Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Η ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 


Γράφει ο Κώστας Παναγόπουλος

Ο Μεγάλος Κωνσταντίνος θα παρακολουθεί τις εκλογές της 21ης Μαΐου και να είστε σίγουροι ότι θα ψάχνει να βρει στα αποτελέσματα ένα μικρό κόμμα που λέγεται ΝΙΚΗ.

Δεν ξέρουμε, αν εκείνη τη βραδιά θα εμφανιστεί το ταμπελάκι της ΝΙΚΗΣ κάτω χαμηλά στην οθόνη υπό την έννοια ότι θα έχει συγκεντρώσει ένα σεβαστό ποσοστό για να μην είναι στοιβαγμένη στο λευκό ταμπελάκι που λέει «ΛΟΙΠΑ».

Δεν ξέρουμε, αν μας ενδιαφέρει ή θα μας στεναχωρήσει το ότι θα είμαστε ανακατεμένοι μέσα στα «ΛΟΙΠΑ». Προσωπικά, μάλλον όχι, γιατί τα πάνω ταμπελάκια είναι καταθλιπτικά σαν Δευτέρα πρωί ενώ η ΝΙΚΗ θα είναι πάντα Κυριακή και Μαΐου 21η εσαεί. 

Καλύτερα ανακατεμένος στα «ΛΟΙΠΑ» χωρίς αναψυχή εκείνη τη βραδιά. Έχει ιδανικότερη αναψυχή από Δευτέρα πρωί με αγνούς και τίμιους ανθρώπους που διακρίνω ότι πολιτεύονται στη ΝΙΚΗ

Ίσως στην πρώτη κάλπη βρεθούμε περιορισμένοι με τριάντα σαράντα χιλιάδες ψήφους, όπως βρέθηκε περιορισμένος ο Μεγάλος Κωνσταντίνος στην αυλή του Διοκλητιανού ένα διάστημα, μαζί με τη μητέρα του, Αγία Ελένη. 

Ίσως, στη δεύτερη κάλπη, αν υπάρξει, το σκάσουμε σαν τον Μεγάλο Κωνσταντίνο για τις Βρεταννίες που πήγε να βρει τον πατέρα του, Κωνστάντιο Χλωρό, κι ίσως τότε δυναμώσουμε προς τις εξήντα με εβδομήντα χιλιάδες ψήφους

Θα έρθει η μέρα που θα κατέβει ο Μεγάλος Κωνσταντίνος από τα βορειοδυτικά προς τη Ρώμη και τότε θα δούμε τη ΝΙΚΗ στα μεγάλα ταμπελάκια εκείνη τη βραδιά.

Το σίγουρο είναι ότι ξέρουμε τι γράφει το ταμπελάκι του Αγίου Κωνσταντίνου:

Εν Τούτω Νίκα.

Καλή επιτυχία ΝΙΚΗ.


* Ο Κώστας Παναγόπουλος ασχολείται με το ορθόδοξο θεολογικό κείμενο για αρκετά χρόνια. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί και αναδημοσιευθεί σε ορθόδοξους διαδικτυακούς τόπους ευρείας επισκεψιμότητας. Έχει εργασθεί ως εξωτερικός πολιτικός συντάκτης σε εφημερίδες και περιοδικά, ως κειμενογράφος, ως συντάκτης πρακτικών συνεδριάσεων, απασχολούμενος και σε άλλες εργασίες που δεν είχαν να κάνουν με το γράψιμο. Από το 2018 και για μία τριετία εργάστηκε ως συντάκτης πλήρους απασχόλησης σε διαδικτυακό Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων. Στα τέλη του 2021 κυκλοφόρησε σε Ελλάδα και Κύπρο από τις Εκδόσεις Άθως το πρώτο συγγραφικό έργο του, «Ο Κορυφαίος της Αγάπης – Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός», το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στα Ρουμανικά από τις Εκδόσεις Egumenita. Τον Δεκέμβριο του 2022 ήρθε σε κυκλοφορία σε Ελλάδα και Κύπρο το δεύτερο συγγραφικό έργο του, «Βατάτζης, Ο Πατέρας των Ελλήνων» και πάλι από τις Εκδόσεις Άθως, ενώ, στο μεταξύ, συνεχίζει να αρθρογραφεί για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό και καθετί γοητευτικό από Αγίους μαζί με Ήρωες.


Πηγή: Η Νίκη στα χέρια του Μεγάλου Κωνσταντίνου (kgpanagopoulos.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου