Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Άμεση προτεραιότητα να προστατευθούν οι Άγιοι Τόποι

Εκφράζουμε ως ΝΙΚΗ τον αποτροπιασμό μας για το νέο αυτό έγκλημα πολέμου στη Γάζα, που αυτή τη φορά έγινε σε βάρος του ελληνορθόδοξου μοναστηριακού συγκροτήματος του Αγίου Πορφυρίου, με απροσδιόριστο ακόμη τον αριθμό των νεκρών αμάχων (18 δήλωσε ο ηγούμενος Αλέξιος). To υπουργείο μας των Εξωτερικών, που περιορίστηκε σε μια σχεδόν φιλολογική ανακοίνωση δύο προτάσεων και… 48 λέξεων, ήρθε άραγε σε επικοινωνία με τους εκεί Έλληνες κληρικούς; Ποια ήταν η κυβερνητική μέριμνα για τον συγκεκριμένο, αρχαίο ναό που βρισκόταν στο μάτι του κυκλώνα και σε περιπτώσεις ανάλογες λειτουργεί ως καταφύγιο αμάχων;

Προσυπογράφουμε ασμένως τη σχετική, αιχμηρή ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων το οποίο μιλάει με τη συσσωρευμένη πείρα της ζωής επί τόπου. Ήδη οι διαψεύσεις των πρώτων «ειδήσεων» σχετικά με την τρέχουσα σύγκρουση αλλάζουν την εικόνα που μας μεταδόθηκε εξ αρχής και δικαίωσαν την άρνησή μας ως κινήματος να ταχθούμε με την μία ή την άλλη πλευρά.

Καλούμε λοιπόν όλον τον ελληνικό λαό και τον πολιτικό κόσμο να συνταχθεί με την ειρήνη, και μάλιστα με τη νοοτροπία όχι του ειρηνόφιλου αλλά του ειρηνοποιού, που για εμάς είναι η μόνη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

πηγή: https://www.nikh.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου