Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Κόμμα ΝΙΚΗ: Με φόβο Θεού, με το κεφάλι σκυμμένο, ταπεινά και πάντα με τη σκέψη σε Ποιον λογοδοτούν… Για τα παιδιά μας…

 


Το Κόμμα ΝΙΚΗ είναι στη Βουλή. Στο μυαλό μας έρχεται αυτομάτως η ερώτηση που είχε κάνει στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση της ΝΙΚΗΣ, στο ΣΕΦ, ο Περικλής Γκιόλιας. «Είστε έτοιμοι να μπείτε στη Βουλή;», είχε αναρωτηθεί τότε.

Τι ήθελε να πει ο ιδιοκτήτης του Sportime σε αυτή την πολύ επουσιώδη τοποθέτηση των 114 δευτερολέπτων; Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει τα μέλη της ΝΙΚΗΣ με ένα τεράστιο βάρος στους ώμους. Η επόμενη μέρα στη Βουλή έχει έναν ακανθώδη δρόμο, επικίνδυνο, τον οποίος πρέπει αν βαδίσουν με ταπεινότητα και σεμνότητα.

Ακριβώς με τον τρόπο που κινήθηκαν τα μέλη της ΝΙΚΗΣ μέχρι σήμερα. Τα λόγια του Δημήτρη Νατσιού ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Στο ίδιος μήκος κύματος με όσα έλεγε όλο αυτό το διάστημα. Με φόβου Θεού είπε ο πρόεδρος της Νίκης. Τι ωραία κουβέντα, τι νόημα, πόση ουσία κρύβει…

«Αν μπείτε στη Βουλή και πέσετε στο γόνατα. Αν συναισθανθείτε το βάρος της ευθύνης που έχετε. Τι εκπροσωπείτε. Αν σκεφτείτε σε ποιον λογοδοτείτε, σε ποιον θα δώσετε λόγο, τότε ευχές για ότι καλύτερο».

Άλλωστε, το όνειρο είναι κοινό. Για όλους μας. We have a dream… Την ημέρα που οι κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις θα αρχίζουν με το “Ευλογητός εί Χριστέ ο Θεός ημών…

Μακάρι να το πράξει η ΝΙΚΗ. Για όλους μας. Για μια διαφορετική Ελλάδα, για το λαό της, για τα παιδιά μας.

Διότι τότε θα κοιμόμαστε ήσυχοι…


πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου