Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Δεν έχουν τον Θεό τους: Για να επιτεθούν στη ΝΙΚΗ, βάφτισαν «εθνικιστή» ακόμα και τον μεγάλο λογοτέχνη, Φώτη Κόντογλου!

 

Αποθρασύνθηκαν τελείως - Ιστοσελίδες της κακιάς ώρας επικαλέστηκαν γραπτό του 
Φ. Κόντογλου για να βγάλουν «εθνικιστική» τη ΝΙΚΗ!

Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης

NIKH: Κάθε όριο γελοιότητας και γραφικότητας έχουν ξεπεράσει οι εντεταλμένες ιστοσελίδες που με εμμονή προπαγανδίζουν κατά της ΝΙΚΗΣ, αφού σήμερα έφτασαν ακόμα και στο σημείο να δαιμονοποιούν και να παρουσιάζουν ως «εθνικιστική ρητορική», κείμενα του μεγαλύτερου λογοτέχνη της Ρωμιοσύνης, Φώτη Κόντογλου!

Είναι άσχετοι, επικίνδυνοι, φανατισμένοι συκοφάντες ή απλά σκοταδιστές της σκέψης που φτάνουν στο ελεεινό σημείο να καταδικάζουν καταξιωμένους λογοτέχνες που εδώ και δεκαετίες έχουν αναγνωριστεί στο πανελλήνιο; Το πιθανότερο, όλα μαζί! Συγκεκριμένα «καταδίκασαν» ένα γραπτό του Κόντογλου που αναπαράχθηκε από ένα παλιό tweet το οποίο λέει:

«Καθαρίστε από την πνευματική πανούκλα την δυστυχισμένη την Ελλάδα, για να μπορέσουνε να δουλέψουνε οι άξιοι δουλευταράδες. …Όλοι οι πνευματικοί σαλταδόροι έχουνε πιάσει τα πόστα. Και είναι δεμένοι μεταξύ τους, όπως είναι οι κάμπιες κολλημένες η μία πάνω στην άλλη. Μόλις τις χωρίσει κανένας ψοφάνε…Τίμια αδέρφια μου, Έλληνες καθαρογεννημένοι, ξεριζώστε αυτά τα φαρμακερά βρωμοχόρταρα».

Οι άθλιοι προπαγανδιστές του διαδικτύου που πλέον έχουν απολέσει κάθε τσίπα και δεν σταματούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη των αναγνωστών τους, βασίστηκαν στα λόγια του μεγάλου μικρασιάτη λογοτέχνη και έγραψαν πως η ΝΙΚΗ επιστρατεύει «εθνικιστική ρητορική» (!) που μιλάει για «εκκαθαρίσεις»!

Μιλάμε για καθαρή παράνοια. Είναι τόσο αστοιχείωτοι και απελπισμένοι για λίγα ψίχουλα συκοφαντίας, που μετά τον Κόντογλου, σε λίγο θα βγάλουν «ακροδεξιό» και όποιον ανεβάζει… Παπαδιαμάντη!

Τολμούν να συνδέουν με «εθνικιστική ρητορική» (που βλέπουν μόνο στη νοσηρή φαντασία τους) το ευλογημένο τέκνο της Μικράς Ασίας, τον κυνηγημένο πρόσφυγα Φώτη Κόντογλου που έζησε μια ταπεινή ζωή γεμάτη αδικίες και στερήσεις στην ίδια του την πατρίδα! Οι θλιβεροί τύποι που γράφουν αυτές τις απίστευτες ανοησίες δεν πρέπει να έχουν διαβάσει στη ζωή τους ούτε μια σελίδα από το έργο του Φώτη Κόντογλου! Πόσο μάλλον δε, έχουν μαύρα μεσάνυχτα για τη ζωή του και την τεράστια πολιτισμική προσφορά του!

Τι έπεται στη συνέχεια; Μήπως θα αρχίσουν να ρίχνουν και βιβλία του Φώτη Κόντογλου στην πυρά; Ή μήπως θα απαγορευτεί να επικαλούνται τις σοφές κουβέντες του τα μέλη της ΝΙΚΗΣ, επειδή τάχα «ενοχλούν» και «προκαλούν»;

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι ο μεγάλος λογοτέχνης της Ρωμιοσύνης ούτε κατά διάννοια δεν μιλά για… «εκκαθαρίσεις», όπως βολεύει να τον ερμηνεύουν οι διάφοροι κλόουν του διαδικτύου που γράφουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι.

Ο Κόντογλου είναι πολύ συγκεκριμένος. Μιλά για πνευματική πανούκλα, δηλαδή για πνευματική κατάπτωση της εξουσίας, λόγω των αμαρτιών και της αμετανοησίας που κυριαρχούν σε αυτή. Και ο μόνος τρόπος να θεραπευτεί μια πνευματική αρρώστια, είναι με πνευματικό αντίδοτο, δηλαδή με την μετάνοια και την επιστροφή στον δρόμο του Θεού.

Αυτό είναι και το πνεύμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας άλλωστε. Ο αμαρτωλός να έρθει μόνος του σε επίγνωση των πράξεών του. Καμία σχέση με «εκκαθαρίσεις» και άλλες φαντασμένες ηλιθιότητες. Απολύτως πουθενά δεν γίνεται επίκληση σε κάποια βίαιη συμπεριφορά. Ο Κόντογλου μιλά για δημοκρατική αφύπνιση του λαού ώστε να αρχίσει να ξεχωρίζει ο πολίτης ποιοι ζημιώνουν πνευματικά το Έθνος και να τους παραμερίσει από την εξουσία, επιλέγοντας με την ψήφο του πνευματικούς ανθρώπους.

Αν φτάσουμε σε σημείο αθλιότητας να καταδικάζουμε και το λογοτεχνικό στυλ γραψίματος του Κόντογλου, επειδή χρησιμοποιούσε ευφάνταστες παρομοιώσεις και υπέροχα σχήματα λόγου για να πλουτίζει τα γραπτά του, τότε καταλαβαίνει κανείς με τι ορθοπολιτικό φασισμό έχουμε να κάνουμε…

πηγήhttp://aktines.blogspot.com/

1 σχόλιο: