Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Νόμος θα οδηγεί αυτούς που έχουν ελεύθερη γνώμη ακόμα και φυλακή! «Θα πάει παντού στην Ευρώπη»

 


Ο Αμερικανός δικηγόρος Jonathan Turley προβλέπει ότι άλλες χώρες ενδέχεται να εγκρίνουν παρόμοιους νόμους ως μέρος ενός ευρύτερου κινήματος στην Ευρώπη με στόχο τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης.

Ένα νέο προτεινόμενο νομοσχέδιο στην Ιρλανδία, το οποίο στοχεύει να επιβάλει ποινές φυλάκισης σε όσους «υποκινούν τη βία ή το μίσος», έχει πυροδοτήσει κύμα σοκ και έντονη διαφωνία μεταξύ των πολιτών της.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι εάν εγκριθεί, αυτή η νομοθεσία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια οργουελική κοινωνία, όπου τα «εγκλήματα της σκέψης» και οι αντιδημοφιλείς απόψεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε φυλάκιση.

Η υποστήριξη για την αμφιλεγόμενη νομοθεσία φαίνεται να προέρχεται αποκλειστικά από αυτοαποκαλούμενους ακτιβιστές και χρηματοδοτούμενες από την κυβέρνηση ΜΚΟ, ενώ οι απλοί Ιρλανδοί πολίτες αντιτίθενται σθεναρά κατά την διάρκεια διαβουλεύσεων στο Διαδίκτυο.

Η αποτυχία της κυβέρνησης να αποδείξει την αναγκαιότητα ενός τέτοιου περιοριστικού νόμου έχει εγείρει αμφιβολίες σχετικά με τις πραγματικές της προθέσεις, ειδικά όταν εμπλέκονται ΜΚΟ που τον στηρίζουν.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Ιρλανδίας Helen McEntee ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο απολαμβάνει δημοτικότητας μεταξύ ακτιβιστών και χρηματοδοτούμενων από την κυβέρνηση ΜΚΟ, αλλά η έλλειψη δημόσιας υποστήριξης είναι εμφανής.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες φοβούνται ότι αυτός ο νόμος θα μπορούσε να καταστείλει την ανεξάρτητη σκέψη, να φιμώσει τις φωνές που διαφωνούν και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα φόβου και αυτολογοκρισίας. Για πολλούς, αυτή δεν είναι η Ιρλανδία που λατρεύουν!

Ο Αμερικανός δικηγόρος Jonathan Turley προβλέπει ότι παρόμοιοι νόμοι ενδέχεται να εφαρμοστούν σε άλλες χώρες, ως μέρος ενός ευρύτερου κινήματος στην Ευρώπη, ιδιαίτερα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιδιώκει να καταστείλει την ελευθερία της έκφρασης.

Δείτε στο βίντεο την Ιρλανδή υπουργό Δικαιοσύνης να υπερασπίζεται τον νόμο που έρχεται!

πηγή: https://yiorgosthalassis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου