Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Περί Πανελλαδικών 2024...

Έκλεισε και φέτος ο επίπονος κύκλος προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Μία διαδικασία που γίνεται ακόμα πιο δύσκολη μέσα από τις αντίξοες συνθήκες που καλούνται τα παιδιά μας να διαγωνιστούν.

Συμμεριζόμαστε την αγωνία κ την ανασφάλεια των χιλιάδων διαγωνιζομένων που εξετάστηκαν σε προβληματικά θέματα, όπως επισημάνθηκε από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, την Ελληνική Εταιρεία Φιλολόγων και την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, υπό συνθήκες ακραίου καύσωνα, χωρίς έστω ανεμιστήρες σε πολλές περιπτώσεις.

Συμμεριζόμαστε την αβεβαιότητα των γονέων, οι οποίοι επένδυσαν χρήματα στη φροντιστηριακή κάλυψη των παιδιών τους, σε μία χώρα που δεν δίνει προοπτικές στους νέους επιστήμονες και τους δείχνει το δρόμο της μετανάστευσης.

Αναρωτιόμαστε αν αυτή η αγωνία διακατέχει εξίσου τους διαγωνιζόμενους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης που έχουν προνομιακή μεταχείριση κ ποσόστωση. Η θρησκεία των πολιτών, κατ' εμάς, δε θα έπρεπε να δημιουργεί ανισότητες. Αντιθέτως, θα έπρεπε οι πολύτεκνες οικογένειες με διαγωνιζόμενα παιδιά να ενισχύονται οικονομικά, κατ΄ αναλογίαν των επιδόσεών τους στο Λύκειο και της οικονομικής τους κατάστασης. Πρέπει επιτέλους να γίνει η Ελλάδα φιλόξενη χώρα για την Αριστεία!

Συγχαίρουμε τα νέα παιδιά που κατάφεραν, μέσα από τις Συμπληγάδες των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, να πετύχουν τους στόχους τους! Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο κεφάλαιο της ζωής που ανοίγεται εμπρός τους!

Θεματική Ομάδα Παιδείας ΝΙΚΗΣ

πηγή: https://nikh.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου