Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Μνήμη αγίου Φανουρίου. Ερμηνεία της Αποστολικής περικοπής από τον Ιερό Χρυσόστομο

 ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΝΟΥΣ [:Εφεσ. 6,10-17]

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

    «Τὸ λοιπόν, ἀδελφοί μου, ἐνδυναμοῦσθε ἐν Κυρίῳ καὶ ἐν τῷ κράτει τῆς ἰσχύος αὐτοῦ(:Η προτροπή λοιπόν που μένει να σας κάνω, αδελφοί μου, είναι να ενισχύεστε με τη δύναμη που σας δίνει η κοινωνία σας με τον Κύριο και που πηγάζει από την πανίσχυρη δύναμή Του)»[Εφ.6,10]. Όταν πρόκειται να τελειώσει ο λόγος, πάντοτε χρησιμοποιεί αυτόν τον τρόπο.

     Δεν έλεγα καλά από την αρχή ότι η οικία του καθενός είναι ολόκληρο στρατόπεδο; Διότι ιδού, αφού παρέταξε όλες τις εξουσίες, στη συνέχεια τούς εξοπλίζει καλώς και τους οδηγεί σε πόλεμο. Εάν βέβαια δεν αρπάζει κανείς την εξουσία του άλλου, αλλά ο καθένας μένει στο αξίωμά Του, όλα θα είναι διευθετημένα καλώς. «Ἐνδυναμοῦσθε ἐν Κυρίῳ καὶ ἐν τῷ κράτει τῆς ἰσχύος αὐτοῦ(:Να ενισχύεστε με τη δύναμη που σας δίνει η κοινωνία σας με τον Κύριο και που πηγάζει από την πανίσχυρη δύναμή Του)», λέγει· δηλαδή ελπίζοντας σε Αυτόν για την βοήθειά Του. Επειδή, λοιπόν, παρήγγειλε πολλά που έπρεπε να γίνουν, «μη φοβάστε», λέγει, «στηρίξτε την ελπίδα σας στον Κύριο, και όλα θα τα ανακουφίσει». «Ἐνδύσασθε τὴν πανοπλίαν τοῦ Θεοῦ πρὸς τὸ δύνασθαι ὑμᾶς στῆναι πρὸς τὰς μεθοδείας τοῦ διαβόλου(: Ντυθείτε ολόκληρο τον οπλισμό με τον οποίο οπλίζει ο Θεός τους στρατιώτες Του, για να μπορείτε να αντιστέκεστε στα πανούργα τεχνάσματα του διαβόλου)»[Εφ.6,11]. Δεν είπε «στις μάχες», ούτε «στους πολέμους», αλλά «στα τεχνάσματα». Διότι ο εχθρός δεν μας πολεμάει ούτε απλά, ούτε φανερά αλλά με τεχνάσματα. Και τι σημαίνει «μεθοδεία»; «Μεταχειρίζομαι τέχνασμα» σημαίνει «παραπλανώ και με επινοήσεις καταβάλλω κάποιον», πράγμα που γίνεται και στην περίπτωση των τεχνασμάτων και με λόγια και με έργα, και με παλαιστικά τεχνάσματα, σε εκείνους οι οποίοι μας παραπλανούν. Επεξηγώ τι εννοώ: Ποτέ δεν παρουσιάζει φανερά τα αμαρτήματα ο διάβολος, την ειδωλολατρία δεν την λέγει, αλλά διαφορετικά παριστάνει τούτο μεταχειριζόμενος τεχνάσματα, δηλαδή, παριστάνει πιθανόν τον λόγο και χρησιμοποιεί επικαλύμματα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ΄ΜΑΤΘΑΙΟΥ [:Ματθ.19,16-26] Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΝΕΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ

 


ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ΄ΜΑΤΘΑΙΟΥ[:Ματθ.19,16-26]

  «Καὶ ἰδοὺ εἷς προσελθὼν εἶπεν αὐτῷ· διδάσκαλε ἀγαθέ, τί ἀγαθὸν ποιήσω ἵνα ἔχω ζωὴν αἰώνιον; (:Και ιδού Τον πλησίασε κάποιος και Του είπε: ‘’Διδάσκαλε αγαθέ, τι καλό να κάνω για να κληρονομήσω την αιώνια ζωή;’’)»[Ματθ.19,16].

Ορισμένοι κατηγορούν τον νέο αυτόν ως κάποιον ύπουλο και πονηρό και εκτιμούν ότι πλησίασε τον Ιησού με σκοπό να Τον πειράξει· εγώ όμως δε θα μπορούσα, βέβαια, να αρνηθώ ότι ήταν φιλάργυρος και δούλος των χρημάτων, επειδή και ο Χριστός τον έλεγξε ως άνθρωπο αυτού του είδους, ύπουλο όμως δε θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με κανέναν τρόπο, και διότι δεν είναι ασφαλές το να επιχειρεί κανείς να καταλήγει σε τολμηρές κρίσεις για ζητήματα που αφορούν τον εσωτερικό κόσμο κάποιου ανθρώπου και πόσο μάλιστα όταν πρόκειται να τον κατηγορήσει για κάτι, καθώς επίσης και για τον πρόσθετο λόγο ότι ο ευαγγελιστής Μάρκος έχει αναιρέσει αυτήν την υποψία για τυχόν δόλιες προθέσεις του συγκεκριμένου νέου· πιο συγκεκριμένα, λέγει τα εξής για τον νεανίσκο αυτόν: «Καὶ ἐκπορευομένου αὐτοῦ εἰς ὁδὸν προσδραμὼν εἷς καὶ γονυπετήσας αὐτὸν ἐπηρώτα αὐτόν(:Και καθώς ο Ιησούς έβγαινε στον δρόμο, έτρεξε προς Αυτόν και αφού γονάτισε εμπρός Του, Τον ρωτούσε)»[Μάρκ.10,17] και ότι «ὁ δὲ Ἰησοῦς ἐμβλέψας αὐτῷ ἠγάπησεν αὐτὸν καὶ εἶπεν αὐτῷ…(:ο Ιησούς τον κοίταξε με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον και τον συμπάθησε και του είπε…)»[Μάρκ.10,21].

Τὰ ἑπτὰ μυστήρια - Βασιλικής Σ. Βασιλοπούλου


4. ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ

Τὸ μυστήριον τῆς Μετανοίας, τὸ ὁποῖον λέγεται καὶ μυστήριον τῆς Ἐξομολογήσεως, εἶναι ἕνα ἀπὸ τὰ ἑπτὰ μυστήρια τῆς Ἐκκλησίας μας καὶ μάλιστα ἐκ τῶν ὑποχρεωτικῶν. Μετάνοια εἶναι νὰ ἐξομολογηθοῦμε σὲ ἱερέα ἐξομολόγο, νὰ ὁμολογήσουμε καὶ νὰ ἀπαρνηθοῦμε ὅλες τὶς ἁμαρτωλὲς σκέψεις καὶ πράξεις μας καὶ νὰ ἀπαλλάξουμε τελείως τὴν καρδιά μας ἀπὸ τὶς ἁμαρτίες. Στὴν Παλαιὰν Διαθήκην μετάνοια ἐκαλεῖτο ἡ ἐπιστροφὴ στὸν Θεὸν ἐκ τῆς παραβάσεως τοῦ θείου νόμου. Αὐτὸ εἶναι τὸ πρῶτο καὶ τὸ ἔσχατο χρέος κάθε πιστοῦ, ποὺ περιέπεσε σὲ κάποιο ἁμάρτημα, γιὰ τὸ ὁποῖο μετανοεῖ καὶ θέλει νὰ ἐπιστρέψη στὸν νόμον τοῦ Θεοῦ, νὰ ἐπανορθώση καὶ ποτὲ πιὰ νὰ μὴν ἁμαρτήση, ἀφοῦ ἐξομολογηθῆ τὸ ἁμάρτημά του μὲ τέλεια εἰλικρίνεια καὶ μὲ συντριβὴ καρδίας.

Καταπέλτης για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες ο κ. Αποστολάκης

 

https://youtu.be/Xmst-Mg43Dw

Συνέντευξη του κ. Γεώργιου Αποστολάκη, βουλευτή Επικρατείας της ΝΙΚΗΣ, στο ραδιοφωνικό σταθμό Λέσχη 97.6 και στη δημοσιογράφο Ευαγγελία Σωτηρίου, με θέμα τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες (24/8/2023).

Δεκτή από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο η παραίτηση του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου

 

Συνήλθε επί διήμερο, την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 166ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έκανε αποδεκτές τις υποβληθείσες παραιτήσεις των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου κ. Τίτου και Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου, εκφράζοντας την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες Της για όσα οι παλιοί Ιεράρχες προσέφεραν υπέρ της Εκκλησίας του Χριστού. Επίσης έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού εκ της θέσεως του Βοηθού Επισκόπου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η Μητρόπολη Φλώρινας

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ η εκλογή νέου Μητροπολίτη εκτιμάται πως θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου.

πηγή: https://neaflorina.gr/

Το SOS που δεν το… βαριέται ο Θεός!


Κύριε ελέησον.

Πόσες φορές δεν ακούμε ή δεν λέμε εμείς οι ίδιοι αυτές τις δύο λέξεις; Κατακλύζονται κυριολεκτικά οι ιερές ακολουθίες μας από την συντομότατη και τόσο περιεκτική αύτη προσευχή! Το ερώτημα όμως είναι: όταν την ακούμε την προσέχουμε; Όταν την λέμε μας αγγίζει καρδιακά;

Μέσα στην μικρούλα αυτή προσευχή περιέχονται όλα όσα θα είχε να ζητήσει ο άνθρωπος από το Θεό και όλα όσα θα είχε να δώσει ο Πανάγαθος Θεός στον άνθρωπο.

Από την Παρασκευή τίθεται σε ισχύ ο νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: Οι “παραπλανητικές” αναρτήσεις θα διαγράφονται αμέσως

Με την “πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες” (Digital Services Act), οι Βρυξέλλες αναλαμβάνουν τον έλεγχο των κοινωνικών δικτύων. Στο μέλλον, θα προβλέπεται η καταστολή των φερόμενων ως “προβληματικών” αναρτήσεων.

Την Παρασκευή, 25 Αυγούστου, τίθεται σε ισχύ η λεγόμενη “Πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες” (DSA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επισήμως, ο νόμος αποσκοπεί στην “…καταπολέμηση του παράνομου περιεχομένου και της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο“. Ωστόσο, οι επικριτές φοβούνται τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης και μια πόρτα για περαιτέρω αυθαίρετη λογοκρισία στο διαδίκτυο.

Αποφάσεις ΔΙΣ για ταυτότητες, παραιτήσεις, πυρκαγιές, μεταβολή ορίων Μητροπόλεων κ.α.



Συνήλθε επί διήμερο, την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 166ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έκανε αποδεκτές τις υποβληθείσες παραιτήσεις των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου κ. Τίτου και Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου, εκφράζοντας την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες Της για όσα οι πολιοί Ιεράρχες προσέφεραν υπέρ της Εκκλησίας του Χριστού.

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

"Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού": ο Δημήτρης Νατσιός από τα πύρινα μέτωπα του Ν. Έβρου

 

Η δήλωση του Δημήτρη Νατσιού από τα πύρινα μέτωπα του Ν. Έβρου (23/8/23):

"Η κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη από τον λαό μας γιατί τόσα χρόνια διακυβέρνησης δεν μπόρεσε να εκσυγχρονίσει τα μέσα πυρόσβεσης, να αποκτήσει σύγχρονα μέσα επιτήρησης και να αναθέσει στις εθνικές υπηρεσίες να αποτρέψουν τους επίδοξους εμπρηστές. Η ΝΙΚΗ εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στην πυροσβεστική, τον στρατό μας, τα σώματα ασφαλείας, τους εθελοντές, οι οποίοι με αυταπάρνηση υπερασπίζονται τον βίο και το βιός του λαού μας. Θα σταθούμε δίπλα στον εμπερίστατο λαό της Θράκης μας."

πηγή: https://nikh.gr/

Προσωπική μου εμπειρία: Φωτιές και Άγιος Παΐσιος!!!!!!!!!


Προσωπική μου εμπειρία:

Τον Ιούλιο του 1992, τότε ως Γιάννης Καζάκος, δάσκαλος αγγλικών στη Πάτρα, νεοφερμένος από το Τορόντο του Καναδά, συναντήσαμε τον Άγιο Παΐσιο στην Παναγούδα του Αγίου Όρους. Μου έκανε εντύπωση που για αρκετή ώρα μας μιλούσε για φωτιές, πυρκαγιές και εμπρησμούς στην Ελλάδα. Από μέσα μου αναρωτιόμουν: Γιατί εστιάζει άραγε σε αυτό το θέμα τόσο πολύ; Τότε δεν είχαμε αυτό το τραγικό φαινόμενο, τόσο έντονο.

Δεν μας ανέφερε τίποτα απολύτως για κλιματική αλλαγή! Έλεγε: “Δεν θα μείνει δάσος για δάσος στην πατρίδα μας! Δεν θα αφήσουν πράσινο για πράσινο! Οι φωτιές θα είναι βαλτές κι από μέσα αλλά κι απέξω! Και για τα συμφέροντα “κάποιων” εδώ στην Ελλάδα, αλλά κι από αλλόθρησκους. Θα είναι κι από αλλόθρησκους εντός της Ελλάδας, και από “γειτονική μας χώρα” με ακτίνες λέιζερ από “μέσα τεχνολογίας μοντέρνα”, αλλά κι από Έλληνες εντός της πατρίδας μας, προδότες άθεους!

Όλα αυτά θα εξυπηρετήσουν τον δρόμο για τον Αντίχριστο, για να μην μπορεί ο κόσμος να κρυφτεί μέσα στα δάση, εν καιρώ διωγμών. Η χλωροφύλλη των φυλλωμάτων εμποδίζει να δεις κάτω από τα δέντρα με την τεχνολογία και τα λέιζερ αν είναι κρυμμένοι άνθρωποι! Οπότε, θα κάψουν τα πάντα, για να έχουν ορατότητα παντού, για να ελέγχουν το σύμπαν!”.

Αυτά τα λόγια αυτούσια από τα χείλη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου τα άκουσα τότε, Ιούλιο του 1992. Δεν είναι δικά μου. Αυτά μας είπε ο Άγιος, που είναι τόσο επίκαιρα τώρα, σήμερα!

Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Καζάκος
πηγή: https://panagia-ierosolymitissa.blogspot.com/

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: «Ψυχή και Χριστός σας χρειάζονται. Αυτά τα δύο να τα φυλάγετε, να μην τύχει τα χάσετε!»


*Στις δύσκολες εποχές που ζούμε το μήνυμα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού πρέπει να το εμπεδώσουμε καλά και να μείνουμε σταθεροί στην πίστη μας προς τον Θεό. Να ζούμε όσο πιο πνευματικά μπορούμε και να είμαστε κοντά στα μυστήρια της Εκκλησίας μας και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα…

~ Ἕνα πρᾶγμα θέ νά σᾶς φανερώσω, χριστιανοί μου. Τό ἠξεύρω πώς θέ νά σᾶς καύσω τήν καρδίαν, φοβερόν εἶναι καί λυπηρόν, τρέμει ἡ καρδία μου νά τό εἰπῶ, μά τί νά κάμω ὁπού μέ λέγει ὁ Χριστός μας πώς, ἀνίσως καί δέν τό φανερώσω, μέ θανατώνει καί μέ βάνει εἰς τήν Κόλασιν.

Απίστευτο θράσος Κικίλια: Παπαγαλίζει το «ποίημα» της κλιματικής κρίσης, την ώρα που η χώρα δέχεται ολοφάνερο ασύμμετρο πόλεμο!


Όχι δεν διανύουμε «το χειρότερο καλοκαίρι όλων των εποχών» από πλευράς κλίματος όπως είπε ο Β. Κικίλιας - Σίγουρα όμως έχουμε το χειρότερο κράτος όλων των εποχών 

 Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης 

 Ακόμα και τώρα που ολόκληρο το πανελλήνιο έχει γίνει μάρτυρας μιας αδιαμφισβήτητης πολεμικής ενέργειας που βρίσκεται εν εξελίξει στη χώρα, ακόμα και μετά από θεάσεις λαθρομεταναστών που πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να βάζουν φωτιά, ακόμα και μετά τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις των Αρχών που μιλούν για ανθρώπινο χέρι, ακόμα και μετά τις μαρτυρίες πολιτών που ανακαλύπτουν συνεχώς ίχνη εμπρηστών, η κυβέρνηση της μαζικής καταστροφής συνεχίζει να κοροϊδεύει στα μούτρα του τον ελληνικό λαό, αναπαράγοντας το βλακώδες αφήγημα της κλιματικής κρίσης. 

«Ἀρχιεπίσκοπε, Ἐπίσκοπε, ἀγαπᾷς με;»



Ἕνα ἀπό τά σημεῖα τῶν καιρῶν εἶναι ἡ παχυλή σιωπή καί ἡ ἐπιβολή της μέ κάθε μέσο. Ὄχι βεβαίως ἐκείνη ἡ εὐλογημένη, ἡ ἁγία σιωπή πού εἶναι ἀπαραίτητη, ἀλλά ἡ δαιμονική, καί πολλάκις μετ’ ἀπειλῶν ἐπιβαλλόμενη. Φέρουμε στήν μνήμη μας, ἐκεῖνο τό «κλειστό τό στόμα», πού εἰπώθηκε ἀπό ἱερομόναχο σέ ὁμιλία του στό ἐξωτερικό[1], ὅταν ρωτήθηκε σχετικά μέ τόν Οἰκουμενισμό. Ἀκόμη καί τή σιωπή «διά τόν φόβον τοῦ ‘‘ἐξωδίκου’’», πού ἐπικρέμαται στάς κεφαλάς αὐτῶν πού θά τολμήσουν νά ἐλέγξουν κάποιον μητροπολίτη, μέ σκοπό τήν ἐξουθένωσή των! Φαίνεται ὅτι ἡ νέα τάξη θέλει στόμα μέ «φερμουάρ», μέ «φίμωτρο».

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Δεν υπάρχει 'αγνός λαός'. Η πλειοψηφία είναι μια αγέλη σκληρά συμφεροντολόγων που είναι έτοιμη να συνεργαστεί με κάθε δυνάστη


Ο τρόπος να απελευθερούν οι παραλίες από τις ξαπλώστρες είναι απλούστατος και πανεύκολος: Να μην δεχθεί κανείς να καθίσει σε αυτές! Να πάψει να υπάρχει, δηλαδή, πελατεία γι'αυτές. Όπως επίσης, να μην πάει να εργαστεί και κανείς σε εργοδότες που επιδίδονται στο να γεμίζουν τις παραλίες με ξαπλώστρες.

Γιατί δεν γίνεται όμως αυτό, το τόσο απλό και εύκολο; Διότι αυτοί που πραγματικά νοιάζονται για τους φτωχούς, το περιβάλλον κλπ είναι πάρα πολύ λίγοι. Είναι μια μικρή μειοψηφία. Διότι οι περισσότεροι -η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού- δεν διαφέρει σε τίποτα από τους πλουτοκράτες και δυνάστες. Έχει τα ίδια, ακριβώς, ιδεώδη ζωής. Και ο λόγος που διαμαρτύρεται κάποτε εναντίον των δυναστών είναι επειδή του κόβουν τον δρόμο να γίνει και αυτός όπως αυτοί... και όχι επειδή βρίσκει προβληματική την πλουτοκρατία και τις απαίσιες αντιλήψεις και πρακτικές αυτής.

Εδώ Ελλάς: Μπάτε σκύλοι, αλέστε!


Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, 

 Τελευταίως αυξάνονται τα περιστατικά, στα οποία η χώρα μας επιλέγει συμπεριφορά ολοένα και πιο υποτελή, πιο δουλική, πιο περιθωριακή και φευ πιο εξευτελιστική. 

 Αυτή είναι η θέση μας οσάκις, αν και δεχόμαστε αήθεις επιθέσεις έξωθεν, δεν υποστηρίζουμε τα δίκαιά μας. Η πατρίδα μας παραμένει βουβή και φοβική στη γωνιά της επικράτειάς της. Καθώς αυτή η συμπεριφορά της έχει με τα χρόνια πλήρως παγιωθεί, και για τους έξωθεν εταίρους και εχθρούς θεωρείται πια δεδομένη, έχουν σηκώσει ανάστημα, εκτός των πλούσιων χωρών της Δύσης, και η μία μετά την άλλη, οι βαλκανικές χώρες εναντίον μας Όλοι, τελικά, μας εκλαμβάνουν ως δεδομένους και θεωρούν δικαίωμά τους να μας. προσβάλλουν και να επιδεικνύουν ασέβεια στους θεσμούς και στην εθνική μας κυριαρχία. 

Νέες ταυτότητες: «Στυγνὸ φακέλωμα τοῦ πολίτη» λέει ὁ Δημήτρης Νατσιὸς!

 


«ΝΙΚΗ» καταδικάζει τὶς νέες ταυτότητες ὡς φακέλωμα καὶ κάνει λόγο γιὰ ὑποκρισία τῆς κυβέρνησης!
Ἀπολύτως δικαιολογημένες χαρακτηρίζει τὶς ἀντιδράσεις πολιτῶν γιὰ τὶς νέες ψηφιακὲς ταυτότητες ὁ πρόεδρος τοῦ κόμματος «ΝΙΚΗ», Δημήτρης Νατσιὸς καὶ κάνει λόγο γιὰ στυγνὸ φακέλωμα τῶν Ἑλλήνων.
«Ἡ ἀντίδραση, ἀνησυχία καὶ διαμαρτυρία ἀπὸ πολὺ μεγάλο μέρος τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ γιὰ τὶς νέες ψηφιακὲς ταυτότητες εἶναι ἀπόλυτα δικαιολογημένη», σημειώνει, σὲ δήλωσή του, προσθέτοντας ὅτι ἡ ΝΙΚΗ πρώτη... ἔθεσε στὸ Κοινοβούλιο τὸ θέμα τῶν νέων ἠλεκτρονικῶν ταυτοτήτων, μὲ τὶς ὁποῖες δήλωσε ἐξαρχῆς τὴν κάθετη ἀντίρρησή της, παροτρύνοντας μάλιστα τὸν ἑλληνικὸ λαὸ νὰ μὴν βιαστεῖ νὰ παραλάβει τὶς νέες ψηφιακὲς ταυτότητες».
Σημειώνει ἀκόμη ὅτι «εἶναι στὸ συμφέρον τοῦ Ἕλληνα πολίτη νὰ ἔχουμε ἕνα ἀσφαλὲς μέσον ταυτοποίησης». Ὡστόσο, ὅπως λέει, «οἱ ταυτότητες μποροῦν νὰ εἶναι ἐξαιρετικὰ ἀσφαλεῖς χωρὶς μικροτσίπ, ὅπως π.χ. εἶναι τὰ διπλώματα ὁδήγησης».

"Καὶ σήμερα μᾶς χρειάζεται ἕνας Κοσμᾶς Αἰτωλός" (Ἐγκύκλιος Μητροπολίτου Κονίτσης )


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ

Ἀριθ.Πρωτ.:500

Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 16ῃ Αὐγούστου 2023


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 251η

ΘΕΜΑ: Καὶ σήμερα μᾶς χρειάζεται ἕνας Κοσμᾶς Αἰτωλός.

Ἀγαπητοί μου Χριστιανοί,

-Α-

Σὲ καιροὺς δυσχείμερους γιὰ τὸ Ἑλληνικὸ Ἔθνος, ἔζησε καὶ ἔδρασε ὁ Ἐθναπόστολος καὶ Ἐθνοϊερομάρτυς Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός (1714-1779). Ὁ 18ος αἰῶνας ὑπῆρξε ὁ πιὸ βαρὺς αἰῶνας γιὰ τὸν Ἑλληνισμό, ἀφ’ ὅτου ἄρχισε, ἀπὸ τὸ 1453 καὶ μετά, ὁ χειμώνας τῆς τουρκικῆς σκλαβιᾶς. Ὁ μεγάλος φόβος ἦταν ὁ κίνδυνος τοῦ ἐξισλαμισμοῦ, τὸν ὁποῖο μὲ ἰδιαίτερο φανατισμὸ ἀπεργάζονταν οἰ κατακτητές. Ἰδιαίτερα ἐκινδύνευε τὸ τμῆμα ἐκεῖνο τοῦ ἑλληνισμοῦ, ποὺ σήμερα ὀνομάζεται “Βόρειος Ἤπειρος”.

Δεκατριετές Μνημόσυνο π. Αυγουστίνου Καντιώτου



Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Θαύμα της Παναγίας η κατάσβεση της φωτιάς στο Άγιον Όρος

 

Σήμερα, Σάββατο 19 Αυγούστου 2023, ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Π.Η) έσβησε η φωτιά που ξέσπασε από την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023 στο Άγιον Όρος.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κερασιά πάνω από τον Σταυρό από αμελείς προσκυνητές.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς από την Πέμπτη 17 Αυγούστου συνέδραμαν 36 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία οχήματα, ενώ μέχρι την δύση του ηλίου συμμετείχαν δύο αεροσκάφη.

Την Παρασκευή 18 Αυγούστου στις επιχειρήσεις προστέθηκαν και δύο ελικόπτερα.

Πώς επιβάλλονται «επιστημονικά» οι ψευδείς θεωρίες του φύλου;

 


Το αναλαμβάνουν οι ιδεολόγοι ακτιβιστές….

Από «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά»

Πώς ανατρέπονται σήμερα οι θέσεις για την οικογένεια και υποστηρίζονται «επιστημονικά» αυτές που αδυνατεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους; «Τα φύλα δεν είναι δύο», «Το φύλο αλλάζει», «Ο άντρας μπορεί να δηλώνει γυναίκα και το αντίθετο», «Ο γάμος μπορεί να είναι ομόφυλος και να «κάνουν» και παιδιά…», «όλες οι μορφές οικογένειας είναι ίσες», «τα παιδιά το μόνο που θέλουν είναι αγάπη», «αγάπη είναι να επιβεβαιώνεις τις επιλογές του μυαλού κάποιου», «οι απόπειρες μεταστροφής είναι κακοποίηση» κ.α.

Μην ξεχάσετε ποτέ: Οι άνθρωποι που έγιναν δισεκατομμυριούχοι από το COVID

Τον Μάρτιο του 2021, σχεδόν κάθε χώρα στον κόσμο είχε περισσότερους δισεκατομμυριούχους από ό,τι στην αρχή της πανδημίας στα μέσα Μαρτίου του 2020. Μεταξύ αυτών των νέων δισεκατομμυριούχων ήταν 40 άνθρωποι που έγιναν νέοι δισεκατομμυριούχοι σχεδόν εν μία νυκτί αποκλειστικά από το COVID. 

 Την ίδια στιγμή που αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι γίνονταν πλουσιότεροι, εκατοντάδες εκατομμύρια γίνονταν φτωχότεροι και εκατοντάδες εκατομμύρια άλλοι οδηγήθηκαν στην ακραία φτώχεια. 

Επίθεση Οικονόμου σε όσους αρνούνται να πάρουν τις ηλεκτρονικές ταυτότητες

 


Το καθεστώς Μητσοτάκη δείχνει τα δόντια του…

Ο Οικονόμου, μίλησε για τη διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων αλλά και για όσα σενάρια ακούγονται γύρω από αυτές με αφορμή τις μεγάλες ουρές που σχηματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες από χιλιάδες κόσμου σε αστυνομικά τμήματα για να επανεκδόσουν της παλιά ταυτότητα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» για τη διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων αλλά και για όσα σενάρια ακούγονται γύρω από αυτή τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχει τίποτα το δαιμονισμένο και το αντιχριστιανικό στις νέες ταυτότητες.