Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Ομάδες ανάγνωσης του Ψαλτηρίου κατά την ώρα της προσευχής.

                                         

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και μετά το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου επισκόπου Μόρφου κ. Νεοφύτου δημιουργήθηκε δειλά δειλά η πρώτη ομάδα  ανάγνωσης ψαλτηρίου η οποία αποτελούνταν από 10 άτομα. Το κάθε μέλος της ομάδας διαβάζει δυο καθίσματα από το ψαλτήρι καθημερινά σε ώρα ελεύθερη που επιλέγει προσωπικά. Έτσι κάθε μέρα η ομάδα διαβάζει όλη μαζί ολόκληρο το ψαλτήρι.

Στην πορεία συνέβη κάτι ανέλπιστο, η κίνηση αυτή αγκαλιάστηκε από πολλά άτομα και έχουμε φτάσει στο να έχουν δημιουργηθεί ήδη μέχρι αυτήν την στιγμή 19 ομάδες και κοντεύουμε να συμπληρώσουμε και την 20η.

'Ολη αυτή η προσπάθεια γίνεται προς δόξα Κυρίου και όπως μας λέει ο Απόστολος Παύλος στην Β' Προς Θεσσαλονικείς Επιστολή «ἀδελφοί, στήκετε, καὶ κρατεῖτε τὰς παραδόσεις ἃς ἐδιδάχθητε εἴτε διὰ λόγου εἴτε δι’ ἐπιστολῆς ἡμῶν». 

Στις δύσκολες αυτές στιγμές που διανύουμε ας μην ξεχάσουμε τις παραδόσεις μας, και καθημερινά σημείο συνάντησης ας είναι η ώρα της προσευχής. Στις Πράξεις των Αποστόλων διαβάζουμε πως, «πᾶς ὃς ἂν ἐπικαλέσηται τὸ ὄνομα Κυρίου σωθήσεται» ( Πράξ. 2,21 ). Γιατί το Άγιο Πνεύμα ενεργεί σε κάθε ψυχή που καλλιεργεί την προσευχή και αποκτούμε την άκτιστη Θεία Χάρη. «Δια Πνεύματος Αγίου», συνοψίζει ο Μέγας Βασίλειος, «η εις παράδεισον αποκατάστασις, η εις βασιλείαν ουρανών άνοδος∙ η εις υιοθεσίαν επάνοδος∙ η παρρησία του καλείν εαυτών Πατέρα τον Θεόν, κοινωνόν γενέσθαι της χάριτος του Χριστού…». Και ο ιερός Χρυσόστομος τονίζει: «Αρκεί το όνομά σου καλέσαι μόνον και πάντα ανύσαι μεθ’ υπερβολής» ( Αρκεί το Όνομά σου μόνο να επικαλεσθώ και θα τα επιτύχω όλα με υπερβολική ευκολία).

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τον π. Σεβαστινό Τοπάλη όσο και την γερόντισσα Συγκλητική, της Μονής του Αγίου Αυγουστίνου Φλώρινας που ευλόγησαν την δράση αυτή. Πολλές ευχαριστίες σε όλους εσάς που στηρίξατε την προσπάθεια αυτή.

 

Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στις ομάδες ανάγνωσης Ψαλτηρίου μπορεί να επικοινωνήσει με την Μαρία στο e-mail mariatsakri35@gmail.com και στο τηλέφωνο 6974972690









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου