Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Υποδοχή και ενθρόνιση του νέου μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ.Ειρηναίου

Ανακράζοντας "ΑΞΙΟΣ" ο ιερός κλήρος, και πλήθος λαού της Φλώρινας υποδέχτηκαν τον νέο Μητροπολίτη. 


Η υποδοχή έλαβε χώρα στις 15.00μμ το απόγευμα της Κυριακής στην κεντρική πλατεία Γ.Μόδη της Φλώρινας. 

Στην υποδοχή που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία Γ.Μόδη παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ.Δαβίδ, ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Φλώρινας, οι βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, οι Δήμαρχοι Αμυνταίου, Πτολεμαΐδας και Πρεσπών, η πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία καθώς και ιερείς της Μητροπόλεως, οι μοναστικές κοινότητες, καθώς και αντιπροσωπείες φορέων, οργανισμών και σωματείων της περιοχής.


Ακολούθως, κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου ακολούθησε η τελετή της Ενθρονίσεως, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δέρκων κ.Αποστόλου ως εκπρόσωπος του Οικ. Πατριαρχείου του πρώην Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, και μεγάλου αριθμού Ιεραρχών.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Ευστάθιος Κωνσταντινίδης.


Από την πλευρά μας οι συντελεστές της "Περιβλέπτου" ευχόμαστε ολόψυχα προς τον Κύριο να χαρίσει στον νέο Μητροπολίτη θητεία ειρηνική και καρποφόρα, και να τον αναδείξει "σῷον, ἔντιμον, ὑγιᾶ μακροημερεύοντα καὶ ὀρθοτομοῦντα λόγον ἀληθείας”


το φωτογραφικό υλικό είναι από:
http://www.floriniotika.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου