Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Θαυμαστή θεραπεία της πρεσβυτέρας του Π. Ιωάννη Καλαΐδη από τον άγιο Δημήτριο!

Οχτώ περίπου χρόνια μετά από την κοίμηση του αγίου Πατρός Ιωάννη, η πρεσβυτέρα Πολυξένη ασθένησε σοβαρά από την καρδιά της και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σερρών.

Η κατάσταση ήταν κρίσιμη και οι γιατροί δεν έδιναν ελπίδες. Όλοι περίμεναν το μοιραίο! Στο νοσοκομείο την επισκέφθηκε κάποιο πνευματικό τέκνο του π. Ιωάννη, από το οποίο η πρεσβυτέρα ζήτησε να προσευχηθεί για την αποκατάσταση της υγείας της. Όπως γνωρίζω πολύ καλά, ο άνθρωπος αυτός πήγε στον Ιερό Ναό του αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη και αφού προσκύνησε το άγιο λείψανο του Αγίου, προσευχήθηκε θερμά για πολλή ώρα για την ίαση της πρεσβυτέρας.

Μετά από μία και πλέον ώρα πήγε να προσκυνήσει πάλι τον Άγιο και έκπληκτος είδε την λάρνακα αλλά και την ασημένια θήκη της Κάρας του Αγίου, να έχουν γεμίσει από δεκάδες σταγόνες αγίου μύρου! Η λάρνακα και η κάρα του Αγίου είναι κλειστές με τζάμι και έτσι αποκλείεται η οποιαδήποτε παρέμβαση. Ο άγιος Δημήτριος έδειξε μεγάλο σημείο, με την μυροβλυσία του, ότι θα βοηθήσει την καλή και ευλογημένη πρεσβυτέρα Πολυξένη, που τόσα προσέφερε κι αυτή στον λαό του Θεού, ακολουθώντας με υπομονή τον δύσκολο και ανηφορικό δρόμο που είχε επιλέξει ο π. Ιωάννης στην ζωή του, ως Ιερέας!

Από εκείνη την ώρα η πορεία της υγείας της είχε άμεση αποκατάσταση και πολύ σύντομα βγήκε από το νοσοκομείο! Η θαυμαστή επέμβαση του αγίου Δημητρίου και οι προσευχές πολλών πνευματικών τέκνων του π. Ιωάννη και της πρεσβυτέρας, έφεραν το θαύμα και οι γιατροί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι η πρεσβυτέρα ήταν πλέον υγιής! Έζησε άλλα τρία με τέσσερα χρόνια ακόμη, αδιαλείπτως προσευχόμενη και ενισχύοντας πνευματικά κάθε άνθρωπο που επισκεπτόταν την οικία όπου ζούσε και όπου έζησε ο θαυματουργός άγιος πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης.

Να έχουμε την ευχή τους και την προστασία του μεγάλου μας αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη!

πηγή: https://simeiakairwn.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου