Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Η εκδίκηση της πραγματικότητας

 


 Γράφει ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, Δρ Ιατρικής    

Ελπίδα ήταν και πάει, το τείχος ανοσίας, σύμφωνα με μέλος της επιτροπής των ειδικών (https://tinyurl.com/58zuvn2b). Το προηγούμενο διάστημα, όμως, δεν εξέφραζαν ελπίδα αλλά ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ. Και πάνω σε αυτή τη «βεβαιότητα» βασίστηκαν όλα τα ακραία μέτρα περιορισμού, εκβιασμών, αποκλεισμών και υποχρεωτικότητας, που τελικά ήταν τόσο (αν)αποτελεσματικά στο τείχος ανοσίας.   

Χαρακτηριστικά παραδείγματα της απόλυτης βεβαιότητας για το τείχος ανοσίας:   
«Σε 60-80 ημέρες θα έχουμε φτάσει σε ικανό επίπεδο για να χτιστεί τείχος ανοσίας» – 22 Απριλίου 2021 (https://tinyurl.com/yckr43n9).   «εάν καταφέρουμε και φτάσουμε ένα 60-70% στους εμβολιασμούς των ηλικιών 20 με 39, θα έχουμε πετύχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του τείχους ανοσίας» – 6 Ιουνίου 2021 (https://tinyurl.com/5n8rkee2).   
«Ως τον Δεκέμβρη το «τείχος ανοσίας» – 25 Ιουλίου 2021 (https://tinyurl.com/au9znse7).   

Αν προσθέσω και δηλώσεις άλλων επιστημόνων, μελών ή μη της επιτροπής των ειδικών, θα τελειώσω αύριο.     

Καραμέλα, λοιπόν, ο όρος «τείχος ανοσίας», αλλά η καραμέλα πλέον πάλιωσε και έλιωσε μπροστά στην αδυσώπητη πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που αποτελούσε υποψία από τις 18 Μαρτίου 2021 (άρθρο στο περιοδικό Nature – https://tinyurl.com/2zrj2frf), αλλά όχι για την πρωτοπόρα στην ειλικρίνεια Ελλάδα.     

Και ενώ στην Αγγλία ο Johnson αποσύρει τα μέτρα χρήσης μάσκας και πιστοποιητικών ανοσίας (που είχαν έτσι κι αλλιώς πολύ περιορισμένη εφαρμογή εκεί – Politico https://tinyurl.com/43r9fxpm), στην Ελλάδα φοράμε τη μάσκα όταν περπατάμε στο δρόμο ως προστασία από τον ιό που πέφτει από τα σύννεφα και μεταφέρεται με τον αέρα. Τον ίδιο αέρα (κοπανιστό) που μας σερβίρουν εδώ και καιρό εκείνοι που μας προστατεύουν και που υποτίθεται πως ακολουθούν την επιστήμη. Μια επιστήμη που όταν βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα δημιουργεί αμφιβολίες (π.χ. μελέτη στην Αγγλία που δείχνει ότι οι μάσκες στα σχολεία έχουν αμφίβολη αποτελεσματικότητα στη μετάδοση του ιού – BBC https://tinyurl.com/58hh3vfp), αλλά όταν βασίζεται στα μοντέλα ή σε εργαστηριακές μελέτες γίνεται αδιαμφισβήτητη (π.χ. απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα εστίασης και άλλα αστεία, κατά καιρούς, μέτρα).     

Κι ενώ ο Johnson βασίστηκε σε λίγο έως πολύ τραγικά εσφαλμένα μοντέλα (The Telegraph: https://tinyurl.com/5tpa6nn2 – The Guardian: https://tinyurl.com/2p8rshj2), και ο ΕΜΑ προειδοποιεί ότι δεν είναι δυνατόν να εμβολιάζεται μαζικά ο πληθυσμός κάθε λίγους μήνες (Reuters: https://tinyurl.com/57fyhf9x – Business Standard: https://tinyurl.com/mr3d4fvw), άλλες χώρες υπερηφανεύονται για την επιτυχία των εκβιασμών, της τιμωρίας και του κοινωνικού διχασμού στην εξαφάνιση του ιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Γαλλία, όπου η στρατηγική είναι τόσο επιτυχημένη (όπως διαφήμιζε πρόσφατα σύμβουλος του αρχηγού της αξ. αντιπολίτευσης) που ούτε μισό εκατομμύριο «κρούσματα» δεν καταγράφουν σε ημερήσια βάση (425.183 νέα «κρούσματα» στις 20 Ιανουαρίου 2022).     

Τόσο μεγάλη επιτυχία που το πιστοποιητικό έχει ισχύ 4 μήνες στη Γαλλία, ενώ σύντομα θα εμβολιάζουν και οι κτηνίατροι. Μην ξεχνάμε ότι κι εμείς στο ζωικό βασίλειο ζούμε.     

Τέτοιες επιτυχίες βλέπουν και οι αστέρες-δημοκράτες της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, και γι’ αυτό προτείνουν την επέκταση του συγκλονιστικά (αν)επιτυχούς μέτρου των πιστοποιητικών κυκλοφορίας ακόμη και στα σουπερμάρκετ και τα φαρμακεία…   
Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν να αυτο-εξευτελίζονται…     

Πάμε λοιπόν σε ένα μόνιμο καθεστώς ΑΔΕΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, αδειοδότηση με πιστοποιητικά κυκλοφορίας που θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε λίγους μήνες αλλιώς αποσύρονται.   

ΟΜΗΡΙΑ ΕΠ’ ΑΠΕΙΡΟΝ… που κάποιοι βάφτισαν «επιστροφή της ελευθερίας» και πολλοί δάγκωσαν το δόλωμα.     

Από την άλλη, ο «παγκόσμιος αντιεμβολιαστής» Τζόκοβιτς «επένδυσε στη δημιουργία τρόπου αντιμετώπισης του COVID χωρίς εμβόλιο», σύμφωνα με ελληνικό δημοσίευμα (https://tinyurl.com/yeyu8x7u). Στην πραγματικότητα αναφέρονται στην εξέλιξη ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ για τη νόσο. Απαράδεκτο, εγκληματικό, αντιεμβολιαστικό. Να θυμίσω πως όσοι νοσούν από τη νόσο COVID, είτε εμβολιασμένοι είτε μη-εμβολιασμένοι, ΜΟΝΟ με θεραπευτικές παρεμβάσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν κι όχι με booster δόσεις εμβολίων. Αλλά αυτά θα γίνονταν αντιληπτά αν ζούσαμε εποχές λογικής και κανονικότητας.     

Και επειδή ΔΕΝ ζούμε σε εποχές λογικής και κανονικότητας, έχουν γίνει «κανονικότητα» οι εκστρατείες ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗΣ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ με την «εύκολη» ταμπέλα του αντιεμβολιαστή, με ρεπορτάζ σε διαδικτυακά και έντυπα μέσα ενημέρωσης. Αναμένεται λοιπόν μπαράζ εξωδίκων ως απάντηση, και αγωγών σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί δίκαια η ηθική βλάβη από τη συκοφαντική δυσφήμιση. Η αρχή θα γίνει με δημοσιογράφο της Πάτρας, και όλα τα έγγραφα και οι κινήσεις θα δημοσιοποιηθούν άμεσα. Οι υπόλοιποι, ας προσπαθήσουν και θα λάβουν τη νόμιμη απάντηση.     

Υ.Γ. Τελευταίο αλλά μάλλον το πιο σημαντικό. Δεν θα ξεχάσω να αναφέρω για άλλη μια φορά τους χιλιάδες υγειονομικούς σε αναστολή, τις υπηρεσίες των οποίων στερούνται ΟΛΟΙ οι Έλληνες πολίτες σε ένα σύστημα υγείας υπό πίεση. Πρόκειται για μια ακατανόητη ΝΤΡΟΠΗ, που προσβάλλει κάθε άνθρωπο που διαθέτει στοιχειώδη αξιοπρέπεια και ηθική. Αλλά όταν βλέπεις συζητήσεις για συρρίκνωση του συστήματος υγείας την περίοδο της πανδημίας και των «επιχειρήσεων σωτηρίας, προστασίας και ελευθερίας» (Αυγή: https://tinyurl.com/musj9pat), ποιος θα περίμενε να επικρατήσει η λογική;     

Αυτά και άλλα πολλά σχολιάζω στην πρόσφατη συνέντευξή μου στο στούντιο του Pronews (https://tinyurl.com/bddt6x9x).   Σύντομο βίντεο με τις εκτιμήσεις μου για το μέλλον, σε πολιτικοκοινωνικό επίπεδο, εδώ: https://tinyurl.com/mr2nm9t6  

πηγή: https://koukfamily.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου