Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

ΚΥΠΡΟΣ: «Τα παιδιά δεν ανήκουν στους γονείς» – Χαμός με τη δήλωση της Επ. Παιδιού

 

Μαίνονται οι αντιδράσεις κυρίως στα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης αναφορικά με το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία. Το Υπουργείο Παιδείας προχθές δημοσιοποίησε το πρόγραμμα μαθημάτων.

Μια δήλωση της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού όμως πυροδότησε νέες αντιδράσεις. Η Δέσπω Μιχαηλίδου μιλούσε στην εκπομπή Άλφα Ενημέρωση και κατέθεσε την άποψη ότι κανένα παιδί δεν μπορεί να εξαιρεθεί από το μάθημα ενώ παράλληλα εξήγησε ότι κανένα παιδί «δεν πρέπει να είναι δέσμιο πληροφόρησης αυτοπροστασίας».

«Υπάρχει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κανένα παιδί δεν μπορεί να εξαιρεθεί από το μάθημα επειδή οι γονείς του δεν δέχονται. Δεν έχει να κάνει με τις πεποιθήσεις των γονέων. Οι γονιοί στο σπίτι τους μπορούν να κατευθύνουν τα παιδιά τους ανάλογα με τις δικές τους πεποιθήσεις και αντιλήψεις. Είναι δικαίωμα των γονιών αλλά και δικαίωμα των παιδιών να αυτοπροστατευτούν και να τους προστατεύσουμε. Δεν μπορεί να αφήνουμε τα παιδιά μας απροστάτευτα.

Όταν ένα παιδί είτε λόγω της διστακτικότητας των γονιών του είτε λόγω της αντίθετης αντίληψης των γονιών του δεν ενημερώνεται ας πούμε για τον κανόνα του εσώρουχου. Όταν δεν μπορεί να μιλήσει, αρνούμαστε γιατί δεν ξέρει πού να αποταθεί.. αρνούμαστε την προστασία του… και δεν μπορεί αυτό το παιδί να αφεθεί στις επιθυμίες των γονιών του, γιατί τα παιδιά δεν ανήκουν στους γονείς.


Οι γονείς έχουν δικαίωμα να τα κατευθύνουν, να τους μεταφέρουν τις δικές τους πεποιθήσεις, το δικό τους πλαίσιο αλλά δεν δικαιούνται να τα κρατούν δέσμια πληροφόρησης αυτοπροστασίας», είπε η Επίτροπος μεταξύ άλλων στην παρέμβασή της.

Από τους χρήστες του διαδικτύου πάντως δεν πέρασε απαρατήρητο ότι η Επίτροπος άναψε on air τσιγάρο (σ.σ 01.34).

πηγή: https://www.triklopodia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου