Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Τριφυλίας Χρυσόστομος: Νέα απάντηση στους κατοίκους των Φιλιατρών – Πώς θα εορταστεί ο Άγιος Χαράλαμπος

 


σ.σ. (Ρόη)  Δηλαδή, δεσπότη, σε τίποτα δεν παραδειγματίστηκες από την καλοκαιρινή λιτανεία στο Προκόπι και το θαύμα που έγινε εκεί; Άσκοπη ήταν και αυτή; ...και βέβαια ούτε λόγος για ασπασμό έτσι; 

Την δική του απάντηση απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα των Φιλιατρών, ο οποίος μέσα από την δεύτερη επιστολή του επισημαίνει πως “Με γνώμονα την διδασκαλία των Αγίων Γραφών διαμορφώθηκε το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών ειδικά και μόνο για την περίοδο της πανδημίας. 
 
Ο λόγος του Θεού είναι οδηγός μας και κάθε μέτρο που εφαρμόζουμε προσπαθούμε να είναι σύμφωνο με αυτόν”.

Διαβάστε αναλυτικά την Δεύτερη Επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτη Χρυσοστόμου:




Πώς θα εορταστεί η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους 

Για την εορτή και πανήγυρη Αγίου, ενδόξου, ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, του εφόρου, προστάτου και πολιούχου μας, το εορταστικό πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων το οποίο θα ισχύσει από την Κυριακή 6η Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 13η Φεβρουαρίου 2022 είναι το εξής:

Ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών θα παραμένει ανοικτός από τις 7.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ καθημερινώς και θα τελείται ο εσπερινός και η παράκληση του Αγίου, ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Εντός του Ιερού Ναού κατά την ώρα των ιερών ακολουθιών θα παραβρίσκονται τόσοι εκκλησιαζόμενοι όσοι προβλέπονται από τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά της διασποράς του
κορωνοιού.

Οι προσκυνητές θα μπορούν να εισέρχονται από την δυτική πύλη του ιερού ναού και να εξέρχονται από την νοτιοδυτική, τηρούντες επακριβώς τα προβλεπόμενα από την υπ΄αριθμ. Δ1α/Γ.Π. οικ. 3608/21.1.2022 Κ.Υ.Α. μέτρα (μάσκες, αποστάσεις-1 άτομο/2τ.μ. κ.τ.λ.).

Την παραμονή 9 Φεβρουαρίου δεν θα τελεστεί ιερά αγρυπνία. Ανήμερα 10 Φεβρουαρίου δεν θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων του Αγίου μας.

Την παραμονή και ώρα 5.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και ανήμερα 7.00 έως 8.30 ο όρθρος και 8.30 έως 10.00 η Θεία Λειτουργία.

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου θα τελεστεί η απόδοσις της εορτής του Αγίου, μαζί με το μνημόσυνο των κτιτόρων του Ιερού Ναού και των απανταχού της γης κεκοιμημένων Φιλιατρινών.

πηγή: https://ethnegersis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου