Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος για έγγραφο προς τα ληξιαρχεία: Πρέπει να ντρέπονται οι δυο υπουργοί!!


Μετά από δύο μήνες άνοιξαν σήμερα οι πόρτες σε όλους του ιερούς ναούς της χώρας προκειμένου οι πιστοί να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία.

Σε όλους τους ναούς τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας καθώς ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Έτσι, για παράδειγμα, σε έναν χώρο λατρείας επιφανείας 300 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα είναι 30.

Οι πιστοί διατηρούσαν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο αντίστοιχος μέγιστος αριθμός είναι 50. Το ίδιο συνέβη και στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών ενώ τοποθετήθηκαν και καρέκλες αύλειο χώρο του ναού.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος στο κήρυγμά, ο Ποιμενάρχης των Σερρών αναφέρθηκε στα όσα ειπώθηκαν το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με τη Θεία Κοινωνία

“Λυπούμεθα γιατί πράγματα ασεβή εκστομίστηκαν για τη Θεία Κοινωνία για το οποία θα έπρεπε να ζητήσουν το έλεος του Θεού

κ.κ. ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΑ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε και σ ένα ακόμη ζήτημα.

Είπε πως εστάλη σε όλους του δήμους της χώρας έγγραφο από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο οι Ληξίαρχοι παρακαλούνται ενημερώσουν εάν έχουν υποβληθεί αιτήματα πολιτών περί καταχώρησης γάμων ή βαπτίσεων, οι οποίοι έχουν λάβει χώρα εντός χώρων λατρείας κατά το χρονικό διάστημα από 16 Μαρτίου έως 16 Μαΐου.

“Στην περίπτωση θετικής απάντησης καλούνται να διαβιβάσουν και τα απαραίτητα στοιχεία έτσι ώστε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να διαβιβάσει στη συνέχεια στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή για την ποινική διερεύνηση τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις” αναφέρει το έγγραφο που εστάλη τα ληξιαρχεία της χώρας.

Ο αριθμός των πιστών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό είχε φτάσει το επιτρεπόμενο όριο που ορίζεται με βάση τα τετραγωνικά κάθε εκκλησίας, είχαν τοποθετηθεί καρέκλες με τις προβλεπόμενες αποστάσεις στα προαύλια, ενώ η Θεία Λειτουργία ακουγόταν από τα μεγάφωνα.


Πηγή: https://www.exapsalmos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου