Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Κ. Πιερρακάκης: Δηλώνει θαυμαστής του Γιούβαλ Χαράρι που λέει ότι «ο Χριστός είναι ένα ψέμα»!



Είναι ο ίδιος που εξηγούσε στον Κ. Μητσοτάκη πως θα αντιμετωπιστεί η ελεύθερη βούληση των ανθρώπων με «χακάρισμα»!

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερακάκης από το βήμα της Βουλής εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον περιβόητο Γιούβαλ Χαράρι, εκ των στενότερων συνεργατών του Κλάους Σβάαμπ, του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από την «Μεγάλη Επανεκκίνηση» (The Great Reset).

Ο Γιούβαλ Χαράρι είναι ο άνθρωπος ο οποίος είπε πως «Ο Χριστός είναι ένα ψέμα» (χαρακτήρισε μάλιστα όλη την Ιστορία Του ως «fake news»).

Yπενθυμίζεται ότι με ευρεία πλειοψηφία επί του συνόλου, επί της αρχής και επί των περισσότερων άρθρων, υπερψηφίστηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

Δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Επιτρέψτε μου μία προσωπική αναφορά. Το περασμένο Σεπτέμβριο είχα την ευκαιρία να βρεθώ σε ένα πάνελ στο Athens Democracy Forum, με τον Γιούβαλ Χαράρι, τον Ισραηλινό φιλόσοφο και ιστορικό.

Ήταν πριν από τις εκλογές στη Γερμανία και θυμάμαι χαρακτηριστικά, τον Χαράρι να αναφέρει στο πάνελ «αυτό που εμένα με ενδιαφέρει να δω», είπε «είναι το τι λένε τα γερμανικά πολιτικά κόμματα για την Τεχνητή Νοημοσύνη και όχι για τις κλασικές πολιτικές, τα κλασικά πεδία πολιτικής συζήτησης».

Ο Γιούβαλ Χαράρι πρόσφατα είχε προκαλέσει σοκ καθώς συνομιλώντας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο εξηγούσε πως θα γίνει το χακάρισμα των ανθρώπων και δεν θα χρειάζεται πλέον να αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις την ελεύθερη θέληση των ατόμων!

«Το κλειδί είναι η δυνατότητα να χακάρουμε τους ανθρώπους, αυτό δεν υπήρχε στην ιστορία, υπάρχει πολύ μεγάλη συζήτηση για να χακάρουμε λογαριασμούς και υπολογιστές αλλά η μεγάλη επανάσταση είναι η αναδυόμενη ικανότητα να χακάρουμε ανθρώπους να έχουμε αρκετά δεδομένα για τους ανθρώπους και να τους ελέγξουμε και να τους καταλάβουμε τους ανθρώπους καλύτερα απ’ ότι αυτοί τον ίδιο τον εαυτό τους. 

Και όταν καταφέρουμε να τα ελέγξουμε όλα αυτά μπορείς να τους ελέγξεις απολύτως και αυτό είναι κάτι που η δημοκρατία και καμία άλλη κοινωνία ποτέ δεν είχε να αντιμετωπίσει γιατί ήταν αδύνατο σε όλη την ιστορία», λέει αρχικά ο Χαράρι και προσθέτει:

 «Αυτό υποβιβάζει τις παραδοσιακές μας ιδέες για την δημοκρατία και την ανοιχτή κοινωνία γιατί δημοκρατία σημαίνει ανοιχτή επιλογή για κάθε άτομο και εμείς ξέρουμε ότι κανένας δεν μπορεί να καθοδηγήσει μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. 

Είναι όπως η οικονομία που λέμε “ο πελάτης έχει πάντα δίκιο”, αυτό λένε οι κυβερνήσεις ότι ο “πολίτης έχει πάντα δίκιο”, τώρα που όμως οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να χακάρουν τους ανθρώπους δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ελεύθερη βούληση». 

Ο Γιούβαλ Χαράρι πρόσφατα επίσης δήλωσε πως έρχεται το τέλος της ιδιωτικότητας! 

«Αυτή η συζήτηση για το απόρρητο εναντίον της ασφάλειας! Είναι η ιστορία όλου του πολιτισμού μπορούμε να πούμε.

Αλλά υπάρχει κάτι νέο τώρα, για πρώτη φορά στην ιστορία, είναι δυνατό να εξαλειφθεί εντελώς η ιδιωτικότητα!
 
 Δεν ήταν ποτέ δυνατό πριν και είναι δυνατόν τώρα! Κάτι θεμελιώδες έχει αλλάξει!

Όταν οι δικτάτορες πάντα ονειρεύονταν να εξαλείψουν εντελώς το απόρρητο, παρακολουθώντας τους πάντες συνέχεια και γνωρίζοντας όλα όσα κάνεις και όχι μόνο ό,τι κάνεις, αλλά ακόμα και ό,τι σκέφτεσαι και ό,τι αισθάνεσα!

Είτε ήταν τύραννος στην αρχαία Ελλάδα, είτε ήταν ο Στάλιν, πάντα το ονειρεύονταν, αλλά ποτέ δεν μπορούσαν να το κάνουν γιατί ήταν τεχνικά αδύνατο! Τώρα είναι δυνατό».

πηγή: https://www.pronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου