Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Ο Θεός μπορεί όλο τον κόσμο να τον κάνη πιστό σ᾿ ένα δευτερόλεπτο


Έτοιμος να λάβει ρωσικό διαβατήριο ο Νεμάνια Κουστουρίτσα.

Θεωρεί την Ρωσία προστάτιδα όλων των ορθοδόξων καθώς και πατρίδα του.

Η όλη πορεία του έχει κυριολεκτικά δαιμονίσει τους δυτικούς,ειδικά από την στιγμή που βαπτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος.
Την ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου (Đurđevdan) το 2005 ο Εμίρ Κουστουρίτσα βαπτίστηκε ως μέλος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με το όνομα Νεμάνια (Немања) στη μονή Σαβίνα του Μαυροβουνίου, κοντά στο Herceg Novi.
Ο ίδιος δήλωσε “Ο πατέρας μου πάντα περιέγραφε τον εαυτό του ως Σέρβο.

Μπορεί να ήμασταν μουσουλμάνοι για 250 χρόνια, αλλά πριν από αυτό ήμασταν Ορθόδοξοι και βαθιά μέσα μας ήμασταν πάντα Σέρβοι.

Γίναμε μουσουλμάνοι δια της βίας μόνο για να γλιτώσουμε από τους Τούρκους”.

Ο Θεός μπορεί όλο τον κόσμο να τον κάνη πιστό σ᾿ένα δευτερόλεπτο

Ὁ Ἅγ. Παΐσιος τονίζει: «Ὁ Θεός μπορεῖ ὅλο τόν κόσμο νά τόν κάνη πιστό σ᾿ ἕνα δευτερόλεπτο.
Να φωνάξη μιά φορά μέ βροντερή φωνή: “Η μετανοεῖτε ἤ θά γυρίσω τό κουμπί τῶν σεισμῶν στά 12
Richter”. Καί νά ἀρχίση σιγά-σιγά… Ἀλλά αὐτό δέν ὠφελεῖ. Ὁ κόσμος ἔχει τά κουσούρια του καί θά δημιουργῆ καί στόν Παράδεισο πρόβλημα. Σέ αὐτή τή ζωή δίνουμε ἐξετάσεις. Κόβουμε τα κουσούρια καί περνᾶμε στόν οὐρανό. Καί τό καλό στόν ἄνθρωπο εἶναι ὅτι ὁ Θεός τοῦ δείχνει ἀγάπη. Δέν εἶναι ὅπως οἱ καθηγητές πού δίνεις ἐξετάσεις μιά, δυό, πέντε φορές καί σέ κόβουν. Ἐδῶ ἔχεις δικαίωμα μέχρι να πεθάνης νά δίνης ἐξετάσεις»

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: Χωρίς την μεσιτεία της Θεοτόκου, δεν μπορεί κανένας να πλησιάσει τον Θεό, ούτε άνθρωπος, ούτε άγγελος, διότι αυτή μόνη βρίσκεται στο σημείο μεταξύ της Ακτίστου Αγίας Τριάδος και της κτιστής φύσεως των αγγελικών δυνάμεων…!
Διότι μόνο αυτή είναι, ”Θεός” άμεσος, μετά τον Θεό και έχει τα δευτερεία της Αγίας Τριάδος, επειδή είναι αληθινά Μητέρα του Θεού και ότι αυτή είναι, όχι μόνο ο θησαυροφύλακας όλου του πλούτου της θεότητος, αλλά και ο διαμοιραστής σε όλους, αγγέλους και ανθρώπους, όλων των υπερφυσικών ελλάμψεων και πνευματικών χαρισμάτων, που δίνονται από τον Θεό στην κτίση!

πηγή: https://romioitispolis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου