Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Τι είναι πατριωτισμός

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού για πατριώτες «της φακής» προσβάλλουν τον μέσο Έλληνα που ανησυχεί για την εξέλιξη των εθνικών μας θεμάτων.

Πατριωτισμός είναι να βάζεις το συμφέρον της πατρίδας σου πιο πάνω από το κομματικό και προσωπικό συμφέρον, την συμμαχική αλληλεγγύη, τις «συστάσεις» των ξένων, την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων, αλλά και ομάδων πίεσης τύπου ΛΟΑΤΚΙ+.

Πατριωτισμός δεν είναι να χρηματοδοτείς και να συμβουλεύεσαι το ΕΛΙΑΜΕΠ, που προωθεί αντεθνικές θέσεις και θέτει θέματα κυριαρχίας σε διαπραγματεύσεις.

Πατριωτισμός δεν είναι, όταν ο Υπουργός των Εξωτερικών, πέραν των υποκλίσεων στον Τούρκο Πρόεδρο, δηλώνει ότι δεν έχει πρόβλημα να χαρακτηρισθεί «μειοδότης» χάριν μιας ήσυχης γειτονιάς.

Πατριωτισμός δεν είναι να έχει μία Κυβέρνηση υπουργούς, όπως τον κ. Καιρίδη, ο οποίος έχει διατυπώσει θέσεις με «ακαδημαϊκή ελευθερία», που ούτε οι Τούρκοι τις λένε ευθέως.

Το αγίασμα στην Κωνσταντινούπολη που συρρέουν κυρίως Τούρκοι!


Θεόδωρος Μπουφίδης

Υπάρχουν πολλές φορές που, στο μυαλό και στην νοερή φαντασία μου, η Πόλη παίρνει ανθρώπινη μορφή με σάρκα και οστά. Το κορμί της είναι όλα αυτά τα ευλογημένα χώματα που πατώ, σημεία που βρίσκομαι πάνω της και χαίρομαι αφάνταστα που ύστερα από τόσα χρόνια ανακαλύπτω ακόμα νέες πτυχές της. Κάθε κορμί περιλαμβάνει και φλέβες. Έτσι λοιπόν και στην περίπτωση της Πόλης υπάρχουν αρτηρίες που στην δική μου σκέψη έχουν συνδυαστεί με τα αμέτρητα Αγιάσματα που κυλάνε στο θεοφύλαχτο κορμί της. Τούτα τα Αγιάσματα επισκέπτομαι πάντα με θαυμασμό και δέος και αυτή την φορά βρέθηκα στο Άγιασμα του Αγίου Θεράποντα, όπου θαμπώθηκα από τον χώρο, την Πολίτικη ιδιαιτερότητα, την ιστορία και την ομορφιά του.

Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής: «Μόλις ανοίξετε τα μάτια, αμέσως την ευχή..»


«Μόλις ανοίξετε τα μάτια, αμέσως την ευχή. Μην αφήσετε το μυαλό σας να πετάη εδώ και εκεί και χάνετε την ώρα σας που είναι πολύτιμη για την ευχή.

Όταν έτσι βιάσετε τον εαυτό σας, θα σας βοηθήση και ο Θεός να γίνη μία άγια συνήθεια με το άνοιγμα των ματιών, η προσευχή να παίρνη την πρώτη θέσι για όλη την ημέρα. Στην συνέχεια θα εργάζεσθε και θα λέτε την ευχή. Ευλογείται η εργασία, αγιάζεται το στόμα, η γλώσσα, η καρδιά, ο χώρος, ο χρόνος και όλος ο άνθρωπος που προφέρει το όνομα του Ιησού Χριστού. Αυτός που λέει αδιαλείπτως την ευχούλα, οπλίζεται με τέτοια θεϊκή δύναμι που καθίσταται απρόσβλητος από τους δαίμονες, αφού αυτή τους καίει και τους μαστιγώνει»

(Γέροντος Εφραίμ Φιλοθεΐτου, Ο Γέροντάς μου Ιωσήφ ο Ησυχαστής και Σπηλαιώτης (1897-1959), Ι. Μ. Αγ. Αντωνίου, Αριζόνα, 2008).

Παραβατικότητα ανηλίκων: Πάνω από 10.000 περιστατικά στο 9μηνο!


Συνεχίζονται και τα περιστατικά βίας

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία που φέρνει στο «φως» η ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την παραβατικότητα των ανηλίκων, αφού τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί από την αρχή του έτους ανέρχονται σε περισσότερα από 10.000!

Είναι χαρακτηριστικό πως τους πρώτους εννέα μήνες του 2024 τις Αρχές έχουν απασχολήσει 10.485 παιδιά, ενώ οι αστυνομικοί έχουν φορέσει χειροπέδες σε συνολικά 6.565 ανηλίκους. Σε σύγκριση με πέρυσι το ίδιο διάστημα καταγράφεται αύξηση 41%, καθώς οι ανήλικοι δράστες το 2023 ήταν 7.422.

Μόνο για ληστείες μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 141 άτομα κάτω των 18 ετών, ενώ για κλοπές 608 άτομα. Αντίστοιχα, 67 ανήλικοι έχουν συλληφθεί για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, όταν το 2023 οι «άγουροι» δράστες ήταν μόλις δύο. Ανησυχία προκαλούν οι αριθμοί και για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, καθώς το 2023 καταγράφηκαν 19 παιδιά δράστες, ενώ φέτος 41. Παράλληλα, φέτος η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει «άγουρους» κακοποιούς για 721 υποθέσεις κλοπών, 726 υποθέσεις ναρκωτικών και 3.731 υποθέσεις που αφορούν παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

«Ἅγιος Ἐφραὶµ Κατουνακιώτης, πρότυπο καὶ διδάσκαλος ὑπακοῆς» π. Αρτέμιος Γρηγοριάτης – ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2024


 πηγή: https://enromiosini.gr/