Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Εορτασμός Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Επίκεντρο η Τήνος



Δεκαπενταύγουστος, το Πάσχα του καλοκαιριού και χιλιάδες πιστοί προσέρχονται στους ναούς, σε κάθε γωνιά της χώρας. H καρδιά της Ορθοδοξίας όμως χτυπά στο νησί της Μεγαλόχαρης, στην Τήνο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου στην Τήνο, για ακόμα μια χρονιά το Πολεμικό Ναυτικό δίνει βροντερό «παρών».

Το απόγευμα της Τετάρτης, παραμονή της Παναγίας, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έψαλε στον αύλειο χώρο της Μεγαλόχαρης τον Εθνικό Ύμνο.

Σήμερα τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα γίνει λιτάνευση της αγίας εικόνας, φόρος τιμής στην Παναγία. Φόρος τιμής όμως και στην «Έλλη», τη λαβωμένη «Έλλη», που κείτεται στα ανοιχτά του λιμανιού. 84 χρόνια πέρασαν από τον τορπιλισμό της από ιταλικό υποβρύχιο που παρέσυρε στον θάνατο 9 παλικάρια.

Τελέσθηκε χθες το απόγευμα επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο νεκρών, ενώ σήμερα θα γίνει ρίψη στεφάνων στον υγρό της τάφο


πηγή: https://orthodoxostypos.gr/%ce%b5%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%cf%84%cf%8c%ce%ba%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%af/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου