Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Θα σας εξαφανίσομεν!

 


Πέτσα διαθέτει η κυβέρνησις. Δεν της πολυφαίνεται, όμως, να έχει τσίπα   

Από τον Παναγιώτη Λιάκο    

H μνημειώδης φράση «θα σας εξαφανίσομεν», που είπε με στόμφο ο Λάμπρος Κωνσταντάρας (υποδυόμενος τον υπουργό Μαυρογιαλούρο) στην ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» (προβλήθηκε πρώτη φορά το 1965), ήταν σαρδάμ. Ήθελε να πει «θα σας εξασφαλίσομεν», αλλά του ξέφυγε η αλήθεια. Σοφό το αρχαίο γνωμικό: «γλώττα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει». Σε πολλά σαρδάμ κρύβεται η αλήθεια και της εξουσίας και αρκετών καθημερινών, φαινομενικά ανήμπορων και άκακων, ανθρώπων.    

Όταν, όμως, ο πολιτικός δεν λέγεται Μαυρογιαλούρος αλλά Πέτσας, τότε δεν χρειάζονται σαρδάμ για να μάθουμε την αλήθεια. Τον αφανισμό σ’ τον ρίχνει κατάμουτρα. Είπε σε τηλεοπτική εκπομπή για την υπόθεση του φυσικού αερίου και την… ενθάρρυνση των πολιτών να το ξαναγυρίσουν σε πετρέλαιο (ενώ πριν από χρόνια το ίδιο κράτος μάς είχε πρήξει να μετατρέψουμε καυστήρες πετρελαίου σε φυσικού αερίου):    

«Είναι λαϊκισμός όταν αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα. 1.200% έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου. Και λέμε, έχουμε τη δυνατότητα, αν μετακινηθείτε σε κάτι άλλο που είναι φθηνότερο, τότε θα σας βοηθήσουμε. […] Το βασικό ζητούμενο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να δείχνουμε μια προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί δυστυχώς πεθαίνει. Η πορεία όλων μας εξαρτάται από την προσαρμογή μας στις δύσκολες συνθήκες. Όταν πέφτουν βόμβες στη γειτονιά μας, πρέπει να μπορούμε να προσαρμοστούμε σε αυτή την κατάσταση».    
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης (μια και στον ελληνέζικο τύπο εκμπανανισμένου κοινοβουλευτισμού ο πρωθυπουργός είναι ο απόλυτος άρχων), πρέπει να λάβει μια απόφαση: Σκηνοθετεί ντοκιμαντέρ για την καθημερινότητα της ζούγκλας, όπου ο ισχυρότερος επιβιώνει και ο ανήμπορος τεζάρει, ή επιθυμεί να κυβερνήσει ανθρώπους με ανθρώπινο τρόπο;    

Η απάντηση, φυσικά, δεν πρόκειται και δεν δύναται να δοθεί με λέξεις. Δίδεται σε καθημερινή βάση με έργα – και τα έργα του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλούν από μόνα τους. Όταν ο ανέμελος πρωθυπουργός μάς είχε φιμώσει με μάσκες και μαντρώσει με τα λοκντάουν, εκείνος έκανε αμάσκωτος ποδηλατάδες στην Πάρνηθα και κορονοτσιμπούσια στους Φούρνους Ικαρίας…

πηγή: https://koukfamily.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου