύσπνοια και με μεγάλη δυσκολία τόσο στο να μιλήσω όσο και στο να μπορώ να μετακινηθώ…Καλώ ασθενοφόρο…

Απαντούν από το ΕΚΑΒ ΠΕΛΛΑΣ και με καθησυχάζουν λέγοντας ότι θα επικοινωνήσουν με το ΕΚΑΒ ΚΟΖΑΝΗΣ για να γίνει η διακομιδή μου. Όντως σε λίγα λεπτά επικοινωνούν από ΕΚΑΒ ΚΟΖΑΝΗΣ. Ξαφνικά χτυπά το τηλέφωνό μου και ήταν ο κύριος από το ΕΚΑΒ ΠΕΛΛΑΣ να ρωτήσει αν επικοινώνησαν μαζί από Κοζάνη…μένω άναυδη…θα μπορούσε να μην ενδιαφερθεί καν..δεν γνωρίζω το όνομά του θα ήθελα να τον ευχαριστήσω γιατί εκείνη τη στιγμή ένιωσα πολύ ασφαλής… η ανθρωπιά δεν είχε εκλείψει …Την ίδια στιγμή με καλούν από την Πολιτική Προστασία από Γρεβενά, μια γλυκύτατη κυρία η οποία μαθαίνοντας ότι περιμένω ασθενοφόρο και ακούγοντάς με σε κακό χάλι προσπαθεί να μου δώσει κουράγιο και μου εύχεται περαστικά και με διαβεβαιώνει ότι όλα θα πάνε καλά…δεύτερο σοκ…το ελληνικό φιλότιμο, η ανθρωπιά του Έλληνα δεν έχει χαθεί λέω μέσα μου…Δόξα τω Θεώ!!!

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Πνευματικὰ μηνύματα (π. Συμεών Κραγιοπούλου)


 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Ἁγίων Μηνοδώρα, Μητροδώρας καὶ Νυμφοδώρας τῶν αὐταδέλφων καὶ Παρθενομαρτύρων

Ἁγίου Βαρυψαβᾶ

Ἁγίου Πέτρου Ἐπισκόπου Νικαίας

Ἁγίας Πουλχερίας τῆς βασίλισσας

Ἁγίων Ἀπελλῆ, Λουκὰ καὶ Κλήμη τῶν Ἀποστόλων ἐκ τῶν Ο΄



Ὁ Ἅγιος Εὐφρόσυνος (γιορτάζει αὔριο) ἦταν μάγειρας στὸ μοναστήρι ὅπου μόναζε˙ ἕνας ἄνθρωπος ποὺ δὲν ἤξερε πολλά. Δὲν μποροῦσε νὰ ἀπαντήσει κατάλληλα στοὺς συμμοναστές του ποὺ τὸν περιγελοῦσαν, νὰ βάλει τὸν καθένα στὴ θέση του. Ἀλλὰ δὲν ἦταν ἀγροίκος ὡς πρὸς τὴ γνώση. Δὲν χρειάζεται νὰ ξέρεις πολλά˙ αὐτὸν τὸν μυστικὸ κώδικα νὰ ἔχεις μέσα σου: νὰ σὲ ἀναγνωρίζει ὁ Θεός, νὰ τὸν ἀναγνωρίζει καὶ ἐσὺ καὶ νὰ τὸν ἀκολουθεῖς.

Ἔχουμε ἐμεῖς χριστιανικὸ πνεῦμα; Ποιός χριστιανὸς σήμερα δὲν ἐπιθυμεῖ νὰ ἔχει ἀρετές, ἀλλὰ γιὰ νὰ ἔχουν οἱ ἄλλοι καλὴ ἰδέα γιʼ αὐτόν; Πῶς θὰ ἔρθει ἔτσι ἡ χάρη τοῦ Θεοῦ; Πῶς ὅμως ἐνεργεῖ ὁ ἅγιος; Μόλις ἄρχισαν νὰ τὸν τιμοῦν, ἔφυγε ἀπὸ τὸ μοναστήρι. Ἄλλος ἅγιος μπορεῖ νὰ ἔμενε. Καὶ ἐκεῖνος ποὺ φεύγει καὶ ἐκεῖνος ποὺ μένει ἀπὸ τὸν Θεὸ φωτίζεται. Ἔχουν τὴν ἴδια ταπείνωση˙ ὁ Θεὸς τοὺς ἁγιάζει ἀπὸ διαφορετικοὺς φαινομενικὰ ἀνθρώπους.

Άγιοι υποκριτές…, Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος Ψυχολόγος M.Sc.



Δακρύζεις όταν ακούς ένα τραγούδι, αλλά δε διστάζεις να χτυπήσεις τη γυναίκα σου.
Συγκινείσαι όταν βλέπεις μια ταινία, αλλά κάνεις τα παιδιά σου να κατουριούνται από το φόβο τους όταν τα φωνάζεις.
Κάνεις μεγάλους σταυρούς, αλλά το ‘’εγώ’’ σου ποτέ δεν το σταυρώνεις.
Λυπάσαι τα σκυλάκια και τα γατάκια, αλλά την έκτρωση την έχεις ‘’ψωμοτύρι’’.
Μιλάς για ελευθερία λόγου, αλλά δαιμονίζεσαι όταν ακούς μια άποψη διαφορετική από τη δική σου.
Συγκινείσαι με την προσφυγιά, με τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους, αλλά ακόμα δεν μιλιέσαι με τον αδερφό σου για τα κληρονομικά σας.
Γέμισε ο τόπος με άγιους υποκριτές…
Ως πότε;

Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος
Ψυχολόγος M.Sc.

Να θυμάσαι πως κάθε εμπόδιο είναι νουθεσία από τον Θεό - Άγιος Σεραφείμ της Βίριτσα

 


Η πνευματική διαθήκη του Οσίου Σεραφείμ της Βίριτσα

Ο Άγιος Σεραφείμ της Βιρίτσα (1866-1949) είναι ένας από τους περίπου 1200 αγίους τους οποίους ανακήρυξε η Αρχιερατική Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας. Η σύνοδος συνήλθε 13-16 Αυγούστου του 2000 στο ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα. 

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί ένα γράμμα που εστάλη από τον πατέρα Σεραφείμ σε ένα πνευματικό του παιδί, επίσκοπο, ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή. Είναι ένας λόγος παρηγοριάς και νουθεσίας που ο Δημιουργός Θεός απευθύνει στην ψυχή του ανθρώπου.

Έχεις ποτέ σκεφθεί ότι όλα όσα αφορούν εσένα, αφορούν και Εμένα; Διότι αυτά που αφορούν εσένα αφορούν την κόρη του οφθαλμού Μου.

Είναι πολύτιμη στα μάτια Μου (ομιλεί για την ψυχή), και σε έχω αγαπήσει, γι’ αυτό είναι ιδιαίτερη χαρά για Μένα να σε εκπαιδεύσω.

Όταν οι πειρασμοί έρχονται επάνω σου και ο πόλεμος, σαν το ποτάμι, θέλω να ξέρεις ότι, 


Από Μένα ήταν αυτό.

Θέλω να ξέρεις ότι η αδυναμία σου έχει ανάγκη από τη δύναμη Μου, και η ασφάλεια σου βρίσκεται στο να Με αφήσεις να σε προστατεύω. 

Θέλω να ξέρεις ότι, όταν βρίσκεσαι σε δύσκολες συνθήκες, μεταξύ των ανθρώπων που δεν σε καταλαβαίνουν, δεν λογαριάζουν αυτά που σου είναι ευάρεστα, και σε απομακρύνουν


Από Μένα ήταν αυτό.

Τελεσίγραφο του εκπεσόντα Κύπρου σε Μόρφου για μισθούς αν δεν κόψει τα περι κορωνοϊού

 


σχόλιο Γ.Θ : Για μηνύματα συμπαράστασης στον διωκόμενο Μητροπολίτη Μόρφου, μπορείτε να αποστείλετε μηνύματα στο info@immorfou.org.cy ή να καλέσετε στο +357 22 932401


Αlpha Κύπρου: Τελεσίγραφο στον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο αναμένεται να δώσει ενώπιον των μελών της Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Alpha, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας θα προειδοποιήσει τον Μόρφου πως αν δεν σταματήσει τα πύρηνα κηρύγματα του κατά των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, θα διακόψει την χορηγία για κάλυψη των μισθών ιερωμένων στην μητροπολιτική περιφέρεια Μόρφου.

Νεόφυτος Μητροπολίτης Μόρφου
  "Είναι μια ωραία ασθένεια και απλά ταπεινώνει. Δεν μου δίνεις μετά από τη γιορτή σου ένα κορωνοϊούλη."

Εφόσον η Ιερά Σύνοδος ακούσει τον Μόρφου, το λόγο θα λάβουν όσοι Μητροπολίτες το επιθυμούν, με τον Αρχιεπίσκοπο να δηλώνει αποφασισμένος να θέσει τέλος στο αντάρτικο κληρικών.

Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης: Ένας σύγχρονος «Πατροκοσμάς» και λέοντας της Ορθοδοξίας

 

Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης: Σαν σήμερα, στις 28/8/2010, αναχώρησε για τους ουρανούς η αγία και ηρωική ψυχή του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Αυγουστίνου Καντιώτη, του νέου «Κοσμά του Αιτωλού», όπως τον αποκαλούσε ο Ορθόδοξος λαός, εξυμνώντας τον για την απαράμιλλη αγωνιστικότητα που επέδειξε σε ολόκληρο τον βίο του, άλλα και για το προφητικό χάρισμα που διέθετε.

Έφυγε πλήρης ημερών σε ηλικία 103 ετών.

Ήταν ένας πραγματικός πνευματικός ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξης. Η ζωή του πατρός Αυγουστίνου ήταν ένας διαρκής και ακάματος αγώνας για την πίστη. Για τα υψηλά ιδανικά. Για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

Ήταν δεινός ρήτορας. Τα πύρινα κηρύγματα του έσειαν τα ακροατήρια. Πλήθη λαού έσπευδαν να τον ακούσουν και ακόμα και στα Εξάρχεια, στο κτίριο της αδελφότητας του Σταυρού όπου κήρυττε, γέμιζαν οι δρόμοι ασφυκτικά με κόσμο. Όπου και αν μιλούσε, στην Αθήνα, στη Φλώρινα και σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες κόσμος τον ακολουθούσε.

Έβλεπες έναν μικρόσωμο ιερέα, με ταλαιπωρημένο ράσο, με σκονισμένα άρβυλα και μεγάλα μυωπικά γυαλιά να ανεβαίνει στον άμβωνα και να μεταμορφώνεται σε γίγαντα, να γίνεται το στόμα του πύρινη ρομφαία που  ορθοτομούσε τον λόγο της Αληθείας.

Το κήρυγμά του, πάντα ζωηρότατο και ελεγκτικό. Με βροντερή φωνή, αφυπνιστική, χαρακτηριστική, που σου αποτυπωνόταν. Δεν έπαυε να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα από όπου και αν προέρχονταν και δεν υπολόγιζε προσχήματα και επικοινωνιακά τερτίπια.

Με αδιάψευστο γνώμονα το Ευαγγέλιο, ήλεγχε σκληρά προς πάσα κατεύθυνση αυτούς που το παράβαιναν.

Αγωνίστηκε κατά των αισχροτήτων που γίνονταν στα καρναβάλια της Πάτρας, κατά του πανσεξουαλισμού και του γυμνισμού που προωθούσαν οι τότε «διαγωνισμοί ομορφιάς», κατά της αποκτήνωσης της νεολαίας, κατά του τζόγου, κατά των εκτρώσεων, κατά της βλασφημίας των Θείων, κατά του εθνομηδενισμού, κατά του Παπισμού και του Οικουμενισμού, κατά της μασονίας, κατά των αιρέσεων, κατά της υποκρισίας των πολιτικών και πλήθους άλλων ζητημάτων.

Πρωτοστάτησε στα αιτήματα για κάθαρση της Εκκλησίας με το ιστορικό σύνθημα: «Ζητούμε Ελευθέρα και Ζώσα Εκκλησία», ζητούσε να καθιερωθούν αξιοκρατικές εκλογές για τους Επισκόπους με τη συμμετοχή Κλήρου και Λαού, αγωνιούσε για την ενότητα της Εκκλησίας.

Έδωσε μεγάλους αγώνες και για σημαντικά εθνικά θέματα όπως υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, όντας ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στις παράλογες αξιώσεις των Σκοπίων, όπως επίσης και υπέρ της δικαίωσης των Ελλήνων της Β. Ηπείρου.

Δυστοπία....

 



-Πώς βεβαιώνεται κάποιος για τη δύναμη του πάνω σε ένα άλλο, Γουίνστον;

Ο Γουίνστον σκέφτηκε:

-Κάνοντας τον να υποφέρει, είπε.

-Ακριβώς. Κάνοντας τον να υποφέρει. Η υπακοή δεν αρκεί.

Αν δεν υποφέρει, πως μπορεί να είσαι βέβαιος πως υπακούει στη δική σου θέληση και όχι στη δική του;

Δύναμη είναι να επιβάλλεις πόνο και ταπείνωση.


Δύναμη είναι να κομματιάσεις το ανθρώπινο μυαλό και να το συναρμολογήσεις πάλι δίνοντας του το σχήμα που θέλεις εσύ. Αρχίζεις να καταλαβαίνεις τι κόσμο δημιουργούμε; Είναι ακριβώς το αντίθετο από τις ανόητες ηδονιστικές ουτοπίες που είχαν οραματιστεί οι παλιοί μεταρρυθμιστές.

Είναι ένας κόσμος φόβου και προδοσίας και βασανιστηρίων. Ένας κόσμος καταπιεστών και καταπιεζομένων, ένας κόσμος που όσο τελειοποιείται θα γίνεται όλο και πιο ανελέητος.

Πνευματικὰ μηνύματα (π. Συμεών Κραγιοπούλου)


ΠΕΜΠΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Μνήμης τῶν Δικαίων Θεοπατόρων Ἰωακεὶμ καὶ Ἄννης

Ἁγίου Σεβηριανοῦ τοῦ Μεγαλομάρτυρος

Μνήμης τῆς Ἁγίας Γ΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου

Ὁσίου Θεοφάνους τοῦ Ὁμολογητοῦ

Ἁγίου Ἀγαθοκλέους Ἐπισκόπου Κορώνης

Ἁγίου Ρούφου Ἐπισκόπου Θεσσαλονίκης



Ἡ πηγὴ τῆς ζωῆς (δηλαδὴ ἡ Παναγία) ἐκ τῆς στείρας τίκτεται, ἡ χάρις καρπογονεῖν λαμπρῶς ἀπάρχεται... Ἀπὸ πνευματικῆς ἀπόψεως αὐτὸ σημαίνει καθόλου νὰ μὴ φοβηθοῦμε, ἐὰν διαπιστώσουμε ὅτι εἶναι νεκρὴ πνευματικὰ ἡ ψυχή μας. Τόσο δὲν ἔχουμε προσόντα, τόσο φτώχεια πνευματικὴ ὑπάρχει μέσα μας, σὰν νὰ εἶναι στείρα ἡ ψυχή μας. Τί περιμένει κανεὶς ἀπὸ μιὰ στείρα ψυχή; Μιὰ γυναίκα στείρα, ὅπως λέει ἐδῶ τὸ τροπάριο γιὰ τὴν ἁγία Ἄννα, δὲν μπορεῖ νὰ γεννήσει, ἐκτὸς ἄν ὁ Θεὸς κατὰ θαυμαστὸ τρόπο ἐπέμβει. Καὶ νά, ποὺ ὁ Θεὸς κάνει τὸ ἔργο ποὺ θέλει νὰ κάνει ἀκριβῶς μέσα ἀπὸ μιὰ τέτοια στειρότητα: Γεννᾶται ἡ Παναγία.

Ἐπομένως, ὅσο πιὸ πολὺ νεκρός, ἄν ἐπιτρέπεται νὰ ποῦμε, εἶναι κανείς, ὅσο πιὸ στείρος εἶναι, τόσο πιὸ κατάλληλος, θὰ λέγαμε, εἶναι, γιὰ νὰ ἀρχίσει νὰ καρπογονεῖ, δηλαδὴ νὰ καρποφορεῖ, ἡ χάρη τοῦ Θεοῦ μέσα ἀπὸ αὐτὴ τὴ στειρότητα.

 

H παγκόσμια υγειονομική δικτατορία μέσα από την προφητεία του Άλντους Χάξλεϋ, Κωνσταντίνου Βαθιώτη, πρ. Αναπλ. Καθηγητή Ποινικού Δικαίου.


    Για τους υποψιασμένους (που οι δυνάμεις του Σκότους αποκαλούν “συνωμοσιολόγους”), η έλευση μιας παγκόσμιας δικτατορίας, η οποία θα εξαφάνιζε τα θεμελιώδη δικαιώματα του πολίτη (από την ελευθερία κινήσεως μέχρι την ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας), κάθε άλλο παρά απρόβλεπτη ήταν. Οι δύσπιστοι αναγνώστες καλούνται να μελετήσουν συνδυαστικά δύο έργα του Άλντους Χάξλεϋ:

    Αφ’ ενός το δυστοπικό μυθιστόρημά του “Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος” (Brave New World, 1932), στο οποίο σκιαγραφείται μια μελλοντική κοινωνία δ έ σ μ ι α της ε π ι σ τ ή μ η ς, ρυθμιζόμενη από εξελιγμένες μεθόδους κοινωνικού ελέγχου. Αφ’ ετέρου, το ερμηνευτικό εγχειρίδιο που έγραψε ο ίδιος περίπου μετά από τρεις δεκαετίες με τον τίτλο “Επιστροφή στον Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο” (Brave New World Revisited, 1959), στο οποίο επιχείρησε να αποτιμήσει ένα ιδιότυπο μείγμα Κομμουνισμού, Καπιταλισμού και κοινωνικού Δαρβινισμού, όπως το οραματίσθηκε στο μυθιστόρημά του.

   «Ο Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος», σημειώνει ο Χάξλεϋ το 1959 (Επιστροφή στον Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο, μτφ.: Στ. Παϊπέτης, εκδ. Μέδουσα, Αθήνα 2014, σελ. 58-59), «παρουσιάζει μια ευφάνταστη και κάπως παράλογη εικόνα μιας κοινωνίας, στην οποία η προσπάθεια αναδημιουργίας ανθρώπινων όντων στο πρότυπο των τερμιτών έχει εξωθηθεί σχεδόν στα όρια του δυνατού. Ότι σπρωχνόμαστε προς την κατεύθυνση του Θαυμαστού Καινούργιου Κόσμου είναι φανερό. Το ίδιο φανερό είναι όμως και το γεγονός ότι μπορούμε, αν θέλουμε, να αρνηθούμε να συνεργαστούμε με τις τυφλές δυνάμεις που μας σπρώχνουν προς τα εκεί. Όμως για την ώρα η επιθυμία να αντισταθούμε δεν δείχνει πολύ ισχυρή ούτε πολύ διαδεδομένη. Όπως ο κ. William Whyte έδειξε στο αξιοσημείωτο βιβλίο “Ο άνθρωπος της οργάνωσης”, μια καινούργια Κοινωνική Ηθική εκτοπίζει το παραδοσιακό ηθικό μας σύστημα, το σύστημα στο οποίο το άτομο είναι κυρίαρχο. Οι λέξεις-κλειδιά στην Κοινωνική αυτή Ηθική είναι “προσαρμογή”, “κοινωνικά προσανατολισμένη συμπεριφορά”, “ένταξη”, “απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων”, “ομαδική εργασία”, “ομαδική ζωή”, “ομαδική νομιμοφροσύνη”, “ομαδική δυναμική”, “ομαδική σκέψη”, “ομαδική δημιουργικότητα”. Η βασική της παραδοχή είναι ότι το κοινωνικό σύνολο έχει μεγαλύτερη αξία και σημασία από τα επιμέρους άτομα. Οι εκ γενετής βιολογικές διαφορές πρέπει να θυσιαστούν για χάρη της πολιτιστικής ο μ ο ι ο μ ο ρ φ ί α ς».

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Δημήτρης Νατσιός : Τους ηγέτες δεν τους αναδεικνύουν τα διδακτορικά, αλλά η φιλοπατρία


     «Κοινωνίες με ριζικά αποδυναμωμένη και φθαρμένη εθνική συνείδηση δεν έχουν πεδίο στρατηγικής λογικής, θέτουν σε κίνδυνο την ιστορική τους ύπαρξη, περιθωριοποιούνται στην διεθνή σκακιέρα». Ποιος το γράφει αυτό; Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, στο περιβόητο βιβλίο του «Το στρατηγικό βάθος», ο ακαδημαϊκός που ευτύχησε να δει οι σκέψεις του να μεταμορφώνονται σε κυρίαρχο δόγμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Ο πανέξυπνος Ερντογάν, άνθρωπος μέτριας παιδείας – οι νεανικές του σπουδές περιορίστηκαν σε μεντρεσέδες (=μωαμεθανικά διδασκαλεία) – αναπλήρωσε αυτήν του την θεωρητική του υστέρηση και αγραμματοσύνη, υιοθετώντας την θεωρία του Νταβούτογλου, την οποία επένδυσε με τον μανδύα του Ισλάμ. (Τους ηγέτες δεν τους αναδεικνύουν τα διδακτορικά και τα φανταχτερά βιογραφικά, αλλά η φιλοπατρία, το σέβας στην παράδοση του λαού τους, η οξυδέρκεια και η αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν πάση θυσία τα εθνικά δίκαια. Αυτά δεν διδάσκονται ούτε στα κολέγια ούτε στα Χάρβαρντ).

Πνευματικὰ μηνύματα (π. Συμεών Κραγιοπούλου)

 ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Γεννήσεως τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου

Ἁγίων Ρούφου καὶ Ρουφιανοῦ

Ἁγίου Ἀθανασίου τοῦ Κουλακιώτου

Ἁγίου Σωφρονίου Ἐπισκόπου Ἀχταλείας


Ἡ γέννησίς σου Θεοτόκε – λέει τὸ ἀπολυτίκιο τῆς ἑορτῆς – χαρὰν ἐμήνυσε πάσῃ τ οἰκουμένῃ. Ἡ γέννηση τῆς Θεοτόκου ἔφερε χαρὰ σὲ ὅλη τὴν οἰκουμένη. Αὐτὸ ἔγινε καὶ γίνεται ὄντως. Αὐτὰ ἐὰν κανεὶς τὰ ἀκούει ἐκ τοῦ μακρόθεν, ὅσο κι ἄν τοῦ ἀρέσουν, δὲν ὠφελεῖται. Πρέπει διὰ τῆς πίστεως νὰ μπεῖ μέσα στὸ νόημα ὄχι τῶν λέξεων ἁπλῶς ἀλλὰ τῶν γεγονότων.

Καὶ συνεχίζει τὸ τροπάριο: Ἐκ σοῦ γὰρ ἀνέτειλεν ὁ ἥλιος τῆς δικαιοσύνης, Χριστὸς ὁ Θεός ἡμῶν. Καὶ λύσας τὴν κατάραν ἔδωκε τὴν εὐλογίαν. Τελείωσε! Ὁ ἐρχομὸς τοῦ Χριστοῦ λύει τὴν κατάρα. Διότι σὰν κατάρα πράγματι μοιάζει τὸ ὅτι ἀπεσκίρτησε ὁ ἄνθρωπος ἀπὸ τὸν Θεό.

Τί ὡραῖα ποὺ λέγονται ἐδῶ! Ὅμως ποιός χριστιανὸς τὸ ζεῖ ἔτσι; Ἀπὸ σήμερα, ὅ,τι κι ἄν συμβεῖ, ἔχε κατὰ νοῦν ἀλλὰ καὶ μέσα στὴν καρδιά σου ὅτι ἐλύθη ἡ κατάρα. Ὅλο τὸ κακὸ ποὺ ἔκανε ἡ ἁμαρτία, τώρα θεραπεύεται.


Ὁ Ἀντίχριστος δὲν θὰ κλείσει τὶς Ἐκκλησιές, οὔτε θὰ τὶς κάψει

 


Ο Αντίχριστος δὲν θὰ κλείσει τὶς Ἐκκλησιές, οὔτε θὰ τὶς κάψει ὅπως ἔκανε παλιά, ἀλλὰ θὰ τὶς γεμίσει ἀπὸ Χριστιανοὺς ποὺ θὰ βαπτίζονται, θὰ ἐξομολογοῦνται, θὰ κοινωνοῦν, θὰ κάνουν εὐλαβῆ ἔργα, ἀλλὰ στὴν οὐσία δὲν θὰ πιστεύουν στὸν Χριστὸ ἀλλά στὸν ἴδιο τὸν Ἀντίχριστο.

Θὰ παραπλανήσει τὸν κόσμο προσποιούμενος τὸν Χριστό καὶ θὰ προσπαθεῖ νὰ τὸν μιμηθεῖ σὲ ὅλα.

Γράφει ὁ ἅγιος Ἱππόλυτος: «θὰ κάνει θαύματα πολλὰ κατὰ φαντασίαν, θὰ εἶναι στὴν ἀρχὴ ταπεινός, ἥσυχος, ἀγαπημένος μὲ ὅλους, εὐλαβής, εἰρηνοποιός, θὰ μισεῖ τὴν ἀδικία, θὰ ἀποστρέφεται τὰ δῶρα, θὰ ἀγαπᾶ τὴν Ἁγία Γραφή, θὰ ἀγαπᾷ τοὺς Ἱερεῖς καὶ θὰ τιμᾶ τοὺς γέροντες, τὴν νεολαία θὰ καλοπιάνει, τὴν μοιχεία θὰ συχαίνεται τὴν κατάκριση θὰ ἐχθρεύετα, τοὺς ξένους θὰ ἀγαπᾷ, τοὺς φτωχοὺς θὰ βοηθᾷ, τοὺς ὀρφανοὺς θὰ ἐλεεῖ, τὶς χῆρες θὰ φροντίζει, θὰ προφητεύει τὰ μέλλοντα, νεκροὺς θὰ ἀνασταίνει, σὲ τυφλοὺς θὰ δώσει τὸ φῶς, ἀφιλάργυρος θὰ εἶναι, τοὺς ἀνθρώπους θὰ μονιάζει καὶ ὅλοι θὰ τὸν τιμοῦν καὶ θὰ τὸν ἀγαποῦν.

Ὅλοι θὰ λένε αὐτὸν νὰ κάνουμε βασιλιά μας γιατὶ τέτοιος Ἅγιος καὶ δίκαιος δὲν ὑπάρχει στὶς μέρες μας. Καὶ αὐτὸς θὰ ἀρνῆται τὴν βασιλεία γιὰ νὰ δείξει ταπείνωση καὶ ἁγιότητα.

Ὅταν ὅμως τελικὰ γίνει βασιλιὰς καὶ θὰ φανερωθεῖ τὸ ἀληθινὸ τῆς κόλασης πρόσωπο, ἀλίμονο σὲ αὐτοὺς ποὺ τὸν πίστεψαν. Τότε ὅλη ἡ γῆ θὰ οὐρλιάζει. Θὰ καλοτυχίζουν αὐτοὺς ποὺ πέθαναν καὶ θὰ παρακαλοῦν νὰ ἀνοίξουν οἱ τάφοι γιὰ νὰ μποῦνε ἐκεῖνοι”

Εκ του βιβλίου: «Θησαυρὸς» Δαμασκηνοῦ , Λόγος ΚΓ΄, εκδ. Ρηγόπουλος.

πηγή: https://elromio.gr

Με το εμβόλιο εξαπάτησαν ολόκληρο τον ελληνικό λαό

 

Άστραψε και βρόντηξε ο Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου μιλώντας σήμερα στον Focus FM και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη.

Ακούστε τι είπε για τον Σ. Τσιόδρα, τις παρενέργειες σε Μητροπολίτες και τους εμβολιασμούς στις εκκλησίες.

«Κουνάνε το δάχτυλο στους ανθρώπους και φοβίζουν τον κόσμο. Ένα σωρό φοβισμένα άτομα πήγαν να κάνουν το εμβόλιο», είπε. «Η αμαρτία είναι πολύ μεγάλη λόγω του ότι δεν εξαπατάς τον εαυτό σου, αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

Ακούστε αναλυτικά όλη την συνέντευξη εδώ:

focusfm.gr

«Η γέννησίς σου Θεοτόκε, χαράν εμήνυσε πάση τη οικουμένη…» – Η Παναγία έφερε στον κόσμο την παραδεισένια χαρά (Άγιος Παΐσιος)

 


Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου – Εορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου

Σήμερα γεννήθηκε η ”Πάντων Χαρά”, η ”Χαρά όλων των χαρών” του κόσμου

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

– Η Παναγία, όποτε έχουµε ανάγκη, απαντά αµέσως στην προσευχή µας όποτε δεν έχουµε, µας αφήνει, για να αποκτήσουµε λίγη παλληκαριά.

– Ο,τι καλό κι αν βρη ο άνθρωπος να πη για την Παναγία, δεν θα μπορέση να εκφράση το μεγαλείο Της. Η Παναγία ένωσε πάλι τον κρίκο και έφερε στον κόσμο την παραδεισένια χαρά. Μας συνέδεσε με τον Θεό, αφού ο Χριστός είναι Θεάνθρωπος.

***

Ο ταπεινός έχει όλα τα πνευματικά αρώματα: απλότητα, πραότητα, αγάπη χωρίς όρια, καλωσύνη, ανεξικακία, θυσία, υπακοή κ.λπ. Επειδή έχει την πνευματική φτώχεια, έχει και όλον τον πνευματικό πλούτο. Είναι επίσης και ευλαβής και σιωπηλός, γι’ αυτό συγγενεύει και με την Κεχαριτωμένη Θεοτόκο Μαρία, η οποία είχε μεγάλη ταπείνωση. Ενώ είχε μέσα της ολόκληρο τον Θεό σαρκωμένο, δεν μίλησε καθόλου, μέχρι που μίλησε ο Χριστός στα τριάντα Του χρόνια. Στον ασπασμό του Αγγέλου είπε: «Ιδού η δούλη Κυρίου· γένοιτό μοι κατά το ρήμά σου». Δεν είπε: «Εγώ θα γίνω μητέρα του Υιού του Θεού».

Οι πρόδρομοι του αντίχριστου…


Γράφει ο ΠαπαΗλίας Υφαντής
 
Ο άγγελος, που προανήγγειλε στο Ζαχαρία τη γέννηση του Προδρόμου, είπε πως ο γιος του θα γινόταν μέγας.
 
Αλλά, για να επαληθευτεί η περί μεγαλοσύνης προφητεία του αγγέλου, δεν πήγε να σπουδάσει σε κάποια σχολή αντίστοιχη του σημερινού Χάρβαρντ. Ούτε εντάχθηκε σε κάποια λέσχη αντίστοιχη της Μπίλντεμπεργκ, απ’ όπου κάποιοι παίρνουν το χρίσμα του πρωθυπουργού και των συμπαρατρεχάμενων. Επιλεγμένοι προφανώς από τη διεθνή πολιτικοοικονομική συμμορία για τον ειδικό ο καθένας σκοπό.  

Μία είναι η αληθινή θλίψη - Ἀγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως

 


Ωφέλιμες διηγήσεις για την Αυτογνωσία και την Ψυχική δύναμη


Εμπιστευθήτε στον Θεό Τον Αγαθό, Τον Ισχυρό, Τον Ζώντα, και  μετά τις δοκιμασίες, ακολουθεί η πνευματική χαρά. 

Γι’ αυτό, άφησε με εμπιστοσύνη τον εαυτό σου στα χέρια Του Θεού και ζήτησε τη βοήθειά Του, ώστε να σε δυναμώσει στον αγώνα σου. Η ελπίδα στό Θεό, δεν οδηγεί ποτέ στην απελπισία. 

Ο Θεός ξέρει την αντοχή του καθενός μας και παραχωρεί τους πειρασμούς κατά το μέτρο των δυνάμεών μας

Δεν θέλω να θλίβεσθε και να συγχύζεσθε για όσα σας συμβαίνουν, αντίθετα με τη θέλησή σας, όσο δίκαιο και εάν έχετε. Μια τέτοια θλίψη μαρτυρεί την ύπαρξη εγωισμού. 

Μία είναι η αληθινή θλίψη. 

Αυτή που δημιουργείται, όταν γνωρίσουμε καλά την άθλια κατάσταση της ψυχής μας! 

Όλες οι άλλες θλίψεις, δεν έχουν καμμιά σχέση με τη Χάρη Του Θεού!!!


πηγή: https://kaiomenivatos.blogspot.com