Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Οι Χανιώτες πρέπει να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τους υγειονομικούς σε αναστολή


Γράφει ο Χρήστος Βλαμάκης από το ORTHOPRAXIA.GR 


Σε σκηνές πολλοί εξ αυτών, ακριβώς έξω από το νοσοκομείο. Με έναν μικρό χώρο  σαν “αρχονταρίκι”, για παρηγοριά, ώστε να μπορέσουν να ζεσταθούν δίπλα σε μία μικρή σομπίτσα, αλλά και για να μπορέσουν να αποθηκεύσουν τις προμήθειες τους. Η αγία Υπομονή να δεσπόζει στο βάθος του χώρου και να δίνει μία μικρή ελπίδα, εκεί που ο ανθρωπίνως οι πιθανότητες είναι λίγες, και η κλεψύδρα αδειάζει όλο και πιο γρήγορα.


100 περίπου οικογένειες σε ανάγκη, τώρα που το κράτος δείχνει το αδυσώπητο πρόσωπο του. Χωρίς να υπολογίζουμε τις αντίστοιχες του ιδιωτικού τομέα, όπου και εκεί υπάρχουν οικογένειες οι οποίες δυσκολεύονται αρκετά.


Οι συνάδελφοί τους; Ούτε να γυρίσουν να τους κοιτάξουν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εργαζομένων σε αναστολή. Η απόλυτη εικόνα διχασμού δηλαδή. Σαν να είναι εχθροί τους, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ακόμα και τώρα που οι ίδιοι βλέπουν ότι αδυνατούν να διαχειριστούν μόνοι τους την κατάσταση.




Ας σταματήσει πια η γκρίνια των εργαζομένων στο νοσοκομείο, από την στιγμή που δεν θέλουν (και μάλιστα) τρέμουν τους συναδέλφους τους. Μα καλά, πώς καταντήσαμε έτσι οι Έλληνες; Φοβερό… 


Προς τιμήν του ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων ανάρτησε ένα πανό ακριβώς έξω από την είσοδο του νοσοκομείου, στο οποίο αναγράφεται “Φέρτε πίσω τους Συναδέλφους”.




Μακάρι να το επιδίωκε με κάθε τρόπο όλος ο σύλλογος. Όλα θα ήταν πολύ καλύτερα.


Για να μην γράφω περισσότερα, πάντοτε στο  μικρό “αρχονταρίκι” υπάρχει κάποιος ο οποίος καταγράφει τι δίνει ο κάθε άνθρωπος -  ο οποίος συνεισφέρει. Βέβαια, ακόμα και με την κουβέντα του και την παρέα του (αν κάποιος αδυνατεί να δώσει κάποιο χρηματικό ποσό)  δίνει παρηγοριά στους εργαζόμενους. Να μην ξεχνάμε πως αν αυτοί δεν είχαν δώσει τέτοιο αγώνα, η υποχρεωτικότητα θα είχε προχωρήσει σε πολύ περισσότερες  ομάδες -  στον ευρύτερο πληθυσμό. Τους οφείλουμε πολλά. 


Δυστυχώς δεν μπορώ να εγγυηθώ για άλλες περιοχές της Ελλάδος, ώστε να σας πω πού να πάτε και τι να κάνετε. Όμως για τα Χανιά, νομίζω πως δεν υπάρχει ο κίνδυνος να πάνε τα χρήματά σας αλλού.


Σας παρακαλώ, όποιος μπορεί, εμβολιασμένος ή όχι, να βοηθήσει τους υγειονομικούς σε αναστολή. Υπάρχει λόγος σοβαρός.

.

πηγή: https://panagia-ierosolymitissa.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου