Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Δελτίο τύπου της Π.Ο.Ε.Υ. για τις προσαγωγές συναδέλφων στην ΓΑΔΑ... 07/07/22

 

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


 Το δικαίωμα στη δημοκρατία γεννήθηκε την στιγμή που γεννήθηκε η ίδια η δημοκρατία.

Η λαϊκή θέληση είναι το θεμέλιο της κρατικής εξουσίας.

Η θέληση αυτή πρέπει να εκφράζεται με τίμιες και παράλληλα δημοκρατικές διαδικασίες, προασπίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ των οποίων και η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.

 Δυστυχώς, στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, τα αυτονόητα έως τώρα δημοκρατικά μας δικαιώματα κακοποιούνται και καταπατούνται βάναυσα.

Δυστυχώς, εκκολάπτονται στοιχεία άλλων εποχών, με τη φίμωση της αλήθειας, της ελεύθερης έκφρασης και του αυτεξούσιου στο σώμα μας.

Οι διακρίσεις είναι ανεξέλεγκτες σ’ όλη τη χώρα. Όποιος τολμά να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του, θεωρείται από γραφικός έως επικίνδυνος και εχθρός του λαού, ενώ πλέον αντιμετωπίζεται ως κοινός κακοποιός.

 Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται διωκόμενοι, επειδή εξέφρασαν απλά την άποψή τους

Καταξιωμένοι επιστήμονες υποβαθμίζονται, απορρίπτονται, εξοβελίζονται, τιμωρούνται, επειδή εξέφρασαν την επιστημονικά τεκμηριωμένη διαφωνία τους με το επίσημο αφήγημα του υγειονομικού παραλογισμού.

Πριν από μέρες όπως επίσης και σήμερα, , συνάδελφοι υγειονομικοί υπάλληλοι, που βρίσκονται πλέον 11 μήνες στην πενία και την εξαθλίωση, μπήκαν στο στόχο της κυβέρνησης, επειδή τόλμησαν να διαδηλώσουν νόμιμα και ειρηνικά, σε δημόσιο χώρο, και να πουν τα αυτονόητα 

 

Δεν παραβίασαν κανένα οικογενειακό άσυλο, δεν προσέβαλαν κανέναν, δεν επιτέθηκαν σε κανέναν, δεν υπέπεσαν σε οποιοδήποτε αδίκημα. Γιατί λοιπόν και με εντολή ποιου έγινε η προσαγωγή τους στη ΓΑΔΑ;

 Κύριε πρωθυπουργέ:

Κύριε Υπουργέ Υγείας:

 

Βγάλατε ανθρώπους σε αναστολή εργασίας, με τους δικούς σας έωλους όρους και προϋποθέσεις, καταδικάζοντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους σε απόλυτη οικονομική ένδεια και εξαθλίωση. Δεν είστε ο μόνος που έχει ανήλικα παιδιά. Έχουν και οι υγειονομικοί σε αναστολή.

Εσκεμμένα, εμμονικά και χωρίς κανένα απολύτως βάσιμο επιστημονικό ή νομικό επιχείρημα, εξαφανίσατε εν μια νυκτί θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολυετείς αγώνες.

Διατάζετε προσαγωγές και συλλήψεις ανθρώπων που προασπίζουν και διαδηλώνουν για τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, επειδή ενοχληθήκατε που βρέθηκαν έξω από το σπίτι σας. Ας τους ακούγατε όσο ήταν έξω από το Υπουργείο σας, όταν έφθασαν στο έσχατο σημείο να γίνουν απεργοί πείνας και εσείς απλά τους προσπερνούσατε αδιάφορος!

 Όσο συνεχίζετε την ίδια εμμονική πολιτική, τόσο εμείς θα αντιδρούμε και θα διαμαρτυρόμαστε, όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας. Χθες δέκα, σήμερα εκατό, αύριο χιλιάδες.

Μέχρι να αποκατασταθεί η δημοκρατία μας.

Η καρδιά, η ψυχή και το μυαλό μας είναι δίπλα στους διωκόμενους συναδέλφους μας.

 Δεν θα σταματήσουμε ποτέ.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται κάθε μέρα, κάθε ώρα κάθε λεπτό .

 

Εκ του συντονιστικού Π.Ο.Ε.Υ. (Πανελλήνια Ομάδα Επαγγελματιών Υγείας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου