Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Όποιος πιστεύει στο Θεό, δεν φοβάται τίποτα!!!

 


Όποιος πιστεύει στο Θεό, δεν φοβάται τίποτα!!!

– Γέροντα, οι παππούδες μας έλεγαν ότι θα έρθει καιρός που θα έχουμε απ’ όλα τα αγαθά , αλλά δεν θα μπορούμε να φάμε. 

Σήμερα οι άνθρωποι για τις περισσότερες τροφές έχουν ερωτηματικά.

– Τι να κάνουμε; Μόλυναν όλο το περιβάλλον. Μη σας πιάνει όμως φοβία. Να κάνετε τον σταυρό σας και να μη φοβάσθε. 

Ὁ Ὅσιος Ἰωάννης ὁ Ρῶσσος (27 Μαΐου)

 

Ὁ Ὅσιος Ἰωάννης γεννήθηκε σὲ ἕνα χωριὸ τῆς λεγομένης Μικρᾶς Ρωσίας, περὶ τὸ 1690, ἀπὸ γονεῖς εὐλαβεῖς καὶ ἐνάρετους. Ὅταν ἔφθασε σὲ νόμιμη ἡλικία στρατεύθηκε, ἐνῶ βασίλευε στὴ Ρωσία ὁ Μέγας Πέτρος. Ἔλαβε μέρος στὸν πόλεμο ποὺ ἔκανε ἐκεῖνος ὁ τολμηρὸς τσάρος ἐναντίον τῶν Τούρκων κατὰ τὸ 1711, καὶ συνελήφθη αἰχμάλωτος ἀπὸ τοὺς Τατάρους. Οἱ Τάταροι τὸν πούλησαν σὲ ἕναν Ὀθωμανὸ ἀξιωματικὸ Ἵππαρχο, ποὺ καταγόταν ἀπὸ τὸ Προκόπιον τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, τὸ ὁποῖο βρίσκεται πλησίον στὴν Καισάρεια τῆς Καππαδοκίας. Ὁ ἀγᾶς τὸν πῆρε μαζί του στὸ χωριό του. Πολλοὶ ἀπὸ τοὺς αἰχμαλώτους συμπατριῶτες του ἀρνήθηκαν τὴν πίστη τοῦ Χριστοῦ καὶ ἔγιναν Μουσουλμάνοι, εἴτε γιατὶ κάμφθηκαν ἀπὸ τὶς ἀπειλές, εἴτε γιατὶ δελεάστηκαν ἀπὸ τὶς ὑποσχέσεις καὶ τὶς προσφορὲς ὑλικῶν ἀγαθῶν.

Ὁ Γέροντας Ἰάκωβος συνομιλεῖ μὲ τὸν ἅγιο Ἰωάννη τὸν Ρῶσο

 


Ὁ μακαριστὸς Γέροντας Ἰάκωβος Τσαλίκης διηγεῖται σὲ προσκυνητὲς στὴν ἱερὰ μονὴ Ὁσίου Δαβὶδ στὴν Εὔβοια τὴ θαυμαστὴ συνομιλία ποὺ εἶχε μὲ τὸν ὅσιο Ἰωάννη, ὅπου τὸν παρακαλεῖ νὰ μὴν γίνει πόλεμος, ἀλλὰ ὁ Ὅσιος Ἰωάννης τοῦ ἐπαναλαμβάνει ὅτι «πρέπει νὰ γίνει πόλεμος γιατὶ ὁ κόσμος γέμισε μὲ πολλὴ ἁμαρτία, ἀπιστία καὶ ἀσέβεια».

πηγή: https://immorfou.org.cy/

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Η 15χρονη ιδιοφυΐα από την Ελλάδα που έχει… τρελάνει τον πλανήτη – Θέλει να αποδείξει ότι ο Χόκινγκ κάνει λάθος


 «Οι άθεοι τότε προσπαθούν να πουν ότι δεν υπάρχει Θεός, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεται περισσότερη πίστη για να πιστέψει κανείς ότι δεν υπάρχει Θεός παρά για να πιστέψει ότι υπάρχει Θεός»    

Πάνε σχεδόν έξι χρόνια από τότε που ο Ουίλιαμ (Βασίλειος) Μαΐλλης, μάγευε το κοινό στην τελετή αποφοίτησής του από το λύκειο Penn-Trafford στο Πίτσμπεργκ, απαγγέλλοντας στίχους από τη Βίβλο στα αρχαία Ελληνικά και εξηγώντας αποφθέγματα του Καρτέσιου. Τότε ήταν μόλις εννέα ετών.  

«Καλό είναι να υπάρχεις, αλλά να ζεις είναι άλλο πράγμα» (Φώτης Κόντογλου)

 


*Ένα κείμενο που αξίζει να αφιερώσετε 2 λεπτά από τον χρόνο σας και να το διαβάσετε, από τον μοναδικό Φώτη Κόντογλου!

«…Οἱ ἄνθρωποι καταντήσανε σὰν ἄδεια κανάτια, καὶ προσπαθοῦν νὰ γεμίσουν τὸν ἑαυτό τους, ρίχνοντας μέσα ἕνα σωρὸ σκουπίδια, μπάλλες, ἐκθέσεις μὲ τερατουργήματα, ὁμιλίες καὶ ἀερολογίες, καλλιστεῖα, ποὺ μετριέται ἡ ἐμορφιὰ μὲ τὴ μεζούρα, καρνάβαλους ἠλίθιους, συλλόγους λογῆς-λογῆς μὲ γεύματα καὶ μὲ σοβαρὲς συζητήσεις γιὰ τὸν ἴσκιο τοῦ γαϊδάρου, συνδέσμους ἀφιερωμένους στοὺς ἀποθεωμένους ἄνδρας τῆς Εὐρώπης κι ἕνα σωρὸ ἀλλὰ τέτοια.

Πριν την Άλωση της Πόλης μια μεγάλη προδοσία της Πίστης

 


π. Αυγουστίνος Καντιώτης


πηγή: https://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Κατάπτωση της θεολογίας

 


Αναστάσιος Ομ. Πολυχρονιάδης, δρ  pd Θεολογίας ΑΠΘ

Με τις εναντιώσεις, ως προς το Ορθόδοξο δόγμα, του Χρυσόστομου Σταμούλη έχουμε ασχοληθεί και σε παλαιότερα κείμενά μας[1]. Τώρα, στάθηκε αφορμή μια τοποθέτησή του περί της πτώσεως του ανθρώπου. Το θέμα αυτό είναι περιεκτικό όλων των δογμάτων της Πίστεως. Διότι, όλες οι θεϊκές ενέργειες έχουν ένα σκοπό, τη σωτηρία του πεπτωκότος ανθρώπου. Όταν, λοιπόν, αποδομείται το γεγονός της πτώσης, αποδομείται ολόκληρο το οικοδόμημα της Πίστεως.  

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

"Η μισή Ελλάς κάνει μάγια στην άλλη μισή"

 


Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

«Η μισή Ελλάδα κάνει μάγια στην άλλη μισή». Αυτό ισχυρίζονται δύο άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται με το να βοηθήσουν ανθρώπους που δέχθηκαν επίθεση μαγείας από άλλους. Αυτό που κάνει σημαντική την κοινή άποψή τους, το κοινό συμπέρασμά τους, είναι το ότι αυτοί οι δύο ομόγνωμοι άνθρωποι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και απέχουν χιλιόμετρα ο ένας από τον άλλο. 

Εμείς είναι αδύνατο να φαντασθούμε τι έχουν δει και τι έχουν ακούσει. Αυτή η απόλυτη ταύτιση των απόψεών τους μας δείχνει ότι κάτι μεγάλο συμβαίνει και απετέλεσε την αφορμή του παρόντος άρθρου.

Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Ἀγαπημένοι μου Ἕλληνες


 Γράφει ἡ Καλλιόπη Ταχτσόγλου

 
συμπάσχοντες καὶ σύν- συμπιεζόμενοι ἀπὸ τὴν τοπικὴ ἐγκληματικὴ ΟΜΑΔΑ ποὺ εἶναι παράρτημα καὶ οὐραγὸς μιᾶς παγκόσμιας ἐγκληματικῆς ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, αὐτῆς ποὺ ἔχει  θεωρητικούς της, τὸν ΣΒΑΜΠ, μὲ τὰ φτερὰ πεταλούδας καὶ τὶς σικἀτες ζαρτιέρες, τὸν ΧΑΡΑΡΙ, ποὺ τοῦ περισσεύουν οἱ ἄνθρωποι καὶ θέλει νὰ τοὺς λιγοστέψῃ διότι δὲν τοῦ χρειάζονται, τοὺς ΜΑΣΚ καὶ ΓΚΕΪΤΣ ποὺ τοὺς δίδουν χρήματα νὰ τὰ διαθέσουν γιὰ τὴν ἐξόντωσή μας!

π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης: "Συνεχίζεται ἡ προδοσία τῆς Μακεδονίας"


Εκπομπή με τον π. Αρσένιο Βλιαγκόφτη [Κυριακή, 22 Μαΐου 2022]

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Η γεωργία εξευγενίζει τον άνθρωπο, τον οπλίζει με υπομονή, ταπείνωση και φιλοπατρία

 



Δημήτρης Νατσιόςδάσκαλος-Κιλκίς

Τώρα που τηγανιζόμαστε από νέας κοπής κρίση και ακούγεται η βοή της επερχόμενης έλλειψης τροφίμων, δημοσιεύω και πάλι ένα παλιό μου άρθρο για την αξία της γεωργικής τέχνης.

Είχα διαβάσει σε μικρότερη ηλικία, όταν πολλές φορές διαβάζουμε ανώριμα, περίπου βουλιμικά κάποια βιβλία, την εξαίσια πραγματεία του Ξενοφώντος με τίτλο «Οικονομικός». Ανήκει στην τετραλογία των φιλοσοφικών του έργων, που στρέφονται γύρω από την μορφή του μεγάλου δασκάλου του, του Σωκράτη. Τα άλλα τρία τιτλοφορούνται «Απομνημονεύματα», «Συμπόσιον» και «Απολογία». Στο έργο αυτό ο μέγας φιλόσοφος αναφέρεται κυρίως στην γεωργία, σημειώνοντας στην εισαγωγή του πέμπτου κεφαλαίου ότι «έοικε γαρ η επιμέλεια αυτής είναι άμα τε ηδυπάθεια τις και οίκου αύξησις και σωμάτων άσκησις εις το δύνασθαι όσα ανδρί ελευθέρω προσήκει», δηλαδή, η γεωργία είναι πηγή τέρψεως και της περιουσίας αύξηση και του σώματος άσκηση, ώστε να μπορεί το σώμα να κάνει όσα αρμόζουν σ’ έναν άνθρωπο ελεύθερο, διότι «των σωμάτων θηλυνομένων και αι ψυχαί πολύ αρρωστότεραι γίγνονται».

Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης: Ένα πράγμα δεν μπορεί να κάνει ο Θεός

 


Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης: Ένα πράγμα δεν μπορεί να κάνει ο Θεός. Δεν μπορεί να παραβιάσει το θέλημα κανενός. «Έκανα προσευχή και έλεγα τού Χριστού μας· “Κύριέ μου, Ιησού Χριστέ, θέλω να σώσεις όλους τους ανθρώπους, όλους τούς Ορθοδόξους Χριστιανούς”».

Ένα πράγμα δεν μπορεί να κάνει ο Θεός

Κοντά στον Γέροντα είχα πολλές αποκαλύψεις από την αγία του βιοτή, αλλά μία από τις συγκλονιστικότερες εμπειρίες που είχα, αλλά και που άκουσα από ανθρώπους τού Θεού στη ζωή μου, ήταν όταν μού εκμυστηρεύτηκε την εμπειρία που είχε προσευχόμενος ένα βράδυ για όλο τον κόσμο.

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Αυτές τις μέρες βρέθηκα στο Άγιο Όρος...- Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος


Αυτές τις μέρες βρέθηκα στο Άγιο Όρος.

Εκεί, δεν είδα αγίους που έχουν στο κεφάλι φωτοστέφανα, ούτε αγγέλους που έχουνε στη πλάτη τους φτερά.
Εκεί είδα ανθρώπους.
Ανθρώπους που παλεύουνε να είναι συνεπείς.
Συνεπείς απέναντι στην επιλογή τους, συνεπείς απέναντι και στο Θεό.
Ανθρώπους που έχουν τα πάθη και τα λάθη τους, αλλά παλεύουνε να τα αποτινάξουν.
Ανθρώπους που πέφτουνε εκατό φορές αλλά σηκώνονται εκατό και μία.
Ανθρώπους που έχουνε πάρει τη ζωή στα σοβαρά. Όχι ό,τι φάμε και ό,τι πιούμε.
Είδα ανθρώπους, που περιφρονούν τον θάνατο.
Ανθρώπους που έχουν ήδη τους τάφους τους σκαμμένος.
Ανθρώπους, που τον κοιτάν κατάματα και του χαμογελούνε λέγοντας ότι «Χριστός Ανέστη».

Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος
Ψυχολόγος Μ.Sc.

Ευγένιος Ροντιόνωφ, 19 χρονος νεομάρτυς των ημερών μας. 23/5/1996 - του Χαράλαμπου Μηνάογλου


Είναι το ρωσσάκι που μας ελέγχει...

 Ο άγιος πολέμησε στην Τσετσενία για την πατρίδα του και δολοφονήθηκε το 1996 μαρτυρικώ τω τρόπω από τους ισλαμιστές. Και το μαρτυρικώ τω τρόπω με την έννοια που το εννοεί η Εκκλησία. Όχι απλώς με βασανιστήρια και φοβερά επώδυνο θάνατο...
 Αυτά για την Εκκλησία δεν κάνουν κάποιον νεομάρτυρα. Αλλά με ρητή την πρόταση να γλυτώσει την ζωή του, αν άλλαζε την πίστη του και γινόταν μουσουλμάνος.
 Βαπτισμένος κρυφά από την γιαγιά του και κάποιον απείθαρχο Ρώσο παπά, που δεν άκουγε την πολιτεία τότε στη Ρωσία που απαγόρευε τις βαπτίσεις για την ψυχική και σωματική υγεία των Ρώσων όπως την έβλεπαν οι κομμουνιστές (να το πρώτο σημείο που μου θύμισε πάλι τους δικούς μας ῾῾ επισκόπους῾῾, με την πλήρη υποταγή στην πολιτεία) έφερε από την βάπτισή του στον λαιμό του ξύλινο σταυρό, τον οποίο οι μουσουλμάνοι δήμιοι του ζήτησαν να βγάλει ο ίδιος από τον λαιμό του.
Προσέξτε: δεν του τον αφαίρεσαν αυτοί, παρότι τον είχαν αιχμάλωτο, αλλά απαίτησαν να τον βγάλει μόνος του, καθώς έτσι, με την δική μας συμμετοχή γίνεται η άρνηση του Χριστού. Ο άγιος αρνήθηκε, όπως και την πρόταση να του χαριστεί η ζωή, εάν γινόταν μουσουλμάνος.
Το αποτέλεσμα θαυμαστό για τον άγιο και τραγικό για τους ισλαμιστές δημίους του: τον αποκεφάλισαν αργά και βασανιστικά κόβοντας λίγο λίγο το κεφάλι του με ματσέτα (σχετικό βίντεο υπάρχει στο you tube). Δεν είχε ακούσει, βλέπετε, ο άγιος την θεολολογία των Ελλήνων δεσποτάδων. Να προστατεύσει με κάθε κόστος την υγεία του. Να μην την θέσει σε κίνδυνο. Άφήστε δε, που πολεμούσε και για μία πολύ μικρή περιοχή σε σχέση με την αχανή Ρωσία. Η Τσετσενία είναι λίγο μεγαλύτερη για την Ρωσία από ό,τι είναι για την Ελλάδα τα 16 στρέμματα που κατέλαβαν οι Τούρκοι.
Το δεκαεννιάχρονο ρωσσάκι, γίγαντας δηλαδή μπροστά στην εκκλησιαστική και πολιτική μας ηγεσία.
Την ευχή του και το ανδρικό του φρόνημα να έχουμε!

Χαράλαμπος Μηνάογλου

πηγή: https://www.pentapostagma.gr/

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς: Τα όπλα μας ενάντια στον φόβο

 


Γιά ποιό λόγο όλοι οι λαοί είναι φοβισμένοι; Τι φοβούνται οι λαοί στη γη; Τι φοβάται ο άνθρωπος στην γη; Ο ένας λαός φοβάται τον άλλο λαό, τρέμει ο ένας λαός τον άλλο λαό.

Ο άνθρωπος φοβάται τον άλλο άνθρωπο, τρέμει ο ένας άνθρωπος από τον άλλο άνθρωπο.

Και ο προπάτορας όλων των ανθρώπων ο Αδάμ φοβήθηκε στον παράδεισο.
Ο φόβος κυρίευσε τον Αδάμ μέσα στον παράδεισο. Πώς λοιπόν να μην κυριεύσει ο φόβος τους απογόνους του Αδάμ που είναι εξόριστοι από τον παράδεισο;

Αυτές είναι οι προοδευτικές "οικογένειες" του μέλλοντος. Εικόνες μιας νέας Πομπηΐας, λίγες μόνο στιγμές πριν εκραγεί ο Βεζούβιος...

 


Δύο μπαμπάδες χωρίς μαμά. Δύο μαμάδες χωρίς μπαμπά. Μπαμπάς, μαμά και σκυλιά. Αυτές είναι οι προοδευτικές "οικογένειες" του μέλλοντος για τον Μπακογιάννη και το συνάφι του. ΥΓ Παιδιά θα κάνουν οι Πακιστανοί.

Εικόνες μιας νέας Πομπηΐας, λίγες μόνο στιγμές πριν εκραγεί ο Βεζούβιος...

Μία ακόμη εφιαλτική πτυχή του ανάποδου κόσμου, οσονούπω βέβαια και θεσμικά κατοχυρωμένη (με "γάμους" και τεκνοθεσίες) μέσω του ελληνέζικου αντίχριστου κυνοβουλίου. 

Και ενώ η πάλαι ποτέ αγιοτόκος πατρίδα μεταβάλλεται ραγδαία σε αποτρόπαιο θεσμικό σκουπιδοτενεκέ όλης της νεοεποχίτικης σαβούρας και σεε επίσημο διαβολότοπο της πλέον ακραίας βλασφημίας και αποστασίας, από την άλλη ελάχιστοι θλίβονται και πονούν πραγματικά. 

Η συντριπτική πλειονότητα είτε επιχαίρει για τον ζόφο, είτε έχει πλέον εθιστεί και πρί άλλα τυρβάζεται, βλακώδη και ανούσια. 

Ακραίες εικόνες φρικώδους παρακμής και δαιμονικής κατάπτωσης μιας κοινωνίας που αγνοεί με εωσφορική αμετανοησία τα εκκωφαντικά πλέον σημεία των Καιρών και αρνείται πεισματικά να βγει από τον βούρκο. Κυριολεκτικά εικόνες μιας νέα Πομπηΐας, λίγες μόνο στιγμές πριν εκραγεί ο Βεζούβιος...

Νεκτάριος Δαπέργολας 

πηγή: https://panagia-ierosolymitissa.blogspot.com/

Ο Νεομάρτυς Ευγένιος Ροντιόνωφ (+23.5.1996)



ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ: Ο Νεομάρτυρας Ευγένιος Ροντιόνωφ γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1977 στο χωριό Κουρίλοβο του Παντόλσκ κοντά στη Μόσχα. Ήταν το μοναδικό παιδί της οικογένειας και βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός κατά την παιδική του ηλικία.

Η μητέρα του ονομάζεται Λιουμπόβ Βασίλιεβνα. Το 1989 η γιαγιά του πήρε τον μικρό Ευγένιο και τον πήγε στην Εκκλησία, για να εξομολογηθεί για πρώτη φορά και να μεταλάβει των αχράντων μυστηρίων. Ο ιερέας πρόσεξε ότι το παιδί δε φορούσε Σταυρό και στη διάρκεια της εξομολόγησης του φόρεσε ένα Σταυρό, τον οποίο ο Ευγένιος δεν έβγαλε ποτέ από πάνω του. Η μητέρα του, όταν είδε ότι φορούσε Σταυρό, τον προέτρεψε να τον βγάλει, διότι, όπως είπε, θα τον περιγελούσαν οι συμμαθητές του. Ο Ευγένιος δεν απάντησε και συνέχισε να τον φορά. Όταν τελείωσε τις σπουδές του το 1994, εργάστηκε ως επιπλοποιός.

Εμπόδια για την επίσκεψη της Θείας Χάριτος στον άνθρωπο…

 


Κάθε αμαρτία ως επανάσταση εναντίον του Θεού αντιστρατεύεται το έργο της Θείας Χάριτος.

Ο άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος επισημαίνει πως υπάρχουν και μερικές αδυναμίες που αποτελούν φράγματα και παρεμποδίζουν την έλευση της Θείας Χάριτος. Και αυτά είναι:

-Η αμέλεια για την μετάνοιά μας. Θα καταδικαστούμε όχι γιατί αμαρτήσαμε, αλλά γιατί δεν μετανοήσαμε, δεν ζητήσαμε το έλεος του Θεού για να λυτρωθούμε από την ψυχική μας ασθένεια.

-Η ραθυμία (=τεμπελιά) που παραλύει τις ψυχικές μας δυνάμεις και τις ακινητοποιεί. Χωρίς σκληρούς αγώνες δεν ενεργοποιείται η Χάρη του Θεού. Όχι γιατί ο Θεός χρειάζεται τους κόπους του μετανοούντος ανθρώπου, αλλά για να μην λάβει ο άνθρωπος τη Χάρη του Θεού χωρίς κόπο και την καταφρονήσει όπως παλαιότερα.

-Η υπερηφάνεια. Αν δέχθηκες, λέγει ο ιερός πατέρας, τη Χάρη του Αγ. Πνεύματος και φωτίσθηκες, πρόσεξε μην νομίσεις πως είναι δικός σου φωτισμός, γιατί αν το νομίσεις αυτό, τότε θα αναχωρήσει και θα πάθεις χειρότερα από πρώτα.

-Η ασπλαχνία προς τον συνάνθρωπο. Αυτή σβήνει τον φωτισμό της ψυχής. Γιατί εκείνος που θα βρει τη σωτηρία του με την ευσπλαχνία του προς τους αδελφούς του, πάλι με το δικό του έλεος προς τους αδελφούς του θα μπορέσει να φανεί άξιος της χάριτος του Θεού και να πετύχει τη σωτηρία του.

πηγή: https://simeiakairwn.wordpress.com/