Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Κίνηση Ορθοδόξων Πολιτών “Παρεμβολή”: Η δύναμή μας απέναντι στους διωγμούς είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη των αδελφών

 



Η Κίνηση Ορθοδόξων Πολιτών “Παρεμβολή” εδώ και καιρό παρακολουθεί με αγωνία, πόνο, αλλά και αποστροφή τα όσα ανήκουστα συμβαίνουν στην πατρίδα μας. 

Βιώνουμε τον διωγμό που υφιστατάμεθα εμείς οι Χριστιανοί, την απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζεται ο πιστός λαός μας από τα όργανα της πολιτείας, τον εμπαιγμό, την περιφρόνηση και την εμπαθή έχθρα προς τα ιερά και τις παραδόσεις μας. 

Φρίττουμε με την ελεεινή και βδελυρή πρακτική από πλευράς κυβερνήσεως της ποινικοποίησης της εκκλησιαστικής και μυστηριακής ζωής μας. Οι κυβερνώντες, καταπατώντας κάθε έννοια ελευθερίας, αξιοπρέπειας και ανθρωπίνου δικαιώματος, και κρυπτόμενοι πίσω από τις δήθεν “εισηγήσεις” της Χούντας των Λοιμωξιολόγων (κυριολεκτούμε: Χούντα = Junta = “επιτροπή, συνέδριο” στα Ισπανικά), με περίσσιο θράσος απαγορεύουν (ό,τι δεν τόλμησαν να κάνουν ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Ναζί, ούτε οι δικτάτορες) τις ιεροπραξίες και επιβάλλουν δυσβάσταχτα πρόστιμα στους αδελφούς μας που πράττουν το αυτονόητο: δηλαδή την προσέλευσή τους στα ιερά και μυρωμένα μυστήρια, την στοιχειώδη άσκηση των θρησκευτικών τους αναγκών και καθηκόντων. 

Καταγγέλλουμε με βαθιά αποστροφή την πρακτική αυτή. Ως απάντηση, αποφασίσαμε να συμβάλουμε οικονομικά με το υστέρημά μας σε εθελοντική βάση, και στον βαθμό που μπορεί καθένα από τα μέλη μας, στην ανακούφιση των ενοριών που επλήγησαν από την κυβερνητική πολιτική των προστίμων. Ήδη διεκπεραιώνουμε τις απαραίτητες ενέργειες. 

Η δύναμή μας απέναντι στους διωγμούς είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη των αδελφών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου