Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης: Φυσάει άγριος άνεμος του διαβόλου, όλα θα τα ξεριζώση & Οικογένεια & Πατρίδα & Τα πάντα! Προσέξτε να μη σαλευθήτε

 


Να μη σαλευθήτε

Μέχρι να έρθη η ημέρα εκείνη, λέει ο απόστολος Παύλος, προσέξτε "εις το μη ταχέως σαλευθήναι υμάς..." (Β΄ Θεσ. 2,2). Να μη σαλευθή κανείς. Τί σημαίνει αυτό; Θυμάστε τον Πέτρο; Είπε ο Χριστός: Απόψε θα μ' εγκαταλείψετε, θα μ' αφήσετε όλοι. Όχι, είπε ο Πέτρος, εγώ δεν σ' εγκαταλείπω (Ματθ. 26, 30-35). Πέτρο, λέει ο Χριστός, θα μ' εγκαταλείψης. Ο σατανάς θα σε κοσκινίση "ως τον σίτον", αλλά "εγώ εδεήθην η πίστις σου, ίνα μη εκλίπη η πίστις σου" (Λουκ. 22, 32). Ένας Πέτρος κλονίστηκε και έπεσε και αρνήθηκε το Χριστό. 
Προσέξτε, λέει ο απόστολος, γιατί φυσάει άγριος άνεμος, φυσάει ο άνεμος του διαβόλου. 
Προσέξτε, γιατί υπάρχει κίνδυνος να ξερριζωθήτε. 

Είδατε μέσα στο δάσος, όταν φυσάη άνεμος, τί θόρυβος γίνεται; Πώς κινούνται τα φύλλα, πώς ξερριζώνονται δέντρα ολόκληρα; Τέτοιος ακριβώς σατανικός άνεμος πνέει στη σημερινή μας κοινωνία και πάει να τα ξερριζώση όλα. Πάει να ξερριζώση και θρησκεία και οικογένεια και πατρίδα και γλώσσα και τα πάντα. Πάει να ξερριζώση όχι μόνο καλάμια, όχι μόνο δεντράκια, αλλά και πλατάνια, που είνε ριζωμένα βαθειά μέσα στη γη. "Ει δυνατόν και τους εκλεκτούς" (Ματθ. 24, 24).

Προσέξτε, λέει, σε μιά τέτοια εποχή να μη σαλευθήτε. Βάλτε τις ρίζες σας, όπως το δέντρο, βαθειά στη γη, για να μη μπορέση κανείς σανατάς να σας κλονίση. Οι σημερινοί Χριστιανοί είνε χωρίς βαθειές ρίζες. Γι' αυτό, αν συμβή κάτι, θα δήτε πράγματα και θα φρίξετε. Θα δήτε ανθρώπους, που τους θεωρούσατε Χριστιανούς μεγάλους, να μην το έχουν για τίποτε να βγουν μεθαύριο έξω και να υψώσουν παντιέρες ξένες προς το χριστιανισμό και να φωνάζουν και να ωρύωνται. 

Λέει ο Παπαδιάμαντης: Σ' ένα δάσος φύσηξε άνεμος και ξερρίζωσε όλα τα δέντρα, και μείναμε μόνο τρία αυτά βάστηξαν... Παραβολικός ο λόγος. Θα φυσήξη τέτοιος δυνατός άνεμος, που θα μείνουν ελάχιστοι Χριστιανοί. Θα μείνουν μόνο εκείνοι που έχουν βαθειά πίστι στο Χριστό, και κανείς σατανάς και καμμιά δύναμι δεν θα μπορέση να τους την κλονίση. Όλοι οι άλλοι θα πέσουν στο φύσημα. Προσέξτε καλά, για να μη σαλευθήτε. Αυτά, που είπε ο Παύλος για τους Χριστιανούς της Θεσσαλονίκης, τα λέει και σ' εμάς. 

Θα σας φανή απίστευτο αυτό που θα σας πω. Όταν ήμουν στην Αιτωλοακαρνανία, φύσηξε δυνατός άνεμος και εκείνοι που βρίσκονταν κοντά στην παραλία, τους σήκωσε με τα τραπέζια και τους πέταξε 200 και 300 μέτρα μακριά. Άλλοι σκοτώθηκαν, άλλοι βρέθηκαν με κρανία σπασμένα, και άλλοι βρέθηκαν επάνω στα δέντρα. Τρόμαξαν όλοι. Σαν πούπουλα τους σήκωσε ο άνεμος. 

Τέτοιος "άνεμος" πνέει και σήμερα. Όποιος δεν έχει ρίζα βαθειά, είτε παπάς, είτε δεσπότης, είτε καλόγερος, είτε ο,τιδήποτε, θα τον ξερριζώση και θα γίνη άθεος, μασόνος, χιλιαστής, και ο,τιδήποτε άλλο. Μόνο Χριστιανός δεν θα είνε.

Λοιπόν, λέει ο απόστολος, προσέξτε να μη σαλευθήτε. Προσέξτε να μην κουνηθήτε, από το φοβερό άνεμο που πνέει μέσα στον κόσμο. 



Να μην εξαπατηθήτε

Αλλ' εκτός από το "σαλευθήναι" και το "θροείσθαι" λέει και το "εξαπατήση". "Μη τις υμάς εξαπατήση κατά μηδένα τρόπον (Β' Θεσ. 2,3). 

Περιέχεται από βιβλίο του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου "ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ", έκδοση Γ επηυξημένη, 2015, σελ. 91 

Ο απόστολος Παύλος στην Θεσ/νίκης Β΄ 2,2), λέει: 
"Ερωτώμεν δε υμάς, αδελφοί, υπέρ της παρουσίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και ημών επισυναγωγής επ' αυτόν, 2 εις το μη ταχέως σαλευθήναι υμάς από του νοός μηδέ θροείσθαι μήτε δια πνεύματος μήτε δια λόγου μήτε δι' επιστολής ως δι' ημών, ως ότι ενέστηκεν η ημέρα του Χριστού. 3 μη τις υμάς εξαπατήση κατά μηδένα τρόπον...".

(Ακούστε το βίντεο και διαβάστε απομαγνητοφωνημένο ολόκληρο το απόσπασμα της μελέτης Αγίας Γραφής ανδρών, από το Μητροπολίτη Φλωρίνης π. Αυγουστίνο Καντιώτη, στο υπόγειο της Μητροπόλεως το 1976)
 


https://youtu.be/ANOL-zuxowA

πηγή: panagia-ierosolymitissa.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου