Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

π. Συμεών Κραγιόπουλος: Γονείς και παιδιά στην καθημερινή ζωή


Το παιδί: μια αυτοτελής προσωπικότητα. Η ζωή είναι ένα μυστήριο


Η ζωή που ζούμε σ’ αυ­τόν τον κόσμο, αλλά και πολλά της ζωής αυτής είναι ένα μυστήριο. Μυστήριο είναι και το πως έρχεται ο άνθρωπος από την ανυπαρξία στην ύπαρξη, πως κυοφορείται, πως έρχεται στον κόσμο και πως αναπτύσσεται. Μυστήριο επίσης είναι γιατί ενεργεί και συμπεριφέρεται με τον άλφα η βήτα τρόπο. Και τελικά, μολονότι ακούει κανείς μερικά πράγματα, είτε εδώ, είτε κάπου αλλού, μολονότι διαβάζει κάποια πράγματα και κάτι προσπαθεί να κάνει, προκειμένου να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, έρχεται ώρα που αναγκάζεται να σηκώσει τα χέρια. Πόσοι γονείς, για παράδειγμα, όχι απλώς προσπάθησαν να κάνουν κάτι με τα παιδιά τους, αλλά όντως κουράστηκαν, κοπίασαν κυριολεκτικά, αγρύπνησαν, έκλαψαν, φρόντισαν με κάθε τρόπο για την αγωγή των παιδιών τους. Παρά ταύτα, πολλές φορές ίσως έφτασαν στο σημείο να σηκώσουν τα χέρια λέγοντας: «Τέλος πάντων, τι συμβαίνει με αυτό το παιδί; Γιατί πάνε έτσι τα πράγματα;».

Ἅγιος Ἰουστίνος Πόποβιτς: Ὁ σύγχρονος μεγάλος Πατέρας καὶ Διδάσκαλος τῆς Ἐκκλησίας. Ὑπῆρξε ἐπικριτικὸς γιὰ τὴν σύγχρονη μάστιγα τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, τὸν χαρακτήρισε ὡς «παναίρεση» (14 Ἰουνίου †)

 

Λάμπρου Κ. Σκόντζου, Θεολόγου - Καθηγητοῦ

Ἡ Σερβικὴ Ὀρθοδοξία ἔχει νὰ ἐπιδείξει μία σειρὰ μεγάλων ἁγίων, οἱ ὁποῖοι λάμπρυναν τὴν Ἐκκλησία τοῦ Ἁγίου Σάββα. Ἕνας ἀπὸ αὐτοὺς ὑπῆρξε ὁ νεοφανῆς ἅγιος Ἰουστίνος Πόποβιτς, μία ὄντως μεγάλη ἀσκητικὴ καὶ πατερικὴ μορφὴ τοῦ περασμένου αἰώνα.
Γεννήθηκε τὴν ἡμέρα τοῦ Εὐαγγελισμοῦ στὰ 1894, στὴν πόλη Βράνιε τῆς νοτίου Σερβίας. Οἱ εὐσεβεῖς γονεῖς του Σπυρίδων καὶ Ἀναστασία τοῦ ἔδωσαν τὸ ὄνομα Εὐάγγελος. Καταγόταν ἀπὸ ἱερατικὴ οἰκογένεια καὶ τὸ ἐπώνυμό του Πόποβιτς σημαίνει Παπαδόπουλος. Μεγάλωσε μὲ εὐσέβεια εἶχε τὴν τύχη νὰ δεῖ νὰ θεραπεύεται θαυματουργικὰ ἡ μητέρα του στὴν Μονὴ Πτσίνσκι ἀπὸ τὸν...Ἃγιο Προχορό. Ἀπὸ μικρὸς συνήθιζε νὰ μελετᾶ τὸ Εὐαγγέλιο καὶ ἄλλα ἐκκλησιαστικὰ βιβλία. Ἰδιαίτερα τὸν σαγήνευε ἡ ἀνάγνωση Συναξαρίων καὶ Πατερικῶν Συγγραμμάτων. Θεωροῦσε τοὺς Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας ὡς τοὺς ἀληθινοὺς σοφούς.

Ὁ ἄνθρωπος μεταξὺ διαβόλου καὶ Θεοῦ (Ἁγίου Ἰουστίνου Πόποβιτς)

Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς


Σέ τοῦτον τόν κόσμο, ὁ ἄνθρωπος βρίσκεται πάντοτε μεταξύ τοῦ διαβόλου καί τοῦ Θεοῦ, συμφιλιώνεται εἴτε μέ τόν ἕνα εἴτε μέ τόν Ἄλλο, ζεῖ εἴτε μέ τόν ἕνα εἴτε μέ τόν Ἄλλο. Εἶναι φίλος τοῦ διαβόλου καί ζεῖ μέ αὐτόν, ὅταν βαδίζει στίς ἁμαρτίες καί τά πάθη, ἐπειδή αὐτά εἶναι ἡ ψυχή, ἡ καρδιά τοῦ διαβόλου. Ἀπό τήν ἄλλη πλευρά εἶναι φίλος τοῦ Θεοῦ, ζεῖ μέ Αὐτόν, ὅταν πορεύεται μέ τίς ἅγιες ἐντολές τοῦ Κυρίου, ὅταν γίνεται σύσσωμος τοῦ Θεανθρωπίνου σώματος τοῦ Χριστοῦ, τῆς Ἐκκλησίας, στήν ὁποία ἀποθησαυρίζεται ὁλόκληρος ὁ πλοῦτος, ὅλων τῶν Θείων αἰωνιοτήτων. Ναί, σέ τοῦτον ἐδῶ τόν κόσμο, ὁ ἄνθρωπος παρακάθεται, πάντοτε, εἴτε στήν τράπεζα τοῦ διαβόλου εἴτε στήν τράπεζα τοῦ Κυρίου Χριστοῦ, τοῦ Μόνου Ἀληθινοῦ Θεοῦ [1].

Εστία Πατερικών Μελετών: Στηρίζουμε τὶς ὑγιεῖς ἀντιδράσεις ἀπέναντι στὸ Europride τῆς Θεσσαλονίκης


ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Θέσπιδος 11 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ. 210 8025211 estiapm@gmail.com

Ἡ Θεσσαλονίκη, θὰ φιλοξενήσει τὴν πανευρωπαϊκὴ διοργάνωση ΛΟΑΤΚΙ Europride ἀπὸ 21 ἕως 29 Ἰουνίου, ὑπὸ τὴν αἰγίδα τοῦ Δήμου Θεσσαλονίκης καὶ μὲ χορηγοὺς τὴ ΧΑΝΘ (Χριστιανικὴ Ἀδελφότης Νέων Θεσσαλονίκης), τὴν ActionAid, τὸ γαλλικὸ προξενεῖο τῆς Θεσσαλονίκης κ.λπ.

Παράλληλα, θὰ λάβει χώρα καὶ στὴν Ἀθήνα στὶς 15 Ἰουνίου τὸ καθιερωμένο Athens Pride ὑπὸ τὴν αἰγίδα τοῦ Δήμου Ἀθηναίων καὶ μὲ χορηγοὺς τὴ Vodafone, τὴ Google, τὴ Heineken, τὰ Lidl, τὴν ὑποστήριξη τοῦ Ἐθνικοῦ Θεάτρου, τοῦ ἱδρύματος Σταῦρος Νιάρχος, τῆς Aegean κ.λπ.

Αν τακτοποιηθούμε εσωτερικά τότε όλα θα τακτοποιηθούν γύρω μας και εξωτερικά

 

π. Διονύσιος Ταμπάκης

Είπε ένας μοναχός:

Φαντάζεστε να έχουμε ένα πανάκριβο αμάξι φτιαγμένο από χρυσό και αφού το αγοράσουμε με οικονομίες μίας ολόκληρης ζωής να το χρησιμοποιήσουμε ύστερα για να αποθηκεύουμε μέσα κοπριές.

Έτσι και εμείς ενώ ως Εικόνες Θεού είμαστε τα πολυτιμότερα πλάσματα Του Θεού καταντάμε με την ά-θεη και α-μετανόητη ζωή μας αποθήκη κοπριάς.

-Γιατί Γέροντα πρέπει να νηστεύουμε να αγρυπνούμε, να εγκρατευόματσε να ταλαιπωρούμαστε και να πονάμε τηρώντας τις ευαγγελικές εντολές ενώ ο Χριστός μας θέλει χαρούμενους και ελεύθερους;
Δεν φαίνεται λίγο οξύμωρο;

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ευχαριστήριο της υποψήφιας Ευρωβουλευτού με την ΝΙΚΗ, Μαρίας Χατζή

 

Φίλες και φίλοι, συμπατριώτες μου Έλληνες,

Στον απόηχο των ευρωεκλογών της προηγούμενης Κυριακής, θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να σας επιστρέψω τις θερμές μου ευχαριστίες για την προτίμησή σας στο πρόσωπό μου, και την τιμή και την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε, εμένα προσωπικά και το κίνημα ΝΙΚΗ με το οποίο επέλεξα να συμπαραταχθώ. Σας είμαι υπόχρεη.

Φυσικά δεν επιλέχθηκα τελικά για το αξίωμα του Ευρωβουλευτή (θα ήταν άλλωστε κάπως απίθανο υπό τις παρούσες συνθήκες), χαίρομαι όμως που είχα την ευκαιρία να συμπορευτώ με πολλούς άξιους συνυποψηφίους, να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στην κοινή προσπάθεια. Και οπωσδήποτε επιθυμώ να συγχαρώ τον κ. Αναδιώτη για την εκλογή του, και να του ευχηθώ καλή δύναμη και φώτιση στο απαιτητικό έργο που καλείται να αναλάβει, αυτός και η ομάδα που θα τον συνοδεύσει.

Σε κάθε περίπτωση οι προκλήσεις παραμένουν πολλές. Το ζοφερό σκηνικό όμως στην Ευρώπη φαίνεται πως κάπως αρχίζει να αλλάζει, αισιοδοξώ προς το καλύτερο. Οι ευρωπαϊκοί λαοί δείχνουν ότι θέλουν και μπορούν να διεκδικήσουν την ειρήνη, την ευημερία, την αξιοπρέπεια, και την διατήρηση της ταυτότητάς τους, των μεγεθών και των αξιών που δίνουν νόημα στην ύπαρξή τους.

Θα είμαστε πάντα εδώ, όποτε και όταν χρειαστεί, να βοηθήσουμε και να υπηρετήσουμε αυτή την υπέροχη Πατρίδα, την φωτεινή μας Ελλάδα.

Μέσα από την καρδιά μου, σας ευχαριστώ και πάλι.

πηγή: https://neaflorina.gr/

Πως Θα Καταλάβουμε ΠΟΙΟΙ έχουν το ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ Του ΘΗΡΙΟΥ – π. Αθανάσιος Μυτιληναίος

 


πηγή: https://romioitispolis.gr/

Ὁλόκληρη ἡ ταινία - ὑπερπαραγωγὴ γιὰ τὸν Ἅγιο Λουκᾶ τὸν Ἰατρὸ! (βίντεο)


Νέα ταινία ἐμπνευσμένη ἀπὸ τὴν ζωὴ τοῦ Ἁγίου Λουκᾶ ἐπισκόπου Συμφερουπόλεως ἒγινε στην Οὐκρανία. Ἀνάλογης ποιότητας μὲ τὴν συγκλονιστικὴ ρώσικη ταινία «Τὸ Νησί», ἡ ὁποία ἀπέσπασε πολλὰ κινημοταγραφικὰ βραβεῖα, ἡ καινούρια ταινία ἀφιερωμένη στὸν βίο τοῦ Ἁγίου Λουκᾶ καταγομένου ἀπὸ τὸ Κέρτς τῆς χερσονήσου τῆς Κριμαίας.

π. Γεώργιος Καψάνης: Όταν συνομιλούσες με τον Γέροντα Παΐσιο, είχες την αίσθηση ότι είσαι στην αγκαλιά του Θεού!


Ο άγιος Παΐσιος στο κέντρο με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίους Όρους, Αρχιμ. Γεώργιο και την λοιπή αδελφότητα της Ιεράς Μονής (1978).

Αρχιμανδρίτου Γεωργίου Καθηγουμένου Ι. Μονής Οσίου Γρηγορίου

Ο Γέρων Παΐσιος δεν έχει ανάγκη από τους ιδικούς μας επαίνους ή την ιδική μας παρουσίασι. Με την Χριστομίμητο αγάπη του ανέπαυσε τον Θεόν και τους ανθρώπους και γι’ αυτό πολύς είναι ο επαινός του στην Εκκλησία του Θεού.

Είχε το σπάνιο χάρισμα να αναπαύη ανθρώπους κάθε κατηγορίας, κάθε μορφώσεως και κάθε πνευματικής καταστάσεως. Ενθυμούμαι την περίπτωσι ενός ψυχιάτρου ψυχαναλυτού που πέρασε από την Μονή μας μετά την συνάντησί του με τον Γέροντα.

ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ… ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!


Φαντασιωνόμαστε πολλές φορές μεγαλεπήβολα σχέδια για τον εαυτό μας, θέτουμε στόχους που μοιάζουν ηρωικά κατορθώματα, θα θέλαμε να προσφέρουμε γενικά στην κοινωνία μας με μιαν αγάπη περιεκτική του ανθρώπου. Κι έρχεται η πραγματικότητα και το καθημερινό χωματένιο μαγγανοπήγαδο: στο σπίτι μας, στο επάγγελμά μας, στις κοινωνικές σχέσεις μας, που δείχνει ότι παλεύουμε με ό,τι μικρό και ποταπό, με καταστάσεις που μας βγάζουν έξω από τα ρούχα μας, με πράγματα που αποκαλύπτουν ότι κι εμείς τελικά, παρόλο που νομίζουμε ότι είμαστε… αετοί, δεν ξεπερνάμε τα σπουργίτια, για να μην πούμε τα… σκουλήκια – αγόμαστε και φερόμαστε από τα πάθη μας που θεωρούμε ότι τα έχουμε…ξεπεράσει! Είμαστε οι «κατά φαντασίαν χριστιανοί», όπως έγραψε μακαριστός σοφός καθηγητής Θεολογίας, παραφράζοντας τον «κατά φαντασίαν ασθενή» του Μολιέρου.

Γι’ αυτό και το ζητούμενο και το προσγειωμένο είναι να προσπαθούμε για το λίγο που μπορούμε, αρκεί να το κάνουμε όπως πρέπει. Να γινόμαστε δηλαδή ένα κεράκι μέσα στη γενικότερη καταχνιά και το έρεβος. Όπως το λέει κι ένας στίχος: «γίνε κεράκι με φως λιγοστό, κάποιοι να ελπίσουν είν’ αρκετό». Και κεράκι βεβαίως γίνεται κανείς, όταν αφήνει το Φως του Χριστού να διαπερνά έστω κι αμυδρά την ύπαρξή του.

πηγή: https://pgdorbas.blogspot.com/

Η Ανάληψη του Κυρίου - Υπομνηματισμός της Ευαγγελικής περικοπής από τον άγιο Κύριλλο Αλεξανδρείας



Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ[:Λουκ. 24,36-53]

ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΥΡΙΛΛΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

«Ταῦτα δὲ αὐτῶν λαλούντων αὐτὸς ὁ ᾿Ιησοῦς ἔστη ἐν μέσῳ αὐτῶν καὶ λέγει αὐτοῖς· εἰρήνη ὑμῖν (:Και ενώ μιλούσαν γι’ αυτά, ξαφνικά ο ίδιος ο Ιησούς στάθηκε ανάμεσά τους και τους λέει: ‘’Να είναι μαζί σας ειρήνη’’)»[Λουκά 24,36].

Συνεχίζοντας εδώ λέμε ότι επειδή ο λόγος για την Ανάσταση του Κυρίου έφθανε από πολλά μέρη στους αποστόλους και διεγειρόταν ο πόθος τους να δουν τον Αναστημένο Κύριο, επειδή Τον ποθούσαν, ερχόταν, και επειδή ζητούσαν να Τον δουν και Τον περίμεναν, εμφανιζόταν και αποκαλυπτόταν σε αυτούς. Αλλά όμως δεν εμφανιζόταν πλέον σε αυτούς έχοντας τα μάτια τους κρατημένα, ούτε και μιλούσε σαν για κάποιον άλλο, αλλά παρουσίαζε τον εαυτό Του φανερά, και τους παρακινούσε να έχουν θάρρος. Εκείνοι όμως και έτσι είχαν αμφιβολία και φοβούνταν. Γιατί νόμιζαν ότι δεν έβλεπαν αυτόν, αλλά κάποιο φάντασμα και σκιά. Έπειτα καθησυχάζει και την ανησυχία τους από τις σκέψεις αυτές, λέγοντας τη γνωστή και όχι ασυνήθιστη σε αυτούς φράση. Γιατί τους είπε: «Ειρήνη σε σας».

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ἀρχιμανδρίτου Φωτίου Ἰωακεὶμ: Ὁ «γενναιομάρτυς» ἀπόστολος Βαρνάβας, θεμελιωτὴς καὶ προστάτης τῆς ἁγίας Ἐκκλησίας Κύπρου (11 Ἰουνίου)

Αρχιμανδρίτου Φωτίου Ιωακείμ

Ο Απόστολος Βαρνάβας, τοιχ. 16ος αι., Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοκουρδαλιώτισσας, Κούρδαλι
Ὁ ἔνδοξος ἀπόστολος τοῦ Χριστοῦ Βαρνάβας, ὁ ἐπώνυμος τῆς θείας παρακλήσεως, ἦταν Ἰουδαῖος στὸ γένος, ἀπὸ τὴ φυλὴ τοῦ Λευΐ, Κύπριος στὴν καταγωγὴ καὶ ἕνας ἀπὸ τοὺς ἑβδομήκοντα ἀποστόλους, θεωρούμενος ὡς ὁ κορυφαῖος τους. Οἱ πρόγονοί του, ἐξαιτίας τῶν πολλῶν πολέμων στὴν Ἰουδαία, εἶχαν μεταβεῖ στὴν Κύπρο, ὅπου καὶ γεννήθηκε ὁ Βαρνάβας. Τὸ ἀρχικό του ὄνομα ἦταν Ἰωσῆς, Βαρνάβας δέ, ποὺ ἑρμηνεύεται υἱὸς παρακλήσεως, ὀνομάσθηκε ἀργότερα ἀπὸ τοὺς ἁγίους Ἀποστόλους.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Η βιολογική συγγένεια έχει σημασία


Αγάπη στα παιδιά είναι να μη μπαίνει άλλος στη θέση του βιολογικού τους γονέα!

Από το “Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά” και το “Them Before Us”

Παιδιά που μεγαλώνουν με το μπαμπά ή τη μαμά τους που συζεί με σύντροφο ή νέο σύζυγο. Παιδιά από δωρητές γενετικού υλικού, που μεγαλώνουν με έμμισθους «παιδαγωγούς», ή ανατρέφονται μέσω υιοθεσίας. 

Εκτός από τη περίπτωση η ανατροφή από ξένο άτομο να είναι αναγκαστική λόγω θανάτου ή ασθένειας των βιολογικών γονέων, όλες οι άλλες είναι περιπτώσεις που τα παιδιά μπήκαν σε δεύτερη μοίρα, πίσω από τις επιθυμίες και τα «δικαιώματα» των μεγάλων, οι οποίοι βέβαια μπορεί να επιμένουν πως τα αγαπούν πάρα πολύ…. Εξάλλου όπως λέγεται από κάποιους, «τί αξία έχει η βιολογική σχέση εάν υπάρχει αγάπη;»

Τα Καλοκαίρια της καρδιάς μας


Παύλος Σαμαράς

Φέτος, θέλω το καλοκαίρι αυτό των παιδικών μου χρόνων.

Σαν αυτές τις μέρες τότε μέσα Ιούνη το σχολειό έκλεινε, επιστρέφαμε σπίτι με το ενδεικτικό στα χέρια πετώντας από χαρά και διαπραγματευόμαστε τις διακοπές μας που δεν ήταν παρά μόνο παιχνίδι στις γειτονιές, ένεκα που οι γονείς είχαν μόνο τα προς το ζειν κι αυτά με δυσκολία.

Ήταν όλα τόσο αθώα.

Οι καλοκαιρινές μέρες μας στο χωριό ατέλειωτες, οι γεύσεις του καλοκαιριού δεν είχαν τέλος, από το καρπούζι και τα κορόμηλα μέχρι τα παγωτά.

Περὶ προσοχῆς καὶ φυλάξεως τοῦ νοῦ


Ὁσίου Πέτρου τοῦ Δαμασκηνοῦ*

Χωρὶς προσοχὴ καὶ ἐγρήγορση τοῦ νοῦ εἶναι ἀδύνατον νὰ σωθοῦμε καὶ νὰ λυτρωθοῦμε ἀπ’ τὸν διάβολο, ὁ ὁποῖος περπατᾶ σὰν λιοντάρι ποὺ βρυχιέται καὶ ζητάει ποιόν νὰ καταπιεῖ1, λέει ὁ Δαμασκηνός. Γι’ αὐτὸ καὶ ὁ Κύριος ἔλεγε συχνὰ στοὺς μαθητές Του: «Νὰ εἶσθε ἄγρυπνοι καὶ νὰ προσεύχεσθε, γιατὶ δὲν ξέρετε κλπ.»2 προκαταγγέλοντας σ’ ὅλους μ’ αὐτὰ τὴν μνήμη τοῦ θανάτου, γιὰ νἄμαστε ἕτοιμοι νὰ δώσουμε εὐπρόσδεκτη ἀπολογία, ἡ ὁποία γίνεται ἀπὸ ἔργα καὶ προσοχή.

Οἱ δαίμονες, ὅπως λέει ὁ ἅγιος Ἱλαρίων, εἶναι ἄϋλοι, ἄϋπνοι κι ὅλη ἡ φροντίδα τους εἶναι νὰ μᾶς πολεμοῦν καὶ νὰ ὁδηγήσουν στὴν ἀπώλεια τὶς ψυχές μας, μὲ λόγο, μὲ ἔργο καὶ λογισμό, ἐνῶ ἐμεῖς δὲν εἴμαστε ἔτσι. Ἀλλ’ ἄλλοτε φροντίζουμε γι’ ἀπόλαυση καὶ δόξα ποὺ περνάει, ἄλλοτε γιὰ πράγματα τοῦ βίου καὶ γι’ ἄλλα πολλά, καὶ δὲν θέλουμε οὔτε λίγο ν’ ἀναλάβουμε νὰ ἐξετάζουμε τὸν βίο μας, γιὰ νὰ συνηθίσει μ’ αὐτὸ ὁ νοῦς καὶ νὰ μπορέσει νὰ προσέχει στὸν ἑαυτό του χωρὶς προσπάθεια.

Ιστορική καταγγελία στον Ο.Η.Ε. κατά του ισλαμικού μισογυνισμού

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 10η Ιουνίου 2024

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε. ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟΥ 

Όταν η παγκόσμια κοινότητα εόρταζε την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», (8 Μαρτίου 2024), ευαισθητοποιημένη οργάνωση απέστειλε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, (ΟΗΕ), καταγγελία για την κατάφορη καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών από το Ισλάμ. Για τις συνεχείς και κατά χιλιάδες δημοσιοποιημένες βιαιοπραγίες, τη στέρηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους βιασμούς, την σεξουαλική σκλαβιά, την φρικώδη κλειτοριδεκτομή στα μικρά κορίτσια, τον υποχρεωτικό γάμο ανήλικων κοριτσιών, την στέρηση στοιχειώδους εκπαίδευσης, τον περιορισμό στους γυναικωνίτες, την πολυγαμία των ανδρών σε βάρος των γυναικών, την υποχρεωτική αμφίεση, (μπρούργκα, καλύπτρα κεφαλής και προσώπου), τον περιορισμό τους σε διαφορετικό χώρο των τζαμιών από τους άνδρες, την στέρηση, (στις περισσότερες ισλαμικές χώρες), του δικαιώματος ψήφου, την απαγόρευση κυκλοφορίας σε δημόσιους χώρους χωρίς συνοδό, κλπ.

Απαίτηση για Δικαιοσύνη και Τιμωρία, Απαίτηση για την Ιστορική Αλήθεια: Δίστομο, 10 Ιουνίου 1944


Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης

Πριν λίγα εικοσιτετράωρα μίλησα σε μία συγκλονιστική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα ογδόντα χρόνια από το μαζικό έγκλημα των Γερμανών κατακτητών και των συνεργατών τους στους Πύργους Εορδαίας. Εκεί από όπου πέρασε η βαρβαρότητα στερώντας τη ζωή από 331 αθώους προγόνους μας. Οι ίδιοι όμως ατιμώρητοι δολοφόνοι, ο Διοικητής της 4ης Μεραρχίας των Ες- Ες Κάρλ Σύμμερς, ο λοχαγός των SS Φριτς Λάουτενμπαχ, ο υπολοχαγός των SS Χανς Τσάμπελ, οι επίσης αξιωματικοί των SS Ρίκερ και Κόπφχερ εκτός από την ευθύνη τους για το έγκλημα στους Πύργους, ήταν υπεύθυνοι και για τις μαζικές δολοφονίες στην Ερμακιά Εορδαίας, στην Κλεισούρα Καστοριάς, στην Σπερχειάδα, με αποκορύφωμα την 10 Ιουνίου 1944 στο Δίστομο: