Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Χρωστάμε μια ειλικρινή συγγνώμη στον Θύμιο και σε κάθε «Θύμιο» που βασανίζεται από την αδιαφορία μας

 


Η απανθρωπιά της άρρωστης κοινωνίας μας, έγινε επίγεια κόλαση για τον Θύμιο Μπουγά που αγνοείται εδώ και 12 ημέρες.


Μια συγγνώμη στον Θύμιο: Ρίχνοντας μια ματιά στο κοινωνικό ρεπορτάζ των ημερών, πραγματικά σαστίζει ο νους με τις υποθέσεις άγριου bullying που αναδείχθηκαν. Τελικά τι διδάγματα άφησε στην απάνθρωπη κοινωνία μας, η υπόθεση του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη; Απ’ ό,τι φαίνεται, απολύτως τίποτα!

Δύο υποθέσεις που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη αυτές τις μέρες, είναι αρκετές για να δείξουν πως όχι απλά δεν έχουμε βρει τη χαμένη ανθρωπιά μας, άλλα μεταβαλλόμαστε σε διεστραμμένη κοινωνία άγριων θηρίων, έτοιμων να κατασπαράξουν τους ευάλωτους, τους αδύναμους, τους απροστάτευτους!

Ο Θύμιος έπεσε θύμα της διεστραμμένης κοινωνίας μας

Η πρώτη είναι η γνωστή περίπτωση της εξαφάνισης του Θύμιου. Ένας ανάπηρος άνθρωπος που έχει περάσει τα πάνδεινα. Ένας νέος που παραμορφώθηκε στο πρόσωπο από ένα τροχαίο του 2008 όπου κατέστρεψε την άνω γνάθο του, και από τότε μιλά και τρέφεται με μηχανική υποστήριξη. Έχασε την εργασία του, έχασε τους φίλους του, και με ένα πενιχρό εισόδημα εγκαταστάθηκε στον Πύργο όπου ζούσε μια απομονωμένη ζωή.

Ο 39χρονος Θύμιος Μπουγάς παραμένει άφαντος για 12 μέρες, μετά από μια σειρά περιστατικών εκφοβισμού από κάποια «καλόπαιδα» που είχαν για διασκέδαση τους να πετούν πέτρες, αντικείμενα, ακόμα και φωτοβολίδες (!) στο σπίτι που ζούσε ο Θύμιος. Σα να μην έφταναν τα δεινά του 39χρονου, τα ανθρωπόμορφα θηρία είχαν κάνει τη ζωή του μια πραγματική κόλαση. Τον έβριζαν, τον απειλούσαν με ξύλα, γελούσαν μαζί του, τον προκαλούσαν ώστε να αντιδράσει επιθετικά, και μετά έσπευδαν να ανεβάσουν τα «νταηλίκια» τους στο Instagram! Μάλιστα τον περιέγραφαν σαν «μανιακό» που τους κυνηγούσε για να τους… κάνει κακό!

Ο 39χρονος απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, άλλα αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να απαλλαχθεί από τους βασανιστές του. Αλίμονο στην υποκρισία μας όμως, πριν λίγο καιρό, κάποιος αγροίκος κλώτσησε ένα γατάκι και έγινε «εθνικό ζήτημα», κινητοποιήθηκε ολόκληρος ο μηχανισμός, ακόμα και ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος παρενέβη προσωπικά! Και στην περίπτωση του Θύμιου, που κόντευαν οι «νταήδες» να λαμπαδιάσουν το σπίτι του, το κράτος αγόραζε αγρό!

Ο Θύμιος δεν άντεξε άλλο την ανυπόφορη μπόχα της κοινωνίας μας, και εξαφανίστηκε. Άνοιξε την πόρτα του «τρελοκομείου» και έφυγε. Έκανε κακό στον εαυτό του; Είναι ζωντανός; Κρύβεται κάπου; Κανείς δεν ξέρει ακόμα. Οι έρευνες συνεχίζονται. Αυτό που ξέρουμε στα σίγουρα, είναι πως θα έπρεπε να ντρεπόμαστε που λεγόμαστε άνθρωποι. Θα έπρεπε να φτύνουμε τον καθρέφτη μας, που θεωρούμαστε και χώρα με… φιλότιμο.

Παραμορφωμένες ψυχές

Τελικά ποιος είναι ο πραγματικός «παραμορφωμένος» σε αυτήν την υπόθεση; Ο αξιοπρεπέστατος Θύμιος που σήκωνε σιωπηλά τον βαρύ σταυρό του, ή τα μανιασμένα πρόσωπα των «μορφονιών» που του τραμπούκιζαν τη ζωή; Ποιος πραγματικά δεν είχε φωνή; Ο Θύμιος που δεν είχε στόμα και χρησιμοποιούσε συσκευή για να μιλήσει ή η τοπική κοινωνία που έβλεπε να γίνονται τέτοιες κτηνωδίες και δεν ύψωνε φωνή διαμαρτυρίας;

Ο Θύμιος φορούσε πάντα μια ιατρική μάσκα για να κρύβει την παραμόρφωση του. Ήταν τόσο ευαίσθητη ψυχή, που έλεγε πως τη φορά ανελλιπώς, για να μην τρομάζει τα παιδιά «που δεν του φταίνε σε τίποτα»! Και κάποια άλλα «παιδιά», «αντάμειψαν» την ευαισθησία του Θύμιου, δείχνοντας του το πιο φρικτό, το πιο τερατώδες πρόσωπο της ελληνικής κοινωνίας.

Μια συμμορία από αφηνιασμένα ανθρωπάρια, θεωρούσαν ως «πειραματόζωο» τους έναν πονεμένο άνθρωπο που δεν πείραζε ούτε μυρμήγκι! Εξαντλούσαν όλη τη διεστραμμένη κακία τους, όλο τον απάνθρωπο σαδισμό τους, όλη τη ζωώδη λύσσα τους για να επιβληθούν στο εύκολο θύμα. Μέχρι στιγμής, για τους τραμπουκισμούς έχουν ταυτοποιηθεί 11 άτομα, ηλικίας 17 ως 20 ετών. Νέα παιδιά! Η ελπίδα – υποτίθεται – του αύριο! Και αντί να είναι φορείς ελπίδας, αποδεικνύονται κουβαλητές ενός κοινωνικού δηλητήριου που μπολιάζεται στις γειτονιές μας, όσο εμείς κάνουμε ότι κοιμόμαστε.

Η άλλη συγκλονιστική υπόθεση είναι η αυτοκτονία του 14χρονου από τον Κολωνό. Το παιδί βρέθηκε από τους γονείς του το βράδυ της Παρασκευής, απαγχονισμένο στο δωμάτιο του. Συμμαθητές του, καταγγέλλουν το ανελέητο bullying που υπέστη από ενδοσχολικές συμμορίες εδώ και έναν χρόνο. Τον απειλούσαν, του πετούσαν νεράντζια, τον έφτυναν, του πετούσαν νερά και οι καθηγητές δεν έκαναν τίποτα. Τα λόγια περιττεύουν, αδυνατούν να περιγράψουν μια τέτοια τραγωδία.

Σαν κράτος και σαν κοινωνία, παρακολουθούμε μια εκκολαπτόμενη ζούγκλα που η ασχήμια της καθρεφτίζει τις τραγικές συμπεριφορές και τις παραλείψεις των γονιών προς τα παιδιά. Μια νέα γενιά μεγαλώνει αλαζονική, βάρβαρη, άκαρδη, τρέφοντας ζωώδη ένστικτα. Γίναμε χοντρόπετσοι, και τα παιδιά ακολουθούν το παράδειγμα μας.

Εξορίσαμε τον Χριστό από την ανατροφή, και μοιραία ήρθε στη θέση του η διαστροφή και εξορίζεται η ανθρωπιά. Τόσα χρόνια χλεύαζαν τις χριστιανικές οικογένειες και έλεγαν «οπισθοδρομικά» τα κατηχητικά, και σήμερα σαστίζουν επειδή βλέπουν ορθάνοιχτες τις πόρτες του θηριοτροφείου.

Η αδιαφορία μας και η υποκριτική μας απάθεια, έδωσε τόπο σε αυτά τα αποτρόπαια φαινόμενα. Προσποιούμαστε πως είμαστε «πολιτισμένοι» και δεν σηκώνουμε «δικαιωματιστική» μύγα στο σπαθί μας, όμως οι αδικίες πλεονάζουν και μόνο αυτές που «πουλάνε» τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο 14χρονος έδωσε τέρμα στη ζωή του, και δεν προλάβαμε να τον βοηθήσουμε ποτέ. Ο Θύμιος αγνοείται, και μένει μόνο να προσευχηθούμε να είναι καλά. Του οφείλουμε ένα τεράστιο, ένα ειλικρινές συγγνώμη. Συγγνώμη που είμαστε άθλιοι, συγγνώμη που σε αδικήσαμε είτε από άγνοια- είτε από αδιαφορία, συγγνώμη που δεν σκύψαμε πάνω στο δράμα σου, συγγνώμη που δεν σε προστατέψαμε εγκαίρως, συγγνώμη που είδες το πιο αποτρόπαιο πρόσωπο μας και έφυγες τρομαγμένος, συγγνώμη που δεν διδαχθήκαμε απολύτως τίποτα από την αδικοχαμένη ψυχούλα του Βαγγέλη Γιακουμάκη…


πηγή: https://www.sportime.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου