Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: «Από λίγους ευσεβείς χριστιανούς όμως, θα ανθίσει και πάλι η πίστη…»

 

Από το βιβλίο: «Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης – Νουθεσίες & Διδαχές (Τόμος Γ’)»

… Μην κλίνετε τις καρδιές σας παιδιά μου στα λόγια των φαύλων. Αυτοί απέχουν κατά πολύ από την αλήθεια. Φροντίστε να κρατήσετε σταθερή την πίστη σας. Και ο Χριστός θα βοηθήσει, να είστε απολύτως βέβαιοι, να αντέξουμε οιανδήποτε φορτίο! Δεν χρειάζεται να μαζεύετε τρόφιμα. Αυτό δηλοί ολιγοπιστία. Χρειάζεται να βαδίζουμε την οδό του φωτός, την οδό της μετανοίας, την οδό του Χριστού μας. Γι’ αυτό με το παράδειγμα σας, την βιωτή σας, να διδάσκετε, όπου και να βρίσκεσθε μετάνοια και ταπείνωση για να στερεωθείτε και εσείς και οι άνθρωποι που σας συναναστρέφονται.

«Εγώ θα σας βοηθήσω για να αντέξετε αυτό το φορτίο. Να μην απελπίζεσθε και εγώ θα σας δώσω το αιτούμενο. Μην ολιγοπιστείτε! Φροντίστε να κρατήσετε την πίστη σας σώα, για να λάβετε τον στέφανο, του φωτός της αληθείας», μας λέγει ο Χριστός μας. «Δεύτε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, καγώ αναπαύσω υμάς, άρατε τον ζυγόν μου εφ’ υμάς και μάθετε απ’ εμού, ότι πραύς είμι και ταπεινός τη καρδία, και ευρήσετε ανάπαυσιν ταις ψυχαίς υμών», λέγει ο γλυκύτατος Κύριός μας στο κατά Ματθαίον ευαγγέλιό του. Ο κόσμος έχει πολύ ανάγκη. Ζει στην άγνοια. Έχει ξεφύγει από την ευθεία οδό και κατρακυλάει σε δρόμο κατηφορικό. Σταματημό δεν έχει.

Από δυσμών έρχεται το κακό. Από λίγους ευσεβείς χριστιανούς όμως, θα ανθίσει και πάλι η πίστη. Από λίγους ευσεβείς χριστιανούς που επέλεξε ο Θεός θα καρποφορήσει ο λόγος του Χριστού. Από λίγους χριστιανούς που επέλεξε ο Κύριος θα λάμψει η αλήθεια. Να συμπονάτε και να νοιάζεσθε παιδιά μου για τον πλησίον, το συνάνθρωπό σας. Έφθασε ο καιρός των εξετάσεων…

Καλή δύναμη και καλόν αγώνα σε όλους μας. Και να μην ξεχνάτε μόνο η μετάνοια σώζει τον άνθρωπο.

πηγή: https://simeiakairwn.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου