Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

π. Ματθαίος: «Δεν είμαστε τετράποδα που μας έχουνε με λουρί»

 


Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Προϊστάμενος του Ναού π. Ματθαίος Χάλαρης, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

"Μέσα στην εκκλησία, μέσα στο Ναό είναι παρόν ο Χριστός. Αυτός είναι ο «νοικοκύρης» αυτού του χώρου. Κάθε άνθρωπος που έρχεται στο Ναό δεν έρχεται απλώς να προσευχηθεί. Γιατί ο Ναός δεν είναι τόπος προσευχής. Τόπος προσευχής μπορεί να είναι το ιδιαίτερο δωμάτιο του σπιτιού μας, αλλά είναι τόπος συναντήσεως του πιστού με τον Χριστό. Έρχεται εδώ γιατί αγαπάει τον Χριστό. Έρχεται όχι απλώς να τον δει, όχι απλώς να τον ακούσει αλλά κάτι απείρως ανώτερο, έρχεται να τον Κοινωνήσει, έρχεται να γίνει ένα μαζί Του. Γιατί αυτή είναι η χαρά του πιστού, όχι απλώς να βλέπει τον Χριστό αλλά να ενώνεται με τον Χριστό" ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Ματθαίος.

Σε άλλο σημείο ο Προϊστάμενος του Ναού πρόσθεσε: "Ο Χριστός εδώ μέσα πρώτον διδάσκει, όπως δίδασκε στη συναγωγή για να παρηγορήσει τον κάθε πιστό. Δεύτερον τον ευεργετεί δίδοντάς του αυτό το ανεκτίμητο δώρο που λέγεται Χάρις του Παναγίου Πνεύματος που γεμίζει τον άνθρωπο και τέλος τον θεραπεύει από κάθε ψυχική και σωματική ασθένεια."

"Μη μας περνάνε για τετράποδα που μας έχουνε με το λουρί. Έχουμε αξιοπρέπεια, έχουμε ήθος και έχουμε και μυαλό, έχουμε και φωνή. Δεν θέλουμε όμως να δώσουμε διαμαρτυρία όπως κάνουνε στις διαδηλώσεις, που γυρνάνε από εδώ και απο εκεί και εκεί δεν ισχύει ο νόμος. Δεν θέλουμε να δώσουμε αυτή την εικόνα, θέλουμε να δώσουμε την μαρτυρία του Χριστού. Είμαστε πράοι, είμαστε άνθρωποι με σωφροσύνη και πίστη. Γι' αυτό λοιπόν δεν απειλούμε κανέναν, παρακαλούμε, αφήστε μας να λατρεύουμε όπως πρέπει τον Χριστό μας" τόνισε ο π. Ματθαίος.

Κλείνοντας ο π. Ματθαίος υπογράμμισε: "Τελικά αυτός ο κορωνοϊός μου φαίνεται στα μυαλά κάποιον έχει μια αδυναμία. Έχει μια αδυναμία στις εορτές του Πάσχα, των Χριστουγέννων κι όταν είναι αυτές οι γιορτές τότε φουντώνουνε και τα κρούσματα, τότε λαμβάνονται και τα μέτρα, τότε κλείνουνε ερμητικά οι εκκλησίες. Αδελφοί μου μην κοροϊδευόμαστε, αυτά είναι λόγια για να τα λένε σαν παραμύθι στα μικρά παιδιά. Εμείς ζητάμε και παρακαλούμε να μας επιτρέψουνε να λατρεύσουμε τον Χριστό μας που γεννήθηκε μέσα στη φάτνη, σε λίγες ημέρες που είναι τα Χριστούγεννα."

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το κήρυγμα του π. Ματθαίου:


Δείτε το βίντεο εδω: https://youtu.be/NCUpc6enkhc

Αναδημοσίευση από:  https://www.romfea.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου