Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Εωσφορικές παραμορφώσεις

 


“Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο¨,  λέει ο Ντοστογιέφσκι. Κι ο Πλάτωνας εξάλλου λέει πως η ομορφιά είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Θεού.


Αυτός, λοιπόν ο Θεός της ομορφιάς έπλασε τον πανέμορφο τούτο κόσμο και μας τον πρόσφερε, για να προσπαθήσουμε, όσο μπορούμε να μιλήσουμε και εμείς σε αυτόν και να κάνουμε, όσο γίνεται περισσότερο όμορφη τη ζωή μας.


Αλλά εμείς, αντί να δοξολογήσουμε τον δημιουργό, λατρεύσαμε τα δημιουργήματά του. Γεγονός που μας έσπρωξε σε ένα σωρό παραμορφώσεις. 


Απ’ τις οποίες, για να μας απαλλάξει ο Θεός, μας έστειλε διαφόρους πνευματικούς ανθρώπους: Προφήτες, φιλοσόφους, κ.λπ. Που κι αυτούς εμείς φροντίσαμε - όπως λέει ο Χριστός - άλλους να τους δολοφονήσουμε, άλλους να τους λιθοβολήσουμε κι άλλους να τους ποτίσουμε το κώνειο. Όπως οι Έλληνες τον Σωκράτη. 


Γι’ αυτό, τελικά, έστειλε τον Γιο του. Ο οποίος με τη διδασκαλία του και τα θαύματά του προσπάθησε να μας βγάλει απ’ τον κυκεώνα των παραμορφώσεων. Οπότε εμείς και πάλι του απαντήσαμε με την χειρότερη των παραμορφώσεων, που είναι ο παραλογισμός του Σταυρού. 


Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι τον Χριστό δεν τον σταύρωσαν κάποιοι - όπως συνηθίζουμε να λέμε - κακοποιοί. Που η “καθωσπρέπει” κοινωνία του “καλού” υπόκοσμου τους κλείνει σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Αλλά ακριβώς ο ίδιος ο “καλός” υπόκοσμος της “καθωσπρέπει” κοινωνίας.


Ο οποίος εν ονόματι των άδικων νόμων του, σταύρωσε μεταξύ των κακούργων, τον ίδιο τον “Ήλιο της Δικαιοσύνης”, τον Θεό. Για ν’ αποδείξει για μια ακόμη φορά πόσο οι θεσμοί της νομιμοφρονούσας κοινωνίας βρίσκονται σε διαμετρική αντίθεση με το πνεύμα της δικαιοσύνης…


Για να δώσει, λοιπόν, ο Χριστός στους μαθητές του ένα πνευματικό αντίβαρο απέναντι σ’ αυτό το - πέραν παντός παραλογισμού παραμορφωτικό γεγονός, πραγματοποίησε τη Μεταμόρφωσή του. Δείχνοντας έτσι ότι, πέρα από τον κόσμο των παραμορφώσεων υπάρχει ένας άλλος κόσμος, που κάνει τις παραμορφώσεις του κόσμου τούτου να φαίνονται σαν ηλίθια καμώματα μεθυσμένων πιθήκων.


Και μνημονεύουμε και τώρα το γεγονός της θεϊκής Μεταμορφώσεως και μιλούμε γι’ αυτό, γιατί παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο. Ίσως και περισσότερο από άλλοτε. Αφού όλοι μας αισθανόμαστε να ασφυκτιούμε μέσα σε ένα δίχτυ πολύμορφων ασχημιών και παραμορφώσεων. 


Ή μήπως δεν έχουμε παραμορφώσει και δηλητηριάσει τη γη, τις θάλασσες και τον αέρα μας! Και συνακόλουθα τις τροφές, που τρώμε. Γεγονός, που μας κάνει να νιώθουμε όλοι - περισσότερο ή λιγότερο - δηλητηριασμένοι… 


Ή μήπως στον κοινωνικό μας χώρο δεν υπάρχουν δεινές παραμορφώσεις. Με τα “πετσωμένα” ΜΜΕ, που παρουσιάζουν παράδεισο την κόλαση του Κούλη και τα κακουργήματά του σαν πράξεις ύψιστης φιλανθρωπίας. Με την άρχουσα αναρχία, που, αντί να λύσει τα προβλήματα του λαού, μεθοδεύει την καταλήστευσή του. Με τις μυριάδες άνομων νόμων και άρθρων, που εξαρθρώνουν την οικονομική και κοινωνική μας υπόσταση. 


Ή μήπως στο χώρο της Εκκλησίας του Χριστού δεν ισχύει το ίδιο; Όταν, συγκρίνοντας με το γράμμα και το πνεύμα του Ευαγγελίου τον βίο και την πολιτεία κάποιων κληρικών, διαπιστώνει τερατώδεις και αποκρουστικές παραμορφώσεις. Που μάλιστα δεν διστάζουν να μας τις παρουσιάζουν σαν έκφραση της χριστιανικής παράδοσης. 


Ή μήπως δεν υπάρχουν και σήμερα εκατομμύρια “ελάχιστων αδελφών” του Χριστού, που σταυρώνονται απ’ τους αρχιερείς του σιωνισμού και του - χωρίς Χριστό - “χριστιανισμού”! Που προκαλούν κρίσεις οικονομικές και δημιουργούν εστίες πολέμων. Και υπονομεύουν και αποσαθρώνουν ήθη, έθιμα και παραδόσεις των λαών. Με τις παγκοσμιοποιήσεις τους και τους οικουμενισμούς τους και το αιρετικό συνοθύλευμα της Νέας Εποχής και της Νέας τάξης ναζιστικών εγκλημάτων. Για να ικανοποιούν την κακουργία τους και να γεμίζουν τα χρηματοκιβώτιά τους…


Και να που τώρα έχουν φτάσει στο αποκορύφωμα της εωσφορικής “υβρης”, επιδιώκοντας να παραμορφώσουν τα “άγια των αγίων”, που είναι ο ίδιος άνθρωπος. Σε τρόπο, που να πάψει πια να είναι άνθρωπος. Αποπροσωποποιώντας με τα φίμωτρα το ανθρώπινο πρόσωπό του. Και τερατοποιώντας με τις αλχημείες την προσωπικότητά του. 


Βυθίζοντάς τον σε βάθη αχανή, χειρότερα ακόμη και εκείνων των ανθρωποειδών του “δημοκρατικού” ή “συνταγματικού”, λεγόμενου, τόξου. “Λεγομένου”, δεδομένου ότι παραμόρφωσαν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, κάνοντάς τα “κατ’ εικόνα και ομοίωση του καλπάζοντος νεοναζιστικού αμοραλισμού και παραλογισμού τους…


Βέβαια αυτοί μας μιλούν για μετανθρωπισμό. Αλλά, στην πραγματικότητα, πρόκειται για από ανθρωπισμό. Αφού λένε στον Θεό: Έκαμες τον άνθρωπο ολιγόζωο και ατελέστατο. Εμείς, αντί για την αιώνια μεταθανάτια ζωή, που, ψευδόμενος, υπόσχεσαι, θα του δώσουμε αιώνια επίγεια ζωή. Και θα τον αναβαθμίσουμε σωματικά, διανοητικά, ηθικά, συναισθηματικά. Και μην ξεχνάς ότι υπάρχει ήδη, όπως μας λέει ο κ.  Τάσης, άνθρωπος, που θα ζήσει τουλάχιστον χίλια χρόνια!...


Οι παραμορφωμένοι άνθρωποι θα είναι χωρισμένοι σε κυρίους και δούλους. Οι “κύριοι” θα προέρχονται απ’ την “αρία”  γερμανική φυλή και “περιούσια” φυλή των Εβραίων. Και ακούστε τι μας λέει, ένας Εβραίος ραβίνος απ’ τη Λευκορωσία, οπαδός προφανώς των εωσφορικών των παραμορφώσεων: 


“Οι Εβραίοι, λέει, είμαστε εξωγήινοι, διασυμπαντικοί, με διαφορετικό λογισμικό από τους άλλους ανθρώπους. Προερχόμαστε από ένα διαφορετικό σύμπαν και ήρθαμε να κατακτήσουμε τη Γη και να υποδουλώσουμε την ανθρωπότητα”!!!


Που σημαίνει ότι όλοι εμείς, ή εκτός ναζισμού και σιωνισμού, θα γίνουμε δούλοι. Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε μόνο όσους θα χρειάζονται. Γιατί τους υπόλοιπους “θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι”.


Με πρώτους και καλύτερους, ασφαλώς, εμάς τους ορθόδοξους: Έλληνες, Σέρβους, Ρώσους κ.λπ. που ανήκουμε, υποτίθεται στην κατώτερη ράτσα. Και είμαστε ωστόσο οδυνηρό αγκάθι στο μάτι τους και καρφί στην καρδιά τους…


πηγή: https://panagia-ierosolymitissa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου