Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ και θα αγωνιστούμε να σου μοιάσουμε

 


Πτυχιούχοι και Φοιτητές Διαφόρων Σχολών της Θεσσαλονίκης.
τέκνα των Αγίων Δημητρίου και Πορφυρίου



Αντώνιος Σιατίστης, ο Αγιασμένος Ποιμένας.

17 Δεκεμβρίου, ημερομηνία σπουδαία, καθώς τότε και συγκεκριμένα το έτος 2005, εκοιμήθη ένας Άγιος Επίσκοπος, θεωρήσαμε χρέος μας, να αναφερθούμε, στον Αντώνιο Σιατίστης, έναν άνθρωπο χαριτωμένο, αγιασμένο, απλό και εν Χριστωμένο.
Ξέρετε όλοι σας καλά, ότι οι νέοι, έχουμε βαρεθεί τα μεγάλα λόγια και ζητούμε απεγνωσμένα το Παράδειγμα, το Πρότυπο. Ο Πανάγαθος Θεός, δια πρεσβειών του Προστάτου μας, Αγίου Δημητρίου, άκουσε τις προσευχές μας και έφερε στην ζωή μας, τον άνθρωπο Του, τον Αρχιερέα Αντώνιο.
Όχι, δεν αξιωθήκαμε να τον γνωρίσουμε, όσο ήταν στην γή, τον γνωρίσαμε όμως καλά, τώρα που είναι στον Ουρανό. Αξιωθήκαμε μάλιστα, να πραγματοποιήσουμε και Ημερίδα προς τιμήν του, στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Τι ευλογία, τι χαρά?
Ο Γλυκύς Ποιμένας, γλύκανε τις νεανικές καρδιές μας, δείχνοντας μας, ξεκάθαρα, ότι Εκκλησία, δεν είναι ο φαρισαισμός και τα μεγάλα λόγια κάποιων Ιερέων και Δεσποτάδων, αλλά Εκκλησία είναι η Αγιότητα, η Απέραντη Αγάπη και η Ορθάνοικτη Αγκαλιά, το βίωμα, το παράδειγμα και η θυσία.
Ειλικρινά, ευχαριστούμε τον καλό Θεό, μέσα από την ψυχή μας, που αναδεικνύει στις ζοφερές ημέρες μας, τέτοιους Ανθρώπους, τέτοιους Ποιμένες, τέτοιους Αγίους.
Εκ βάθους καρδίας τον παρακαλούμε, να συνεχίσει να το κάνει, διοτι οι Άγιοι, ειναι η Ελπίδα μας, η Παρηγοριά και το Καταφύγιο μας.
Άγιε Αντώνιε Σιατίστης, Άνθρωπε του Θεού, σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας χάρισες και μας χαρίζεις. Οι νέοι της Αγιοτόκου Θεσσαλονίκης, τα παιδιά του Αγίου Δημητρίου, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ και θα αγωνιστούμε να σου μοιάσουμε, διότι αποτελείς για εμάς Πρότυπο Ιερού Ανδρός και Αγίου Ποιμένος.
Η Ευχή σου να μας ακολουθεί σε όλη μας την εν Χριστώ Ζωή.


Με απέραντη αγάπη και ευλάβεια.
Πτυχιούχοι και Φοιτητές Διαφόρων Σχολών της Θεσσαλονίκης.
τέκνα των Αγίων Δημητρίου και Πορφυρίου

πηγή: https://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου