Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Είναι γεγονός – Οριστική ταφόπλακα για τα εργασιακά και τα ανθρώπινα δικαιώματα!

 Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης



Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Κάπου εδώ, τα εργασιακά δικαιώματα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ισονομία των πολιτών, λαμβάνουν τέλος, και το πολίτευμα της δημοκρατίας μπαίνει στην κατάψυξη.

Κατατέθηκαν στη Βουλή οι ρυθμίσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που αφορούν τους εργαζομένους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με Ειδικές ανάγκες, καθώς και όλων των ιδιωτικών και δημόσιων δομών υγείας (νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, κλινικές, κέντρα αποκατάστασης, μονάδες νοσηλείας κλπ.)

Εμβολιάζεται υποχρεωτικά κατά του κορονοϊού όλο το προσωπικό (ιατρικό, παραιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό).

Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει για τους υπάλληλους του δημόσιου τομέα να τίθενται σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών επ’ αόριστον, και να μην δικαιούνται ασφαλιστική κάλυψη!

Οι δε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, υποχρεώνονται να μην κάνουν δεκτή την παροχή της εργασίας του εργαζόμενου που προσέρχεται στον χώρο εργασίας, χωρίς να επιδείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, και απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών για το χρονικό διάστημα μη παροχής εργασίας.

Σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση:

«Επιβάλλεται έως την 21η 12.2021 υποχρέωση στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, να επιδεικνύουν στο αρμόδιο όργανο διοίκησης ή στον εργοδότη τους , αντίστοιχα, Ψηφιακό Πιστοποιητικό covid – 19 της ΕΕ, σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου – κατόχου του όσον αφορά στον εμβολιασμό ή στη νόηση από τον κορωνοϊό covid – 19 ή βεβαίωση εμβολιασμού της παρ.5 του αρ. 55 του νόμου 4764/2020».

Ο εργαζόμενος θα είναι… υποχρεωμένος να ενημερώνει αν έχει κάνει το εμβόλιο ή όχι.

Το ιατρικό απόρρητο κουρελιάζεται και επίσημα. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων γίνεται μια ανάμνηση του παρελθόντος .

Το παραμύθι που πούλησε η κυβέρνηση για δήθεν μη υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, κάπου εδώ εμφάνισε τον αποκρουστικό «δράκο» του. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι εκβιάζονται ωμά στο να προβούν σε μια ιατρική πράξη, ειδάλλως αφήνονται να παρασυρθούν από το τσουνάμι ανεργίας που εξαπολύεται στη χώρα με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Με απλά λόγια το «δεν θα είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο», ξεδιάντροπα έγινε: «δεν θα είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο, απλά δεν θα δουλεύεις αν δεν το κάνεις και θα πεθάνεις της πείνας»…

Ήδη προϊστάμενοι σε υπηρεσίες υγείας (και όχι μόνο) παραδίδουν εκβιαστικές και κατάπτυστες επιστολές στα χέρια εργαζομένων, που τους υποχρεώνουν να εμβολιαστούν, ειδάλλως τους δείχνουν τον δρόμο της εξόδου. Βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό σε βιοπαλαιστές, που… περιέργως για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ναι,  ΖΟΥΝ με έναν μισθό.

Ο απάνθρωπος υγειονομικός ολοκληρωτισμός της κυβέρνησης, κόβει τα όνειρα, κόβει τα πόδια, κόβει τον μισθό σε μητέρες που ζουν τα παιδιά τους, σε πολύτεκνους, σε μονογονεϊκές οικογένειες, σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας, σε νέους που ονειρεύονται να χτίσουν το μέλλον τους, σε πολίτες που παλεύουν να ξεχρεώσουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα μείνει στην ιστορία ως ο Πρωθυπουργός του διχασμού, με δήθεν υγειονομική επίφαση, και για να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες του για τη διαλυμένη δημόσια υγεία, στέλνει στο περιθώριο χιλιάδες εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να το αποφύγει.

Δεν το κάνει όμως. Προτιμά να συμπεριφερθεί ως ένας άλλος «Κιμ Γιόνγκ Ουν» και να ρίξει στον Καιάδα όλους αυτούς τους εργαζόμενους. Το καταλαβαίνουμε αυτό; Βυθίζουν οικογένειες και νοικοκυριά στην απόγνωση. Αξιοπρεπείς, υγιείς, άξιοι και έμπειροι επαγγελματίες, ξεπαστρεύονται λόγω έλλειψης πιστοποιητικού υγειονομικών φρονημάτων!

Που έχει… χαθεί ο αντιρατσιστικός νόμος τώρα που γίνονται μαζικές διακρίσεις πολιτών σύμφωνα με το αν έχουν «τσιμπηθεί» ή όχι; Τι προβλέπεται γι’ αυτή την τροπολογία – έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, που έρχεται σε ευθεία αντίθεση σε Συνταγματικές επιταγές με υπερνομοθετική ισχύ, και σε σύγκρουση με διεθνείς συμβάσεις που έχουν κυρωθεί από την Ελληνική Δημοκρατία;

Γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, γραμματείς, τραυματιοφορείς, σιτιστές και ένα σωρό άλλοι επαγγελματίες με πολύχρονη εμπειρία και τεράστια προσφορά στο σύστημα υγείας -είτε δημόσιο, είτε ιδιωτικό- θα εκδιωχθούν από τις υπηρεσίες τους και θα αφήσουν δυσαναπλήρωτα κενά και ερείπια πίσω τους. Νέα ερείπια στο Σύστημα Υγείας, πάνω στα ήδη υπάρχοντα.

Όλοι οι κραδασμοί του νέου κύματος της πανδημίας θα μπορούσαν να απορροφηθούν με συχνά τεστ στους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους του υγειονομικού (και όχι μόνο) κλάδου και με αυστηρά μέτρα προφύλαξης, ενόσω η κυβέρνηση (αν είχε τέτοια πρόθεση) θα ενίσχυε την πρωτοβάθμια περίθαλψη και θα έδινε προτεραιότητα στη χρησιμοποίηση των θεραπειών των μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Όμως τίποτα από αυτά δεν γίνεται. Η κυβέρνηση επιλέγει τον δρόμο του απολυταρχισμού, του διχασμού, των μαζικών εκκαθαρίσεων, της σύγκρουσης και του χάους.

Άγνωστο παραμένει το που έχει εξαφανιστεί η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενώ γίνονται σημεία και τέρατα στα εργασιακά.

Και η δε άνευρη και χλιαρή -έως εμετού- αντιπολίτευση, μπροστά σε ένα τέτοιο πρωτοφανές αίσχος, κοιμάται ύπνο βαθύ, βρίσκεται σε φάση REM και πότε πότε ξυπνούν διακόπτοντας τα καρεκλοκενταυρικά όνειρα τους, για να υπενθυμίσουν στους πολίτες πως ακόμα αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το τοπίο στα εργασιακά γίνεται πλέον μη βιώσιμο. Δεν υπάρχει πια οξυγόνο δημοκρατίας.  Δεν υπάρχει αξιοκρατία. Ο λαός διασπάται και διχάζεται. Συνάνθρωποί μας οδηγούνται εκβιαστικά στη φτώχεια και την ανέχεια.

Δεν υφίσταται πια θέμα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Υφίσταται θέμα Δημοκρατίας, θέμα ισονομίας, θέμα δικαιοσύνης, θέμα ευνομούμενου κράτους.

Αυτά είναι που κινδυνεύουν άμεσα ,και σύμφωνα με αυτά οφείλει να παίρνει ξεκάθαρη θέση ο κάθε πολίτης.

Πηγή: https://upopsi.gr/politiki/ipochreotikos-emvoliasmos-ine-gegonos-oristiki-tafoplaka-gia-ta-ergasiaka-ke-ta-anthropina-dikeomata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου