Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Η μετάνοια προϋποθέτει αυτογνωσία

 

Ναι, πράγματι, μόνο η μετάνοια θα μας σώσει, αλλά η μετάνοια προϋποθέτει αυτογνωσία. Όταν νομίζεις ότι φύτρωσες έτσι απλά όπως ένα ραπανάκι, κάνεις σ αυτή τη ζωή ότι σου γουστάρει, ότι σου λένε τα πάθη σου, τα οποία υποδαυλίζει η πήλινη φύση σου και ο τρισκατάρατος. Όταν δεν ξέρεις ότι η καταγωγή σου είναι ο Ουρανός είσαι έτοιμος να πιστέψεις τις μπούρδες της … “επιστήμης” περί εξωγήινων.

Όταν δεν ξέρεις, ή δε θυμάσαι, ή δεν πιστεύεις, ή υποψιάζεσαι αλλά δεν θέλεις να πιστέψεις ότι είσαι ο Άσωτος Υιός της παραβολής του Ασώτου που κάνοντας ότι σου κατέβει στη γκλάβα βόσκεις χοίρους και τρέφεσαι με τα ξυλοκέρατα που σου προσφέρει ο εχθρός της Σωτηρίας σου τυλιγμένα σε χρυσόχαρτο, πώς είναι δυνατόν να μετανοήσεις για την αποστασία σου και να επιστρέψεις στην κοιτίδα σου, που ξαναλέω ότι είναι στην άλλη άκρη του Ουρανού;

Είναι ανάγκη επομένως να μας ξανασυστηθεί ο Σωτήρας ημών Ιησούς Χριστός κι εμείς ταπεινωμένοι από την ανέχεια και τη δυστυχία που έρχονται καλπάζοντας, να γαντζωθούμε σ’ Αυτόν ως μοναδική και τελευταία ευκαιρία να σωθούμε και σ΄ αυτή τη φυτοζωή και στην αιώνια, την χωρίς τέλος.

Γένοιτο

Ηλίας Σκουντριάνος

πηγή: https://www.triklopodia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου