Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι: «Μη εάσετε ημάς ορφανούς» του Σωτήρη Μ. Τζούμα




 Όλων των πιστών τα βλέμματα είναι στραμμένα προς την  Διαρκή Ιερά Σύνοδο που θα συνέλθει την Τρίτη με τηλεδιάσκεψη. 

Περιμένουμε εναγωνίως τι θα αποφασίσουν σχετικά με την απαράδεκτη απόφαση –που τελικά είναι μόνο προφορική και δεν περιλαμβάνεται στην ΚΥΑ που εκδόθηκε-για τους Ιερούς Ναούς κατά το Άγιο Δωδεκαήμερο.
Απευθύνουμε  έκκληση προς τον Μακαριώτατο και τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Αρχιερείς και τους ικετεύουμε υιϊκά να φανούν πραγματικοί ποιμένες! «Μη εάσετε ημάς ορφανούς» Άγιοι! 
Αντισταθείτε στον εμπαιγμό και στην χλεύη των κυβερνώντων τόσο προς την Διοικούσα Εκκλησία, όσο και προς εμάς τους χριστιανούς.
Όταν γράφαμε από αυτό εδώ το μετερίζι ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα στα σπίτια μας με τις κατ’ οίκον φάτνες μας, κάποιοι μας έλεγαν υπερβολικούς! 
Αλλά εμείς απλώς προβλέπαμε το πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό!

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος την Παρασκευή του Ακαθίστου τρ. έτους, μας εξέπληξε με το πατρικό κήρυγμά του, με το οποίο μας καθησύχασε και μας έπεισε να μείνουμε μέσα στα σπίτια μας. Τον ακούσαμε και το τηρήσαμε και ανεχθήκαμε να πούμε το Χριστός Ανέστη από τα μπαλκόνια μας. 
Ωστόσο, τώρα περιμένουμε να υψώσει φωνή στα… κολεγιόπαιδα που μας κυβερνούν και να τους πει ότι οι αποφάσεις τους είναι υποτιμητικές για την Εκκλησία. Ότι οι πιστοί δεν θα αντέξουν άλλη κοροϊδία. Ότι το ποτήρι ξεχείλισε, η αγανάκτηση περίσσεψε. Ότι οι χριστιανοί νιώθουν αδικημένοι, κυνηγημένοι, διωγμένοι, πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

 Λέγεται ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ θα αιτηθεί άδεια προκειμένου να τελέσει κατ’ εξαίρεση στο λιμάνι του Πειραιά την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων. Ελπίζουμε να βρεί θετική ανταπόκριση.Θα είναι μια ανάσα αυτό για τον λαό μας να δει την τελετή του Αγιασμού των υδάτων από την τηλεόραση. 

Ανάλογα αιτήματα ας καταθέσουν και οι λοιποί Μητροπολίτες ζητώντας τις κεντρικές πλατείες των πόλεων των Μητροπόλεων  για υπαίθρια τέλεση- του καιρού επιτρέποντος-  της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας με τήρηση των αποστάσεων και των λοιπών υγειονομικών παραμέτρων.
 Το ΚΚΕ και οι λοιπές «δημοκρατικές δυνάμεις» της χώρας μας που επικαλέστηκαν το δικαίωμα να τιμήσουν τους «ήρωές» τους, ας γίνει παράδειγμα προς μίμηση! 

Ας ζητήσουν και οι εκκλησιαστικοί ταγοί να τηρήσουν τα ειωθότα. Ας απαιτήσουν κατ’ αναλογίαν μια αξιοπρεπή και δίκαιη συμμετοχή των πιστών στις μεγάλες εορτές του Αγ. Δωδεκαημέρου.
Η κοροϊδία των 9 και των 25 ατόμων είναι μόνο για να δείξουν στους ευκολόπιστους ότι κάτι έκαναν και σίγουρα αυτή η απόφαση μόνο τον Άγιο Αλεξανδρουπόλεως μπορεί να ικανοποιεί.
 Εμάς όχι.
«Κοντός ψαλμός αλληλούϊα» έλεγαν οι παλιοί. Αν πραγματικά σέβονται το ράσο τους και την αποστολή τους, τα μέλη της ΔΙΣ με καπετάνιο τον Μακαριώτατο οφείλουν εμπράκτως να στηρίξουν το χριστεπώνυμο πλήρωμα, που ξαφνιασμένο και απορημένο παρακολουθεί την ατολμία και τον φόβο τους και να οδηγήσουν το σκάφος της Ελλαδικής Εκκλησίας σε εύδιο λιμένα.
Τώρα! 
Αύριο θα είναι αργά! 
Αναδημοσίευση από: www.exapsalmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου