Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Η ακατάπαυστη δακρυρροή και μυροβλησία της Παναγίας Παρηγορήτριας στον Βύρωνα και τα θαύματα

 


Στη μυροβλυσία και δακρυρροή της Παναγίας της Παρηγορήτριας, η οποία εδώ και δεκαεπτά ολόκληρους μήνες συμβαίνει ακατάπαυστα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνα, αλλά και σε θαυμαστά σημεία που αναφέρονται από τους πιστούς μίλησε ο Προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας.

Προσκεκλημένος του δημοσιογράφου Δημήτρη Στρουμπάκου στην εκπομπή “Ορθόδοξες Διαδρομές”, η οποία ακούγεται στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας κάθε Πέμπτη στις 10 το πρωί, κατέθεσε όσα πραγματικά βιώνει όλους αυτούς τους μήνες.

Η ακατάπαυστη δακρυρροή

“Από τις 8 Σεπτεμβρίου του 2020 την ώρα της Θείας Λειτουργίας για το Γενέθλιο της Θεοτόκου, η νεωκόρος του Ναού η κυρία Ελένη διαπίστωσε καθαρίζοντας την Εικόνα, πώς άρχισε να δακρυρροεί. Ήρθε στο Άγιο Βήμα έντρομη και μας είπε πώς από τα μάτια της Παναγίας τρέχουν δάκρυα”. Πήγαμε με τον Μητροπολίτη ενώπιον της εικόνας και τους Ιερείς και πράγματι διαπιστώσαμε ότι έτρεχαν δάκρυα από τα μάτια της Παναγίας της Παρηγορητρίας”, ανέφερε ο π. Χριστόδουλος και πρόσθεσε: «Πράγματι! Εδώ και 17 μήνες συνεχίζει η Παναγία μας να κάνει αισθητή την παρουσία Της. Με το μύρο, τα δάκρυά της, με τα θαύματα που καταθέτουν τόσοι και τόσοι προσκυνητές, που προστρέχουν στη Χάρη Της».

Η μυροβλησία

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί ωστόσο και στην ευωδία και την μυροβλησία της Ιερά Εικόνας. ”Στις 28 Απριλίου του 2021 Μεγάλη Τετάρτη και κατά την διάρκεια τέλεσης Ακολουθίας του Ιερού Ευχελαίου, από το προσκυνητάρι της Εικόνας άρχισε να αναβλύζει μύρο και να ευωδιάζει. Από τότε έως και σήμερα που μιλάμε έρχεται κόσμος και μαζεύει με βαμβάκι το μύρο της Παναγίας μας”.

Ο π. Χριστόδουλος ο οποίος βλέπει καθημερινά εκατοντάδες πιστούς να προστρέχουν στην Παναγία για να ζητήσουν τη βοήθειά της, τονίζει ότι: ”Η ιερά δακρυρροή όσο και η θεία μυροβλισία αποτελούν διηνεκές και καθημερινό θαυμαστό Θεοσημείο”.

“Είχαν έρθει πιστοί πρίν λίγες ημέρες από την Αγγλία και την Κύπρο, και όταν ο Ιερέας άρχισε να διαβάζει την δέηση μπροστά στο προσκυνητάρι με την Εικόνα, και ενώ ήταν στεγνό, ξαφνικά άρχισε να βγάζει μύρο η Εικόνα. Οι προσκυνητές συγκινημένοι με βαμβάκι άρχισαν να το μαζεύουν”, πρόσθεσε.

Τα θαύματα

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε θαυμαστά γεγονότα τα οποία έχουν γίνει όλο αυτό διάστημα που η “Παναγία του Βύρωνα” όπως την έχει αποτυπώσει η συνείδηση του πιστού λαού, δακρυρροή.

“Έχουν γίνει πολλά θαύματα μέχρι σήμερα. Ένας νέος από την Αυστραλία μας έστειλε μήνυμα για το θαύμα της Παναγίας.Ιάθηκε από κορονοιό, και ενώ είχαν καταστραφεί οι πνευμονές του, ήρθε η Θεία του και προσκύνησε την Εικόνα και ζήτησε με δάκρυα στα μάτια να κάνει καλά τον ανιψιό της. Ο ασθενής είδε την Παναγία που του είπε μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

πηγή: https://simeiakairwn.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου