Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Χρήστος Γεωργιάδης: Δίνουμε το λιγνίτη στα Σκόπια ενώ εμείς καίμε πανάκριβο φυσικό αέριο

 



Πριν λίγες ημέρες η καταστροφικότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα συμφώνησε να δώσει 1.000.000 τόνους λιγνίτη και 250.000 τόνους μαζούτ στα Σκόπια για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της κρατικής εταιρίας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ESM, Βάσκο Κοβάτσεφσκι.

Ο λιγνίτης, ο μαύρος χρυσός της Ελλάδος, μπορεί να καίγεται στο Μοναστήρι (Μπίτολα) όπου βρίσκεται ο ΑΗΣ των Σκοπίων όμως εμείς προτιμούμε να κρατούμε τον ΑΗΣ Μελίτης (στη Φλώρινα) σβηστό (δούλεψε ελάχιστα από τις 16/8 έως τις 6/9 και έκλεισε ξανά).

Είναι η μόνη κυβέρνηση παγκοσμίως που επιμένει με λύσσα στην απολιγνιτοποίηση τη στιγμή που άλλες χώρες όχι μόνο καίνε κανονικά λιγνίτη αλλά κατασκευάζουν και καινούργιες μονάδες.

Είναι η μόνη κυβέρνηση που με πείσμα προσπαθεί να κάνει απρόσιτο το ρεύμα στη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Και ενώ τους ληστεύει με τις μαυραγορίτικες τιμές για την κιλοβατώρα προσπαθεί να εμφανιστεί ως «ευεργέτης» δίνοντας ψίχουλα δήθεν ως επιδότηση.

Αυτή η απατηλή «ευεργεσία» είναι ενορχηστρωμένη μέσω των παρόχων ενέργειας στους οποίους δίνει 10 δισ. ευρώ για να μειώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος.

Αν αυτά τα 10 δις επενδύονταν σε υδροηλεκτρικά (όπου το 65% του υδάτινου δυναμικού της χώρας παραμένει αναξιοποίητο) πραγματικά θα είχαμε αυτάρκεια αλλά και πάμφθηνο ρεύμα.

πηγή: https://ethnegersis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου