Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

H Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Οικογένειας συμφωνεί ότι «η μητρότητα βλάπτει σοβαρά την επαγγελματική καριέρα»


Γράφει ο Καλλιντέρης Νικόδημος

Ιδού ο προσανατολισμός της κυβερνητικής πολιτικής για την μητρότητα και την οικογένεια από το κατ’ εξοχήν αρμόδιο Υπουργείο!

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Ζέφη Δημαδάμα σε πρόσφατο «τιτίβισμά» της στο X (πρώην Twitter) δημοσιοποίησε κεκαλυμμένα τις απόψεις της κυβέρνησης για τον θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας και της μητρότητας.

Συγκεκριμένα, η κ. Δημαδάμα αναπαρήγαγε από το γνωστό για τις «προοδευτικές» απόψεις του Lifo μια επιστημονική μελέτη των Πανεπιστημίων του London School of Economics και του Princeston κατά την οποία η μητρότητα «βλάπτει σοβαρά» την επαγγελματική καριέρα των γυναικών! Να σημειώσουμε ότι η ίδια υποστήριξε με πάθος και ζέση τον γάμο των ΛΟΑΤΚΙ με αναρίθμητες δημόσιες παρεμβάσεις της!

Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, οι γυναίκες που θέλουν να γίνουν μητέρες, θα πρέπει να ετοιμαστούν για να αντιμετωπίσουν δυσμενείς συνέπειες στην καριέρα τους, καθώς εκτός από το ίδιο το κόστος της ανατροφής των παιδιών, εκείνες πληρώνουν ένα ακόμα τίμημα, αυτό της επαγγελματικής τους εξέλιξης.

Οι συγγραφείς της κάνουν λόγο για την «ποινή της μητρότητας» (motherhood penalty) την οποία και ορίζουν ως το μέσο ποσό κατά το οποίο μειώνεται η πιθανότητα μιας γυναίκας να απασχοληθεί κατά τη διάρκεια των δέκα ετών μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού.

To έμμεσο αλλά σαφές συμπέρασμα της μελέτης; Γυναίκες, κάντε όσο το δυνατόν λιγότερα παιδιά, διότι αν τυχόν δημιουργήσετε οικογένεια και μάλιστα πολυμελή θα απειληθεί η επαγγελματική σας πορεία και εξέλιξη!

Η Γενική Γραμματέας, αφού παρήλθαν σχεδόν δύο ώρες (το διαπιστώνουμε από την αναγραφόμενη ώρα κάτωθεν των tweets) από την ανάρτηση της μελέτης στον λογαριασμό της στο X και αφού άρχισε να εισπράττει εκατοντάδες σχόλια εξοργισμένων πολιτών, την σχολίασε γράφοντας τα εξής για «να το σώσει»: «Αυτή ακριβώς είναι η δική μας προτεραιότητα! Να αλλάξουμε και να εξισορροπήσουμε οικογένεια, μητρότητα και επαγγελματική ζωή. Προτεραιότητά μας το Εθνικό Σχέδιο για το Δημογραφικό, από το ΥΚΟΙΣΟ».

Ποιος πλέον δεν κατανοεί ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει να ενισχύσει και να στηρίξει ουσιαστικά την μητρότητα και την οικογένεια αλλά με «στρογγυλεμένες» διατυπώσεις και με την επίκληση της επιστήμης (;) απαξιώνει τον ιερότερο ρόλο της γυναίκας;

Είναι δεδομένο ότι η πομπώδης ρητορική περί αντιμετώπισης δημογραφικού εκ μέρους των κυβερνώντων είναι προσχηματική, υποκριτική και παντελώς κούφια! Ήρθε η ώρα να το αντιληφθεί και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας!

Αν ήταν ειλικρινής, θα λαμβάνονταν άπειρα προταθέντα από τους ειδικούς μέτρα (πολλά εκ των οποίων δεν έχουν κάποια επίπτωση στο κρατικό ταμείο) για να βοηθηθεί η ελληνική παραδοσιακή οικογένεια! Αλλά οι ιδεοληψίες των ανθρώπων που βρίσκονται στο τιμόνι της Ελλάδας δεν τους το επιτρέπουν…

πηγή: https://aktines.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου