Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Από την πανδημία στον πληθωρισμό και από την ενεργειακή κρίση στο ουκρανικό, η Ελλάδα τα πήγε μια χαρά… χάλια δυστυχώς

 


Η Ελλάδα αντιμετώπισε αυτές τις τέσσερις κρίσεις, την πανδημία, τον πληθωρισμό, την ενεργειακή κρίση και το Ουκρανικό και το αποτέλεσμα ήταν τραγικά μέτρια διαχείριση ή μια χαρά χάλια.
Τέσσερις σημαντικές κρίσεις έπληξαν την Ελλάδα και τον κόσμο αν και όχι με την ίδια σφοδρότητα αλλά έχουν καταγραφεί ως κοινά προβλήματα σε διεθνές επίπεδο…

Η παράμετρος αυτή, δηλαδή ότι είναι κοινά διεθνή προβλήματα διασώζουν πολλές κυβερνήσεις οι οποίες σε γενικές γραμμές απέτυχαν στην διαχείριση κρίσεων…

Η Ελλάδα αντιμετώπισε αυτές τις τέσσερις κρίσεις, την πανδημία, τον πληθωρισμό, την ενεργειακή κρίση και το Ουκρανικό και το αποτέλεσμα ήταν τραγικά μέτρια διαχείριση ή μια χαρά χάλια.

Πανδημία με 30,7 χιλιάδες θανάτους και επιχείρηση τρομοκράτησης των ανεμβολίαστων.

Στην Ελλάδα η πανδημία του covid 19 επέφερε σημαντικά πλήγματα και η χώρα επέδειξε από τους χειρότερους δείκτες διεθνώς στην διαχείριση του κορωνοιού.

Συνολικά έχουν πεθάνει 30.700 προσεγγίζει η Ελλάδα τους 31.000 ενώ τα συνολικά κρούσματα έχουν φθάσει τα 4,21 εκατ.

Οι θάνατοι από covid 19 κάποια στιγμή πριν ξεκινήσει η ύφεση ήταν δυσανάλογα υψηλοί όπως και όσοι βρίσκονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η ελληνική πολιτεία και η κυβέρνηση επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν την κοινωνία, να θεοποιήσουν τα εμβόλια που αποδείχθηκαν αποτυχία και να ενοχοποιήσουν όσους επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Θυμόμαστε όλοι τις απαράδεκτες δηλώσεις περί πανδημίας ανεμβολίαστων και άλλων συκοφαντιών σε ομάδες πολιτών που είχαν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν.

Η πραγματικότητα ήρθε να αποδείξει ότι η σωστή επιλογή ήταν κάθε πολίτης ελεύθερα να αποφασίσει εάν θα εμβολιαστεί ή όχι και ταυτόχρονα θα έπρεπε η πολιτεία να ρίξει το βάρος στις ομάδες υψηλού κινδύνου…

Στην αρχή με την προπαγάνδα και την διοχέτευση σχεδόν 50 εκατ στα μέσα ενημέρωσης είχε απήχηση αλλά σήμερα η εμβολιαστική προσπάθεια έχει καταρρεύσει, πλέον η καθολική πλειοψηφία της κοινωνίας έχει κατανοήσει ότι όλο αυτό ήταν μια καλοστημένη απάτη για να βγάλουν ορισμένες φαρμακευτικές εταιρίες υπερκέρδη.

Ο εμβολιασμός, τα εμβόλια είναι μια απάτη.

Οι επιστήμονες είπαν πολλά ψέματα στην προσπάθεια τους να κερδίσουν δημοσιότητα και να φανούν αρεστοί στην κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλο αυτό ήταν μια καλοστημένη απάτη εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας.

Μόνο ότι προσπάθησαν να φοβίσουν την κοινωνία και να τις επιβάλλουν λύσεις έδειξαν ότι είναι ανήμποροι να διαχειριστούν αυτή την κρίση…

Οι 31.000 νεκροί στην Ελλάδα από covid 19 είναι μια τραγική επίδοση, όπως και το γεγονός ότι στο νέο κύμα covid 19 οι εμβολιασμένοι κολλούν και αρρωσταίνουν σωρηδόν.

Η ελληνική κυβέρνηση τα πήγε χάλια στην διαχείριση του covid 19.
Εν μέσω τουρισμού, κάνουν ότι δεν βλέπουν τον covid 19 και θα τον θυμηθούν από Σεπτέμβριο. Aυτό προφανώς είναι πολύ εξοργιστικό.

Πληθωρισμός σε επίπεδα ρεκόρ… χωρίς χρήματα το κράτος

Έχοντας ρίξει 44 δισεκ. στην πανδημία σε επιστρεπτέες χωρίς στρατηγική και χωρίς προγραμματισμό, η ελληνική κυβέρνηση δεν διέθετε σοβαρό ταμείο για να αντιμετωπίσει την έκρηξη του πληθωρισμού στο 12% ή 14% προσεχώς.

Κάποια στιγμή θα υπάρξει αποκλιμάκωση του πληθωρισμού που ωστόσο θα παραμείνει υψηλός για χρόνια.

Η οικονομική μέριμνα απέναντι στις αδύναμες οικονομικά ομάδες για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού ήταν εντυπωσιακά μέτρια απόρροια της εξάντλησης της Ελλάδος σε επιστρεπτέες που επί της ουσίας δεν ήταν αναγκαίες.

Η Ελλάδα των πολλαπλών ελλειμμάτων, του δημοσίου χρέους των 394,5 δισεκ. και του συνολικού χρέους δημόσιου και ιδιωτικού των 635 δισεκ. μπορούσε ελάχιστα να κάνει και ελάχιστα έκανε τελικώς.

Για μια ακόμη φορά η μετριότητα κυριάρχησε όπως συμβαίνει κάθε φορά σε χρεοκοπημένα κράτη όπως η Ελλάδα.

Ενεργειακή κρίση… ακολουθώντας ξανά λάθος στρατηγικές

Αντί η Ελλάδα να έχει επιλέξει την ουδετερότητα απέναντι στην Ρωσία όπως επιθυμεί η καθολική πλειοψηφία της κοινωνίας στο Ουκρανικό, επέλεξε να συνταχθεί με τον Biden, τον αμερικανό υπερήλικα Πρόεδρο, που καταρρέει δημοσκοπικά και με τα πολιτικά ανδρείκελα της Ευρώπης.

Αν και διαφημίστηκε πολύ το πρόγραμμα μετριασμού των βαρών λόγω του ενεργειακού κόστους αποδείχθηκε μια ακόμη ελληνική αποτυχία αφού η καθολική πλειοψηφία δεν λαμβάνει καμία ουσιαστική βοήθεια.

Αυτά συμβαίνουν πάντα στην Ελλάδα, η καθολική πλειοψηφία εμφανίζεται δυσαρεστημένη με τις πολιτικές της κυβέρνησης και μόνο οι κομματικοί εγκάθετοι δεν έχουν κατανοήσει ακόμη ή κάνουν ότι δεν κατανοούν ότι ο εχθρός του χειρότερου είναι το χείριστο.

Ουκρανικό… εξωτερική πολιτική για τα πανηγύρια

Χωρίς καμία αμφιβολία η Ελλάδα στην αντιμετώπιση του Ουκρανικού απέδειξε ότι είναι μια χώρα μαριονέτα.

Την ώρα που η Τουρκία αναβαθμίζεται διεθνώς, την ώρα που την Τουρκία την αναγνωρίζουν και η Ρωσία και η Ουκρανία, την ώρα που στις 22 Ιουλίου 2022 στην Κωνσταντινούπολη θα υπάρξει συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία και την Ρωσία…η Ελλάδα δεν υπάρχει πουθενά στον χάρτη.

Αντιθέτως έχει χαρακτηριστεί ως μη φιλική χώρα.

Αντί η Ελλάδα να αρνηθεί να στείλει οπλισμό στην Ουκρανία, τα όπλα χρησιμοποιούνται για να σκοτώνουν Ρώσους, θα μπορούσε να στείλει ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Η στρατηγική της Ελλάδος ως προς το Ουκρανικό είναι τραγική, στηρίζει ένα καθεστώς του Zelensky στην Ουκρανία που κάνει εμπόριο όπλων και βάλλει κατά της Ρωσίας.

Όχι η πολιτική της Ελλάδος ως προς το Ουκρανικό είναι 100% λανθασμένη…

Συμπέρασμα

Τέσσερις κρίσεις χτύπησαν την Ελλάδα και οι επιδόσεις ήταν τραγικά μέτριες.

Τελικώς εάν δεν υπήρχε και ο τουρισμός να δώσει έσοδα το 2022 θα ήμασταν σε ακόμη πιο δεινή θέση.

Η αγορά ομολόγων με το 10ετές στο 3,60% μαζί με την Ιταλία, το ελληνικό χρηματιστήριο βυθισμένο στην επενδυτική αφάνεια να περιμένει τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης και αύριο τον Μηχανισμό Στήριξης της ΕΚΤ για τα ομόλογα… δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία ήταν χάλια και παραμένει χάλια…

πηγή: https://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου