Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Συγκαλείται εκτάκτως η ΔΙΣ τη Δεύτερα από τον Αρχιεπίσκοπο- Θέμα: η απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει τους ναούς τα Θεοφάνεια !



Μετά την νέα απόφαση της κυβέρνησης να τελεστεί ο  εορτασμός των Θεοφανείων κεκλεισμένων των θυρών η αντίδραση της Εκκλησίας υπήρξε άμεση. Ο Αρχιεπίσκοπος συγκάλεσε έκτακτη ΔΙΣ για την Δεύτερα προκειμένου να ασχοληθεί με το θέμα και να αποφανθεί.

 Οκ. Πέτσας στις ανακοινώσεις που μας έκανε το πρωί μεταξύ άλλων  μας είπε: “Οι εκκλησίες μας θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους” .

Από την ώρα εκείνη πήραν φωτιά τα τηλέφωνα. Αρχιερείς, ιερείς και πιστοί εξέφραζαν την έκπληξη τους και την έντονη δυσαρέσκεια τους για την ανακολουθία της κυβέρνησης.

Υποτίθεται ότι με βάση την τελευταία ισχύουσα ΚΥΑ και σε συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο ο εορτασμός των Θεοφανείων  θα γινόταν με την παρουσία πιστών. Απλά δεν θα γινόταν ο  Αγιασμός των υδάτων.

Για τη νέα απόφαση που πήρε η Κυβέρνηση ερήμην της Εκκλησίας , η ηγεσίας της Εκκλησίας ως πρώτη επίσημη  αντίδραση συγκαλεί ΔΙΣ την Δευτέρα. Ευκαιρία να δείξει μετά από τόσο εμπαιγμό την ανυπακοή της. 

Πηγή:https://www.exapsalmos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου